- 22 Mayıs 2012
- 3.652
- 4.284
- 373
Dikkat et canım tansiyon çok tehlikeli. Nst de ölçtüler 14-9 çıktı hepsi bir panik yaptı o ara bende korktum demekki çok tehlikeli. Doktorum takip et sabah akşam ölç dediBen bu tansiyon olayından artik ne yapacağımı bilmiyorum. Bazan basim.kalkmiyor 9 6 oluyor. Ilac içince. Bazan uyaniyorum 15.10
Yukselesi varsa yükseliyor. Sifir tuz 3 kez ilacla 16 10 olduğu da oluyor. 9 5 olduğu da
Bendede var ve oturamıyorum oturunca daha çok ağrıyorKızlar göğsümün altındaki ağrı beni benden alıyor nefesimi kesiyor şok şiddetli mide ağrısı gb değil kaburga ağrısı gb bir acı ne yapsam bilemedim ki sizde var mı böyle bir durum ?
Ne güzel anlatmışın bebem ya süpersin sezeryandan bir gün sonra falan bez sarabiliriz o zamanDoğumlar yaklaştı ya yavaş yavaş. Bizim eski gruplarda doğumda yaşananlardan bahsetmek yasaktı olumsuz etki olmasın diye ama bu grupta kimsenin umrunda değil heralde öyle nene hatun gibi kadınlarız.
Ben de sezaryenle ilgili bir kaç tavsiyede bulunmak isterim.
Bana kalırsa genel anestezi gibi bir düşünceniz varsa hiç yanaşmayın derim. Spinal en temizi çünkü. Hem de bebeği görürsünüz çıkarken, gösteriyorlar. Sesini duyuyorsunuz o an çok güzelKaçırmanızı istemem.
Spinal olurken kendinizi çok rahat bırakın, hiç kasmayın. Zaten direktif veriyorlar. Oturur pozisyonda öne doğru eğilip kollarınızı aşağı sarkıtıyorsunuz. O anda rahatlayın, başka şeyler düşünün. Çok az acı oluyor, o kadar olur yani.
Uyuşmazsa diye bir korkunuz olmasın. Bir buz aküsü ile uyuşukluk kontrolü yapıyor anestezi uzmanı. Önce göğsünüze koyuyor soğuk hissediyorsunuz. Sonra uyuşan yere koyuyor. Baskı var ama soğukluk yok. O zaman anlıyorsunuz ki uyuşmuş
Kesim işlemi ve bebeğin çıkması çok hızlı oluyor. Dokunuşları filan hissedersiniz. Korkmayın, uyuşmadım sanmayın. Onları hissedeceksiniz ama uyuşuksunuz. Acı yok. Bebeği çıkarken azıcık sarsıyorlar. Biri üstten bastırabilir bebek çıksın diye. Korkmayın. Sallaya sallaya çıkıyor bebek.
Sonra ağlıyor, ciğerlerindeki suyu çekiyorlar hemen. Normal doğmadığı için öyle korkmayın, hırlıyarak ağlıyorlar o yüzden. Size gösterecekler bebeği orada. Ağlarsınız zaten hemenAllahın emri. Göbişlerini keserken bebeğe göbek ismi koymuştu benim doktorlar.
Sonra işte dikiyorlar filan sizi, o sırada doktor tatlı biriyse sohbet muhabbet oluyor. Yani baskı hissi oluyor o anda karında filan, açıp sezaryen ameliyat videosu izlerseniz ne yaptıklarını görürsünüz. Normal o hisler korkmayın sakın. Siz nenehatunsunuz unutmayınAcı yok baskı var yalnızca.
Odaya geçiriyorlar dikiş bitince. Şaftınız kaymış oluyor biraz tabi. Bebeği alın öpün koklayın memenize koymalarını söyleyin. Zaten uyuşukluk geçmemiş oluyor o yüzden ağrı pek olmuyor. Yavaş yavaş başlayacak ağrılar. O zaman ağrı kesici isteyin, zaten vuruyorlar ama.
Bol bol su için bu andan sonra. İçmeyin diyen doktor ve hemşireden gizlice içiyoruz. Çünkü anestezi aldık ve bunu atmalıyız. Sallamayın, içmeyin deselerde için. Bir de "sade nescafe" için acilen. Fondip yapın gitsin. Bunu spinalin etkisini çabuk atmak için içiyoruz. Hastaneye yanımıza aldığımız hoşaftan da az az içelim lütfen bu aşamada. (kayısılı ve dutlu hoşaf) Bir de süt çoşturan tarifi vardı da onu kaybettim. Bulursam atacağım. Bu su ve nescafe tüyosunu bana ilk ameliyatta anestezi uzmanı vermişti. Allah ondan razı olsun.
Sezaryen hemen iyileşsin istiyorsanız. Sondanızı çıkarıp sizi ayağa kaldırdıkları andan itibaren yürüyün. (sanırım 6 saatti emin değilim, hemşire gelip kaldırıyor sizi.) Yürüyün anacım, hiç yürümediğiniz kadar yürüyün. Acısa da yürüyün. İyileşmenin tek yolu bu. Su için, yürüyün
Eğer hastane uygunsa, hemen su geçirmez bant alıp yapıştırın yıkanın. Sütler gelecek o zaman bakın görün. Hastane uygun değilse hemen eve gidince yıkanın. Bebeği sürekli memede tutun, süt gelmiyor demeyin. Gelen 1 damla süt bile yeterli bebek için zaten. Sürekli emzireceğiniz için damlaya damlaya göl olur.
Sezaryen oldum süt gelmez diye bir şey yok. Süt üretimi plesantanın anneden ayrılması ile uyarılır. Yani normal doğumla alakası yok. Plesanta gitti mi süt başlar. Ha alttan çıkmış bebek ha kesikten. Fark etmez.
İlk zamanlar zaten kolostrum denen yoğun sarı bir sıvı gelecek, süt o. Onu emzirirnn. Ağız sütü derler. Çok besleyici ve bağışıklığı artıran bir süttür. O yüzden bebeği memede tutmaya çalışın, uyursa uyandırın. Hemşire bebeği uyandırırken topuk altını çimdikler. Siz de acımayın çimdik atın beslenmesi önemli. Çok hassas olmayın yani. Kan var, acı var, göz yaşı varnSarılık var
Sarılık olurlarsa korkmayın. Benim kızlarımda değerler 14 filandı sanırım. Emzirdim sadece bol bol. Uzun sürüyor geçmesi 40 günü bulmuştu o sarı hallerin. Zamanla geçecek. Sarılıktan çok korkutuyorlar ya artık, bebeği küvoze alma bahanesi olmuş. Bebek bu sarılık olacak yani. Öcü değil. Değerler çok yüksek değilse dert etmeyin.
Ben götürüp kurcalatmadım. Size bir şey diyemem ama zamanla geçen bir şey. Tek olayı bol bol emzirmek. Gündüz saat başı, gece 2 saatte bir uyanıp emziriyoruz. Olay bu. Bebek uyuyor diye uyandırmamazlık etmeyin. Kaldırın emzirin. İlk 40 gün kural budur. Kimseyi dinlemeyin. Güzel de kilo alırlar bu yöntemle.
Bir de eve geçince parol için abicim kendinize eziyet etmeyin ilaç içmeyeceğim diyeBoşuna acı çekmeyin. Parol biraz hafifletir acınızı. İçin gitsin.
Aklıma gelenler bunlar. Sonra aklıma gelirse yine yazarım. Bunları bilip hazır olmak iyi olur. Ben ilkinde sudan çıkmış balık gibiydim.
Ha bir de korse mevzusu aklıma geldi. Karnınız boşalınca sanki iç organlarınız havada süzülüyormuş gibi oluyor. Sezaryen de olsa korse takabilirsiniz ya da karnınızı bir bezle güzelce sarın. O sarkma hissi ile dolaşmayın, iğrenç bir his çünkü. Ben ilkinde bilemedim, ikincide korse taktım. Anam dedim dünya varmış kızzzzzz
Dikişlerden korkmayın, öyle kolay patlamaz. Benim bebek kolikti ilkinde çok ağlıyordu, susturmak için plates topunda zıplayarak emziriryordum. O zaman patlattımİlaç verdi doktor geçti ama.
Canım tansiyon enönemlisi sağlıcakla alsaydın evladını kucağına sarımsak düşürüyor derler ama yiyebilirsen bir deneBen bu tansiyon olayından artik ne yapacağımı bilmiyorum. Bazan basim.kalkmiyor 9 6 oluyor. Ilac içince. Bazan uyaniyorum 15.10
Yukselesi varsa yükseliyor. Sifir tuz 3 kez ilacla 16 10 olduğu da oluyor. 9 5 olduğu da
Çalışacaksan elektrikli daha pratik olur canım. Ben Manuel aldım lansinoh marka ablam kullanmıştı memnundu bende Medela galiba ondan vardı onu kullanıyordum daha önceBana pompa önerisinde bulabilirmisiniz tecrübeli anneler marka ve ve tek mi cift sağım olan mı önerirsiniz?
Elektrikli alacağım çalışacağım için iyi çeken bir marka lazım medela dediğin bayağı pahalıÇalışacaksan elektrikli daha pratik olur canım. Ben Manuel aldım lansinoh marka ablam kullanmıştı memnundu bende Medela galiba ondan vardı onu kullanıyordum daha önce
Ay ne güzel haberler bunlar canım. İnşallah bebişin de bir an önce toparlanır yanına gelirÖyle tatlı bi doktoru var ki. Ona dokunmama izin veriyor küvezin kapaklarını açıyor hep güler yüzle destek oluyor. Dernekler varmış prametüre bebekler için baby jest yataklar yolluyor küçücük yatağında yatıyor. Doğumu hep özelde düşünmüştüm ama numune eğitim ve araştırma hastanesinde yaptım iyi ki de orda olmuşum sezaryen. En iyi hastanelere taş çıkartır valla çok ön yargılıydım hep yanılmışım. Spinal oldum ne acı ne sızı sadece tek gün biraz zorlandım sonra bandaj söktüler banyo yap dediler. İlk gün hastane pompa getirdi sağ göğüs 15 dk sol göğüs 15 dk dediler ben gelmez sandım gelince ağlayasım geldi eşime hemen oğluma götür dedim. Siz de mutlaka her basamak yoğun bakım olan hastanede doğum yapmayı düşünün anneler. Eğer ben gittiğim özelde yapsaydım doğumu yatacak yoğun bakımı yoktu oranın.
Ben avent elektrikli kullandım oğlumda çok da memnundum şimdi de onu kullanacağımElektrikli alacağım çalışacağım için iyi çeken bir marka lazım medela dediğin bayağı pahalı
Bende lansinoh var canım memnunum baya, ilk kızımda işe başlayınca kullanmaya başladım. İkincide doğar doğmaz yoğun bakıma vermek için ilk günden kullanmaya başladım. Yeni almama hiç gerek kalmadı gayet güzel çekiyordu. Bu bebekte de lazım olursa kullanırım. Baya sağlam, çekişi güzel.Bana pompa önerisinde bulabilirmisiniz tecrübeli anneler marka ve ve tek mi cift sağım olan mı önerirsiniz?
Tabi canım hiç çekinmeyin karnınızı güzelce sarın, daha rahat yürürsünüz,hareket edersiniz. Sen heralde ikiz olunca zaten sez. oluyorsun değil mi direkt?Ne güzel anlatmışın bebem ya süpersin sezeryandan bir gün sonra falan bez sarabiliriz o zaman
Tek sağım mı çift sağım mı? Bende bunu düşünüyorum ama bumu sizin ki yorumları okudum çok çekmiyor diyenler varBende lansinoh var canım memnunum baya, ilk kızımda işe başlayınca kullanmaya başladım. İkincide doğar doğmaz yoğun bakıma vermek için ilk günden kullanmaya başladım. Yeni almama hiç gerek kalmadı gayet güzel çekiyordu. Bu bebekte de lazım olursa kullanırım. Baya sağlam, çekişi güzel.
Yok canım benimki tekli, sanırım ikili olunca motor gücü yetersiz kalıyor çekerken.Tek sağım mı çift sağım mı? Bende bunu düşünüyorum ama bumu sizin ki yorumları okudum çok çekmiyor diyenler var
Bunu duyduğum iyi oldu tek alayım ozamanYok canım benimki tekli, sanırım ikili olunca motor gücü yetersiz kalıyor çekerken.
Geçmiş olsun ya ben çok çektim bundan. Ameliyatsız kurtuldumEvet yeni bir dertle geldim. Nur topu gibi hemoroidciklerim oldu, kendimi hiç zorlamadım ağrı sızı da yok. Normal doğuma engel olur mu hemoroidDoğal yolla nasıl geçecek bu
Canım sen beni dinle ve doktor ile görüş tekrar. Çünkü 16 10 çok yüksek. Ben günde 4 kere alfamed kullanıyordum ve 8 e çıkardılar yine de düşmedi. Arada 10 7 filan oluyordu ama genelde yüksek seyretti. Sık sık kan aldılar benden değerlerim değişmeye başladı mı diye. Son alınan kanda değerlerim bozulmaya başladığı için acil aldılar bebeği. Yani takip altındaydım hep ihmal etme bence.Ben bu tansiyon olayından artik ne yapacağımı bilmiyorum. Bazan basim.kalkmiyor 9 6 oluyor. Ilac içince. Bazan uyaniyorum 15.10
Benimde var hemde çok fazla sürekli kabız olmaktan olduEvet yeni bir dertle geldim. Nur topu gibi hemoroidciklerim oldu, kendimi hiç zorlamadım ağrı sızı da yok. Normal doğuma engel olur mu hemoroidDoğal yolla nasıl geçecek bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?