- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Kolaylıklar canımCanım sinirlenme bebene benmfe iki hafta önce bir hafta kilo geri çıktı 2050 civarı normalde hep öndeydi.
Ama şöyle söyleyim kızımda son 3 hafta hiç kilo alımı olmuyordu hamileliğimde dr bekletti normal istediğimiz için ama bekletmeyen drlarda var 3 kilo doğdu 40. Haftada. Ve cihazlarda kesinlikle doğru ölçmüyor unutma sakın acayip fark çıkabiliyor.
Birazdan bende gireceğim dr hepim dikişler alınacak hemde bebeişe bakılacak
Çok üzüldüm içim parçalandıSelam kızlar,
Sizlerinde moralini bozmamak için uzun süre sessiz kaldım. Hatırlayanlar varsa bebeğim 27 haftalık doğmuştu. Doğum öncesinde bir sürü badireler atlatmıştık. Hamdolsun Rabbim onu bize doğumda canlı bağışladı. Ancak bebeğiminde bizimde sınavımız bitmedi. 2 hafta önce ileri derecede immaturiteliğe bağlı nöbet geçirdi. Nöbet ilacı başladılar. Acaba nasıl olacak, kalıcı bir problemi olacak mı, devamlı ilaç mı kullanacak, ya tekrar nöbet geçirirse diye endişelenirken; bu hafta yine immaturiteliğe bağlı NEC denen hastalığa yakalandı. Üstelik hiçbir belirti göstermeden bir anda hastalığın son evresine gelmiş. Doktorlar durumunun çok kritik olduğunu, hastalığın tüm bağırsağı kapladığını, mide ve bağırsağında kanama olduğunu, her an bağırsağının yırtılma delinme riskinin olduğunu ve ellerinden geleni yaptıklarını söylediler. Artık dua edip bekleyeceğiz dediler. 3 gün gözümüzü kırpmadan yoğun bakımın kapısında yatıp kalktık. Geldiğimiz noktada kanama durdu gibi. Şimdi tedaviye cevap vermesini bekliyoruz. Bağırsakları dinlendirmek için entübe ettiler. Ağrılarını azaltmak için ara ara uyutuyorlar meleğimi. 2 hafta anne sütü vermeyecekler. Tekrar beslemeye başladıklarında oluşan hasarı tespit edeceğiz diyorlar. Önümüzde uzun bir süreç var. Allah’ın izni ile inşallah bunu da atlatacağız. İnşallah Rabbim bebeğimi bize bağışlayacak. Lütfen sizlerde dualarınızı esirgemeyin.Doğum yapan arkadaşlar sağlıkla büyütün bebişlerinizi. Rabbim evladınızın kokusundan mahrum etmesin hiçbirinizi. Doğumuna az kalan arkadaşlar sizlerde sağlıkla tamamlayın sürecinizi.
Ayrıca ne kadar doğru bilmiyorum ama ben zayıf olunca daha kolay normal oluyor benim öyle olmuştuYa ekocum daha 4 haftası var nereden baksan, bana çok mantıklı gelmedi alması yani. Başka bir doktora daha mı danışsan bilemedim. Hem de bence aşırı küçük değil ya herkes 3 kg bebek doğurmuyor. Neden bu kadar abartıyor doktorlar. Gelişimi geri olması için hiç bir sebep yok, geri gitmiyor bu çocuk ileri gidiyor. Normal doğumu beklersen 3 kg olur diye inanıyorum. Gel bu hafta bebeğe kilo aldıran şeyler ye her gün, bakalım fark edecek mi?
Ya zayıf değilmiş ki senin de 3 kg. Bence abartıyor doktorlar.Ayrıca ne kadar doğru bilmiyorum ama ben zayıf olunca daha kolay normal oluyor benim öyle olmuştu
Yok zatıf değilde kilo alıöı olmuyordu canım o dönem 8 yıl önce hiçte aklıma gelmemiş neden niçin demek cahillikgüzel şeyYa zayıf değilmiş ki senin de 3 kg. Bence abartıyor doktorlar.
Evet ya valla çok araştırıp bilmek de iyi değil bir yerde, hak veriyorumYok zatıf değilde kilo alıöı olmuyordu canım o dönem 8 yıl önce hiçte aklıma gelmemiş neden niçin demek cahillikgüzel şey
Hah işte benimkide öle gürbüz diyorlardı drlar tontik tontik oldu ayy yemelik, sağlıklagelsinlerde zatıf kilolu hiç farketmiyor ywterki sağlıkla doğsunlarArkadaş 40 hafta bitiminde 2800 gr doğurdu. Doktor hiç zayıf vs gibi şeyler demedi bile. Çocuk doğunca öyle bi kilo aldı ki tostik oldu resmen, poğaça poğaça
Evet doğum kilosu az bebeler çok çabuk toparlanıyor hep gördüğüm bu. Gerçekten inşallah bir sağlıkla alalım kucağımıza, sorun çıkmasın bir yerlerinde deHah işte benimkide öle gürbüz diyorlardı drlar tontik tontik oldu ayy yemelik, sağlıklagelsinlerde zatıf kilolu hiç farketmiyor ywterki sağlıkla doğsunlar
Ya aslında sorun bebeğin bi küçük bi normal çıkması. Dedim hocam dış gebelik ameliyatı geçirdiğim için mi hemen sezeryan diyorsunuz bana dedi hayır işte bi küçük bi normal çıkıyor çocuk. Sonra sen vajinal doğum mu istiyorsun dedi evet dedim o zaman dedi haftaya bebeğin gelişimine göre konuşalım.Ya ekocum daha 4 haftası var nereden baksan, bana çok mantıklı gelmedi alması yani. Başka bir doktora daha mı danışsan bilemedim. Hem de bence aşırı küçük değil ya herkes 3 kg bebek doğurmuyor. Neden bu kadar abartıyor doktorlar. Gelişimi geri olması için hiç bir sebep yok, geri gitmiyor bu çocuk ileri gidiyor. Normal doğumu beklersen 3 kg olur diye inanıyorum. Gel bu hafta bebeğe kilo aldıran şeyler ye her gün, bakalım fark edecek mi?
Ecocum çok sevindim dönmesine. Kaan kocatepenin 36. Hafta videosunu izlemeni öneririm 2080-3330 gr arası normaldir diyor. Senin dr normal doğum yanlısı mı ben pek bilemedim bebe dönmez dedi bak döndü şimdi de kilosu az diyor önünde daha 4 hafta var günde 35 40 gr alırlar diyor kaan kocatepe. Moralini hiç bozma her gün muz süt kaşar peynir ye. Hatta bas kaşarı ekmeğe tost yap her gün şöyle salçalı kekikliKızlar günaydın, bebem dönmüş çok şükür bende baş diye popo seviyormuşum meğer. Ondan götüm başım ağrıyormuş. Ama buna sevinemedim bile çünkü bebem küçük çıktı2200 gr. Göbek çevresi de küçük çıktı. 1 hafta geride şuan. Haftaya yine randevum var. Doktor yine konuşuruz vajinal doğum istersen her türlü yanındayım dedi. Ama eğer böyle küçük çıkarsa almak isterim dedi. Bu çocuk beni daha doğmadan sinir hastası etti. Yumurta yemedim hiç ya ondan mı?
Bi küçük bi normal çıkmasında ne varki anlamadım aynı gün içerisinde bile ölçümler birbirini tutmuyor pozisyonu vs her şey etkiliyor ayrıca 1 hafta çok dikkate alınacak bi durum değilki burda 3 hafta ileri geri ölçümü olan insanlar okudum moralini bozmaYa aslında sorun bebeğin bi küçük bi normal çıkması. Dedim hocam dış gebelik ameliyatı geçirdiğim için mi hemen sezeryan diyorsunuz bana dedi hayır işte bi küçük bi normal çıkıyor çocuk. Sonra sen vajinal doğum mu istiyorsun dedi evet dedim o zaman dedi haftaya bebeğin gelişimine göre konuşalım.
Günaydın canım. Çok şükür. Yediklerinle alakalı olabilir belki tam bilemiyorum ama genetik yapı en önemli durum bu kg konusunda. Daha önce de yazan arkadaşlar olmuştu. Problem etme kendine bence, çünkü doğduktan sonra beslenecek nasılsa bu çocuk, su an yumurta su bu yemek yiyememekten ziyade, bu şekilde teselli et kendini. Mutsuzluğa sürükleme.Kızlar günaydın, bebem dönmüş çok şükür bende baş diye popo seviyormuşum meğer. Ondan götüm başım ağrıyormuş. Ama buna sevinemedim bile çünkü bebem küçük çıktı2200 gr. Göbek çevresi de küçük çıktı. 1 hafta geride şuan. Haftaya yine randevum var. Doktor yine konuşuruz vajinal doğum istersen her türlü yanındayım dedi. Ama eğer böyle küçük çıkarsa almak isterim dedi. Bu çocuk beni daha doğmadan sinir hastası etti. Yumurta yemedim hiç ya ondan mı?
Ayyy masalllahCanım sinirlenme bebene benmfe iki hafta önce bir hafta kilo geri çıktı 2050 civarı normalde hep öndeydi.
Ama şöyle söyleyim kızımda son 3 hafta hiç kilo alımı olmuyordu hamileliğimde dr bekletti normal istediğimiz için ama bekletmeyen drlarda var 3 kilo doğdu 40. Haftada. Ve cihazlarda kesinlikle doğru ölçmüyor unutma sakın acayip fark çıkabiliyor.
Birazdan bende gireceğim dr hepim dikişler alınacak hemde bebeişe bakılacak
Doktorun yorumu şaibeliYa aslında sorun bebeğin bi küçük bi normal çıkması. Dedim hocam dış gebelik ameliyatı geçirdiğim için mi hemen sezeryan diyorsunuz bana dedi hayır işte bi küçük bi normal çıkıyor çocuk. Sonra sen vajinal doğum mu istiyorsun dedi evet dedim o zaman dedi haftaya bebeğin gelişimine göre konuşalım.
Ayrıca bi yorumda okudum dru bebe döndükten sonra ölçümlerin daha yanıltıcı olabildiğini söylemişKızlar günaydın, bebem dönmüş çok şükür bende baş diye popo seviyormuşum meğer. Ondan götüm başım ağrıyormuş. Ama buna sevinemedim bile çünkü bebem küçük çıktı2200 gr. Göbek çevresi de küçük çıktı. 1 hafta geride şuan. Haftaya yine randevum var. Doktor yine konuşuruz vajinal doğum istersen her türlü yanındayım dedi. Ama eğer böyle küçük çıkarsa almak isterim dedi. Bu çocuk beni daha doğmadan sinir hastası etti. Yumurta yemedim hiç ya ondan mı?
Canım sağlıklı olsun da hiç dert etme yumurta ile ilgisi olacağını sanmıyorum eminimki güzel beslendin tamamen genetik olabilir ayrıca doğana kadar zaten hızlıca kilo alımı artıyor yani 2.200 doğmayacak ki .Kızlar günaydın, bebem dönmüş çok şükür bende baş diye popo seviyormuşum meğer. Ondan götüm başım ağrıyormuş. Ama buna sevinemedim bile çünkü bebem küçük çıktı2200 gr. Göbek çevresi de küçük çıktı. 1 hafta geride şuan. Haftaya yine randevum var. Doktor yine konuşuruz vajinal doğum istersen her türlü yanındayım dedi. Ama eğer böyle küçük çıkarsa almak isterim dedi. Bu çocuk beni daha doğmadan sinir hastası etti. Yumurta yemedim hiç ya ondan mı?
Benim bebeğin de karnı iki hafta gerideydi. Doktor çiğ badem, ceviz, kavrulmamis kabak çekirdeği, her gün iki muz, kaşar peyniri ye. Bunlar sana değil bebeğe kilo aldıracak şeyler dedi. Her gün iki yumurta da dedi ama ben yiyemiyorum asla. Yumurta dışındakileri yapmıştım ve açık kapanmıştı economist.Kızlar günaydın, bebem dönmüş çok şükür bende baş diye popo seviyormuşum meğer. Ondan götüm başım ağrıyormuş. Ama buna sevinemedim bile çünkü bebem küçük çıktı2200 gr. Göbek çevresi de küçük çıktı. 1 hafta geride şuan. Haftaya yine randevum var. Doktor yine konuşuruz vajinal doğum istersen her türlü yanındayım dedi. Ama eğer böyle küçük çıkarsa almak isterim dedi. Bu çocuk beni daha doğmadan sinir hastası etti. Yumurta yemedim hiç ya ondan mı?
ya işte baştan beri sezinlediğim şey bu, normal doğum destekçisi diye gittik sezeryancı çıktı buda. bugün eşim bile dedi ağzı hep sezeryan ile açılıyor diye.Doktorun yorumu şaibeliölçüm bu değişir de değişir yani bir hafta iki hafta değişiklikler çok önemli olmuyor. İleri ya da geri olabilir, sonraki haftaki ölçümde pozisyon uygundur, doktorun eli titrememiştir, net ölçüm olmuştur, net çıkar. Hiiiç takma derim.
diyorum ya 37 inci haftada 3200 dediler yagıza , bi çıktı 2.640Allahtan eşimde sezeryana girdi de şahit var videolar fln
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?