- 19 Eylül 2013
- 4.881
- 9.360
- 408
Canim benim arkadasimin bebegi 34. Haftada 32 de kalmisti kontrolde tutarak 38 e kadar beklediler 34 oldu bebegin gelisiminsonra tansiyon fakan yukselince acil sezeryana aldilar bebekte enfeksiyon da vardi ama su an turp gibi kuzum masaAllah 40 i cikacak 1 hafta hic mesela degil 2 hafta ileri geri bunlar normal hic takilma bile1 hafta geri çıktı ama böyle devam ederse alırız dedi aslında.
Basliycam ben yavastan. Benim doktor da sezoya yonelir gibi yapti ama bebe gununu beklerse iri olur diye ekledi bakalim nolcak her ihtimale hazirlanmak lazimperine masajı yapan var mı?
ben bugün nasıl yapıldığına falan baktım da yapamıcakmışım gibi geliyor
nasıl yapcaz ya aynadan falan da görünmez kiCanim benim arkadasimin bebegi 34. Haftada 32 de kalmisti kontrolde tutarak 38 e kadar beklediler 34 oldu bebegin gelisiminsonra tansiyon fakan yukselince acil sezeryana aldilar bebekte enfeksiyon da vardi ama su an turp gibi kuzum masaAllah 40 i cikacak 1 hafta hic mesela degil 2 hafta ileri geri bunlar normal hic takilma bile
Basliycam ben yavastan. Benim doktor da sezoya yonelir gibi yapti ama bebe gununu beklerse iri olur diye ekledi bakalim nolcak her ihtimale hazirlanmak lazim
Kiz hepimizinki kocaman oldu artik bence yan yatip yapmak daha kolay olabilir gibi geliyo. Bir zamanlar vajinismusla ugrastigimdan el yordamiyla bakmadan halledebilirim gibi geldinasıl yapcaz ya aynadan falan da görünmez ki
göbegim kocaman
benimki 34+1 de 2600 gr çıktı. hiçbir sey demedi doktor. kafası büyük dedi. ama bu kilolar fazla değil bence yani haftada 250 gr alsa 4 hafta sonra 4kg bile olmuyor 3 kusur oluyorKızlar bu gün kontrole gittim. Benim bebiş normalde 34+2 ama hep bir hafta önden gidiyordu. Bu sefer 36+2 gösteriyor ultrasona göre 2700 çıktı kilosu. Doktor böyle giderse dört beş kilo olur bu annesi biraz diyet yapıcaz dedi . Yoksa sezeryan bile zor oluyormuş. Kayınvalidem de doktora bakma sen dedi eltimin çocuğu için de en az 4 kilo demişler 3 buçuk doğmuş o yüzden diyete gerek yok son zamanların zaten diyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda diyet yapsam mı yapmasam mıı?
vajinin faydaları bak burda işe yaradıKiz hepimizinki kocaman oldu artik bence yan yatip yapmak daha kolay olabilir gibi geliyo. Bir zamanlar vajinismusla ugrastigimdan el yordamiyla bakmadan halledebilirim gibi geldi
Bende 34+0 da gittim 2640 çıktı 48 cm di 1 hafta önde dedi ama sıkıntı yok dedi bence doktorun abartmışKızlar bu gün kontrole gittim. Benim bebiş normalde 34+2 ama hep bir hafta önden gidiyordu. Bu sefer 36+2 gösteriyor ultrasona göre 2700 çıktı kilosu. Doktor böyle giderse dört beş kilo olur bu annesi biraz diyet yapıcaz dedi . Yoksa sezeryan bile zor oluyormuş. Kayınvalidem de doktora bakma sen dedi eltimin çocuğu için de en az 4 kilo demişler 3 buçuk doğmuş o yüzden diyete gerek yok son zamanların zaten diyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda diyet yapsam mı yapmasam mıı?
Vaji olsan anlardin kizvajinin faydaları bak burda işe yaradıay parmak sokma diyince içim fena oluyo ben de gizli vajiyim heralde
2. Dogumlar daha rahat oluyormus kuzum insaAllah oyle olur senindeKızlar bana normal doğum dedi engel hiçbir sebep yok dedi ama benim kızımda kilosu fazla olursa zor olur demişti kemikli çatı şimdi 2.110 gram 50 günde kaç gram daha alır bilmiyorum kızım zor oldu o yüzden normal olursa epidural vurup öyle normal olmasını istedim fakat vakum olayı beni çok endişelendiriyor ama bu her doğumda olmuyor tabi 6 cm olunca epidural vuruluyormuş
Ne kadar geliyor canım ıslaklık suyun değildir bence benimde geliyor çok sık ama çok yoğun değilKızlaaaa benim habire ıslanıp duruyo bugün altım yaaa dua edin doğurmam gelmesin yaa valla canımdan bezdim gari
Bununla geçmiş olsun canım haftaya aldırırsın o dikişler kendiliğinden düşmüyormu peki? Maşallah oğluşuna mis gibi kokuyordur şimdiKızlar dikişleri aldıramadımdaha doğrusu bir kısmı alınabildi malesef ,,, ilk diktiği zaman çok yukardan dikmişti drum sıkı sıkıyada kapanınca dikişleri almak zor oldu, çok canım yanınca haftaya hafif uyuşturalım öyle alalım dedi oğlum çok iyi şükür herşey yolunda bebek çok iyi rahatına bak diyor yürümekte zorlanıyorum çatı ağrısı çok diyorum tabiki normal diyor
İnşallah mavim2. Dogumlar daha rahat oluyormus kuzum insaAllah oyle olur seninde
Canım yanlış anladın doğurmadım serklaj vardı bende içten dikiş onlar alınacaktı biraz zorlanınca alınamadı hepsi o nedenle haftaya alınacak , daha doğuma var canım koca göbüşümle ve yürütmeyen çatı ağrılarıyla yola devamNe kadar geliyor canım ıslaklık suyun değildir bence benimde geliyor çok sık ama çok yoğun değil
Bununla geçmiş olsun canım haftaya aldırırsın o dikişler kendiliğinden düşmüyormu peki? Maşallah oğluşuna mis gibi kokuyordur şimdiGöğüsün yara oldumu en büyük korkum bu:)
Ben geçen yıl ekim ayında açık myom ameliyatı oldum Ameliyat sonrası çok zorlandım Ki ilk doğumum 15 yıl önce sezeryandı Şu an gözüm korkmuyor değil Ama o zaman bebek hasreti ile ameliyat olduğum için yan odalardaki bebek süslerini görüp iç geçirmiştim İnşallah bebeğimin mis kokusu ile ağrı acı hafifleyecek Bu arada benim de ilk hamileliğime göre çok daha zorlanıyorum karnım kaburgalarım ağrıyıp duruyor gece bile yatakta hiç rahat değilim Geçen yılki ameliyat mı beni zorluyor bilmiyorumSevgili anneler, hepinize merhaba. İnşallah hepiniz bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Bende şubat annesi olma yolunda ilerliyorum. Şu an 34.hafta içindeyim. Bebek öncesi açık miyom operasyonu geçirdiğim için sezeryan olmam gerekiyormuş. Benimle aynı durumda olan anneler var mı acaba aranızda. Çünkü danışmak istediklerim ve korktuklarım var
Nstde sancı göründü bu hafta. Bende bi süredir idrar yolu enfeksiyonu var o erken doğuma sebep olur denmişti zaten. İdrarda kan çıkmaya devam ediyor artarak. Antibiyotik falan durdurmadı enfeksiyonu. Artık ilaç da vermiyor bol su iç dedi doktor. Gittiği yere kadar gitsin gebelik dedi. Bi sonraki kontrol için 2 hafta sonra gel, acil durum olursa hemen gel dedi. Bi yandan sezeryan olmak zorunda olup bi yandan acil şekilde normal doğum olma ihtimalini konuuşması beni korkuttu. E hani ben normal doğum yapmamalıydım hani kasılmalar başlamadan sezetyana girmem gerekiyordu! Kasılmalar miyom ameliyatı sırasında hasar gören dokunun yırtılmasına sebep olabilirmiş ondan normal doğum sancısı başlamadan sezeryan olmalıymışım. Neyse.
Sonuç olarak enfeksiyon sonucu erken doğum riskim olduğu için şu an korkuyorum. Nstde sancı çıktı ama ben bişey hissetmiyorum. Sadece karnım çok gergin patlayacak gibi, ve bebek sağ tarafıma toplanıp kalıyo bazen taş gibi.
Bunlar normal şeyler mi 34. Haftada?
Ne çok konuşasım varmış bu arada, yazdımda yazdım..
İnşallah bu yaşadığınız son sıkıntı olsun Çok geçmiş olsun Minik adam kaç günlük oldu ? Çok güçlü bir savaşcı bence Sağlıkka evinize döneceğiniz günler yakındır inşalllahSelam kızlar,
Sizlerinde moralini bozmamak için uzun süre sessiz kaldım. Hatırlayanlar varsa bebeğim 27 haftalık doğmuştu. Doğum öncesinde bir sürü badireler atlatmıştık. Hamdolsun Rabbim onu bize doğumda canlı bağışladı. Ancak bebeğiminde bizimde sınavımız bitmedi. 2 hafta önce ileri derecede immaturiteliğe bağlı nöbet geçirdi. Nöbet ilacı başladılar. Acaba nasıl olacak, kalıcı bir problemi olacak mı, devamlı ilaç mı kullanacak, ya tekrar nöbet geçirirse diye endişelenirken; bu hafta yine immaturiteliğe bağlı NEC denen hastalığa yakalandı. Üstelik hiçbir belirti göstermeden bir anda hastalığın son evresine gelmiş. Doktorlar durumunun çok kritik olduğunu, hastalığın tüm bağırsağı kapladığını, mide ve bağırsağında kanama olduğunu, her an bağırsağının yırtılma delinme riskinin olduğunu ve ellerinden geleni yaptıklarını söylediler. Artık dua edip bekleyeceğiz dediler. 3 gün gözümüzü kırpmadan yoğun bakımın kapısında yatıp kalktık. Geldiğimiz noktada kanama durdu gibi. Şimdi tedaviye cevap vermesini bekliyoruz. Bağırsakları dinlendirmek için entübe ettiler. Ağrılarını azaltmak için ara ara uyutuyorlar meleğimi. 2 hafta anne sütü vermeyecekler. Tekrar beslemeye başladıklarında oluşan hasarı tespit edeceğiz diyorlar. Önümüzde uzun bir süreç var. Allah’ın izni ile inşallah bunu da atlatacağız. İnşallah Rabbim bebeğimi bize bağışlayacak. Lütfen sizlerde dualarınızı esirgemeyin.Doğum yapan arkadaşlar sağlıkla büyütün bebişlerinizi. Rabbim evladınızın kokusundan mahrum etmesin hiçbirinizi. Doğumuna az kalan arkadaşlar sizlerde sağlıkla tamamlayın sürecinizi.
Ben de baktım aynen ben de Yapamamperine masajı yapan var mı?
ben bugün nasıl yapıldığına falan baktım da yapamıcakmışım gibi geliyor
Senin Dr la uyuşamadı brnim kafa hiç. Çok belli ediyor renginiBakın bugün gittim dedim hocam dış gebelik ameliyatı olmuştum ya sanki dikişlerime baskı yapıyor bebe olabilir mi? hemen dedi ameliyatta bakacam ne olmuş ne olmamış sana diye. yapışıklık var mı yok mu kontrol edicem herşeyine bakacam dedi. yahu bi dur allasen. Hemen ağzı sezeryan. bide 38 de alma muhabbeti yaptı, ben hocam ama çok erken değil mi sezeryan olanlar bile ikincide 39da alıyorlar dedim felan sonra döndü bana sen vajinal doğum mu istiyorsun dedi. Al desem alacak 38de. Bu da uyuyan bebeği uyandırmak değil mi arkadaşlar bilemiyorum ya.
Geçen izlediğim dizide eşi yapıyordu kadınanasıl yapcaz ya aynadan falan da görünmez ki
göbegim kocaman
Yaaaa çok şaşırdım cınku hep ıkı dk aldırdım derlerdiKızlar dikişleri aldıramadımdaha doğrusu bir kısmı alınabildi malesef ,,, ilk diktiği zaman çok yukardan dikmişti drum sıkı sıkıyada kapanınca dikişleri almak zor oldu, çok canım yanınca haftaya hafif uyuşturalım öyle alalım dedi oğlum çok iyi şükür herşey yolunda bebek çok iyi rahatına bak diyor yürümekte zorlanıyorum çatı ağrısı çok diyorum tabiki normal diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?