2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
Çok sevindim canım bak korktuğun gibi olmuyor inşallah daha da iyi olacak Senin bebeğin uğurlu gelecek ailenize

Ya benim ebem dünya tatlısı da sağlık ocağı doktorum tam olarak bu.

Eğer kolestazi varsa da, duygu durumunu etkiliyor. Depresyon da belirtilerden bir tanesi, tıpkı kaşıntı gibi. İlacı kullanmazsan eger, kaşıntıların geçmeyecek canım. Üstüne uykunu kacırdıgı için daha konforsuz olacaksın. Bence doktora gitmelisin.
Bende enzimler normal , safra asiti bile düştü sanırım çünkü sıfır kasıntı. Doktor üç hap al günde dedi ama gerek kalmadı bile , bi tane alıyorum o kadar. Vücuduma krem losyon kullanmıyorum bile

Kıyamam ya gerçekten çok zor, az kaldı inşallah, ben de çok zorlanmaya başladım, kendi kendime kuruluyorum, sonra diyorum az kaldı sabır dua ne uyku, ne yemek, ne uyanıklık anlamsizlasti, benim uşak resmen gündüz uyuyor gece uyanıyor gelecek günlerin haberini veriyor, gece bence hareketlerinden uyuyamıyorum başka bir açıklaması yok, bir de büyük hareketleri var, oğlum ne yapıyon la diyorum sonra başlıyor kafamda hikayeler, gece su gelmesi, acaba doktor normal mi yapar, yoksa sezer mi oluruz, bu işler ne zaman bitecek.. düşünmekten cin gibi uyanıyorum

kuzum senin safra asitin yüksek miydi? bana sanırım o test yapılmadı ya. benim de kaşıntılar azalmış gibi ama bitmiş değil. hangi ilacı kullandın? benimki ursactive

Enfeksıyona karşı kullanılan ilaçlar sancı yapmaz canım için rahat olsun. Hissettiğin sancıyı ilk doğumumda yaşadım, ama enfeksiyon sancısı o. Sıklığı artıyor fln ama nstde görünmüyor bile nerdeyse. Tedavi olmamak çok büyük bir risk hem senin hem bebek açısından hayatı risk.
Ama doğum çantanı her ihtimale karşı hazırlasan güzel olurdu. Kafan rahat ederdi diye söylüyorum. Neyi, nasıl koyacağına kendin karar ver , o heyecanı yaşa bence çok geçmiş olsun.

Halan da da var mıydı bu sorun demedi mi kocaaa doktor, kız halaya çeker , çok normal bu yaşadığın der gibi yorum yapmış

kuzum senin safra asitin yüksek miydi? bana sanırım o test yapılmadı ya. benim de kaşıntılar azalmış gibi ama bitmiş değil. hangi ilacı kullandın? benimki ursactive
Safra asitim 47 çıktı zerefim. Ama karaciğer enzimi testi sonucu aynı gün çıkıyor ya; bu safra asiti testi bir gafta sonra çıktı. Enzimler normal olmasına rağmen, asitin referans değerleri 0-10 arasında olduğu için, kolestazi var sende dedi doktor. Ursactive verdi canım bana da. Günde üç kullan dedi. İlk gün ve ikinci gün kullandım; zaten prospektüsünde de yazıyor ya; kasıntıyı ilk gün baya artırdı, heryerim cizik çizik oldu resmen. Ama sonra geçti kasıntılar şıp diye. Bende günde bir kez almaya başladım. Haftalık enzim bakıyor hoca sadece; asite bakmadı tekrar.

Bazı durumlar isteğimiz dışında gerçekleşiyor maalesef zerefim. Rabbim beterinden saklasın. Geçer elbet bu da.
Bu arada bize verilen ursactive çok iyi güvenli bi ilaç değil ama kullanmamak bebeğin plesantasına asitlerin girmesine neden olup, bebeğin gelişimini etkileyip, hatta ani bebek ölümüne bile sebep olabiliyormuş. Bi sürü çalışılmış makale okudum. Özellikle şeker haftalığı da varsa annede, daha büyük risk diyor. Bu arada asıl sorun olan, safra asit değeri 100 ve üzeri yapılan çalışmalarda bu şekilde.

Bundan sonra adım atma zaten sen o sağlık ocağına nolur kesin mimlenmişsinizdir

ne güzel bir doktora denk gelmişsin hiç ihmal etmemiş, bana sadece aynı gün içinde çıkan test yapıldı onlar normal dedi kolestaz yok dedi ama bu ilacı verdi. sonra ben sonuçları diğer doktora gönderdim o da her şey normal losyon kullan yeter dedi. ben de ilacı içmedim o yüzden. madem böyle bir şey var neden o testi de yapmıyor ki? sinirlendim yine ya allahım hiç bir doktoru sevemeyecek miyim ne yapsam ki gidip özellikle o testi mi istesem

Sen doktora bilmiş bilmiş ben pubb oldum dediysen doktorda seni başından savmak için herşeyi yapmıştır zeref cahil cahil takılsan hiç sorun olmayacak inan bana bak bana adam duphalac yazamam dedi tamam sıçamayayım dedim

Benimde içim yanıyor sadece soda iyi geliyor
Elif maşallah nazarlardan korusun rabbim benimkiler kupkuru başlarda bir büyümüştü sertleşmişti o da indi yumuşak ve kuru hiç süt görmedim inş gelir
Hic uyunmuyor artik. Gündüzde sarhoş gibiyim
Bu hepimiz mavimşu an uykusuzluktan halsizim bende her gecemiz böyle artık
Kizlar gebelik sekerim çıktı bebek normalinden iki hafta önde gidiyor sezeryan olucam heralde benim doğum bu ay şubata kalmıycak normalde şubatın ortalarıydı ama kilosuda artmış kafam çok karıştı
Doktorunla konuşup netleştirmeye çalış ki için rahat etsin canım az kaldı yediğine de dikkat edersin

sağol canim benim amin inşallah ben ilaç hakkında hiç araştırma yapmadım hiç bilmiyorum diğer doktor gerek yok diyince içmedim ama kaşıntım da yok olmadı yani. evet ani bebek ölümüne sebep oluyormuş kolestaz o yüzden içim hiç rahat değil

Sen doktora bilmiş bilmiş ben pubb oldum dediysen doktorda seni başından savmak için herşeyi yapmıştır zeref cahil cahil takılsan hiç sorun olmayacak inan bana
kiz valla demedim ama daha sonrasında bi sonucu ss alıp instagramdan gönderdim bakın dedim bu yüksek çıkmış o da dedi ki biliyorsun ki ben de gördüm ve ilaç yazdım ben de tamam dedim belki görmemişsinizdir diye attım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…