evet kuzum bağırsak karından dısarı cıkıyorBagirsaklarin disari alinmasi miydi o zeref
teşekkür ederim canimGelmiş geçmiş olsun inşallah
Çok sevindim canım bak korktuğun gibi olmuyor inşallah daha da iyi olacakiyiyiz kuzum çok şükür teşekkür ederimbugün çıkacak inşallah yoğun bakımdan bi sorun görünmüyor. kolostomi yapıldı ameliyatta bilmeyenler için dışkı torbası. bundan sonra onunla yaşayacak. hiç istemiyordu ama başka da çare yoktu sağlığı yerinde olsun da alışır elbet
Ya benim ebem dünya tatlısı da sağlık ocağı doktorumbeni günlerdir sağlık ocağından arıyorlar kontrole gideyim diye. ben de açmıyorum zaten kafam dolu gidemem diye. ama nasıl arıyorlar zır zır. farklı nolardan falan aradılar anladım yine açmadım. en sonunda eşimi aramışlar bugün. o da demiş ki “size gelmek istemiyor kendi doktoruna gitmek istiyor siz iğne falan yapıyormuşsunuz”(tetanoz muhabbetinden yarım yamalak anladığı)
kadın da demiş ki sadece bebeğin sesini dinlicez bizden memnun değilse sağlık ocağını değiştirsin kurtarın bizi bu sorumluluktan demiş
evet canim çok korkmuştum ama olmadı şükür Allahım hepimize güzel günler göstersinÇok sevindim canım bak korktuğun gibi olmuyor inşallah daha da iyi olacakSenin bebeğin uğurlu gelecek ailenize
Anladim kuzum. Cok gecmis olsun insaAllahevet kuzum bağırsak karından dısarı cıkıyor
teşekkür ederim canim
Eğer kolestazi varsa da, duygu durumunu etkiliyor. Depresyon da belirtilerden bir tanesi, tıpkı kaşıntı gibi. İlacı kullanmazsan eger, kaşıntıların geçmeyecek canım. Üstüne uykunu kacırdıgı için daha konforsuz olacaksın. Bence doktora gitmelisin.Şu kaşıntılara dayanamıyorum artık ellerim ayaklarım hep yara gece uykusu zaten yok gündüz de kaşıntı devam kremler hiç bir işe yaramıyor üstüne bir de mide krampları yanmaları var benim psikolojim bitti resmen kızlar çok kötüyüm
benim doktor da çok suratsız muhattap bile olmuyorum ebe de biraz baskın bi tip beni tetanoz için korkutan kadınYa benim ebem dünya tatlısı da sağlık ocağı doktorumtam olarak bu.
Kıyamam ya gerçekten çok zor, az kaldı inşallah, ben de çok zorlanmaya başladım, kendi kendime kuruluyorum, sonra diyorum az kaldı sabır duaŞu kaşıntılara dayanamıyorum artık ellerim ayaklarım hep yara gece uykusu zaten yok gündüz de kaşıntı devam kremler hiç bir işe yaramıyor üstüne bir de mide krampları yanmaları var benim psikolojim bitti resmen kızlar çok kötüyüm
kuzum senin safra asitin yüksek miydi? bana sanırım o test yapılmadı ya. benim de kaşıntılar azalmış gibi ama bitmiş değil. hangi ilacı kullandın? benimki ursactiveEğer kolestazi varsa da, duygu durumunu etkiliyor. Depresyon da belirtilerden bir tanesi, tıpkı kaşıntı gibi. İlacı kullanmazsan eger, kaşıntıların geçmeyecek canım. Üstüne uykunu kacırdıgı için daha konforsuz olacaksın. Bence doktora gitmelisin.
Bende enzimler normal , safra asiti bile düştü sanırım çünkü sıfır kasıntı. Doktor üç hap al günde dedi ama gerek kalmadı bile , bi tane alıyorum o kadar. Vücuduma krem losyon kullanmıyorum bile
Enfeksıyona karşı kullanılan ilaçlar sancı yapmaz canım için rahat olsun. Hissettiğin sancıyı ilk doğumumda yaşadım, ama enfeksiyon sancısı o. Sıklığı artıyor fln ama nstde görünmüyor bile nerdeyse. Tedavi olmamak çok büyük bir risk hem senin hem bebek açısından hayatı risk.Teşekkür ederim. Evde kullanmam için verdiğş 5 günlük antibiyotik işe yaramADı lökosit artmaya devam etti. Öyle olunca dün yatışımj yaptı. 3 gün hastanede antibiyotik alacakmışım.
Ama dün takılan serumdan beri sanki sancılarım sıklaştı, nst de zaten çıkıyordu ama hissetmiyordum dünden beri çok net hissediyorum aralıklı şekilde adet sancısı hissediyorum. Psikolojik mi anlamadım. Serum güya erken doğum olmasın nstde çıkan sancılarkesilsin diye bağlanmıştı ama tam aksine erken doğuma sebep olmaz heralde değil midaha 35teyim ve ne doğum çantam hazır ne de ben hazırım her manada
Sağlık ocağına doktoruna dedim hocam gaviscon ile duphalac yazar mısınız eeee dedi gaviscon yazarım da duphalac yazmam dedi. Dumur oldum. Sonra dedi neden istiyorsun? Dedim hocam kabızım yani. Kaç günde bir tuvalete çıkıyorsun dedi. 3-4 ü buluyor ama zorlanıyorum dedim. Hayır sana kaç lazım hocamkadın doğumcun mu önerdi bunu sana, bu ilaçlar bağımlılık yapıyor, bol lif al yürüyüş yap. Hadi ya hocam zeytinyağı incir kürü de yapayım mı? Tövbe est. Tamam yazma ilacı sen ,
bende .ıçamayayım okey. Sen nasıl istersen öyle olsun.
Safra asitim 47 çıktı zerefim. Ama karaciğer enzimi testi sonucu aynı gün çıkıyor ya; bu safra asiti testi bir gafta sonra çıktı. Enzimler normal olmasına rağmen, asitin referans değerleri 0-10 arasında olduğu için, kolestazi var sende dedi doktor. Ursactive verdi canım bana da. Günde üç kullan dedi. İlk gün ve ikinci gün kullandım; zaten prospektüsünde de yazıyor ya; kasıntıyı ilk gün baya artırdı, heryerim cizik çizik oldu resmen. Ama sonra geçti kasıntılar şıp diye. Bende günde bir kez almaya başladım. Haftalık enzim bakıyor hoca sadece; asite bakmadı tekrar.kuzum senin safra asitin yüksek miydi? bana sanırım o test yapılmadı ya. benim de kaşıntılar azalmış gibi ama bitmiş değil. hangi ilacı kullandın? benimki ursactive
Bazı durumlar isteğimiz dışında gerçekleşiyor maalesef zerefim. Rabbim beterinden saklasın. Geçer elbet bu da.iyiyiz kuzum çok şükür teşekkür ederimbugün çıkacak inşallah yoğun bakımdan bi sorun görünmüyor. kolostomi yapıldı ameliyatta bilmeyenler için dışkı torbası. bundan sonra onunla yaşayacak. hiç istemiyordu ama başka da çare yoktu sağlığı yerinde olsun da alışır elbet
Bundan sonra adım atma zaten sen o sağlık ocağına nolurbeni günlerdir sağlık ocağından arıyorlar kontrole gideyim diye. ben de açmıyorum zaten kafam dolu gidemem diye. ama nasıl arıyorlar zır zır. farklı nolardan falan aradılar anladım yine açmadım. en sonunda eşimi aramışlar bugün. o da demiş ki “size gelmek istemiyor kendi doktoruna gitmek istiyor siz iğne falan yapıyormuşsunuz”(tetanoz muhabbetinden yarım yamalak anladığı)
kadın da demiş ki sadece bebeğin sesini dinlicez bizden memnun değilse sağlık ocağını değiştirsin kurtarın bizi bu sorumluluktan demiş
ne güzel bir doktora denk gelmişsin hiç ihmal etmemiş, bana sadece aynı gün içinde çıkan test yapıldı onlar normal dedi kolestaz yok dedi ama bu ilacı verdi. sonra ben sonuçları diğer doktora gönderdim o da her şey normal losyon kullan yeter dedi. ben de ilacı içmedim o yüzden. madem böyle bir şey var neden o testi de yapmıyor ki? sinirlendim yine ya allahım hiç bir doktoru sevemeyecek miyimSafra asitim 47 çıktı zerefim. Ama karaciğer enzimi testi sonucu aynı gün çıkıyor ya; bu safra asiti testi bir gafta sonra çıktı. Enzimler normal olmasına rağmen, asitin referans değerleri 0-10 arasında olduğu için, kolestazi var sende dedi doktor. Ursactive verdi canım bana da. Günde üç kullan dedi. İlk gün ve ikinci gün kullandım; zaten prospektüsünde de yazıyor ya; kasıntıyı ilk gün baya artırdı, heryerim cizik çizik oldu resmen. Ama sonra geçti kasıntılar şıp diye. Bende günde bir kez almaya başladım. Haftalık enzim bakıyor hoca sadece; asite bakmadı tekrar.
Sen doktora bilmiş bilmiş ben pubb oldum dediysen doktorda seni başından savmak için herşeyi yapmıştır zerefne güzel bir doktora denk gelmişsin hiç ihmal etmemiş, bana sadece aynı gün içinde çıkan test yapıldı onlar normal dedi kolestaz yok dedi ama bu ilacı verdi. sonra ben sonuçları diğer doktora gönderdim o da her şey normal losyon kullan yeter dedi. ben de ilacı içmedim o yüzden. madem böyle bir şey var neden o testi de yapmıyor ki? sinirlendim yine ya allahım hiç bir doktoru sevemeyecek miyimne yapsam ki gidip özellikle o testi mi istesem
Benimde içim yanıyorKızlar beni menopozlu karılar gibi ateş basıyor soğuk fayanslara yatasım var yorganın soğuk yerlerine ayaklarımı uzatasım var dışarısı buz gibi ben içeride cayır cayır yaniyeahbu da doğum habercisi mi yoğusa
Elif maşallahTamam sıkmıyorum. Hiç ellemiyorum hatta. Süt gelir doğumu tetikler diye korkuyorum. Ama gelmesine sevindim bebişimi görünce iyice akar herhalde birde o emerse emzirme derdim kalmayacak ay sevindim ya sanki çocuğu doğurdum büyüttüm öyle bir rahatlama geldi
Bu hepimiz mavimHic uyunmuyor artik. Gündüzde sarhoş gibiyim
Doktorunla konuşup netleştirmeye çalış ki için rahat etsin canım az kaldı yediğine de dikkat edersinKizlar gebelik sekerim çıktı bebek normalinden iki hafta önde gidiyor sezeryan olucam heralde benim doğum bu ay şubata kalmıycak normalde şubatın ortalarıydı ama kilosuda artmış kafam çok karıştı
sağol canim benim amin inşallahBazı durumlar isteğimiz dışında gerçekleşiyor maalesef zerefim. Rabbim beterinden saklasın. Geçer elbet bu da.
Bu arada bize verilen ursactive çok iyi güvenli bi ilaç değil ama kullanmamak bebeğin plesantasına asitlerin girmesine neden olup, bebeğin gelişimini etkileyip, hatta ani bebek ölümüne bile sebep olabiliyormuş. Bi sürü çalışılmış makale okudum. Özellikle şeker haftalığı da varsa annede, daha büyük risk diyor. Bu arada asıl sorun olan, safra asit değeri 100 ve üzeri yapılan çalışmalarda bu şekilde.
kiz valla demedimSen doktora bilmiş bilmiş ben pubb oldum dediysen doktorda seni başından savmak için herşeyi yapmıştır zerefcahil cahil takılsan hiç sorun olmayacak inan bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?