- 2 Mayıs 2019
- 7.480
- 14.055
- 198
Haftan cok geride ama ya, vücudunla alakalı da olabilir. Kasılma varsa o toplamak dediğin zaten doktora git hem için rahat etsin. Bebeğini de gör, al bi foto, dönüşte hoplaya zıplaya eve dönKızlar bebek hareketlerini hissetmeyen var mı cumayı bekleyemiyorum çok endişeleniyorum bir an önce kıpırdasın ikinci gebeliğim oysaki birde toplanma oluyor bazen sağ da bazen solda sat 25 Mayıs benim .
Katılıyorum söylediklerine. Cinsel kimlik dönemiyse bi de zor olur. Testislerle alakalı, ağlarken fln dabebeklerde yukarı çıkarmış. Bikac görüş de almak gerekiyor. Netse ameliyata evet demek lazım. Ya geç kalınırsa , ilerde çocuğun bi sıkıntısı olur da farkedemzsek diye üzülür insan. Önemli işler yaaa zor vallaFiyat daha uygun olanlar genelde radyolog oluyor. Biraz senin seçimin önemli. Kola bacağa bakanla bebeğe bakan aynı olmasın diye düşünüyorum ben. Bebeğin iç organlarına tek tek o da bakar ama plasentasıydu kordonu tek tek damarları akışı serviksdi benim için önemli o yüzden mutlaka perinatolog isterim ben. Oğlumda da çapa perinatoloji bölüm başkanının muayenehanesine gitmiştik. İkisi de perinatologsa referans olarak da bilmiyorsam hiç ucuz olanı seçerim ama 200 300de olsa
Bebekken büyüktü biraz oğlumun tesisleri 1 yaşına gelene kadar değişir dedi Dr öyle de oldu. Her şey yolundaydı. 1 sene önce sünnet oldu. 3 4 ay önce farkettim bizde hatta şimdi sen diyince tekrar baktık onun da öyle içi boş yukarıdalar yani elle bastırınca aşağı iniyorlar. Sünnet çok sıkıntılıydı yani çok acil değilse istemem hemen opere ettirmekerkekliğinden nefret edecek çocuk ne istiyorsunuz oramdan dicek baya travmalıydı sünnet çünkü
Kuzenim kari koca doktor birkac sene önce buraya taşınıp bi hastanede işe basladi ama emeklerim olmasa araba satar rahatıma bakardim, doktorların çoğu egolu sanki dünyayı onlar kurtarıyorlar diyorama gittikleri her yerde tam hizmet bekliyorlar. bankada, okulda vs hemen şikayet ederler. sağlıkçıların hepsinde garip bi ego var zaten tavırları tuhaf. bunu başka bi yere yazsam linçlenirim
Bugün doktora gittin mi canım?ne dedi doktor sonuçlar yarın mi çıkarmış? Benimde aklım sende kaldı dün gece okudum mesajlarını.
Sonra kendi tahlilime baktım bana da sadece hamileliğin başında yeni ögrendigim zaman sağlık ocağında bakmışlardı tsh 3.4imis referans 4.2 gözüküyor ama doktor kağan kocatepe 1.tremistirda 2.5, bekleriz diyordünden beri beni de bi telaş aldı.
Anlam veremiyorum iki kadın doğumcu ve sağlık odağındaki doktor görmüştü bu değeri. Biri "hafif yüksek ama sınırda" demişti sadece. Takip ya da ilaçtan bahsetmedi. Diğerleri hicbir şey demedi bile. Benim doktorlar mi rahat başka bazı doktorlar mi pimpirik . Dünden beri bende ilk kez bu kadar telasliyim.
Umarım bebeklerimiz bizden almıştır bize kalmamış olsa bile onlar almış olsundabu arada bende basindan beri cok halsizim. Disari adim atar atmaz halsiz kaliyorum, evde de iş yapamıyorum hatta ücretsiz izin aldım çalışamıyorum.
Bende yarına dahiliye randevusu aldım gidip hem soracağım hem tahlil isteyeceğim.
Umarım hepimiz için her şey yolundadir.
benimde bir hafta önce gittiğimde yeni bakıldı bu zamana kadar gittiğimde hiç bakılmamıştı meğer tiroidlerim gebeliğe göre yükselmiş. Dahiliye ye yönlendirdi hemen levotiron diye ilaç başlandı . Birde jodid diye. Tekrardan dahiliyeye sıra almamı söyleyip bi kaç daha tiroid anti tg ve anti tpo diye test yaptırmamı ilaçları kullanıp 4 hafta sonra gelmemi söyledi. Gebelikte tiroidler meğer epey değişebiliyormuş. Gittikçe baktırmak lazım yani öyle bir şey varsa hemen başlarlar ilacı
Canım cok geçmiş olsun. Hiçbir bilgim yok. Oğlun kaç yaşında ? Acaba bi farklı doktora daha gitsen mi görüş almak adına ? İnsan evladı söz konusu olunca canından can gidiyor.
Kızlar bebek hareketlerini hissetmeyen var mı cumayı bekleyemiyorum çok endişeleniyorum bir an önce kıpırdasın ikinci gebeliğim oysaki birde toplanma oluyor bazen sağ da bazen solda sat 25 Mayıs benim .
O kadar haklisin kiKizlar bugun gidemedim tahlil vermeye. Eşim sehir dışına cikacakti uçağa yetişmek için ugrastik. Sonrada derse zor yetiştim zaten. Bide bir keresinde hemşire bana saat 10 dan sonra tiroid e bakılmaz çalışmaya başlamış olur. Cok erken gelmen lazım demisti. O yuzden yarin sabaha biraktim. Okula geçmeden önce gidip tahlil verecem.
Benimde baya depresyon krizlerim oldu tabi. Herseyi ben düşünüp bilmeliysem doktorlar ne diye var. Kapılarında bekleyip para ödemekten baska bir hizmet alamiyoruz resmen. Dger mi yaşadığımiz bu strese.
Arkasi onu dogum.alani. Yani her ayin tetkiki ayrintisi farkli bunu yapamiyorsan nasil doktor oluyorsun. Kapasite buna yetiyor ki bu alanı seciyorsunuz.
Belkide triod le ilgili bir sorunum yoktur. Kansizliktan b12 eksikliğinden falandır insallah. Ama doktorun ağzından belkide troid in yüksektir duyunca insan kotu senoryalari bir bir çağırıyor kafasına
Limonsekeri canim sana da cok gecmis olsun. Peki doktor açıklama yapmadı mı 20 haftaya gelmişiz cocugun beyini oluştu artik cok gec degil mi yani ya
K kendimidurduracakdegilim normal degerden yüksek çıkmasına rağmen onca doktor niye ağzından bir kelime bir dahiliyeye gorun demez. Bu nasil bir anlayis. Diline mi eline mi yapisiyor bunlarin. Bu ketumluk neden anlamiyorum.
Allaha emanet yavrularımız. Rabbim korusun
Gebe bi kadın ; kendisi düşünüp akıl edip dahiliyeye geliyor. Yapacağı ilk testlerden biri bu oysaki. Ama demek ki insanlık hali unutmuş. İyi kiburda birbirimize soluyoruz bi şeyleri de ; gözümüz açılıyor birbirimizin sayesinde.O kadar haklisin kiinşallah sendeki tiroit değildir. Olmayabilir sadece yorgunluktan yola çıkarak kötü düşünmeyelim. Bende onu anlayamıyorum bu kadar zor mu bu ya hu. Daha iki hafta önce devlet hastanesine kendim gitmiştim tahliller için ve doktor tiroit istememiş bile. Sanki ellerine yapışıyor.
Ben sağlık ocağında vermiştim o zaman. Şimdi teşekküllü bir hastaneden aldım belki de sorun yoktur ama önlem alınması bu kadar zor olmamalıydı.
Kesinlikle canım biz birbirimize mutlaka haber verelim, atlamamamiz gereken bir şey varsa yazalım. Artık hicbir doktora tam güvenmem sanırım. Tiroide aç karna bakılması gerekiyor diye biliyorum bende.Gebe bi kadın ; kendisi düşünüp akıl edip dahiliyeye geliyor. Yapacağı ilk testlerden biri bu oysaki. Ama demek ki insanlık hali unutmuş. İyi kiburda birbirimize soluyoruz bi şeyleri de ; gözümüz açılıyor birbirimizin sayesinde.
Geçecek canım inş. Merak etme
M MaviFeslegen canım tıroitin sabah bakıldığını bilmiyordum bende mesela. Saolasın , ona göre alırım randevu. Baktıracak bikac hafta sonra çünkü nolur nolmaz diye.
Onu kesin söylüycem canım versin banada zaten baş ağrılarım tavan en azından iyi gelir kasılmalara ağrılara .O haftalar benim de öyleydi doktorum magnezyum önerdi
Ne güzel yazmışsın canımHaftan cok geride ama ya, vücudunla alakalı da olabilir. Kasılma varsa o toplamak dediğin zaten doktora git hem için rahat etsin. Bebeğini de gör, al bi foto, dönüşte hoplaya zıplaya eve dön
Benim de yer değiştirirken hiç anlamıyorum canım ama sertlik bi sağda bi solda oluyor .Bu ne kadar değişik bir duyguymuş. Hayatta bana konulan veya konulacak hicbir teşhise bu kadar vesvese yapıp üzülmedim. Insanin kendinden kocasından felan cok önde bir sorumluluk duygusu.
Dogduktan sonraki halimi düşünemiyorum.
Ben kendi kendime durduk yere hissetmiyorum. Uzanırken karnima bastiridigimda şans eseri bazan sertlik yer değiştiriyor sadece
Hipo hiper hasimato bunlara gore degisiyo beslenme kuzuKızlar sabah aç karnına veriliyor tiroid tahlili tsh tek başına bir değer ifade etmiyor t3 t4 önemli beni biliyorsunuz çok zorlandım bi dönem halsizlikten ama bu süreçte tiroidim tekrarlamadı halsizlik zaten bir çok vitamin eksikliğinden kaynaklı olabiliyor ortalama 2 sene ilaç kullandım tiroid için fakat tsh yüksek ve düşük olanların mesela yememesi gereken besinler var işte örneğin kara lahana gb bunlara dikkat edilmesi gerekli .
Hipo hiper hasimato bunlara gore degisiyo beslenme kuzu Evet canın benimki hipoydu tsh hep yükseldi kayınvalidemde benim gbiydi ama onunki ameliyata döndü ileriydi benden.
Canım sağlık ocağı sabah 10 a kadar kan alıyor ondan sabah çağırmışlardır tahminimce , özelde devlette saati değişebilirGebe bi kadın ; kendisi düşünüp akıl edip dahiliyeye geliyor. Yapacağı ilk testlerden biri bu oysaki. Ama demek ki insanlık hali unutmuş. İyi kiburda birbirimize soluyoruz bi şeyleri de ; gözümüz açılıyor birbirimizin sayesinde.
Geçecek canım inş. Merak etme
M MaviFeslegen canım tıroitin sabah bakıldığını bilmiyordum bende mesela. Saolasın , ona göre alırım randevu. Baktıracak bikac hafta sonra çünkü nolur nolmaz diye.
Kızlar sabah aç karnına veriliyor tiroid tahlili tsh tek başına bir değer ifade etmiyor t3 t4 önemli beni biliyorsunuz çok zorlandım bi dönem halsizlikten ama bu süreçte tiroidim tekrarlamadı halsizlik zaten bir çok vitamin eksikliğinden kaynaklı olabiliyor ortalama 2 sene ilaç kullandım tiroid için fakat tsh yüksek ve düşük olanların mesela yememesi gereken besinler var işte örneğin kara lahana gb bunlara dikkat edilmesi gerekli .
Bundan 3 yil önce felan diyetisyen gondermisti beki tahlil için. Saat 9 bucuk 10 civari gittim acim dememe rağmen hemşire bana tsh tahlili var. 8 yada sekiz buçukta gel hormonlar bu saate kadar çalışmaya başlar ac tok olman birsey fark ettirmez dogru sonuc vermez demisti.Canım sağlık ocağı sabah 10 a kadar kan alıyor ondan sabah çağırmışlardır tahminimce , özelde devlette saati değişebilir
T4 mutlaka gerekli tsh ile birlikte mavicim. Bazı doktorlar hem T3 hem T4 istiyorlar. Ben başka bilmiyorum.Tsh işaretlenmiş sadece. Hangileri gerek ben kendim isaretleyim
Dogurana kasar kadin dogum uzmanı olmazsam iyi
Zaten bu sene tıp puanları baya düşüktü. Halim olsa gider okurdum.
Benimde randevum 9'da üzüldüm şimdi. Kan verene kadar da yarim saatten fazla geçer kim bilir. Ama daha erken randevu bulamadım. 10'a kadar diye biliyordum bende.Bundan 3 yil önce felan diyetisyen gondermisti beki tahlil için. Saat 9 bucuk 10 civari gittim acim dememe rağmen hemşire bana tsh tahlili var. 8 yada sekiz buçukta gel hormonlar bu saate kadar çalışmaya başlar ac tok olman birsey fark ettirmez dogru sonuc vermez demisti.
Bazıları da güzel yönlendiriyor Allah var.
Benimde randevum 9'da üzüldüm şimdi. Kan verene kadar da yarim saatten fazla geçer kim bilir. Ama daha erken randevu bulamadım. 10'a kadar diye biliyordum bende.
Hiper troid olmasin seninki onda tsh yukselir cunku. Ben hipoydum sonra hasimato cikti. Hormonlar normal hep hic ilac kullanmadim ama antitpo anti tiroglobin falan yuksek cikiyoEvet tatlım ben hipoydum
Bundan 3 yil önce felan diyetisyen gondermisti beki tahlil için. Saat 9 bucuk 10 civari gittim acim dememe rağmen hemşire bana tsh tahlili var. 8 yada sekiz buçukta gel hormonlar bu saate kadar çalışmaya başlar ac tok olman birsey fark ettirmez dogru sonuc vermez demisti.
Bazıları da güzel yönlendiriyor Allah var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?