Evet canım senin sat benden baya önceymiş sağlıklı olsunlarda yeterki bekleyelim ama sertlik sağ sol değişiyor bakalım cuma günü randevumuz var.Canim benim sat 1 mayis ama ilk defa bugün hissettim diyebilirim, ustelik ikinci gebeligim daha erken hissetmem lazimken edemedim. Karin bölgesindeki yağdan ,kilodan falan da etkileniyor bu durum. Telas yapma hem daha erken 21. Haftadan sonra hissedilir net olarak
Ense ve burun kemiği ölçümü normal çıktıysa öyle birşeyin ihtimali çok düşük canım ki benim iş yerinden arkadaşımada aynı şeyi söylediler çok sağlıklı oğlu oldu.Günaydın kızlar.
Dün biraz moral bozukluğum vardı yazamadım buraya.Doktor ultrasona başlamadan dörtlü testine baktık, bi sorun görünmüyor dedi, önceki gün de yaştan dolayı minik bir risk var demişlerdi.(yaşım 33) Ayrıntılı ultrasona girdim fiziksel olarak her şey normal. Doktor başka bir sorun gördü, kalpten sağ kola giden damar soluk borusunun önünden geçmesi gerekirken arkasından geçiyormuş, bu sağlıklı bebeklerde de oluyor ama down sendromu olan bebeklerde de görülüyor dedi. baya üzüldüm, ama düşünmemeye çalışıyorum. Amniyosentez veya nifty önerdi doktor. Tabii ki öncesinde çocuk kalp profesörüne yönlendirdi. Hastanedeyken eşimi arayıp söyledim, tedavisi var mı dedi hayır dedim, zaten doğumda da öğrenebiliriz dedik ve test yaptırmamaya karar verdik. Umarım hiçbir sorun yoktur bebeğimde
Ayrıntılı ultrasona içim rahat etsin diye girdim ama daha kötü etkilendim. Haftaya özel hastanede kendi doktoruma gideceğim. Bakalım o ne diyecek. Bir de bebeğim yüzünü dönmediği için yüzünü de göremedim
Sağlıklı olsun da doğumunu bekleriz
Canım çok geçmiş olsun dolgu yaptırabilirsin diye biliyorum .Kızlar günaydın, küçük bir tatil yaptık dün akşam döndük. İstanbul buz gibiymiş. Orda denize girdim daha ilk günden mantar nüksetti. Onu hallettim doktor hemen reçete yazdı mailledi.. Dişimin dolgusu ağrı yapmaya başladı. Hep bi aksilik. Dişime dolgu yaptırabiliyormuyum bileniniz var mı? Yaptıran var mı. Hamileyken bişey olur mu. Doktora da danışacağım ama adam dicek ki amma da sorunlusun. Bir de hamile kalmadan iki hafta önce diş temizliği vs altı ayda bir bakımım için giderim ben hep , gerekli her şeyi yaptırmıştım. Şans işte.
Google a sordum ona göre zaten iki aylık ömrün var ne hastalığın varsa artık inanmıyorum google a.
Cok net gostermedi kuzu ama agzi burnu kibardi hele burnu kalkik minnacikCanım bugün yavrunu net görebildin mi. Kime benziyor sence
kizlar ben de doktordan geldim
kendi doktoruma normal kontrole gitmiştim, her yerine baktı inceledi. her şey normal sadece bağırsaklarında parlaklık var gibi dedi. ama diğer her şey normal hiperekojen bağırsak olduğunu düşünmüyorum dedi. detaylı ultrasona başka bir doktora gidin farklı bir göz de görsün dedi. R Renklirenkli canim sen parlaklık hakkında burada bir şey söylemiştin diye hatırlıyorum. ben de biraz araştırdım, genelde ilerleyen aylarda kayboluyormuş o yüzden içimi rahat tutmaya çalışıyorum. ama duymasaydım iyiydiinşallah detaylıya kadar kaybolur
Cd sini falan verdiler zaten bakmak icin ama bilin bakalim kimin laptopunun anakarti yandiCanım bugün yavrunu net görebildin mi. Kime benziyor sence
inşallah canim ben de öyle ümit ediyorum evet yaygın bi durummuş anladığım kadarıylaCanım kaç arkadaşıma aynısı söylendi ve hiç bir şey olmadıkafana takma inşallah sağlıklcakla kucağına alacaksın
Kalpte parlaklıktı benim duyduğum fıstıgım. Bagırsak parlaklığı duymadım. Zaten gibi demiş ya sana da. İçin rahat edecekse, git başka bi doktora daha; ve böle böle dendi bana de, iyice baksınlar. Doktor da aynısını demiş zaten ve İçini kemirmesin vesvese en azından.kizlar ben de doktordan geldim
kendi doktoruma normal kontrole gitmiştim, her yerine baktı inceledi. her şey normal sadece bağırsaklarında parlaklık var gibi dedi. ama diğer her şey normal hiperekojen bağırsak olduğunu düşünmüyorum dedi. detaylı ultrasona başka bir doktora gidin farklı bir göz de görsün dedi. R Renklirenkli canim sen parlaklık hakkında burada bir şey söylemiştin diye hatırlıyorum. ben de biraz araştırdım, genelde ilerleyen aylarda kayboluyormuş o yüzden içimi rahat tutmaya çalışıyorum. ama duymasaydım iyiydiinşallah detaylıya kadar kaybolur
Ayyy evet yaArsa kısaltması
Çok teşekkür ederim hepinize kızlar, moral oluyorsunuz bana
Canım fl kemik ölçümü. Yani 21.3*7=14.9 cm olarak hesaplanıyor bebeğin boyu
Fl 7 ile carpiliyo sanirim 14 cm falan cikiyo senin bebito kuzu
Ben de bunu bugun kesfettim
kizlar ben de doktordan geldim
3lü test Türk genleriyle uyumlu değilmiş. Gittiğim 2 doktorda 2li ve 4lü testi önerdi.Kızlar 3 lü test yaptırdınız mı ? Benim cuma randevum var yüksek ihtimal 3 lü taramam olcak diye tahmin ediyorum en son 1 ay önce gittim.
evet canim başka doktora gideceğim ama detaylı için, o yüzden biraz daha beklemem gerekecek. hem o zamana kadar belki değişir diye umut ediyorum.Kalpte parlaklıktı benim duyduğum fıstıgım. Bagırsak parlaklığı duymadım. Zaten gibi demiş ya sana da. İçin rahat edecekse, git başka bi doktora daha; ve böle böle dendi bana de, iyice baksınlar. Doktor da aynısını demiş zaten ve İçini kemirmesin vesvese en azından.
Mesela nstye gireceğiz ya 32-34 ten sonra fln işte neyse. O an bi şeye üzül, sinir ol ya da endişelen, anında sendeki his bebekte de oluyor. Ve bebeğinin kalp atışlarında da hızlılık oluyor. Buna da taşikardi deniliyor. Bu bi rahatsızlık normalde. Ama o an sırf senin yüzünden öle oluyor bebekcagız da aslında. Nst uzayınca ya da sonraki nstde daha relax girersen, hersey yolunda görünüyor yine.
benim araştırmalarımda da ilerleyen haftalarda genelde yok olur yazıyordu. ama gerçekten hasta olanlarda kalıcı oluyor tabi. büyük çoğunluğu geçiciymiş inşallah öyledirSayenizde bir aydınlanma yaşadım kizlar sagolun.
Bende bunu okudum 7 ile çarpıliyor vs diye ama zaten doktor kendi çarpmıştır ve oyle buraya yazılmıştır diye düşündüm. Hala herseyi doktordan bekliyorum ben uslanmam
Bende bir makalede kalpte parlama çıkabilir bunu bebek kendisi onarır yaziyordu. Vücudundaki diger organlar icinde geçerli mi acaba.
Canim daha çok minikler insallah makineden veya bakış açısından vs kaynaklanmıstir. Rabbım herseyi kusursuz yaratıyor. Evlatlarımız da oyle olur insalllah.
Aynen öle daha ne endişeler var bi bilsenevet canim başka doktora gideceğim ama detaylı için, o yüzden biraz daha beklemem gerekecek. hem o zamana kadar belki değişir diye umut ediyorum.
ohooo o zaman doğurana kadar daha cok korkacağiz demek ki :)
benim araştırmalarımda da ilerleyen haftalarda genelde yok olur yazıyordu. ama gerçekten hasta olanlarda kalıcı oluyor tabi. büyük çoğunluğu geçiciymiş inşallah öyledir
Antibiyotik değil zaten bir şase iciyorsun sabah kadar tuvalete gitmemeye calis ise yaramisti cok sukurde bebegide birsey olmadi simdi 15 aylik ellerinden operBi zararı olmadı dimi bebeğe
Amin canim sagolÇok üzüldüm. Rabbim öncelikle sağlıkla kavusmanızı sonra da operasyonun başarıyla geçmesini nasip etsin.
Bazen bende oluyor ama gunduz oluyor ben acaba kolesterol falan mi yukseldi diye dusunmustum ama normal cikmistiGünaydın kızlar nasılsınız geceleri sizinde ayağınıza yanma oluyormu yaa ben ayaklarımın yanmasından uyayamiyorum gidip yıkıyorum geliyor biraz serinliyor daha sonra bir daha bu durumu yaşayan varmi arabanizda
Benimde kan değerlerimde filan birşey yok merak ettim insallah geçerBazen bende oluyor ama gunduz oluyor ben acaba kolesterol falan mi yukseldi diye dusunmustum ama normal cikmisti
Kuzum çok fazla kuruyemiş ve şekerli gıda tüketiyor musunGünaydın kızlar nasılsınız geceleri sizinde ayağınıza yanma oluyormu yaa ben ayaklarımın yanmasından uyayamiyorum gidip yıkıyorum geliyor biraz serinliyor daha sonra bir daha bu durumu yaşayan varmi arabanizda
Neye göre önden gidiyor diyorlar bilmiyorum belki göbek çapıyla ilgilidirBenim 17+0 da 16+3 cikti.ama fl 21.3mm yaziyor. Bu kadar uzun olur mu uzun olursa haftası buyuk olmaz miydi.
Ödem olduğu zaman ayaklarımda bacaklarımda yanma oluyor duşta soğuk suya tutup kurulamadan yatağa yatıyorum ferahlatıyor canım. Ayağının altına yastık koy bir yüksekte tutGünaydın kızlar nasılsınız geceleri sizinde ayağınıza yanma oluyormu yaa ben ayaklarımın yanmasından uyayamiyorum gidip yıkıyorum geliyor biraz serinliyor daha sonra bir daha bu durumu yaşayan varmi arabanizda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?