2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Ben takip yaptırmıyorum sağlık ocağına hatta hamileyim diye de bildirmedim onalr aradılar beni. Tetanoz için de arayacaklarını söylediler ama unuttular herhalde. Yarın o tarafta kursum var gitmişken sorayım. Benim doktorum da hem şeker yüklemesine hem tetanoz a olacaksın dedi.

Evet aynen benim özel durumlarım var yaşım da 41 ya, fazla bilgiyle kimseyi telaşlandırıp kafaları karıştırmayayım diye pek anlatmıyorum.
Ben de arttırıyorum 44 yaşındayım Ama göstermiyorum Aşıyı yapan hemşire gerçekten ben miyim şaşırdı Gel gelelim Tetanoz beni pert etti resmen rapor aldım o derece Eşim bile İkinci dozu olma sakın dedi Bugün perinatoıji hocasına soracağım Tokso negatifim merak ettim sebebini

tamam kaybolmayacağım
aynen öyle kuzum bana düşen sabretmek, iyiyim bu konuda neyseki

ben de hiç gitmemiştim ama yakama yapıştılar. bu zamana kadar aramamışlardı yeni farketmişler arayıp duruyorlar diye gittim. ama gitseymişim keşke çünkü çok güzel ilgilendiler. ben onları çok ilgisiz sanıyordum. kan değerlerime bakmak için kan aldılar, zaten bu ara baktırmak istiyordum, tansiyonuma baktılar, bebeğin sesini dinledik, bir hemşire de bir sürü sorular sordu istediğin bir konu varsa eğitim vereceğim dedi. beslenme olabilir dedim. haftaya gel bu konu hakkında eğitim vereceğim dedi.

Yaa bizimde kedimiz var iki tane hala kediniz varmı?

R Renklirenkli mamasofibaby’den tulumları kaç ay aldın?
Dün yeni doğum yapmış bi arkadaşa ziyarete gittim bebeği 1 aylık 3-6 giydiriyorum dedi sordum da. Ben de tulumları 3-6 alsam diyorum ne dersin?
Ya aslında şöyle, YagıZa hamileyken 3200 dediler çocuğa, 2640 doğdu. Düşün yani 38+4 te bi de. Halıyle prematüre takımları oluyordu sadece. Mamasofiler büyük kalıyordu. Bi de sayı olarak yetmedi , hesaplayamamışım fln. Ama ona rağmen 1. Ay sonu fotosuna bakınca 0-3 aylık tulumlar tam oluyormuş.
Su an ne aldın dersen sadece 4lü tulumu 0-1 ay aldım. Hastanede fln tam otursun üstüne diye işte. Diğerleri 0-3 , 3-6 şeklinde . 3-6 cok büyük olur canım baya büyük bende, kalıpları büyük nextlerın cunku

Kıbrıstayım ben. Hiçbir hamileye yapılmıyor burda. Sadece bebek asılarında var tetanoz. Şeker yüklemesi var, yapılıyor da. Baya üstüne basa basa istiyorlar da

Vaaay harika valla kacırma hiç öğren. Öğrendiklerini de paylaş hem. Birinin işine yarar belki mesela oksitosin masajını sor, mastit olmamam için ne yapmalıyım, sütümü kaç saatte bi sağmalıyım, sütümü dondururucuya koyarsam nasıl çözdürmeliyim gibi aklıne önceden gelenleri de not et bence fıstık

ben de dönünce keşke doğum hakkında olsaydı diye pişman oldum ama o an aklıma hiçbir şey gelmedi çok hazırlıksız yakalandım haftaya gittiğimde bunları da sorayım, hepsini paylaşırım burada

Hımmm. Peki kalınlıkları nasıl? altına bi takım altlık ve uzun kollu zobın üstüne tulum giyse ok herhalde dimi?

Cevaplar için teşekkürler ben devir gideyim sağlık ocağına bakiyim. Benim doktorum baba tansiyon aleti aldırmıştı. Tansiyon ölçme gibi bir sıkıntım çok şükür olmadı ama kan değerlerime uzun süredir bakılmadı kan değerlerime baktırsam iyi olacak detaylı ultrasona da daha var 21 ekimde kuzumu da merak ediyorum hem. Gideyim bari ama tetanozu doktorum 24haftada yaptır demişti 24. Haftayı filan bekleyeceğim. Erken doğumu filan tetikler diye içime vesvese geliyor ne kadar geç o kadar iyi. Bakalım düşüncem bu yönde . Ben de kan ilaçlarımı kullanmıyorum. Uf ya. Bulantılarım inşaallah hamilelikten sonra olmaz halen korkularım var. Bir daha ilaçlarımı aksatmışsam dedim ama Demir’i halen aksatıyorum. Biri bana hap formunu söylemişti onu da almadım halen. Birde bu toksoplazma dediğimiz tetanozla mı ilgili merak ettim çözemedim. Sayfalarda geri gittim ama konunun başını da bulamadım. Rutin bakılan bişey mi ben hiç hayvanlara yaklaşmıyorum toksoplazmam negatif midir benim? Bir kısaca özetlerse çok sevinirim merak ettim.

Ya herkesin doktoru kan şeker e bakım genetik yatkınlığını sorup yapıyormuş bizim doktorlar neden bu kadar hevesli acaba

Renkli bana hastaneden sağlık bakanlığının hazırladığı anne sütü ve emzirmeyle ilgili bir kitapcık verdiler hepsini okudum. Mastit neden olduğunu sütü nasıl vermek gerektiğini sütü nasıl saklamak gerektiğine dair herşey yazıyor. İstersen sana foto çekip atabilirim. Çok faydası oldu. Tabi uygulayabilirsek Hatta kendi kendime biberon ve emzik konusunu abartmamam gerektiğine karar verdim biberonu mecbur veririm de emzik olayına inşaallah hiç bulaşmam diye dua ettim birde bıraktırması mesele oluyor sonra. Dua edelim de hiç gerek kalmasın.

Ben şuradan anladım ki normalde çok şükür böyle sıkıntım olmazdı. Azcık fazla gülsem de kaçıyo. Zaten wc de eskisi gibi yapılmıyor yavaş yavaş oluyo
Düşünsene hep beraber aynı evde olduğumuzu. Evde koca göbekli, geğirerek gezen, gülünce altına işeyen bir sürü kadın var deliririz hajajajaja ben kesin hepinizi panik atak hastası yaparım, şurama bir şey oluyor sizde de oluyor mu diye her hafta hastaneye gideriz

Merhaba kızlar umarım herkes iyidir. bende detaylıya girdim bugün bebek çok şükür iyi haftasıyla uyumlu hatta yüzünü bile gösterdi. Sadece plasenta sezeryan kesisine yakın ve aşağıda doğumda plasenta yapışık olması çok olası dedi.dogumu üniversite hastanesinde yapmamı söyledi bebekle ilgili bir sorun olmuyormuş anne riskliymis kanama çok oluyormuş rahim alınabilirmis takip önemli dedi. Tedirgin oldum umarım herşey yolunda gider

Günaydın. Canım 200e 100tl sepette indirim diyor mesela yada 2.ürüne %60ozaman kendisi düşüyor sepette. Bide 375e 125 için falan kupon giriyorsun en güzeli böyle oluyor.

Kac kez denedim asla oyle olmuyor bende. Bende diyorum nasil fark bu kadar çok oluyor sizinkiyle. Neyse denemeye devam

Nee kimse böyle bişiden bahsetmedi bana ben geçirdim mi acaba aşıyıda oldum
Bende olmadım gitmeden araştırma yapmıştım. Tiroidlere etki ettiğini biliyordum çevremde birçok anne de aynı şeyi yaşadı.neden olmam gerektiğini sordum. Ameliyathane de kalabileceğin mikroplar yüzünden tedbir amaçlı dendi
sağlık ocağına gittim ve bu cevabı verdi, risk var dedi. Peki neden bir doğum tüm bu hijyenik şartlar altında risk taşıyor da kalp ameliyatı, organ ameliyatları, omurga kırığı vb. tüm bedenin yarıldığı ameliyatlar nasıl oluyor da böyle bir risk taşımıyor?
Hamileye aşı vuruluyor da neden böyle bir hastaya vurulmuyor?
Kişi sezeryan bile olsa bir omurga kırığı veya açık kalp ameliyatı gibi boydan boya bedeni açılmazken hamileye aşı oluyor da hasta kişi neden olmuyor? Bunlara beni tatmin edecek cevaplar verilmedi zaten tüm dünyada böyle bir aşı zorunluluğu yok bizde biraz göz korkutmaca var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…