2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Ameliyat öncesi damardan vermişlerdi 1 kerelik antibiyotik sonrasında verilmedi başka. Ama ctesi gittiğim özeldeki Dr 200mg lık verdi ara ara kullanalım erken doğum ların en büyük sebebi enfex dedi. 10 gün günde 2 kere alıcam. Kar zarar hesabı yapınca mantıklı geldi. En az 5 6 yıldır kullanmıyorum antibiyotik ama bide nbl gynobiotic al canım. Probiyotik bu ama vajinada ki florayı içeren bakteriler var o bölgeyi desteklemek için. 2 kutu bitirdim şimdi yine alıcam

Hayatım boyunca diş ağrısı yaşamadım ve şuanda hamilelikten dolayı yaşıyorum 2 gün önce suratım şişmiş vaziyette uyandım dişim APSe yapmış hamilikte oluyormuş. Bende suan antipiyotik kullanıyorum üzerinde hamilikte kullanmayın yazıyor ama kullanmazsam apse yapan iltihap bebeğe zarar verirmiş cuma günü dişim çekilecek. Anne fedakarlığı denen şey tam olarak bu noktada başlıyor sanırım. Olmayan şeyler hamilelikte yaşanıyor. Allah daha beterinden korusun

Merhaba canım. Sen de şanslı gruptansın demek bi ben olabilirim evladının yüzünü göremeyen Ama üzülmeni gerektirecek bi durum yok bence. Neden dersen, senin üçüncü bebiş zaten bi yerde duracaktın olaya böyle bak. Kendini hiç strese sokma. Takip önemli dediyse ne güzel uyarmış doktorun. Ayda bir gideceğine 15 te bi uğrarsın. Yakın takıpte olmuş olursun işte böylelikle

Canımcım su çiçeği ve verem cok önemli. Verem burda vurulmuyor mesela. Ama doktorumuz turkıyeye gidince vurdurun bi şekilde ; cunku cok verem hastası gördüm dedi. Ayrıca kabakulak da önemli. Yani ergenliğe gelmeden kendisi geçirirse ne ala. Ama ergenlikte geçirirse kısırlığa sebep oluyor o da. Sen kendin bak istersen tabi ki.

Canımcım zaten onca kasılma sancı sonrası kısalması da açılması da normal. Rastgele muayenemde 40 larda düzenli sancım çıktı Li hiç hissetmiyordum ; sezeryan istediğim için acil sezeryana alındım mesela. Sen 120 leri gördün kolay mı ; Önemli olan senin bi doktor görüşü alayım diye gittiğin doktordan, farkındalığını artıracak şeyler duyman olmuş. Verilmiş sadakan varmış. Bak mesela benim ikinci gebeliğimde acıklık farkedildi serklaj atıldı; bu gebeliğimde onlemsel atıyorduk acıklık yoktu , rahim 27 mm di. Ama hoca dedi ki, operasyon esnasında aslında rahımde acıklık olduğunu gördüm dedi. O an bi kez daha şükrettim.
Bazı evlatlar ya da bazı anneler bu kutsal yolda, farklı sorunlar yaşıyorlar. Vardır bi hayır. Perinatologlar bu işin pir i. İçin rahat olsun. Hangi ilaçta herkes içebilir yazıyor ki ? Herkes kafasına göre kullanamaz, hiçbir doktor da hamile bi kadına bile isteye kötülük edecek şekilde ilaç vermez. Eger enfeksiyonun da olursa, hiçbir şekilde sana müdahalede bulunamazlar. İster açıklığın artsın istersen rahmın kısalsın. O yüzden ne derse tmm demek de lazım eger güvenmişsen. Hem yagızda hem yiğitte burdan da paylaştım , ne antibiyotikler ne ilaçlar içtim. Gayet sağlıklılar şükür. Kalbini bozma. Sen kendine odaklan. Sana iyi gelen şeyleri yap. Moral bu işin herseyı. Kendini dinleme vesvese anlamında söylüyorum. Kötüyü de çekme hiç.

Canim her sey yolunda gider insaAllah ne yapilmasi gerekiyorsa sorunsuz ilerler kendine dikkat et
10/12 beden çoraplarımız geldi çekmezse eğer bedeni iyi ama bu nedir ya şunlara bakın
Anammm nasil da tatlilarrrr

Valla ben doktoruma güveniyorum ya, sebepsiz kanamalarıma çözüm o buldu. Ne derse yaparım
Ben de güveniyorum Beni huzurlu hissettiriyor. Sadece işte şeker yüklemesine filan kesin gözüyle baktı. Hiç değerlendirmeyecek. Neyse Allah’a emanet olsun kuzum. Gerçi eskisi gibi değil eskiden çok ciddi miktarlar yüklüyorlarmış şimdi 3 baklavaya denk geliyor dediler yada bir kutu kola içmek gibi dediler. Hoş ben hiç kola Fanta içemem de. Bakalım artık. Tetanozu da biraz ileri tarihte yaptıracağım kendimce çareler buluyorum işte huzursuzluklarımı azaltacak yöntemler. 24. Haftada yaptırsam hani bazı yan etkileri olsa bile kuzum büyümüş olur direnci artar vs diye kendimi teselli ediyorum

Canım güzel düşünelim güzel olsun hep moralin yüksek olsun .
10/12 beden çoraplarımız geldi çekmezse eğer bedeni iyi ama bu nedir ya şunlara bakın
Hahah ama çok güzeller

Ooooo maşallah sana… şuan benim idolümsün benim bir arkadaşım da 43 yaşında gebeydi 44 de doğurdu.
Bana da doktorlar dedi ki rahim yaşın 30 yumurtalıkların sağlam allaha şükrediyorum

Bu arada bugün beni sağlık ocağından aradı hemşire. Tetenoz olmayacağımı söyledim. Devlet olmak istemiyorum diye imzamızı alıyormuş. O da sordu neden diye uzunca anlattım toksoplazma geçirmeyenlerde aşı çok etkiliyormuş düşüğe sebebiyet vermesin diye gerek yokmuş. Çünkü sonuçta tetenozun içinde toksoplazma bakterisi var yani korona aşısını düşünün aynı onun gibi.

Canım korkma hiç bu tarz şeylerin erken çözülmesi çok önemli ben 20. Haftamda serklaj oldum kısalmam vardı. Dr operasyondan sonra iyiki yapmışız rahmin çok yumuşaktı dedi. İçini ferah tut tedbir alındız daha sıkı kontrole gidersin Allahın izniyle bebeğini kucağına hayırlısıyla alırsın hepimiz alalım Amin.

Canım benim ya şükür ki yağızın yanında yiğidin yolda, bu süreç hep beraber kolaylıkla atlatalım. Bugğn kendimi yormucam dedim yine duramadım,yarın kesinkes dinleneceğim kalkmadan hayırlısıyla..

Amin arkadascagzım amin inş Dinlen tabi, dengelesin vücudun. Zaten kaldırmıyor artık. Noldu bana bilmiyorum iki üç gündür zor geliyor nedense.

Amin arkadascagzım amin inş Dinlen tabi, dengelesin vücudun. Zaten kaldırmıyor artık. Noldu bana bilmiyorum iki üç gündür zor geliyor nedense.
Bende de gereksiz bir enerji oturur halde bugün hep bişeylerle uğraştım kızım turşu çok sever turşu kurdum ona, akşam sınavında çok başarılı olmuş kurabiye yapalım dedi kıyamadım enerji patlaması fena çıkmasa benden valla az dikişlerim ağrıyo şimdi yarın kalkmayacağım pişman olmak vicdan azabı çekmek zor, ama drum rahim boyu kısalmadıkça kasılman olmadıkça rahat ol dedi ğerşembe kontrolüm var hayırlısıyla..,

Geçmiş olsun canım. antibiyotik fitil iğne bunları ben de kullandım benim de riskli yalnız değilsin. Serklaj kötü bir şey değil bu arada benim de 33 mm çıktı bu son detaylıda… bana gerek yok dedi serklaja.

Erken doğum riski rahim kısalığından mı kaynaklanıyor? Kendi doktorum 38 ölçtü, detaylıdaki doktor 43 dedi yanlış hatırlamıyorsam. Yani bu durumda risk olmuyor mu? Çünkü bebeğin tekmelerini vajinamda ve kasıklarımda hissedince korkuyorum sanki bebek aşağı inmiş gibi geliyor, ama doktor gayet yukarıda diyor. Birde 2 gündür saniyelik sancılar giriyor karnımın altına, sanırsam genelde 3. Trimester da oluyor böyle ani sancılar şimdi normal mi sizde de oluyor mu?

Canm boyu evet iyi şükğr senin , ama takip önemli burda bazılarının 33-35 te kalıyormuş kısalmıyormuş doğum zamanına kafar,,,bazılarının düzenli kısalma oluyormuş işte düzenli kısalırsa ozaman serklaj gerekli, benim 42 mm iki hafta sonra 31-32 iki hafta sonra karından 24 vajinal 26 mm çıktı açılma yoktu ama rahim yumuşaktı dr riske atamayız dedi, ki operasyondan sonra çok yumuşaktı hızla kısalırdın dedi, şükür şimdi doğuma kadar durun37-38 keri görelim istiyoruz. Tedbirimizi aldık gerisine diyecek birşeyim yok hepimizin gönlğnce olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…