- 1 Ağustos 2018
- 2.854
- 4.861
- 133
Uff keşke bende olmasaydım ya çok pişmanım aşı olduğumdan beride kasılmalarım arttı belki alakası yoktur ama bende buna bağladım şimdi. İkinci dozu kesinlikle olmicamBende olmadım gitmeden araştırma yapmıştım. Tiroidlere etki ettiğini biliyordum çevremde birçok anne de aynı şeyi yaşadı.neden olmam gerektiğini sordum. Ameliyathane de kalabileceğin mikroplar yüzünden tedbir amaçlı dendi
sağlık ocağına gittim ve bu cevabı verdi, risk var dedi. Peki neden bir doğum tüm bu hijyenik şartlar altında risk taşıyor da kalp ameliyatı, organ ameliyatları, omurga kırığı vb. tüm bedenin yarıldığı ameliyatlar nasıl oluyor da böyle bir risk taşımıyor?
Hamileye aşı vuruluyor da neden böyle bir hastaya vurulmuyor?
Kişi sezeryan bile olsa bir omurga kırığı veya açık kalp ameliyatı gibi boydan boya bedeni açılmazken hamileye aşı oluyor da hasta kişi neden olmuyor? Bunlara beni tatmin edecek cevaplar verilmedi zaten tüm dünyada böyle bir aşı zorunluluğu yok bizde biraz göz korkutmaca var.
Bir ebenin şu yazısını okumuştum. Sizinle de paylaşayım.Uff keşke bende olmasaydım ya çok pişmanım aşı olduğumdan beride kasılmalarım arttı belki alakası yoktur ama bende buna bağladım şimdi. İkinci dozu kesinlikle olmicam
Okurken kahkahalara boğuldumDüşünsene hep beraber aynı evde olduğumuzu. Evde koca göbekli, geğirerek gezen, gülünce altına işeyen bir sürü kadın var deliririz hajajajaja ben kesin hepinizi panik atak hastası yaparım, şurama bir şey oluyor sizde de oluyor mu diye her hafta hastaneye gideriz
Evin için sıcak olur zaten sonuçta bebekli ev. Yeterli olur içine giydirdiğin zıbın. İlk ay zaten genellikle uyur. Üstüne bi şeyler de örteriz.Hımmm. Peki kalınlıkları nasıl? altına bi takım altlık ve uzun kollu zobın üstüne tulum giyse ok herhalde dimi?
Aynen konusucam doktorumlaBenim geçen gün ilk defa burnum kanadı ve dişlerimi fırçalarken dişlerim kanıyor. Etlerinde kırmızılık yok. Ama vücut kanlanıyor ya onunla alakalı olabilir 3. Trimesterde kalsiyum tüketiminden dolayı diş problemleri görüşebiliyormuş. Ama diş eti için kalsiyum işe yarar mı bilmiyorum ilk kontrolünde doktoruna danış belki kalsiyum takviyesi verir
Malesef canımcım kaçtı 3.kattan atladı zilli bulamadık.Yaa bizimde kedimiz var iki tane hala kediniz varmı?
Ay sonraki alışverişinde ben yapıciiim sepetini olduralım mutlaka. 2 farklı kod birleşmiyor ama sepet indirimleri+kod oluyor canısı ozaman zaten çok uyguna geliyor.Kac kez denedim asla oyle olmuyor bende. Bende diyorum nasil fark bu kadar çok oluyor sizinkiyle. Neyse denemeye devam
Ohh harika sorular sormuşsun içim soğudu resmen. Ben de demiştim bu kadar ölümcül korkutucu şöyle böyle eşime neden vurmuyorsunuz ozaman koyun takvime herkes 15 20 yılda bir olsun, köylüler her 10 yılda bir olsun. İşkilleniyorum böyle şeylerden mantıklı hiçbir cevapları yok verebilecekBende olmadım gitmeden araştırma yapmıştım. Tiroidlere etki ettiğini biliyordum çevremde birçok anne de aynı şeyi yaşadı.neden olmam gerektiğini sordum. Ameliyathane de kalabileceğin mikroplar yüzünden tedbir amaçlı dendi
sağlık ocağına gittim ve bu cevabı verdi, risk var dedi. Peki neden bir doğum tüm bu hijyenik şartlar altında risk taşıyor da kalp ameliyatı, organ ameliyatları, omurga kırığı vb. tüm bedenin yarıldığı ameliyatlar nasıl oluyor da böyle bir risk taşımıyor?
Hamileye aşı vuruluyor da neden böyle bir hastaya vurulmuyor?
Kişi sezeryan bile olsa bir omurga kırığı veya açık kalp ameliyatı gibi boydan boya bedeni açılmazken hamileye aşı oluyor da hasta kişi neden olmuyor? Bunlara beni tatmin edecek cevaplar verilmedi zaten tüm dünyada böyle bir aşı zorunluluğu yok bizde biraz göz korkutmaca var.
Ay Allah korusun hamilelik ne kadar zor ama gönlünü ferah tut doktorlar kendilerini güvende tutmak için önce ölümü gösteriyorlar sıtma olduğunda rahat olasın diye. Korkma kesin çok düşün bir ihtimaldir.Merhaba kızlar umarım herkes iyidir. bende detaylıya girdim bugün bebek çok şükür iyi haftasıyla uyumlu hatta yüzünü bile gösterdi. Sadece plasenta sezeryan kesisine yakın ve aşağıda doğumda plasenta yapışık olması çok olası dedi.dogumu üniversite hastanesinde yapmamı söyledi bebekle ilgili bir sorun olmuyormuş anne riskliymis kanama çok oluyormuş rahim alınabilirmis takip önemli dedi. Tedirgin oldum umarım herşey yolunda gider
Selam kızlar , detayliya girecek tüm annelerin güzel haberlerini alırız inşallah Allah yardımcınız olsunsize bisey danışmak istiyorum, diş etlerim kıpkırmızı ve bişey yerken acıyor, az önce muz yedim kanadı yumuşacık şeyden tavsiyeniz var mı doğal bişey
Off aşı konusu beni çok korkutuyor yaptırmak ya da yaptırmamak konusunda kafam çok karışık bilmediğim çok şey var umarım o süreci de burada birlikte atlatırızMalesef canımcım kaçtı 3.kattan atladı zilli bulamadık.
Ay sonraki alışverişinde ben yapıciiim sepetini olduralım mutlaka. 2 farklı kod birleşmiyor ama sepet indirimleri+kod oluyor canısı ozaman zaten çok uyguna geliyor.
Ohh harika sorular sormuşsun içim soğudu resmen. Ben de demiştim bu kadar ölümcül korkutucu şöyle böyle eşime neden vurmuyorsunuz ozaman koyun takvime herkes 15 20 yılda bir olsun, köylüler her 10 yılda bir olsun. İşkilleniyorum böyle şeylerden mantıklı hiçbir cevapları yok verebilecekaşı karşıtı mıyım bilmiyorum ama değilim bence sadece seçiciyim. Hepatit b doğar doğmaz neden yapılıyor cinsel ilişki yada kanla bulaşıyor ne gerek var anne sütü bile almadan koşa koşa. Hep c mesela ishal gibi olup birçok insan geçirebiliyor neden yapmaya can atıyorlar. Ama mesela menenjit falan yapılmalı sadece devlet değil özel olan aşısını da yaptırdım farklı grup bakteri içeren. Ama su çiçeği hepatit kabakulak verem yaptırmayacağım. Tedavisi olan ve görülme sıklığı düşük olan hastalıklarda bana mantıklı gelmiyor, kendi adıma tabiki
Bende aşı karşıtı değilim ancak daha el kadar bebeklere hiçbir test yapılmadan neye alerjisi olduğunu bilip bilmeden sanki sistematik bir şekilde makineden çıkar gibi her bebeğe aynı aşıyı vurmak mantıksız geliyor. Çünkü aşının içinde civa vb. birçok madde var ve benim bebeğimin neye alerjisi olup olmadığını bilmeden bende yaptırmayacağım. Kendim olsa hiç düşünmeden yaptırırım ama konu bebeğimse araştırırım. Alerji ve ümminoloji uzmanı Alişan yıldıran hocayı buldum araştırma yaparken dinledim çok mantıklı konusuyor.Malesef canımcım kaçtı 3.kattan atladı zilli bulamadık.
Ay sonraki alışverişinde ben yapıciiim sepetini olduralım mutlaka. 2 farklı kod birleşiyor ama sepet indirümleri+kod oluyor canısı ozaman zaten çok uyguna geliyor.
Ohh harika sorular sormuşsun içim soğudu resmen. Ben de demiştim bu kadar ölümcül korkutucu şöyle böyle eşime neden vurmuyorsunuz ozaman koyun takvime herkes 15 20 yılda bir olsun, köylüler her 10 yılda bir olsun. İşkilleniyorum böyle şeylerden mantıklı hiçbir cevapları yok verebilecekaşı karşıtı kıyım bilmiyorum ama değilim bence sadece seçiciyim. Hepatit b doğar doğmaz neden yapılıyor cinsel ilişki yada kanla bulaşıyor ne gerek var anne sütü bile almadan koşa koşa. Hep c mesela ishal gibi olup birçok insan geçirebiliyor neden yapmaya can atıyorlar. Ama mesela menenjit falan yapılmalı sadece devlet değil özel olan aşısını da yaptırdım farklı grup bakteri içeren. Ama su çiçeği hepatit kabakulak verem yaptırmayacağım. Tedavisi olan ve görülme sıklığı düşük olan hastalıklarda bana mantıklı gelmiyor, kendi adıma tabiki
Ay ben herkesi evde doğal doğurtalum normal çayır çatır doğurtalım diye ikna seansları düzenlerdim kesinOkurken kahkahalara boğuldumben eşime geğirmesi konusunda işkence ederdim. Şimdi havalı lastik gibiyim sürekli geğiriyorum. Özür dilerim diyorum gülüyor önemli değil sen iyi olda diyor ama sürekli etrafımda geğiren koca göbekli kadınlar olsa ne yapardım bilmiyorum. Bir de güleceğiz ağlıcağız kusacağız işeyeceğiz ayyy aman Allah iyi ki bir arada değiliz. Seyir 10 para olurduk ilahi sen çok yaşa hamile kreşi gibi tam delirmelik
Bedava ötesi bedava almışsın canım şahane. Güzel günlerde kullanın. Hatta ticaretini yap sen bunlardan al 8 10 tane dolaptan en azından 100 130dan okutursun yeni etiketliBu arada kızlar bugun civil outlet mağazasına gittim yeni doğan çok bişey yoktu ama inanamıcaksınız şu montu 50 TL aldım. Birçok da eşya vardı maaş günü tekrar gidicem
Son kalan ürünler MalesefAy ben herkesi evde doğal doğurtalum normal çayır çatır doğurtalım diye ikna seansları düzenlerdim kesin
Bedava ötesi bedava almışsın canım şahane. Güzel günlerde kullanın. Hatta ticaretini yap sen bunlardan al 8 10 tane dolaptan en azından 100 130dan okutursun yeni etiketli
Bence de çok mantıklı konuşuyor o hoca. Şöyle d e bir şey var. Su çiçeği aşısı kardeşimin de vardı benim de. Ben çok hafif atlattım o zavallım cüzzamlı gibi olmuştu. Sonuçları da muğlak yani aşılı diye kolay mı atlatılıyor??? Covid için aşı olduk mesela ben ağır geçirdim eşim hafif. Ne demeliyiz demekki aşısız olsam ölecektim. Aşısız arkadaşlarımdan inanılmaz hafif atlatanlar oldu.. Bilim bence bazen verileri kendi çalışmalarının lehine evirip çeviriyor. Geçmişte hamilelere mariuhana (böyle mi yazılıyordu) verilir iş yaaa sigara reklamlarında doktorlar ve hamileler oynatılırmış. Bilimsel çalışmalar hiçbir zararı olmadığını gösterdi diye. 10 yıl öncesine kadar bilimsel çalışmalar tereyağı ve yumurtaya da tüü kaka diyordu,zeytinyağı en kolay yanan yağ deniyordu. İnsanları mısrözüne margarin esir ettiler sonra tamam zararı yok uş öbürleri in de dediler. Ayy ne dertliymişim yalnıızz çok kızdırıyorlar beniiBende aşı karşıtı değilim ancak daha el kadar bebeklere hiçbir test yapılmadan neye alerjisi olduğunu bilip bilmeden sanki sistematik bir şekilde makineden çıkar gibi her bebeğe aynı aşıyı vurmak mantıksız geliyor. Çünkü aşının içinde civa vb. birçok madde var ve benim bebeğimin neye alerjisi olup olmadığını bilmeden bende yaptırmayacağım. Kendim olsa hiç düşünmeden yaptırırım ama konu bebeğimse araştırırım. Alerji ve ümminoloji uzmanı Alişan yıldıran hocayı buldum araştırma yaparken dinledim çok mantıklı konusuyor.
İnşallah kötü birşey olmaz. Moralinizi yüksek tutun. Daha önceki gruplarda sizin oranlarda doğuma giden bayanlar vardı. Normal zamanlarda doğurdular doktor önlem amaçlı öyle söylemiştir.Arkadaşlar merhaba ben yeni endişelerimle geldimbugün porf olan perinatologa gittim durumumu anlattım. O da vajinal baktı ve rahim ağzını 29mm ölçtü. Haftasonu 31mm ölçülmüştü. Rakamsal olarak iyi olsa da ultrasonda bir açıklık gördü doktor. Cep gibi bir açıklık dedi bana da gösterdi. Durumunuz perinatologla yol almayı gerektiriyor dedi çokta korkutmak istemiyordu anladım. Bende soru sormaya korkuyorum o an kötü bir şey duyarım diye
Sonuçta antibiyotik, fitil ve iğne ile döndüm eve. Bir hafta sonra yine ölçecekmiş ve eğer sıkıntı devam ederse serklaj atacakmış. Yeniden endişelendim
Canım farkesilmiş olması çok güzel endişelenme. Yeter ki takipte kal. Perinatologla devam etmen çok iyi olacak benim en büyük hatam operasyonu perinatoloğa yaptırmamak oldu. Serklaj da gerek görürlerse atsınlar garantiye alırlar. Açıklık genişliği kaç mm acaba bişi dediler mi? Proluton progestan ve sıkı takiple tabi çok ayakta kalmadan yorulmadan gidişata bakarsınız endişelenip strese girme inan o daha çok arttırıyor kasılmalaırnı dolayısıyla açıklık ve kısalmayı da.. Benim açıklık altta eklediğim şekilde 3mm genişliğinde ve serklaj dikişi e kadar 20-22mm uzunluğunda. Her dr un ölçümü Dr çok farkediyor tavsiyem her ölüme perinatoğa gitmeyeceksen hep aynı Dr a git en azından. Ben bu şehirde perinatoloji olmadığından ayda 1 gideceğim ama her hafta ölçüm için gideceğim. Kısalmaya başlarsa yada açıklık artarsa 2.serklajArkadaşlar merhaba ben yeni endişelerimle geldimbugün porf olan perinatologa gittim durumumu anlattım. O da vajinal baktı ve rahim ağzını 29mm ölçtü. Haftasonu 31mm ölçülmüştü. Rakamsal olarak iyi olsa da ultrasonda bir açıklık gördü doktor. Cep gibi bir açıklık dedi bana da gösterdi. Durumunuz perinatologla yol almayı gerektiriyor dedi çokta korkutmak istemiyordu anladım. Bende soru sormaya korkuyorum o an kötü bir şey duyarım diye
Sonuçta antibiyotik, fitil ve iğne ile döndüm eve. Bir hafta sonra yine ölçecekmiş ve eğer sıkıntı devam ederse serklaj atacakmış. Yeniden endişelendim
Teşekkür ederim doktor ciddi anlamda çok iyi artık kendisiyle devam edeceğim ıcime çok sindi. Hem korkutmuyor ama ciddiye de alıyor durumumu. İlaçlar verdi ya ona da canım sıkıldı antibiyotik kullanacağım üzerinde hamilelikte kullanmayınız yazıyorİnşallah kötü birşey olmaz. Moralinizi yüksek tutun. Daha önceki gruplarda sizin oranlarda doğuma giden bayanlar vardı. Normal zamanlarda doğurdular doktor önlem amaçlı öyle söylemiştir.
Çok teşekkür ediyorum canım inşallah serklajin ise yarar ve kısalma olmaz da gerek kalmaz. Normal uzunluğu 29mm cıktı rahim ağzımın ama bir yerinde böyle cebe benzer bir şey vardı. Işte buradan kısalmaya başlamış dedi. Anladığım kadarıyla tam kısalma olmadan sancıya ya da kısalmaya gidecek olan soruna temas etti. Çok beğendim doktoru kendisiyle devam edeceğim ve doğumu da onunla düşünüyorum. Zaten bebek yoğun bakım olan bir yerde devam etmelisin dedi.Canım farkesilmiş olması çok güzel endişelenme. Yeter ki takipte kal. Perinatologla devam etmen çok iyi olacak benim en büyük hatam operasyonu perinatoloğa yaptırmamak oldu. Serklaj da gerek görürlerse atsınlar garantiye alırlar. Açıklık genişliği kaç mm acaba bişi dediler mi? Proluton progestan ve sıkı takiple tabi çok ayakta kalmadan yorulmadan gidişata bakarsınız endişelenip strese girme inan o daha çok arttırıyor kasılmalaırnı dolayısıyla açıklık ve kısalmayı da.. Benim açıklık altta eklediğim şekilde 3mm genişliğinde ve serklaj dikişi e kadar 20-22mm uzunluğunda. Her dr un ölçümü Dr çok farkediyor tavsiyem her ölüme perinatoğa gitmeyeceksen hep aynı Dr a git en azından. Ben bu şehirde perinatoloji olmadığından ayda 1 gideceğim ama her hafta ölçüm için gideceğim. Kısalmaya başlarsa yada açıklık artarsa 2.serklaj
TOXO TESTİ DE İLK HAMİLELİK ÖĞRENiLEN ZAMANLARDA YAPILIYOR. gözünüzden kaçmıştır belki. hepatit hiv a,ids kızamıkçık gibi farklı hastalıklara da bakılıyor.ilk kan tahlilinde bütün doktorlar istiyor. bağışıklık olup olmadığı ve şu anda vucutta virüs olup olmadıgına bakılıyor. .Hayvanlardan olmuyor sadece. mesela sebze meyveden toprakla uğraşmaktan da geciyor. ben her sebzemi meyvemi sirkeli karbonatlı suyla falan yıkarım ama benim toxo degerlerim yuksek cıkmıstı. bagışıklıgımda yuksekti. eger yeni geçiriliyorsa riski var ama onceden gecirilmişse risk yok aksine rahat. tetanozla baglantısını hiç bilmşyorum bende henüz kümse o konuya değinmedi doktorlarımdan. ben demir hapını 12. haftadan beri kullanıyorum. kanım düşükte değildi üstelik ama doktorum verdi. hala bulantı yapıyor. artık geceye aldım yatmadan içiyorum.Cevaplar için teşekkürler ben devir gideyim sağlık ocağına bakiyim. Benim doktorum baba tansiyon aleti aldırmıştı. Tansiyon ölçme gibi bir sıkıntım çok şükür olmadı ama kan değerlerime uzun süredir bakılmadı kan değerlerime baktırsam iyi olacak detaylı ultrasona da daha var 21 ekimde kuzumu da merak ediyorum hem. Gideyim bari ama tetanozu doktorum 24haftada yaptır demişti 24. Haftayı filan bekleyeceğim. Erken doğumu filan tetikler diye içime vesvese geliyor ne kadar geç o kadar iyi. Bakalım düşüncem bu yönde. Ben de kan ilaçlarımı kullanmıyorum. Uf ya. Bulantılarım inşaallah hamilelikten sonra olmaz halen korkularım var. Bir daha ilaçlarımı aksatmışsam dedim ama Demir’i halen aksatıyorum. Biri bana hap formunu söylemişti onu da almadım halen. Birde bu toksoplazma dediğimiz tetanozla mı ilgili merak ettim çözemedim. Sayfalarda geri gittim ama konunun başını da bulamadım. Rutin bakılan bişey mi ben hiç hayvanlara yaklaşmıyorum toksoplazmam negatif midir benim? Bir kısaca özetlerse çok sevinirim merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?