2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
Yağıza hamileyken görüyordum erken doğum kabusları. Arada gündüzleri aklıma geliyor şimdi de. Biraz bilinçaltı oluyor. Sende cok pimpiriklisinçoğumuz gibi bikaç kez daha görebilirsin ama sakin kalmaya çalış. Doğuma kadar olacak böyle şeyler. Hormonlar da var tabi ki zorlayacak ama az kaldı inş canım.

Amin canım inşallah hepimiz için güzel bir süreç olsun sağ salim kavuşalım mis gibi koklayalım yavrularımızı
Canım oğlun nasıl biraz daha iyimi? ogretmeniyle gorustunmu ? Belki yazmışımdır ama görmedim kusura bakma

Ve şöyle bir şey var ilk teşhisim İzmir'de o bölümün ana bilim başkanı baktı bana 14 yıl önce ve şuan İzmir'e gidemedigim için buradaki doktora gittim ve buradaki doktor bana ilaç dahi vermedi şuan tedavi bile görmüyorum doktor bile bulamıyorum ağrı kesicilerle yürüyebiliyirum tutulmalarim olunca

Canım oğlun nasıl biraz daha iyimi? ogretmeniyle gorustunmu ? Belki yazmışımdır ama görmedim kusura bakma
Sağol canım allah razı olsun oğlum daha iyi okula da gidip geliyor sadece babasından konuşmuyor hiç bu hafta mezarına gitmek istemedi gelmek isterdim ama gelemem gidemediğim için üzgün olduğumu söylersin dedi. Zamanla daha iyi olacak eminim

Kızlar başıma ilginç birşey geldi: ben deli gibi tetanoz aşısı olayım mı olmayayım mı diye araştırırken, şeker testi sırasında aaa aşı da olmamışsınız gelmişken yapıverelim diye pat diye aşı da yaptılar. Ama adına birşey diyorlar tetanoz demiyorlar. ben de dün sordum bana aşı yapıldı ne aşısı diye: Google translate e baktım BOĞMACA yapmışlar
Dedim ne alaka, son yıllarda çok sık görülüyormuş burda, bebeğe bağışıklık kazandırmak için annelere fix uygulamaya başlamışlar. Valla olduk artık inşallah bi zararı yoktur.
Arkadaşlar bi de bi sorum var nolur yardım edin. D vitamini testinde olması gereken Aralık Türkiye’de ne acaba? İlla ki yaptıranınız vardır, referans değer ne yazıyor?

Burda bize onun testini yapmiyorlar d vitamini yokmuş kitleri bende çok istiyorum yaptırmak ama nedense yapmıyor lar

Burda bize onun testini yapmiyorlar d vitamini yokmuş kitleri bende çok istiyorum yaptırmak ama nedense yapmıyor lar
Nasıl yani Türkiye’de d vitamini kiti mi yokmuş??? Benim d vitamini Türkiye’de hep düşük çıkıyordu, burda normal diyorlar extra d vitamini desteğine gerek yok diyorlar acaba diyorum referans değerleri mi farklı

En son bir kaç yıl önce yaptılar olmadı bakayım söyleyim bugün daha sordum doktora d vitamini testi için yapmıyoruz dedi nedense

Şuan baktım bana hiç yapılmamış oğlumun kine baktım orda 20-50 aralığı demiş

Seker yuklemesinden sorunsuz gectim şükür bir problem çıkmadi artik keyfimce istedigimi yerim
Doktorum heyet raporunu verdi. O kadar tatli bi doktorum var ki ve asistani da öyle. Benim soylememe gerek bile kalmiyor. Asistani hatirlatti. Doktorda mesleğiniz neydi diye sordu. Söyledim heyet hakkim varsa olabilir mi dedim, tabi sen daha istirahata devam ediceksin veririz dedi.
Aciklik ayni. Rahim ağzı uzunluğumda cok şükür hala ayni. 31mm cikiyor. Bir aydir bu civarlarda ama su kasilma ve sancilarim gecmiyor
Oğlum 990 gram 33.4 cm olmus. Oyle tatliydi ki her seferinde renkli fotosunu görebiliyorum doktorum acip gitti en son. Sen istediğin kadar bak sonra gel dedi yanaklari dolmus tontis olmuş. Daha da sekilleniyorlar bu haftalarda sanirim.
Kizlar bende bir ara eve ebe çağırmayı düşündüm ama ev doğumuna bizim ulkemizde karşıyım. Yasadiklarimdan sonra siradan bir hastaneyi bile dusunemezken evde doğumu hic doğru bulamıyorum. Avrupada bununla ilgili oldukca destek var bizde yok. Allah korusun ani durumda yapilabilecek hicbir sey yok. Forumda bir derdim var kosesinde de evde instagramda ünlü bir ebeyle doğum yapmaya ikna edilen biri yasadiklarini anlatmisti. Ebe son anda ikna etmis ve bebek kanala tam girememis ama ebe hep kaadini suclamis sen ikinamiyorsun diye( oysa instagramda hep kendini harika gosteren biri. Bende takip ediyordum fiyatta sormustum.) Son anda esi olmuyor artik diyip hastaneye yetistirmis orda anlasilmis bebegin kanala yamuk girdiği. Ve gec kalsaniz kurtaramazdik demisler neyse ki bebekte anne de iyi. Ama cok korktum. Ben mutlaka egitim alinmasindan yanayım doğum icin ama artik ebeyi eve cagirmayi cokta gerekli gormemeye basladim.

Gerçekten ilginç bir olay yaşanmış ya, geçmiş olsun. İnşallah sorunsuz atlatırsınız.
D vit bana da yapılmadı doktorum sprey şeklinde verdi günde 2 fıs kullanıyorum.

Yani artık nasılsa vurmuşlar asıyı, şifa olsun inş en az 20 ama üst sınırı bilmiyorum.

Referans Aralık çok saçma salak ama yine de ekledim. 40ın altı kronik hastalıklara açıksın demek diye yoruyor benim Dr larım ve 80 100 arası istiyorlar. Eksikliği çok sıkıntı, toksik sınır ise 140 ın bile çok üstü. Takviye kullanmayı bıraktığım an hızla yarılanıyor, vücut çok kullanıyor.

Eklentiler

• Screenshot_20221108_223458_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 54
Benim 25 normal diyorlar 20 altı eksik, 20-30 yetersiz ama takviye vermiyorlar, diyorlar toksik sınır 100 diye belirtilmiş burda

Modun düşmesin wbc değerleri bende de genel anlamda yükseliyor gebelikte normalin üzerinde seyretmesinide normal buluyorlar
Doktoruma sordum Multi vitamini hep kullanmam gerekiyormuş ben bir kutudan sonra kullanmadım ya bir eksikligini görür muyum şimdi baslayacagim yeniden
Bende malesef çok fazla içemedim beslenmeme dikkat ediyorum ama kendini zorlamalısın dedi doktorum ablamın hamileliğinde de haftada 1 kes olsun iç demişti canım .

Benim 25 normal diyorlar 20 altı eksik, 20-30 yetersiz ama takviye vermiyorlar, diyorlar toksik sınır 100 diye belirtilmiş burda
Kendin al canım takviye mutlaka. En elzem vitaminlerden biri d vit. Her 10 kilo başına 1000 iu alman gerekiyor. 70 kiloysan 7 damla gibi yani. Ben oğluma bile her gün 3 4 damla veriyorum, hastalık durumlarında da 10 damla veriyorum her gün çok hızlı toparlıyor.

hiç vitamin kullanmıyor musun şu an
Bende kullanmıyorum d vit hariç şöyle ne zaman içsem kusuyorum ve bütün gün midem çok kötü geziyorum öylesi yendiğim rahatsız ediyor aç gezinmese tansiyonum düşüyor. Valla doktoruma söylemedim hatta burada bile söylemedim. Birileri bana kızar diye . Ama o halde o vitaminin bana nasıl faydası olacak. Doktoruma haftaya gittiğimde kan iğnesi varmış onu söyleyeceğim. Verirse kan iğnesi kullanacağım Demir için. Haptan iyidir alıştım biryerlerimi deldirmeye zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…