- 19 Eylül 2013
- 4.881
- 9.360
- 408
Kiz benim bacak ara kemiklerim uyluklar popo kemikleri pert zaten 3 haftadir. Bi de bebe yururken hep tepti durdu vajinamin tepesini mesanemi ona ragmen o kadar gezdim ya eve cikarken iki merdiveni cikana kadar dokunmayin cok fenayim diye gulerek agliyodumHareketli günün ardından dinlenmeye basladigin anda hareket etmeye başlıyorlarsira bende diyor herhalde
Bende avm de kendimi kaybediyorum ama bulduğum her yerde 2 dk oturuyorumbelim çok ağrıyor benim bu durumlarda. Cunku one doğru gobegim var sadece . Ağırlık merkezim değişti
Ya bende onemsemezdim takilmazdim daha rahattim ama su an olmadan olacaklari dusunup (muhtemelen hic olmayacak seyleri) kendimi bunalima sokuyorum ama esime hic caktirmiyorum o gelince her sey normalBen hayatta aklıma gelipte alinmayacagim şeylere alınıyorum icleniyorum bir süre söylenip sonra ağlıyorum ya
Esimde surekli takma kafana bosver üzülme deyip duruyor.
Normalde hiç böyle değildim ağlamamak icin kendimi zorluyorum ama olmuyor. sonrada gülüyorum ağladığım şeylere.
Neler aldin kayseriden de bakalimBen bugun Kayseri'ye gittim, eşimle degisiklik olsun kendimize alisveris yapalim dedik 1 bucuktan 8 e kadar avm de fellik fellik gezdim su an donus yolundayim resmen pertimbebem bana sövüyodur kesin
Ya kıyamam canım normalde umursamayavağın şeylere bu dönemde çok hassaslaşıyorsun,eşinle hemen kırgınlığını gider kuzu gerekirse bağır çağır gerekirse güzelce konuş yoksa stresin artar iyice,, benimde kız aşırı babaya düştü hiç kıskanmam ama yeterince ilgilenemediğim için diye üzülüp duruyorum, oğlanda resmen sağ kasığımda yaşıyor elleriyle cimcik mi atıyor anlamadım❤Aynıyız canım. Oğlanı 3 te uyutuyorum. Ben uyumuyorum genelde; bahaneyle uzanıyorum. 1 haftadır mecbur kaldım artık. Hiç bi şey yapmasam oturup oyuncak oynuyoruz birlikte. Ama su magnezyum az etki etti şimdi. Ama düzensiz kasılmam var ya, sebebi biraz da psikolojik bendeki sanırım. Eşim uzakta, kırıldım bi konudan. Ona ağlıyorum sürekli. Bu hamileliğim herseye ağlamakla geçiyor zaten. Acıksam ağlıyorum, haberleri izlerken ağlıyorum vs vs
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Kiz benim bacak ara kemiklerim uyluklar popo kemikleri pert zaten 3 haftadir. Bi de bebe yururken hep tepti durdu vajinamin tepesini mesanemi ona ragmen o kadar gezdim ya eve cikarken iki merdiveni cikana kadar dokunmayin cok fenayim diye gulerek agliyodumesim krize girdi
Ya bende onemsemezdim takilmazdim daha rahattim ama su an olmadan olacaklari dusunup (muhtemelen hic olmayacak seyleri) kendimi bunalima sokuyorum ama esime hic caktirmiyorum o gelince her sey normal
Bu da çok mantıklıPsikolojik boyutunu inceleyen Freud un tam olarak böyle bir varsayımı yok aslında, bunu epey araştırdım. sadece ABDLi bir çocuk doktoru 3 yaşından önce kas kullanımı açısından önermiyor, ama bu doktorun araştırmasını finanse eden firmalardan biri de P&G:
Daha önce ABD de kalp krizi ve beslenme ilişkisi araştırmaları sırasında Coca colanın araştırmalara ne kadar ciddi ödenek ayırdığı ve ABD tıp dünyasında şekerin aklanıp yıllarca suçun yağa atılıp low fat çılgınlığı oluştuğunu da okuduktan sonra çocuk doktorunun araştırmasına güvenim de biraz sarsıldı açıkçası. Çünkü tüp dünyasında zaten genel geçer kural haline gelmemiş bir önerme. İşin sosyal boyutunda ise genelde Endonezya Vietnam gibi ülkelerde (ve 40 yıl önce Türkiye’de olduğu gibi) genelde çocukların bezden ne kadar erken kurtulduğu, buna rağmen ABD veya zengin kuzey ülkelerinde bezlemenin 3-4 hatta gece bezlemesinin 5 yaşına kadar çıktığını okudum. Aslında bez olayının bebeğin rahatından çok annenin rahatına hizmet eden bir yanı olduğu aşikar. O yüzden ben psikolojik veya fizyolojik boyutunda değil de , annenin rahatı boyutundayım, bakalım kendi rahatımdan ne kadar ödün verip uygulayabileceğim
Yani hangisi doğru bilmiyorum gerçekten ama yeğenim tuvalet eğitimi başlamadan 1-2 hafta önce artık kapı arkalarında veya kuytuda çömelerek yapmaya başladı. Bizde tuvalet zamanı diye anladıkYok zaten sadece o doktorun değil, gelişim kitaplarında bile dış büzgeç kaslarının, yani tutup tutamamanın geliştiği kasların ; 2.5 yaşında geliştiği yazar. Her kitapta nettir. Ha benim çocuğumda 2.5 yasını gectı ama hazır olduğunu sezemedim. Bir aydır cok hissediyorum hazır. 32 aylık olunca bilmeye başladı cok net, şakasını bile yapıyor o derece. Ama ben agrılarımdan , dolayı çocuğa öğrenemedim; evet bez bana hizmet ediyor su an.
Robot var dyson yokİyi dinlenmeler
Bu arada temizlik demişken robot süpürge ve dyson sız annemiz kalmasınişi epey kolaylaştırıyorlar
Viledayı da kocalara satınca oldu bu iş
Forumdan cikabildik mi kiNeler aldin kayseriden de bakalimnereleri gezdin bir kayserili olacak merak ettim
Zaten ona bi de anneme anlatiyorum kuzu. neyseki eskisi kadar cok etkilemiyo kendi icimde halletmis oluyorum o gelene kadar ona da anlatmak istemiyorum artik cunku hicbir sorunumuz yok Allah a cok sukur ne maddi ne manevi en sonunda cikip ya senin derdin ne diycek diye cok korkuyorumBenim oturduğum zaman popo kemikleri ağrımaya başladı yavaştan. Sen öndesin ben biraz geriden geliyorum. Sanirim son 3 ayda vucut kendini açmaya çalışıyormuş ondan agriyor
Mesaneye tekme yediğimde surekli cisim geliyor benim
Biraz kocana anlat bence canim kafanı rahatlatır sana destek olduğunu belirtir psikolojik olarak rahatlarsın. Herseyi içinde tutunca da büyüyor
Bu süt sağma ponpasi degil mi? Ben elektriklisini kullanıyorum pompa yapmadığım zamanlar ne kullanabilirim diye sormuştum canımEki Görüntüle 3164307
Kuzum ben bundan aldim lansinoh un da vardi sanirim
Aminnnn canım.. Bizim kanguru icin biraz daha vaktimiz var gibi ama Rabbim saglikla o günleri görmeyi nasip etsinKanguru bakımda günde 2 kez yarımşar saat çıplak tenine koyuyorlar canım, bilimsel olarak bebeklerin daha hızlı toparlandığı ispatlanmış bu şekilde diye çok önemsiyordu benim hastane. Sling gibi bir şeyle sarıyorlardı. Mochi pompayı diyor sanırım mavimabelle,birini sağlarken diğeri akıyorsa onunla topluyorlar. Adına bayıldım, bahtı güzel ömrü uzun, tüm yolları açık olsun Melissa cığın
Ben bi bakıyorum 36ları görücem heralde diyorum (20-25mm serviksle deliyim galiba) ama her şey 1 saatte alt üst olabiliyor bianda başlayan düzenli kasılmalar ağrılar falan diyorum bitti doğurcam heralde artık.. Allah kolaylaştırsın hepimizin sürecini. 28 olduk bugün şükür. 1 ay daha geçse rahatlıycam baya bakalım.. İyileşmeye başladı mı ameliyat yerin canım, sen de çok bişi anlamamışsındır, yatayım dinleneyim olmuyor. Ben ne kadar özenerek nevresimler falan almıştım lohusa olcam yatcam falan diye(şuanda tuhaf geliyor itiraf ediyorum) ama gerçekler şu şekilde oldu, taburcu olduğumun ertesi günü eşim tek halledemez diye avm de dolandım 2 saat süt poşeti pompa kalkan falan aldım, ertesi gün babamın arabası da bizdeydi hem de kendi arabamız. Babama lazımdı, mecbur İstanbul içi 30 km araba kullanmıştım. Eşim Babamınkini götürdü ben bizimkini. Günde 2 kere hastaneye bebeği görmeye gittik 20km derken hiç kendimi nazlayamadan geçmişti. Güç kuvvet kolaylıklar seni bulsun canım, Rabbim kızına şifalar versin, bian önce sağlıkla kavuşun
Aminnn canım hepimizin evladı sağlıcakla büyüsün inşallah
Kuzu bu hem el pompasi hem akma durumunda sutu toplamak icin kullaniliyorBu süt sağma ponpasi degil mi? Ben elektriklisini kullanıyorum pompa yapmadığım zamanlar ne kullanabilirim diye sormuştum canım
Aminnnn canım.. Bizim kanguru icin biraz daha vaktimiz var gibi ama Rabbim saglikla o günleri görmeyi nasip etsinCanım benim sağlıcakla 30 lari gecesin en güzel, doğru ve sağlıklı zamanda evladını kucağına alasin inşallah. Bizim eşimle duamiz hep böyleydi 10 kasım da 27.haftaya girdik sabah netten tahlil sonuçlarını gorunce (daha dr lar gelmeden) tamam o gün bugun deyip beklemiştik. Senin için rahat olsun o kadar ağırı sızıya rağmen o seninle kalacak annesi
Maşallah sen baya aktifmişsin. Benim eve geçince dikişlerde agrim ve soguk algınlığım old icin ne esim bisey yaptirdi nede ben yerimden kalkabildim. Sukur dunden beri kuzuma gidebiliyorum. Bugun ilk kez dokundumartık her gittiğimde dokunucam ins. Hemsire de hissetti annnesini dedi kipir kıpırdi yavrum esim dr arkadaşa da benim dokunduğumu soyledi ‘ çok iyi yapmışsınız bebek gelişiminde çok büyük etkisinin olduğu kanıtlandı, yapılan araştırmalar hep bu yonde. Ciger gelişimine bile etkisi olur’ dedi. Dunde bu arkadasim hediye göndermiş dayanamayip agladim yoğun bakımda cocuklari olanlar icin gunluk ve ilkleri not alacağın kartlar ( annenin - babanın ilk bebege sarılması, ilk besleme vb..)
Ben elektrikli pompa ile iki göğüsü aynı anda sağıyorum ama benim ihtiyacım olan şey sagmadigim zamanlarda sütün birikmesini ne ile sağlayabilirim yada ped mi kullanmalıyım!
Hep iyi ol inşallah. Sen de evladın da hep iyi olun. Zaman su gibi geçecek ve sen evladınla eve geleceksin. Şükürler olsun Rabbim veriyor gücünüAminnn canım hepimizin evladı sağlıcakla büyüsün inşallahSukur son günlerde daha iyiyim, agrim çok hafif var ama rahatsız etmiyor artık. Hastanede cırt cırtlı korse takıyorlardı ev icinde verdiler gündüzleri onu kullanıyorum. Sen nasılsın, nasıl geçiyor günlerin?
Benim de birebir aynı değerler Gebelik şekeri arkadaşım benim Bir kere yemek üzeri tatlı yiyince yükseldi Şimdilik 3 günlük takip sonrası arada bakıyorumBenim 75 gr şeker ile test yapıldığında ilk saat sonu 184, ikinci saat sonu 178 çıktı
Şimdi sürekli ölçüp, haftalık ölçümümü hastaneye atıyorum. Yemekten bir saat sonra ölçüm yapmam ve 140 ın altında olması gerekiyor
Benim de 142 çıktı 50 lik yükleme sonrası doktorum bir dahaki aya kadar şekeri azalt dedi kontrolde tekrar kana bakacakmış açlık tokluk şekerine mecbur dikkat edeceğiz napalımMerhaba arkadaşlar geçen hafta 50 lik şeker yüklemesi yaptırdım. Açlık şekerim 82 tokluk şekerim 1 saat sonra 146 çıktı. Ama doktor şekerimin olduğuna dair hiç bir şey söylemedi. Kendi istedi hemde kadın dopumcu oda. Dün kendi kadın doğumcuma gittim. Geçen haftaki tahlilime baktı Şekerin var tatlı pilav makarna yok dedi. Şimdi biri bişey demedi biri şeker var dedi. Şekeri bnim gibi çıkan varmı size doktor nasıl bir yorum yaptı.
33-34.haftalarda çok güzel olur ama o zamana enerjin kalır mı bilmem canım.inşallah çok güzel geçerKızlar günaydın, lojmanda oturuyorum biliyorsunuz. Eşler birbirini tanıyor aynı kurumda çalıştıkları için bende bikaç kişiyi anca tanıyorum herkes kendi hayatında. Az önce kapım çalındı bi abla dedi ki ayy ben şu kişiye gelmiştim ama yanlış geldim galiba. Yoo doğru dedim benim. Ama dedi hamile denmişti ben mi yanlış anladım galiba. Yoo o da benim hamileyim dedim
Ufak bi şoktan sonra binadakilerin bana ortaklaşa baby shower tarzı bişey yapmak istediklerini öğrendim. Benden ihtiyaç listesi istediler. Bebek hem kaynaştırır bizi hem de güzel bişeye vesile olalım demişler. Ama dedi abla senin karnın yok biraz çıksın da öyle mi yapalım fotoğraf felan çektirirsin anı kalır sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Numara bıraktı 3 çocuğu var. Dedim haftaya bi sınavım var onu atlatayım sınava çalışcam bu hafta sonra yaparız. Ay haftaya çok güzel başladımşimdi de tetanoz 2. Dozu olmaya gidicem
Ay harika ya ne dusunceli insanlar varKızlar günaydın, lojmanda oturuyorum biliyorsunuz. Eşler birbirini tanıyor aynı kurumda çalıştıkları için bende bikaç kişiyi anca tanıyorum herkes kendi hayatında. Az önce kapım çalındı bi abla dedi ki ayy ben şu kişiye gelmiştim ama yanlış geldim galiba. Yoo doğru dedim benim. Ama dedi hamile denmişti ben mi yanlış anladım galiba. Yoo o da benim hamileyim dedim
Ufak bi şoktan sonra binadakilerin bana ortaklaşa baby shower tarzı bişey yapmak istediklerini öğrendim. Benden ihtiyaç listesi istediler. Bebek hem kaynaştırır bizi hem de güzel bişeye vesile olalım demişler. Ama dedi abla senin karnın yok biraz çıksın da öyle mi yapalım fotoğraf felan çektirirsin anı kalır sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Numara bıraktı 3 çocuğu var. Dedim haftaya bi sınavım var onu atlatayım sınava çalışcam bu hafta sonra yaparız. Ay haftaya çok güzel başladımşimdi de tetanoz 2. Dozu olmaya gidicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?