Ben de hamile kaldıktan sonra 8 kilo verdim 5. Aydan sonra yemeye başladım şimdi hamile kaldığım kilodayım, çok sağlıklı bir beslenme süreci olmadı ama standart gidiyor benimki de bir video izlemiştim doktor siz yaşıyorsanız çocuk besleniyordur endişe etmeyin diyordu ona güveniyorum :)Canim bende tavuğu bir iki aydır yiyorum. Etleri hala seçerek yiyorum yemekten. Ben fındık ceviz vs onlardan da tiksinmistim. Sadece çekirdek yiyebildim. Cok üzülüyorum besleyemedim diye. Bende 5 kilo aldım. Hamile değilken keyfi bir ayda 5 kilo alabilen bir insandım. Insallah bende ne bulursa alıyordur. 2 hafta önce 800 gr di. Ortalamaydi benimki de. Saglikla doğsun da sutumuz yarar belkim
Gebelik şekeri yok, di mi canımKuzum oğlumda sol böbrekte genişleme kafa çapı büyük vs demişlerdi ama bir sorun olmadı çok şükür sende de safra kesesi sorun olmayacaktır diye düşünüyorumsağlıkla zamanında kavuşalım hepimiz inşallah salı günü benim kontrolüm vardı kan uyuşmazlığı iğnesi falan oldum 1325 kg 37 cm ölçtü ben baya önden mi gidiyorum ya neden böyle oluyor artık önden gitmeyi kafama takmaya başlıcam sen benden bat olarak kaç gün öndesin şu hale bak
Oğlum 47 cm 2800 kg doğmuştu kız baya besili olacak sanırımsenin ölçümün haftanla uyumlu ne güzel
2013 ocak doğumlu oğlum kızınla aynı canımGünaydın canım , çok canım isterse bende ayda1 kes belki içiyorum . Benim kızımda 2013 doğumlu araları 10 yaş olacak sizin de öyleydi demi? İlk gebelikle arasında fark var mı ?
Belki de bende senin gibi vermedim eve de almadım çok uzun yıllar o yüzden sevmiyor olabilir. Yiğenim kahve içerdi kola içerdi 1 yaşından beri çok kızardım annesine verme diye istiyor ne yapayım diyordu. Şimdi her türlü asitli içecek aburcubur çok severNamussuzlar ırz düşmanları. Biz de bütün ev hanesinin bişeysini çaldılar şereppsizlerr
Oğlumda hiç mide bulantısı falan bilmedim bol soğan sarımsak baharat yedim, ki çok severim yani severdim. Oğlum çok kapalı sarımsak ve baharatlara. Çocukken yediği şeyler daha çok şekillendiriyor, paketli gıda az tüketti asitli şeyler tabiki hiç içmedi bu yaşa kadar. Arada bisküvi hazır kek falan yerse aşırı şekerli geliyor ona başımı ağrıtıyor diyor. İlk 5 6 yıl önemli bence damak gelişiminde
Tabiki beslenir canım önemli olan güzel şeylerden vitamin alması süt yada yoğurt yumurta meyve bunları ihmal etmemek lazım. Bende süt aklıma gelince içiyorum oğlumda her gece içerdim mutlaka arada vicdan yapıyorum niye dikkat etmiyorum diyeBen de hamile kaldıktan sonra 8 kilo verdim 5. Aydan sonra yemeye başladım şimdi hamile kaldığım kilodayım, çok sağlıklı bir beslenme süreci olmadı ama standart gidiyor benimki de bir video izlemiştim doktor siz yaşıyorsanız çocuk besleniyordur endişe etmeyin diyordu ona güveniyorum :)
AY VALLA bana hamileyken annemler cok yokluk cekmişler. ne vitamini cevizi annem falan 1 deri bi kemik miş. ne yumurtası eti sütü. ama ben 8. ayda 4 kilo doğmuşum. kardeşimde de babamın işleri açılmış bolluk bereket. kaynanası falan yok kafa rahat. bizim kız 10. ayda 2 kilolarda kedi yavrusu gibi tüylü bişey olarak doğmuşYok ya renkli benim olayım bu. Dalgaya vurarak işin üstünden gelmekkafa olarak rahat bi insanım. 31 yaşındayım annemle telefonda konuştuğumda bi kere bana iyiyim kızım beni merak etme dediğini görmedim. Hep hasta hep bi yeri ağrıyor. Ama babam da hep iyidir hiç kötüyüm dediğini duymadım. Şükür şükür şükür. Babam bizi böyle büyüttü. Çocuğum 2 kilo doğsa bile sağlığı yerinde olsun. Başka bişey istemem. Hele kötü bi tecrübe yaşamışım öncesinde. İnsanlar evlat diye dilenirken benim kiloya takıntılı olmam show olur vallah allah çarpar
Günaydın canım. Bi kere vicdanen rahat ol, ilk gebelikteki özen kadar olamayabiliyor zaman zaman beslenme konusu, herkeste durum bu ama zaten. İlkinde sıkı sıkıya şunu da yiyin bunu da yiyimlerin yerini, amaaaan nolcak ki şunu yesemler alıyorGünaydın kızlar. Yeme içme alışkanlığı bebeği etkiler mi bilmem R Renklirenkli annem kola içmiş dedin ya kolayı sever misin mesela. Oğluma hamileyken yudum tadına bile bakmadım hiçbir asitli içeceğin hiç cips falan bile yemedim. Şuan ocakta 10 yaşına girecek yeni içmeye başladı arada ama hala sevmez soda bile içmezşuan canım isteyince haftada 1 bardak içiyorum sonra vicdan yapıyorum abisinde dikkat ettin şimdi niye yapıyorsun diye
ben dün cybex eezy aldım. kendi etrafında 360 derece dönüyor. katlaması açması tek elle ve cok hafif. kabin boy az yer kaplıyor. ben minyon biriyim agır kaldıramıyorum da. kendimi düşündüm hafif bişey aldım. gecen gun halamın ogluyla konusmustum. travel var onlarda baya gucludur. eşide benim boyumdan 2 katımKızlar bebek arabasını alanlarınız neyi tercih ettiniz ben çok kararsız kaldım
Ne güzel anlatmışsınız coook teşekkür ederim, benim de çok bilgim yok tecrübe çok önemli ve araştırmacı arkadaşlarben dün cybex eezy aldım. kendi etrafında 360 derece dönüyor. katlaması açması tek elle ve cok hafif. kabin boy az yer kaplıyor. ben minyon biriyim agır kaldıramıyorum da. kendimi düşündüm hafif bişey aldım. gecen gun halamın ogluyla konusmustum. travel var onlarda baya gucludur. eşide benim boyumdan 2 katımama dioki ben bile arabayı toplayıp kaldırırken zorlanıyorum. eşi hiç yapamıyormus. PEG-PEREGO new book modeli de listemdeydi. o araba da cok rahat acılıp kapanıyor. tipi de bence çok guzel hatta cybexlerden daha guzel bence. baya yakışıklı araba sırf agırlıgı beni cok zorlar diye almadım. siz de bi bakın bence diğer travellara gore daha az yer kaplıyor cunku şasi genişliği dar tekerlerden oturu baya da saglam. bir de inglesina bakıyorduk ama onun fiyatı tabi daha yuksek bunlara gore. bunlardan once pierre cardin voyager alıcaktık o da cok yakısıklı araba bence. ama katlarken ben biraz zorlandım. ama puset takması cıkarması aşırı rahat. tam set 8000.tl fiyatı vardı en son baktıgımızda. bebegi aşırı rahat ettirir ama biyerden sonra anne napar bilemedim. baby pluslar 4baby falan biraz sıkıntılı arabalar cok sikayet teker kırılması olayları falan cok oluyormus aklınızda olsun. ben BAGİ de baktım ama bana cok agır ve zor geldi. belkide personelin anlatamamsıdır kendi bile zorlandı yaparken işin özü her araba kişiye ozel. bana agır gelen size gelmeyebilir. beni zorlayan seni zorlamayabilir. asansorden eve asansorden sokaga cıkıyosundur agır araba rahatsız etmez ama cok sokak yurudugun için buyuk teker istersin. ben hergun araba kullandıgım için hep önceliğim az yer kaplasın katlaması rahat olsun hafif olsundu.bir de çift yonlu olsun. kendimi biliyorum bunalırsam markete giderim en kotü. sahile giderim yuruyuse. oyuzden bana yuk olmayan bişeyi canta gibi almam lazım yanıma. ( bu arada dip not bütün arabaların magazada düz zeminde sürüşü cok rahat en dandigi bile cok rahat yuruyo). asansorsuz evdeyseniz hafif araç bakın. asansor var ve sokaklarınız bozuksa biraz daha buyuk arabalar bebek kucukken iyi olabilir.
Benim de istisnasız her gün yumurta ve peynirim var süt genelde gün aşırı içiyorum ben de vitaminleri düzenli icemedim bir türlüTabiki beslenir canım önemli olan güzel şeylerden vitamin alması süt yada yoğurt yumurta meyve bunları ihmal etmemek lazım. Bende süt aklıma gelince içiyorum oğlumda her gece içerdim mutlaka arada vicdan yapıyorum niye dikkat etmiyorum diye
bir de joie de maxi-cosi de . falan pusetin üstüne ana kucagı oturtulan modeller var. benim bir de hiç istemediğim özellik oydu. puset ayrı anakucagı ayrı kullanmak istiyordum. ikisini neden 1 yıl boyunca tasıyayım hem goruntu kotu hem yuk. ama boyle bir derdiniz yoksa o arabalar daha uygun fiyatlı oluyor.Ne güzel anlatmışsınız coook teşekkür ederim, benim de çok bilgim yok tecrübe çok önemli ve araştırmacı arkadaşlarben hem hafif olsun, hem çift yönlü olsun, hem puset olsun, hemde bütçe dostu olsun filan desteğin için tekrar teşekkür ederim hepsine bakacağım
Afiyet olsun canımGünaydın canım. Bi kere vicdanen rahat ol, ilk gebelikteki özen kadar olamayabiliyor zaman zaman beslenme konusu, herkeste durum bu ama zaten. İlkinde sıkı sıkıya şunu da yiyin bunu da yiyimlerin yerini, amaaaan nolcak ki şunu yesemler alıyor
Çocukken evde sürekli olurdu kola, su içtiğimi hatırlamam ama kola içerdim gizli gizliama su an bi düşkünlüğüm yok. Cok nadir arada bi yemeğin yanında fln canım çekerse içerim o kadar.
Bi de ben kıbrıstayım ya mesela, burda hersey her zmn bulunmayabiliyor. Çilek aşerdim YagıZa hamileyken deli gibi ve bi süre bulamadık cıldırdım resmen. Şimdi çilek zamanı , cocuk durmuyor diye sırf evden su halimle çıkıp çilek almaya gidiyoruz ve ben şaşırmıyorum
Aslında hamileyken insan unutkan olur dalgın olur ben öyleyim yani o kadar vitamine rağmen,Hamilelikte kullandığım vitaminler kafamı zehir gibi yaptıen ince şeyleri bile unutmuyorum artık. Resmen resetlebdim hahaha
Yok kuzum şekerim tam tersine düşük şekerim sürekliGebelik şekeri yok, di mi canım
Ben öncesinde unutkandım. Eşim bile fsrk etmiş her şey nasıl aklında kalıyor diyo bana. Bence ben hiç bu vitaminleri bırakmayayımmAslında hamileyken insan unutkan olur dalgın olur ben öyleyim yani o kadar vitamine rağmen,
Gözün aydın canımKızlar ben bugün doktora gittim makat gelisliydi şuan baş aşağı dönmüş kafasıda 1 hafta geriydi şuan normele dönmüş kilosuda 1092 gr çıktı çok mutlu oldum ama akıntısı olan arkadaşlar için söylüyorum ben mantar olmuşum 3 gunde bir konulacak bi fitil verdi umarım geçer gidince mutkaka doktora baktırın alttan daha iyi teşhis koyuyorlar.
Amin inşallah Allah hepimize Sağ Salim kucağına almak nasip etsinGözün aydın canımsağ salim kucağına almayı nasip etsin rabbim inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?