2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
Yaa dun saglik ocagindaki ebe 26. Haftadan beri cati agrilarim oldugunu soyleyince cok erken baslamis catin cok dar galiba senin diyince bi kucuk yikildim ama toparliycam halledicem
O zaman benim de dar kesin. Çünkü neredeyse seninle aynı zamandan beri çatı kemiklerim ağrıyor. Sağa sola dönerken sanki kemiklerim kıtlıyor. Bundan demek ki

2013 ocak doğumlu oğlum kızınla aynı canım şuan bize bebek çok farklı gelecek oğlumda çok istiyor şükür o yüzden içim rahat
Benim 2013 ekim kuzum benim kız da çok heyecanlı vallahi bizde öyle sağlıcakla kavuşalım hepimiz aradan uzun zaman geçti tabi

Yaa dun saglik ocagindaki ebe 26. Haftadan beri cati agrilarim oldugunu soyleyince cok erken baslamis catin cok dar galiba senin diyince bi kucuk yikildim ama toparliycam halledicem
Benimde erken başladı basenli bi insanda değilim bi de karnım benim ileri doğru gidiyor ya değişik bişi oldu ben eskisi kadar normal doğuma cesaretli ve isteklidr değilim özellikle kalp çarpıntım olduğundan beri Bugün kardiyolojiye gittim muayeneler normal bi de holter takılıcak 24 saat. sonrasında zor anında kullanmak için ilaç verebilirim ama çok önermiyorum içmeni dedi dr. Normal doğumda çarpıntım olursa çok sıkıntı olur gibime geliyor

Canım normal de olsa sezeryan de olsa, sana bağlı; kendini nasıl hissedeceğine. Sen çantana koy bu takımı mesela. Sezeryanda ilk gün çok iyi hissetmiyorsun açıkçası. Bunu giymek de istemezsin gibi sanki . Ertesi güne daha iyi olur.
Ama normal olursa aynı gün giyersin istersen yine. Gayet güzel takım. Kırmızı örtü çok mu olur ya da açık mavi ya da pembe ? Full bembeyaz yerine değişik istersen diye ?

Benim karnımın her iki yanı geriliyor öne doğru sanki aynen. Cok ilginç gerçekten. Bio oili ilk kez bu kadar bol kullanıyorum yoksa fena olcak
Senin yerinde olmadığım için yorumum ne kadar doğru olur bilemem ama canım kendini şartlama. Allah gönlüne göre versin. Amaç bebeği bi şekilde kucağına almak nasılsa. Ona bakacak olsan sezeryanda de, his yok , önünü de göremiyorsun , o an bile kalbin çarpıntı yapabilir. Ya kolay mı, kaç ay beklemişiz tabi ki heyecan, korku, endişe hepsi olcak. O kadar da doğal ki. Kendine güvenmeye odaklansan daha iyi olacak sanki. İster normal ister spinal/ epidural sezeryan hepsi de güzel. Ama gönlümden hiçbir anne genel anesteziyle bunu tecrübe etmesin. Çünkü o anları hem kimse kacırmasın isterim hem de uyanırken acı / ağrıya odaklanıp uyanılıyor. Diğer doğumlarda bu şekilde olmuyor.
İyiyi çağır iyi gelsin

O zaman benim de dar kesin. Çünkü neredeyse seninle aynı zamandan beri çatı kemiklerim ağrıyor. Sağa sola dönerken sanki kemiklerim kıtlıyor. Bundan demek ki
Aciliyorsan iyi bisey de umarim aciliyodur
Kuzum benim popom buyuk basenliyim de dun anneme ebe boyle dedi diyorum kucucuk popolu kadinlar senin tek tarafin kadarlar doguruyorda sen de dogurursun takma ona acilmaya erken basladi demek ki dedi bilemedim bakalim doktorun kontrolune kadar muallakta kalacak sanirim. Carpinti olayi bende de olustu gebelikte ama normal oldugunu okudum ben vucudum agirlasmasi gogus bolgesindeki baski organlarin sıkışmasi hepsi etkiliyomuş ben acilmam guzel olursa insaAllah istiyorum ya sonucta hicbir agri sonsuza kadar surmuyor ben ameliyattan korkuyorum yaralarim da cabuk iyilesmez o yuzden normal istiyorum dikiste olsa sezeryan kesisi kadar olmaz en azindan cabuk iyilesir diye dusunuyorum

Ben de kurtulamadim mantardan söyleyeceğim doktora ama daha görüş gününe var

Aciklik var canim ama rahim ağzım 30mm 21.haftadan beri böyleyim. Sancilarim artik can yakiyor ve kasilmam oldu mu üst üste 30kez filan oluyor. Bende 21de nstye girmiştim, 120ye varan sancilar cikmisti ama şükür ki doğum olmadi. Rabbim bilir diyorum ☺ bir tedirgin oldum elbette ama oğlum ve benim icin hangisi hayirliysa öyle olsun diye dua ediyorum.

Niyet olayina bende cok inanirim mincir☺ hayırlısı hakkimizda insallah.

Yaaaa maşallah sanaaa

Sağ ol queencim. Ben ilk sıkıntıyı 21.haftada yaşamıştim acile gitmistim sancim cikmisti ya o zaman cok korkuyordum doğum olur diye. Simdi 28'i bulmak ilk rahat nefesimi aldirdi aslinda☺onu demek istedim. Hunilesme ayni. Servkiste 30mm cikti yine. Sanirim o riskli duruma inmedikce cok ilaç vermek istemiyor. Prolutonu 21.haftadayken vermisti simdi vermedi. Endolum var soruyor bittiyse yine yazayım diye. Onu da duzenli değil de sancin gelince kullan demisti. Ben henüz hic kullanmadim o an donup kaliyorum nedense esimi de uyandiramiyorum. Hep gece oluyor. Adalat hic vermedi. Senin sancilarin ne durumda?

Benim bebe sanırım bugün hiç uyumadı bir dk durmadı, bütün enerjisini kullanıyor sanırım, benim de nefesim yükseldi sanki bugün ve yediğim herşey boğazıma geri geliyor

Canım ptesi çok bel ağrısı oldu bende istemesem de burada üniv acile gittik. Yatış verdiler. 20mm ölçtü ler serviksi ama onların ölçümüne güvenmiyorum. Nidicard verdiler aslında kasılmam yoktu ama bel ağrım da geçmeyince 1.5 gün kalıp çıktım. Bugün nedense baya kasılmam var, progestan fix zaten bende haftada 1 de proluton. Ama çok kasılma olunca adalat aldım bugün 17.30 gibi. Anca kesiyor sanırım 3 4 saatte. Salı buradaki kendi Dr uma kontrolüm var her şey yolundaysa cuma yada öbür ptesi de ankaraya gideriz. Pazar 29 olcam ben de çok mutluyum 23.haftada doğumun eşiğinden dönmüş biri olarak bence sen de kasılma olduğunda endol almaktan çekinme canım yatağında başucunda olsun, her kasılma açıklık yada kısalmanı artırabilir sonuçta. Elimizden gelen tedbirler bunlar.

Şu sancilardan kasilmalardan neler cektik ama cok şükür en kritik haftalari atlattik. Insallah seninde keser tamamen ilac iyi gelir. Bence de aynı doktor ayni alet ile ölçmeli daha doğru sonuçlar elde ediyoruz o zaman.

Şu sancilardan kasilmalardan neler cektik ama cok şükür en kritik haftalari atlattik. Insallah seninde keser tamamen ilac iyi gelir. Bence de aynı doktor ayni alet ile ölçmeli daha doğru sonuçlar elde ediyoruz o zaman.
Kesinlikle canım.. İlk acilden girdiğimizdeki asistan çok tecrübesizdi zaten biliyorum o kızı, en son ankara ne ölmüştü diyip diyip ona yakın ölçüm yakalamaya çalıştı her seferinde değişik yerlerden alıyo bebeğin ölçülerini de küçük ölçtü 1100g. Ertesi gün başka bi asistan muayene etti ama o daha tecrübeli, 1400 g ölçtü o düşünsene ne kadar fark var arada serviks de rahat rahat 20 mm ama fazlası da var dedi. Terzi gibi ölçüm veriyolar

Yani ucuk bir pembe aklimdan geçiyor aslında. Kirmizi ortemem herhalde. Normalde de ortmuyorum. Beyaz tenliyim örtü de beyaz olursa kaybolurum ama cekimlerde herkes beyaz kullanmış o yuzden aklim beyaza da gidiyor
Ben cok kararlı bir insandım aslında eskiden

Feslikocum bence de uçuk pembe olabilir bembeyaz olursan hacı gibi olur sanki baya güzel şeyler var. Ben ilk doğumumda terlik taç takım yaptırmıştım ama bunda öyle istemiyorum. Belki kırmızı bi taç yaparım kendime fiyonklu falan

Eklentiler

• Screenshot_20221125_212806_com.android.chrome.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_20221125_212759_com.android.chrome.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_20221125_213100_com.android.chrome.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 52
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…