- 22 Aralık 2016
- 2.175
- 2.936
- 133
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #20.541
Son haftalardayız artık risk almamak daha iyi olurKızlar bugün başka doktor baktı dün çekilen detaylı ultrasona göre kan akımlarında sıkıntı olmadığı için acil alınmasına gerek olmadığını söylediler pztesi tekrar detaylı ultrason çekip salı tekrar gitmemi söylediler...ortada oluşabilecek risk olduğundan dolayı tedirginiz açıkcası ya kendi doktorumun dediği o risklere girerse diye
Sonda ameliyata girerken takılır,depend ameliyattan sonraki kanama için, sezeryanda uzun süre su bile yok , dudaklarını ıslatıyorsun sadece , yemek desen oda yok gibi bir sey ,tee ertesi gün hosaf ile iki tane petibör vermişlerdi bana :) büyük hayal kırıklığı olmustuSelam herkese kafamda bir sürü soru işaretiyle geldimhastane çantası hazırlıklarından konuşuyoruz ama benim aklıma takılan şeyler var. Bu yanımıza aldığımız şeyler hangi aşamada bize lazım oluyor? Elbise şeklinde pijama ve lohusa pedi, depend gibi ürünleri ne zaman kullanıyoruz? Doğum öncesi mi sonrası mı? Tuvalet ihtiyacımız yemek ihtiyacımız nasıl oluyo? Doğum öncesi mesela tuvalete gidebiliyor muyuz? Sonda hangi durumda takılıyor? Lavman hangi durumda yapılıyor?
Normalde hemen yemen için birşeyler veriyorlardı en son bakalım yine veriyolarmiSonda ameliyata girerken takılır,depend ameliyattan sonraki kanama için, sezeryanda uzun süre su bile yok , dudaklarını ıslatıyorsun sadece , yemek desen oda yok gibi bir sey ,tee ertesi gün hosaf ile iki tane petibör vermişlerdi bana :) büyük hayal kırıklığı olmustu
Merhaba bildiklerimi cevaplayayım. Normal doğum olarak yazıyorum sezeryana belki farklılık olur. Bunların hepsi bize doğum sonrası lazım. Öncesinde zaten bize bir kıyafet giydiriyorlar. Tüm sancıyı vs o kıyafetle yaşıyoruz. Sonra açılma olunca hop doğuma. Sonrasında doğum sonrası ya hasta bezi ya depend takılıyor. Bu aşamada ben ilk gecelik giyeceğim. Normal olsa bile o ağrı sızı ile doğumdan sonra pijama yerine daha rahat olur diye düşünüyorum. Sonrasında normal doğumda banyo yapabiliyorsunuz doktorunuz izin verince. Doğum öncesi özel hastanede sıcak dışa girip tuvalete gidebiliyorsunuz. Bu yüzden banyo için havlu aldım ben. Arkadaşım birçok sancıyı duşta sıcak su altında eşiyle geçirmiş çok iyi destek oluyor sancılara.Selam herkese kafamda bir sürü soru işaretiyle geldimhastane çantası hazırlıklarından konuşuyoruz ama benim aklıma takılan şeyler var. Bu yanımıza aldığımız şeyler hangi aşamada bize lazım oluyor? Elbise şeklinde pijama ve lohusa pedi, depend gibi ürünleri ne zaman kullanıyoruz? Doğum öncesi mi sonrası mı? Tuvalet ihtiyacımız yemek ihtiyacımız nasıl oluyo? Doğum öncesi mesela tuvalete gidebiliyor muyuz? Sonda hangi durumda takılıyor? Lavman hangi durumda yapılıyor?
Doktorumda o düşüncede diye yönlendirdi ama yönlendirdikleri o fikirde değilSon haftalardayız artık risk almamak daha iyi olur
38. Hafta gayet ideal cnm zaten ben de olsam normal dogum riskine girmezdim. Günde belirlemissiniz saglikla gelsin insallahMerhaba kızlar, bizim de bugün kontrol günümüzdü. Çok şükür her şey yolunda ama kordon hala boynunda bebişin. Artık çıkaramaz diyor zaten doktor.. Bu yüzden sezaryen olacağım kesinleşti gibi. 26 Haziran'da 38. Haftaya giriyoruz, o gün alırız dedi bayram sonrasına falan bırakmak istemedi son günler kordonla alakalı sıkıntılar daha çok olabilirmiş Allah korusun beklemeyelim diyor. Hala normal deneyebilirsin diyor zorlamıyor ama riskleri düşününce ben istemiyorum. Bir de normali bekledikçe bir sıkıntı çıkmasından da korkuyorum. Bu arada 34. Haftadayız bebiş 2500 kg olmuş haftasıyla uyumlu dedi.
Karnım şuan sivri ama.baya aşağıda gobekle beraber dört veya üç parmak üstü direk öne doğru noralde geçen hafta daha usteydi bu hafta iyice indiO bende olmadı ,ilk kızımda da olmamıstı,suyum geldiğinde bile gayet sivri bir karnım vardı
Ben hediyelik düşünmüyorum. Yapanlar yanlış anlamasın ama çok saçma geliyor. Bir kapı süsü yaptırdım tülle kapıya onu asacağız o kadar.Hediyelik ne yaptınız annecikler fotoğraf çekimi düşünen var mı isimler ne alemde?
İlk çocukta heves edip yaptırdım da boşa masraf ya.Ben hediyelik düşünmüyorum. Yapanlar yanlış anlamasın ama çok saçma geliyor. Bir kapı süsü yaptırdım tülle kapıya onu asacağız o kadar.
Fotoğraf çekimi telefonlarımız kaliteli birkaç poz ailecek doğum sonrası çekiliriz dedim.Eşim fotoğraf çekilmeyi sevse hastane fotoğrafçısı var aslında ama hiç sevmez. Yoksa bence harika bir anı.
İsim aybüke inşallah
Tam 1 gün aç kalicaz o zaman. O çok zor y. Ameliyattan çıkınca da sonda takılı oluyo muSonda ameliyata girerken takılır,depend ameliyattan sonraki kanama için, sezeryanda uzun süre su bile yok , dudaklarını ıslatıyorsun sadece , yemek desen oda yok gibi bir sey ,tee ertesi gün hosaf ile iki tane petibör vermişlerdi bana :) büyük hayal kırıklığı olmustu
Doğum gerçekleştikten sonra noluyo? Rahimde küretaj gibi bi şey yapılıyo mu? Yoksa hop ayaklanıp gidiyo muyuzMerhaba bildiklerimi cevaplayayım. Normal doğum olarak yazıyorum sezeryana belki farklılık olur. Bunların hepsi bize doğum sonrası lazım. Öncesinde zaten bize bir kıyafet giydiriyorlar. Tüm sancıyı vs o kıyafetle yaşıyoruz. Sonra açılma olunca hop doğuma. Sonrasında doğum sonrası ya hasta bezi ya depend takılıyor. Bu aşamada ben ilk gecelik giyeceğim. Normal olsa bile o ağrı sızı ile doğumdan sonra pijama yerine daha rahat olur diye düşünüyorum. Sonrasında normal doğumda banyo yapabiliyorsunuz doktorunuz izin verince. Doğum öncesi özel hastanede sıcak dışa girip tuvalete gidebiliyorsunuz. Bu yüzden banyo için havlu aldım ben. Arkadaşım birçok sancıyı duşta sıcak su altında eşiyle geçirmiş çok iyi destek oluyor sancılara.
Sadece son açılma santimlerinde iyice açılma olunca tuvalet hissinde izin verilmiyor. Oda artık bebek geliyor demek oluyor çünkü. Hemen doğumhanege alıyorlar. Yemek birçok doktor normalde olsa maalesef yedirmiyor sezeryan olabilir diye. Fakat bazı doktorlar enerji olsun diye kayısı hurma ceviz gibi şeyler yemeyi tavsiye ediyor. Ben doktoruma bunu soracağım. Dediğim gibi bu normal doğum konusunda bildiklerim. Sezeryan zaten planlı oluyor. Bellli saatten sonra yeme içme yasak oluyor vs. O daha Farklı süreç.
Aynen bende sadece çikolata alacağım. Kapı süsü şu yüzden seviyorum. Özel hastanelerde herkesin kapısı süslü oluyor. Arkadaşımın ani doğum olmuştu. Herkesin süslüydü onunki böyle dümdüz ahşap kapı kalmıştı tek balına. Ne bileyim bir üzülmüştüm. Ondan dolayı süslü olsun istiyorum.İlk çocukta heves edip yaptırdım da boşa masraf ya.
Çikolata alacağım şık bişey
İsim Kapı için yaptırmadım fakat kararsızım yaptırsam mı diye
Bu aralar hemen doğumdan sonra kalkan görüyorum videolarda hepDoğum gerçekleştikten sonra noluyo? Rahimde küretaj gibi bi şey yapılıyo mu? Yoksa hop ayaklanıp gidiyo muyuz
Ben bayadir yapmiyorum agdaİki sorum var kisslar birincisi dogum planimiz normal dogum suan icin oglusun pozisyonu iyi benim bir saglik sorunum yok sukur gidisatimiz normal. Amma dogum bu sonucta her an her sey degisebiliyor. Ben hep normal doguma hazirladim kendimi ama sezeryan olma ihtimaline karsi yaninda su olsun bu olsun falan fisman diyeceginiz bisey var mi?? İkinciside hala agdasini kendi yapabilen uc harfli var mi aramizdabugun denedim yari yariyayim suanda ay ortasina kadar gotururse iyi auahshshja
Banada 2 gun yemek vermediler yogun bakimda kaldigim icin ondan sonra verdiler yemek ve su ama tuzsuz yemeklerSonda ameliyata girerken takılır,depend ameliyattan sonraki kanama için, sezeryanda uzun süre su bile yok , dudaklarını ıslatıyorsun sadece , yemek desen oda yok gibi bir sey ,tee ertesi gün hosaf ile iki tane petibör vermişlerdi bana :) büyük hayal kırıklığı olmustu
ben ikisindende kalktım hemen normal olunca doğumun hemen artindan indiriyorlar di sandalyeden o ara kızda bir kere yere düşmüştüm tansiyon sanki yerlerdeydi sabah gidip akşam dogurucam die canım kalmamisti doğumdan sonra kekle su vermişlerdiBu aralar hemen doğumdan sonra kalkan görüyorum videolarda hepben normal doğursam iyi olsam da kalkmam dinlenirim
Tamamdir elbise tarzi biseyler alayim geceliklere kil oluyorum hem sonrada giyerim. Yaa hormonlardan dolayi tekrar cikiyo demislerdi cok sevindim tek tuk olmasina demek ki ise yariyomus baya. Bu arada bende gorebildigim kadarini yapabildim doktora muayeneye gitsem suan gulme krizine girer heraldePek bir tecrübem yok ama nolur nolmaz diye yanına pijama takımı yerine gecelik de al derim yara yerine gelmesin canın acimasin diye canım ağda olarak da ben zaten lazer yaptırmıştım o yüzden pek bir tüy sorunum yok geçen gün az da olsa çıkanları alayım jiletle dedim baya zorlandım karnımdan normalde 2dk süren şey baya uğraştırdı beni karnımdan dolayı ulaşamadım hiç
Vallahi benim doktorumda cerrah acikcasi uzun bi sure dogumu konusmadim cerrahliktan dolayi hop sezeryan der mi diye. Artik 30.haftada hadi dogumdan bahsedelim dedi kendi anlatti daha cok. Bence klinikten hastasi oldugun icin doguma farkli yaklasicaktir. Bize 3 hastane secenegi sundu hangisinde ne iyi onu anlatti ona gore secim yapmamiz icin. Genel olarak bebeginde pozisyonu uygun ve benim saglik sorunum olmadigi icin birde sakin yapida oldugum icin direkt normal dogum uzerinden konustu hep. Benim tedirginligim bayramda dogum olursa doktorumu bulamam idi. En son onu konustum ben bayramdan once cikicam tatile bayramda senin icin burdayim dedi vs. vs. Acik acik konus her seyi doktorunla kaygilarini belirt ve kesinlikle dogumda doktoru olarak onu gormek istedigini falan soyle.Selam aslında benim sana bi sorum olacak. Özel kliniğe gidiyorsun diye hatırlıyorum. Ben de özel kliniğe gidiyorum. Benim doktorum Prof ve yoğun birisi. Doğum yaklaştıkça kaygılarım artmaya başladı. Doktora ulaşabilir miyim, normal doğum yaptırır mı doktorun anlaşmalı olduğu hastane iyi mi kötü mü diye düşünmeye başladım. Bu konuları konuşmadık. Senin doktorunun yaklaşımı nasıl? Doğumu ne şekilde planlıyorsunuz? Konuyu kendi mi açıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?