2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Tam 1 gün aç kalicaz o zaman. O çok zor y. Ameliyattan çıkınca da sonda takılı oluyo mu
Sanki yürüdükden sonra birseyler içmene izin veriyorlardı ama o da biraz zaman alıyor ,ben yürüdükden sonra bol bol Nescafe ve kayısı suyu içtim o aclıgımı bastırdı baya

Banada 2 gun yemek vermediler yogun bakimda kaldigim icin ondan sonra verdiler yemek ve su ama tuzsuz yemekler
Zaten katı şeyler yememek lazım kabızlık için ama ,dogumdan sonra yorgunluk falan insan acıkıyor yahu :) gele gele sulu bir şeyler gelince yıkılmıştım

32 haftalık 9 gün bi gerilik gözüküyor dedi doktor 1575 gram.
Bu gerilik neye göre belirleniyor acaba? Kaç cm hatırlıyor musunuz? 32. Haftada 1600 gram 42 cm çıktım. 2 Farklı doktor da gelişimi iyi dedi. Biri kendi özeldeki doktorum. Diğeri geçen acile gidince devletteki doktor.

Ne kullanıyorsun bilmiyorum ama ben en başından beri düzenli olarak lierac kullandım 34+5im hiç çatlağım yok
Bu ikisini kullanıyorum canım weledayla başladım temiz içerikli olduğu için ilkini 400e almıştım 2. Alırken 500 olunca milimide az yanına bio oilde ekledim uzun gitsinler diye bunlar bitince de liearac deniyim bari 2li olan setinden mi kullanıyorsun anladgm kadarıyla catlıcaksam catlıcam genetik bu catlamayan çok fazla kişisiniz kendi adıma üzüldüm bide ben 63 kiloyla evlendim iki yılda 80i gördüm gördüğüm en yüksek kiloyla hamile kaldgm için sanrm üstüne hamilelikte eklenince erken catlmaya başladım göğüslerimde fln hiç yok henüz kasık bölgelerimde

Eklentiler

• IMG_0326.webp
    37,3 KB · Görüntüleme: 45
Gelişim geriliği gördü.İstediğimiz kiloyu almıyor dedi.Dopplere giricem.Ona göre karar verilecek.Kan akışında sorun yoksa kalması kararlaştırılacak muhtemelen.

Cok gecmis olsun canim ya, insallah toparlanır pasa. Sen dogudugunda kaç kiloydun, esin kaç kiloydu. Belki bu da bir etkendir. Ben mesela 2,5 kilo doğmuşum ve tam gününde dünyaya gelmişim. Baya kucuk bir bebekmişim yani.

Ben yedim seseyandan sonra gizli gizli acimdan olmuştum verdikleri biskivi cirba hicbirini yemedim tost sandvinc yedim iyi yaptım.oh
Ben başka bir işlemde o katı gıda yeme hatasını yaptım da , sonra çok pişman oldum dikişlerde vardı ,ondan o riski almadım hiç hep sıvı beslendim

Kizlar hepimiz 32 haftalari gectik
Ben cok zorlaniyorum sizde benim gibimisiniz?
Gittikce daha cok zorlaniyorum
Evet canım artık eskisi gibi ayakta duramıyorum ,demir ilacı kullandığım halde kanım da düştükçe düşüyor oda etkiliyor tabi ,en son 9.3 düşmüş iki demir ilacı birlikte atıyorum :) bakalım bir sonraki kontrol de toplayacakmı biraz

Bende bu ikisi var ama hep lierac olanı kullandım diğeri çok yağlı bırakıyor sevemedim. Aslında benim vücudumda çok kurudur ve çok kolay çatlarım o yüzden düzenli kullandım ve çatlak olmadı. Belki de ne yaparsak yapalım çatlak oluyordur

Eklentiler

• image.webp
    27,3 KB · Görüntüleme: 40
benim bebeğimde de zayıf dedi , kilosu düşük olduğu için. sanırım o takip edilecek 2 hafta sonra gel demişti. eğer kilo almazsa muhtemelen aynı süreçlerden geçeceğiz
Allah yardımcımız olsun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.Kilo gözümüz gibi bakar aldırırız bi şekilde.

Zaten katı şeyler yememek lazım kabızlık için ama ,dogumdan sonra yorgunluk falan insan acıkıyor yahu :) gele gele sulu bir şeyler gelince yıkılmıştım
Bende tam tersi aşırı heyecandan sanırım iştahım kesilmişti doğuma giderken aç olduğum için çok acikmistm demiştim çıkar çıkmaz tost yocem ama hiç bir şey görmek istemiyordm midem bulaniyordu

Cm hatırlamıyorum ama ben 3 farklı doktora gittim.Biri devlette diğer ikisi özelde.Baş ve belde gerilik var dediler.Biri hemen yatırmak istedi diğer ikisi doppler sonucunu görmek istedi ona göre minyon bi bebekte olabilir o zaman erken alınmaya gerek yok dediler.Bacak boyu uzun.

Cok gecmis olsun canim ya, insallah toparlanır pasa. Sen dogudugunda kaç kiloydun, esin kaç kiloydu. Belki bu da bir etkendir. Ben mesela 2,5 kilo doğmuşum ve tam gününde dünyaya gelmişim. Baya kucuk bir bebekmişim yani.
Ben 3,100 gram doğmuşum.Eşimi bilmiyorum ama başım küçük eşiminde küçük.Boyumu biliyorsun zaten kısayım.Eşiminde bacak boyu kısa üst bedeni uzun.
Tansiyonum çıkıyordu arada o etkilemiş olabilir belki kan sulandırıcı kullanıyordum.Hep sağlıklı beslendim günde 2 yumurta,kuzu eti,balık,tavuk ama anlamadım.
inşallah canım Allah razı olsun.

Canm benimde bebekte gerilik var baş ve karın ölçümlerine göre karar veriyorlar bende 34 haftalığım ama baş ve karın bölgesi 31-32 haftalık çıkıyor

Gelişim geriliği gördü.İstediğimiz kiloyu almıyor dedi.Dopplere giricem.Ona göre karar verilecek.Kan akışında sorun yoksa kalması kararlaştırılacak muhtemelen.
Benimde baş ve karın bölgesinde baktığında gelişimi geri çıkıyor bende dooplere gtdim sıkıntı görmediler ama doktorum erken olması taraftarı madem büyümesi dutdu içerde kalmasına gerek dışarda devam etsin büyümesi içerde kalıtsa Allah korusun oksijensiz kalma riski varmış o yüzden ciğer iğnelerimi oldum salı günüde doğuma alınacam bebekte küveze girecek 34 haftalığım ben bebeğin baş ve karın bölgesi 31-32 haftalık çıkıyor demekki büyümüyor içerde dedi

Zaten %10 yanılma payı var diye biliyorum. Suan icin bence en onemlisi organların gelişmiş olması. Arkadaşım 2 yıl önce 32 haftalikken dogum yapmişti. Hastane surecinden biraz zorlu gecmis olsada, suan cok saglikli ikizleri var, fildir fildir geziyorlar.

küvez süresi önceden belli oluyor mu, şu kadar kalacak diye mesela
bu arada sağlıcakla al kucağına <3

kizlar ben yurtdisinda yasiyorum, burdaki doktorlar cok rahat ve turkiyedekiler kadar tecrubeli degiller bence. Sizin yazdiklarinizi gorunce de endiseye dustum. En son 31+6 iken gittigimde kilosuna 1670 gr dedi, yorum yapmadi ama karin bolgesi %6 oraninda geriden geliyormus. Gun/hafta soyleyemezmis. Bas cevresini falan sordum ona da bakmiyorlarmis. Doppler a falan girmedim, ultrasona bakarak kan akisimin normal oldugunu soyledi. Diger kontrolum 36+2 olunca, yani haftaya persembe. Acaba ozele gitsemiydim bu arada, ya gelismemisse icerde bebek, en son kontrolumle, haftaya kontrolumun arasinda 4 hafta olmus oluyor :/

Aynen, banada yurddisinda daha cok rahatlarmış gibi geldi. Yurddisinda nerede yaşıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…