- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #20.641
Cnm dogru olan bu demekki icini gerah tut küvez süreci olsa da saglıkla gelir evine insallah. Esimin arkadasinim eşi 33 haftalik erken dogum yapmis yeni 2200 müş 1 gece kalmiş hastanede sadece. Belli olmuyor bu isler sagligi yerinde olsun da kilo alır.Kızlar haber geldi bugün görüştüğüm doktor dediki salı gününe sezeryan doğumla bebeği alma kararı bu saatden sonra büyümeyceği belli dedi mecbur bir süre küveze gidecek riske girmesindense onun için ne iyiyse o olsun önemli olan buraya kadar gelmişken riske atmamak...35 haftalık olmuş olurum o güne tabii bebişde 32-33 haftalık arası....
Benim de gogsümun kemiginin orasi batiyor cok fena artik gergin durmaktan bi hal oldumKızlar 35+5 deyim sırtım göğsümün ortası felaket ağrıyor 2 gündür ağrıdan duramıyorum sizinde böylemi veya daha önce gebelik yaşayanlar deneyimi olanlar son haftalar hep böyle mi?
Aynen cnm yattigim zaman kalkmasi cok zor gecen ayaklarim sisti diye yere yattim ayaklarimi koltuga koydum 10 dakika sonra kalkmaya da bi 5 dakka harcadim kalkamadim kigünayfın kızlar artık bu ağrıların gecesi gündüzü kalmadı dün nst çekmeye çalışırken üstümde incecik dizde bi ceket vardı çıkarmadım zaten çok ince diye hemşire biraz dön diyo sanıyoki ceket dönmemi zorlaştırıyo neden mantoyla yatıyosunuzki diyo dedim bu manto değil incecik ceket belimden dönemiyom çıkarsamda farkeden bişey olmicak gecede her dönmeye çalışmama eşime yapışıyom destek almaya çalışıyom hem uyanıyo noldu bişeymi oldu diyo yok diyom dönmeye çalışıyom dönmesem olduğum yerde daha çok ağrıyo az kaldı diye diye kendimi teselli etmeye çalışıyom ama artık baya çok zorluyo bakalım napıcaz doğana kadar
Aynisi cnm artik sirt ustu yatsam nefes alamiyorum yurusem yurumek zor zaman cabuk gecsin istiyorum. Sana da Allah kolaylik versin ikizlerle nasil ugrasiyorsun bu haldeKizlar hepimiz 32 haftalari gectik
Ben cok zorlaniyorum sizde benim gibimisiniz?
Gittikce daha cok zorlaniyorum
Evet belli olmuyor küvez süreci inşallah kısa sürede atlatırız bizdedogru olan bu demekki icini gerah tut küvez süreci olsa da saglıkla gelir evine insallah. Esimin arkadasinim eşi 33 haftalik erken dogum yapmis yeni 2200 müş 1 gece kalmiş hastanede sadece. Belli olmuyor bu isler sagligi yerinde olsun da kilo alır
Ay hic zorma canim cok zorCnm dogru olan bu demekki icini gerah tut küvez süreci olsa da saglıkla gelir evine insallah. Esimin arkadasinim eşi 33 haftalik erken dogum yapmis yeni 2200 müş 1 gece kalmiş hastanede sadece. Belli olmuyor bu isler sagligi yerinde olsun da kilo alır.
Benim de gogsümun kemiginin orasi batiyor cok fena artik gergin durmaktan bi hal oldum
Aynen cnm yattigim zaman kalkmasi cok zor gecen ayaklarim sisti diye yere yattim ayaklarimi koltuga koydum 10 dakika sonra kalkmaya da bi 5 dakka harcadim kalkamadim kigece de dönmesi ayri dert yan yatinca gobegimin altına destek koyuyorum yoksa acıyor
Aynisi cnm artik sirt ustu yatsam nefes alamiyorum yurusem yurumek zor zaman cabuk gecsin istiyorum. Sana da Allah kolaylik versin ikizlerle nasil ugrasiyorsun bu halde
Sıvı gaz yapmayan besinlere izin veriliyo galiba. Ben de sıvıyla çorbayla hiç doymam ama doycaz artık öyle bi durum olursaSanki yürüdükden sonra birseyler içmene izin veriyorlardı ama o da biraz zaman alıyor ,ben yürüdükden sonra bol bol Nescafe ve kayısı suyu içtim o aclıgımı bastırdı baya
Sadece boyu kiloyu baz aldıklarını sanmıyorum. Bas çevresi karin çevresi bacak uzunluğu vs gibi değerleri de göz önünde bulunduruyolardır benceBu gerilik neye göre belirleniyor acaba? Kaç cm hatırlıyor musunuz? 32. Haftada 1600 gram 42 cm çıktım. 2 Farklı doktor da gelişimi iyi dedi. Biri kendi özeldeki doktorum. Diğeri geçen acile gidince devletteki doktor.
Demir çok kolay başka besinlere bağlanıyo biraz boş mideye almak gerekiyor. Bi de sanırım art arda değil de farklı aralıkta almak daha iyi olabiliyor. Benim de düşüktü buradaki bi kaç arkadaş gece yatmadan aldıklarını yazmış ben de onlardan duyunca o şekilde yapmaya başladım. Gece yatmadan demir gece tuvalete kalkınca dekavit sabah uyanınca tekrar demir. O şekilde kanım yükseldi. Doktor teke düşünebilirsin artık dedi.Evet canım artık eskisi gibi ayakta duramıyorum ,demir ilacı kullandığım halde kanım da düştükçe düşüyor oda etkiliyor tabi ,en son 9.3 düşmüş iki demir ilacı birlikte atıyorum :) bakalım bir sonraki kontrol de toplayacakmı biraz
Kullandığım magnezyumun ismi ne canımBende gittim bugün kızlar.
1.575 olmuş bebeğim gerilik devam ediyor ama bi artma olmamış.Bu haftada daha fazla kilo bekleriz dedi doktorum.Magnezyumu 2ye çıkardı 10 gün sonra tekrar gidicem.Dopplere giricem gerekirse doğuma karar verilecek.Nstde sorun çıkmadı günde 10 hareketini takip edicem.Suyuda çok iyi dedi doktor.Aç mi gitmeliyim ama onu bilemedim şimdi.
NorvecteAynen, banada yurddisinda daha cok rahatlarmış gibi geldi. Yurddisinda nerede yaşıyorsun?
Norvecte
Ay bence kurcalamamak en iyisi.Japonya’da yaşayan bi kızı takip ediyorum.Kıza 2700 doğacak dediler 3700 doğdu.kizlar ben yurtdisinda yasiyorum, burdaki doktorlar cok rahat ve turkiyedekiler kadar tecrubeli degiller bence. Sizin yazdiklarinizi gorunce de endiseye dustum. En son 31+6 iken gittigimde kilosuna 1670 gr dedi, yorum yapmadi ama karin bolgesi %6 oraninda geriden geliyormus. Gun/hafta soyleyemezmis. Bas cevresini falan sordum ona da bakmiyorlarmis. Doppler a falan girmedim, ultrasona bakarak kan akisimin normal oldugunu soyledi. Diger kontrolum 36+2 olunca, yani haftaya persembe. Acaba ozele gitsemiydim bu arada, ya gelismemisse icerde bebek, en son kontrolumle, haftaya kontrolumun arasinda 4 hafta olmus oluyor :/
Ben başta bunu kullandım.Aşırı pahalı ama ya.Doktor değiştirince magnezinc diye bişey yazmış.Kullandığım magnezyumun ismi ne canım
Canim kacinci haftaya kadar doktor kullan dediBen başta bunu kullandım.Aşırı pahalı ama ya.Doktor değiştirince magnezinc diye bişey yazmış.
Magnezyumu neden bıraktın? Kasılmaları artırıyor erken doğuma sebebiyet verebiliyorCanim kacinci haftaya kadar doktor kullan dedi
Ben iki haftadir birakmisim magnezyumu
Ben hiç bırakmadım.Hatta 2ye çıkardı doktorum sabah akşam kullanıyorum.Canim kacinci haftaya kadar doktor kullan dedi
Ben iki haftadir birakmisim magnezyumu
Canım benm hep 6-7 gün geriden geliyor dediğin gibi hep aynı şekilde devam etdiği için sıkıntı etmiyorlar önemli olan artmaması diyordu bana doktorum ve benm 6-7 gün fark artdı 2-3 haftaya çıktı o yüzden erken doğum olacakKızlar mesajları hep takip ediyorum okuyorum, benim bebisin de ayrıntılı ultrasondan beridir baş ve bel çevresi geride çıkıyor çarşamba günü 32+2 de kontrolde 1900 çıktı kilosu ama bel 31 küsür çıkıyor kafada aynı hatta biraz daha küçük. Doppler e vs girmedim ben sadece ultrosandan takibi yapılıyor. Başlangıçta bende aşırı tedirgin olmuştum uykularım kaçmıştı ama ara açılmadığı sürece ve 1 2 haftalık gerilik olduğunda önemsemiyor galiba doktorlar. Ama şuan mesajları görünce yine bi korku başladı bende. Hayırlısıyla sağ salim vakti zamanında kavuşsak bebislerimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?