- 29 Nisan 2023
- 61
- 162
- 8
- 34
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #20.681
Ben çok net renkleri ayırdım, kırmızı turuncu yeşil gibi uçuk pembeleri açık pembeleri ayırmadım. Ama diğerlerini renk verir diye ayırdım/Bu kadar derdimizin arasinda kucuk bi soru olacak amabebegin camasirlarini yikarken pembeler ile beyazları bir mi atiyorsunuz yoksa renklileri ayirmali miyim acaba
Ay inşallah bi sıkıntı olmaz, sende sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın bebișini. Onlar için en iyisi en sağlıklısi neyse ne olsunCanım benm hep 6-7 gün geriden geliyor dediğin gibi hep aynı şekilde devam etdiği için sıkıntı etmiyorlar önemli olan artmaması diyordu bana doktorum ve benm 6-7 gün fark artdı 2-3 haftaya çıktı o yüzden erken doğum olacak
Ama senin değişmezse için rahat olsun 6-7 gün gerilik olması sıkıntı olmuyor
Hiç sorun etme cnm üzme kendinide bebişide o şekilde devam inşallahAy inşallah bi sıkıntı olmaz, sende sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın bebișini. Onlar için en iyisi en sağlıklısi neyse ne olsun
Bunu doktorunuza sormanız lazım. Uçakla gidin siz yanınıza bir refakatçi alarak bence. Eşiniz araçla gitsin. 16 saat çok fazla.Arkadaşlar hamileliğin 36. Haftasında uzun yolculuk çok mu riskli sizcetayinimiz çıktı olduğum şehirde doğum yapmayı beklesem eşimin izni bitiyor iş başı yapması gerekiyor yeni görev yeriyle suan yasadgmz yer 15 saat sancılandgm da çıksa bile büyük ihtimalle yetişemicek anne babam yanmda olacaklar ama eşimin olmaması benim için çok kötü olur suan bile stresini yasyrm kendi memleketimde gitsem kendi arabamzla gece uyurken çıksak arabada yatıp uyusam 11 saate fln memlekete ulaşrz gerekirse dur kalk istediğimiz zaman mola da veririz yeni görev yerimizle memleket arası 5 saat en azından diye doğumu orda beklesem diyorum ama riske de atamyrm ne dyosnuz
Bunu doktorunuza sormanız lazım. Uçakla gidin siz yanınıza bir refakatçi alarak bence. Eşiniz araçla gitsin. 16 saat çok fazla.
Yeni görev yerimiz 15 saat. Memleket 11 saat sürüyor yaşadığımız yerde havaalanı yok maalesef sıkıntı o zaten en yakın 4 saat uzakta havaalanı. Oraya gidene kadar da zaten bir iki saat öncesinde gitmem gerek yolda bisey olur geç kalrm fln diye uçağa gidene kdr uçak kalkana kdr 6-7 saat en iyi ihtimalle süre geçer daha çok yorulurum gibi düşünüyorumBunu doktorunuza sormanız lazım. Uçakla gidin siz yanınıza bir refakatçi alarak bence. Eşiniz araçla gitsin. 16 saat çok fazla.
16 saat değil 11 saat tayin yerimizde de havaalanı yok suan yaşadıgm yerde deAynen aynı şeyi söyleyecektim, Nerdeyse her ilimizde hava alanı var artık diyelim ki sizin tayin yerinde yok en yakın ile uçak ile gidin 16 saat çok fazla, doktor izin verse bile ki vermez riske atmayın kendinizi
16 saat değil 11 saat tayin yerimizde de havaalanı yok suan yaşadıgm yerde deher iki şehirde de havaalanı yok maalesef. İlk doğumum olacağı için eşim olmadan doğum yapmak beni çok üzer yata yata gitsem ne olur ki bilemiyorum ya her iki türlüsü de sıkıntı
Gerçekten çok zor. Göze de alamıyorum zaten ama eşimsiz de nasıl olacak bilmiyorum yaEn dogru kararı hekimin verecektir tabi ki ama ne kadar dinleniriz yavaş yavaş gideriz desen de haftan çok ileri, riskli yani normalde bile daha erken haftalarımızdaki yolculuklarda bile saat başı mola verin diyorlar, kan akışı için zor karar yani
Yaaa saol canımm bıran onxe gecer insBende de aynısı oldu canım. Gittim doktora. Bebekte sorun yok dedi. Baskıdan dolayıdır dedi. Baya kötüydüm. 1 hafta 10 gün kadar sürdü. Sonra geçti. Ama öne eğilimce filan sanki kasığım patlayacakmış gibi hissediyorum. Kafası aşağıya döndüyse o yapıyormuş.
Kasık ağrısı bende de oluyor canım ama bebişin kafası kasıklarda benim o yüzden oluyormuş. Özellikle çok yürüyünce veya kendimi yorunca ağrıyor, bugün de ağrıdı. Belki senin de bebişin kafa kasıklardadır.Canım kızlar benımde bi kasıklarım agrıorkı sormayın uzanmak istiyorum hep 34.haftaya giriyorum yarın Allahın izniyle yanı degisik bisi acaba kafası büyük die baskımı yapıor arkdsımdada aynıydı doktor asagıda varis olmuş demis tahlıllerdede bisi yk ama evden ckamıyorm((
Sırf beyaz veya beyaz olup minik detayları olan zıbınlar vardı onları full beraber attım. Soft renkleri bir arada attım, kırmızı-bordo gibi olanları ayrı. Zaten pek koyu renk bir şeyi yok bebişin. Ama çok kasmamak lazım bulaşmıyor aslında bir şey ya ben de çok kasmıştım da baktım bir şey olmuyorBu kadar derdimizin arasinda kucuk bi soru olacak amabebegin camasirlarini yikarken pembeler ile beyazları bir mi atiyorsunuz yoksa renklileri ayirmali miyim acaba
Gümüş kapak almadım, my cey marka silikon kalkan aldım bir arkadaşım önermişti hem daha hesaplı geldi. Göğüs ucu kremini lansinoh aldım, çok övülüyor. Süt sağma makinesi olarak da elektrikliye gerek duyar mıyım bilmediğim için manuel aldım mochi marka. Umarım doğru yapmışımdır pek yol gösteren yok valla ilk gebelik ve kafama yattığı gibi yapıyorum bir şeyleriTesekkurler, ben de oyle yapayim 40 mø olanindan :) gumus kapak cok pahali sanirim ona gercekten ihtiyacim olunca alacagim. Ebem bana sut sagma makinesi vs de aldirmadi, duruma gore bakarsin diye.
Yeni görev yerimiz 15 saat. Memleket 11 saat sürüyor yaşadığımız yerde havaalanı yok maalesef sıkıntı o zaten en yakın 4 saat uzakta havaalanı. Oraya gidene kadar da zaten bir iki saat öncesinde gitmem gerek yolda bisey olur geç kalrm fln diye uçağa gidene kdr uçak kalkana kdr 6-7 saat en iyi ihtimalle süre geçer daha çok yorulurum gibi düşünüyorum
İki saatte bir 15 dakika yürümek yeterli demişti bana doktorum bende detaylı ultrason çekilmek için 4-5 saat yol gittim 22. Haftamda dediğiniz şeylerden bahsetmedi pıhtı atması sadece riskli oda ayakların sürekli asağı sarkmasndan hareketsizlikten kaynaklanıyor. Yine 19. Haftamda 5 saat otobüs yolculuğu yapıp üstüne de 2 saat havaalanında bekleyip bir saat ucakla memleketime gidip geldim benim doktorum daha relax sanrm sizinkine göre her doktor farklı değerlendryo olabilir anlamadığım şey gece uyurken de en az 8 saat uyuyorum hareketsiz kalyorum sonuçta yolda da aynı şekilde yatsam ne olabilir kiYine doktora danışmak gerek ama mesele yorulmaktan ziyade hareketsiz kalmak. Uçakla hareketsiz olacağınız zaman daha az. Ben kendimden örnek vereyim. 3 aylık hamileyken 12 saatlik yola gittim. Doktor 2 saatte bir durup 30 dk yürü, kanaman olursa acile git dedi. O durumda bile kanama olmasından şüphelendi çok uzak uçakla gitsen olmaz mı dedi. 12 saatlik yolu dura dura 16 saatte gittim. Size saate 1 mola ver der mutlaka. Zaten 20-22 saati bulacak o yol.
Bana da bıraktırdı doktorum yani doktora ve duruma göre değişiyor sanırımMagnezyumu neden bıraktın? Kasılmaları artırıyor erken doğuma sebebiyet verebiliyor
Eğer maddi açıdan zorlamayacaksa sizi eşinizin olmasını da çok istiyorsanız belki bir yerlerde kalıp pansiyon vs bölerek dinlenerek gidebilirsiniz 11 saatte varamazsınız belki ama içinizde rahat etmiş olur doktorunuz ne diyecek o da önemli tabiGerçekten çok zor. Göze de alamıyorum zaten ama eşimsiz de nasıl olacak bilmiyorum ya
Cok gecmis olsun sanada. Mide suyu asidi gelmiyo agzima suan icin sanki gaviscon falan isi cozer gibi ama bu nedir ya icimde ates yakmislar sankiBen bir ara bu yüzden resmen süründüm hatta tüm boğazım yara oldu mide asiti yüzünden. Panto başladı doktor, ilk hafta sabahları aç karna aldım ama şimdi 2-3 günde bir içiyorum epey idare ediyor. İlerlerse o acıyı hiç çekmeyin, doktorunuz size de yazsın.
Doktor izni sart canim. Bide evde sabit yerde yatiyosun yol oyle degil ki kasisi var cukuru var donemeci var konfor 0 evde yataginda yattigin gibi olmayacak. Ben daha surada kontrole giderken yolda canim cikiyo haftadan dolayi cocuk sıkısık yol sarsinca sanki rahmim yerinden ayriliyo gibi hissediyorum. Doktor izniyle ucak seyahati en iyisi bence. Esya mesya gidecekse akrabanizdan rica edin veya kargolayin gideceginiz yere sen esinle ucaga bin git. Diger turlu uzun yol perisanlik.İki saatte bir 15 dakika yürümek yeterli demişti bana doktorum bende detaylı ultrason çekilmek için 4-5 saat yol gittim 22. Haftamda dediğiniz şeylerden bahsetmedi pıhtı atması sadece riskli oda ayakların sürekli asağı sarkmasndan hareketsizlikten kaynaklanıyor. Yine 19. Haftamda 5 saat otobüs yolculuğu yapıp üstüne de 2 saat havaalanında bekleyip bir saat ucakla memleketime gidip geldim benim doktorum daha relax sanrm sizinkine göre her doktor farklı değerlendryo olabilir anlamadığım şey gece uyurken de en az 8 saat uyuyorum hareketsiz kalyorum sonuçta yolda da aynı şekilde yatsam ne olabilir kibenim korkum biranda doğum başlaması gibi şeyler yolun sebep olacağını çok sanmyrm ama işte insan riske de atamyor
Ben de doktor izninin gerekli oldugunu düşunuyorum cnm eger doktorun izin veriyorsa ve sen de kendini iyi hissediyorsan arabanin arkasina ayaklarını uzatacagin bir sekilde ayarlama yapabilirsin yastik falan alirsin yanına sık sık mola verebilirsin tabi dedigim gibi doktor bi sakınca görmuyorsa. Bana havaalani uzak oldugu zaman ucak yolculugu da zor geliyor cunku in bin bi dünya yol git havaalaninda bekle derken yorucu oluyor.Arkadaşlar hamileliğin 36. Haftasında uzun yolculuk çok mu riskli sizcetayinimiz çıktı olduğum şehirde doğum yapmayı beklesem eşimin izni bitiyor iş başı yapması gerekiyor yeni görev yeriyle suan yasadgmz yer 15 saat sancılandgm da çıksa bile büyük ihtimalle yetişemicek anne babam yanmda olacaklar ama eşimin olmaması benim için çok kötü olur suan bile stresini yasyrm kendi memleketimde gitsem kendi arabamzla gece uyurken çıksak arabada yatıp uyusam 11 saate fln memlekete ulaşrz gerekirse dur kalk istediğimiz zaman mola da veririz yeni görev yerimizle memleket arası 5 saat en azından diye doğumu orda beklesem diyorum ama riske de atamyrm ne dyosnuz
11 saat bile cok fazla canim16 saat değil 11 saat tayin yerimizde de havaalanı yok suan yaşadıgm yerde deher iki şehirde de havaalanı yok maalesef. İlk doğumum olacağı için eşim olmadan doğum yapmak beni çok üzer yata yata gitsem ne olur ki bilemiyorum ya her iki türlüsü de sıkıntı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?