2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Doktor bana birakmami soyledi
Bilmiyorum neden
32 haftaya kadar kullandim magnezyumu
Sizin doktorlar kaca kadar kullanin dedi?
Bana doktor bırak falan hiç demedi, gebe okulunda doğumdan sonra bile kullanmam gerektiğini söylediler. Erken bırakırsak kasılmaların artacağını erken doğumu tetikleyeceğini söylediler. Sen iyice bi araştır doktoruna sor mutlaka

Bana da bıraktırdı doktorum yani doktora ve duruma göre değişiyor sanırım
Magnezyumun nasıl bir zararı olabilir ki bilemedim gerçekten. En çokta şu aralar ihtiyacımız var bence yoksa bel ağrılarını felan düşünemiyorum Tabiki en iyisini seni takip eden doktorun bilir

Carsamba gunu sorcam doktoruma canim

Gerçekten sana katılıyorum . Almam doktorları da böyle . Çok pasif davranıyorlar yorum konusunda . Ben 32 haftalık gittiğimde 2 kilo 1800 falan demişti .

Günaydın kızlar nasılsınız hazırlıklar ne durumda sizde
Bende kozmetik ürünleri eksik bez falan
Bide eşyaları yıkamadım daha . Yıkamak için deterjan gerekli mi sizce ? Başta ciltleri çok hassas oluyor da ondan soruyorum

Yani magazada duran urun sonucta cogunlugu kimin eli degiyo bilemem tozlu bi ortam sahsen icerigini temiz buldugum bi deterjanla yikadim. Green clean kullandim siveno icin iyi diyolar bildigim. Yumusatici kullanmayabilirsin bide iyice havalandirirsan bence sorun olmaz. Kozmetik derken sampuan falan fismansa acelesi yok aslinda belki pisik kremi losyon falan oda pisik ve gaz agrisi olursa masaj icin. Almayan varsa ecowell urunlerini cok tavsiye ettiler

Siveno çok güzel ben onunla yıkadım. Yıkayıp ütülemek gerekiyor tabiki dediğin gibi çok hassaslar Bez sleepy, yenidoğan ıslak mendili sleepy, alt açma ve silmek için pamuk e ebebekten, yenidoğan şampuanı sabunu ve pişik kremi sebamed aldım. Bebeğin çantasını hazırladım ama benim çantam hala hazır değil, Adakuşa almaktan kendimi unutmuşum

Gaviscon kullanan var mi arkadaslar? Kac mg ve ne sıklıkla kullandiniz?
Ben kullandim canim, 3 hafta oncesinde cok yogun mide yanmalarim oldu. Ama duzenli kullanmadim tabi, ne zaman midemde yanma hissedersem bir tatli kasigi ictim ve faydasini gordum. Gunde 3ten fazla kasik almayin diyorlar. Bir de yemek yedikten yarim saat sonra.

Ben senden 2 hafta ondeyim ama bende de daha yikamadim valla. Marketten bebekler icin olan temiz icerikli bir sivi deterjan aldim. Almanyada’da vardir mutlaka Rossman a falan bak. Zaten 30 dereceyle kisa programda dondurucem sadece, lekesi falan olan seyler degil sonucta.

Kizlar bu arada gogus ucu kremi olarak ne aldiniz? Lahsinoh ve Medela burda baya meshur ama karar veremedim. Gerci almaya gerek var mi simdiden?
Ben almadım ve en korktuğum şey göğüs yarası. Gebe okuluna gittiğimde hiçbirini önermedi sadece tahinin üstüne çıkan yağı kullan yeterli dedi o yüzden başta onu deneyeceğim baktım olmadı alırım

Bu arada emzirme yastigi ve bebek bezi cop kovasi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Ben cok kararsizim yine sanirim listemde bi onlar kaldi

Ben bitirdim her şeyi çok şükür. Temiz içerikli deterjan ile yıkanmalı bence. O dışarıdan gelen pislik sadece durulama ile geçmez.

Bu arada emzirme yastigi ve bebek bezi cop kovasi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Ben cok kararsizim yine sanirim listemde bi onlar kaldi
Bebek bezi çöp kovasını gereksiz görüyorum. O kadar pis bezi koku sızdırmasa bile bekletmek istemem. Balkona küçük bir çöp kovası aldım omun için günlük atacağız.
Emzirme yastığı kimi tavsiye etti kimi etmedi. Ben alacağım.

Ben ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum pamuk ve suyla daha doğal yöntemi düşündüm . Şampuan falan zaten başlarda lazım olmaz onun yerine suya biraz bademyağı koysam yeterli bence . Giyim konusunda da aynen dediğin gibi yumuşatıcı evde bulundurmuyorum kendi kiyafetlerime de kullanmıyorum . Tavsiyelerin için teşekkür ederim

Burda da medela daha yaygin sanirim ve daha uygun fiyatli bu arada sen magnezyum falan kullaniyo musun? Burdaki doktor hic bahsetmedi ondan D vitamini aliyorum sadece gunluk hatta bazen unutuyorum bile
Evet canım 17. Haftadan beri kullanıyorum . D vitamini zaten hava şartlarından ötürü hiçbir zaman bırakmadığım bir ilaç demir eksikliği için hap kullanıyorum onu da 30. Haftadan sonra verdi kanda eksikliği gördükten sonra. 2 defa da serum taktı bana demir eksikliği için . Bide hala folik asit kullanıyorum bana devam et dedi emzirme dönemine kadar

Ya maşallah her şeyin hazır sayılır ben niye bukadar rahatım bende bilmiyorum bunlar sanırım Türkiye’nin ürünleri ben yurt dışındayım ama pişik kremi olarak da weleda önerildi mesela onu almayı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…