2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Ay bu sayfa sahaneymis bayildim sagolasin soyledigin icin

Benımde aynı esim gittigi yere goturmek istiyor gidemıyorumki ck ayakda durmak şstemiyorum agrım oluor cnkı(
İlk defa bu kadar sittetli ağrıyı hissettim bağırdım resmen TM kizim da oğlumda erken doğdu ama bari bu dursun biraz daha alt bölge koptu resmen yerindne

Deterjandan yana içiniz rahat değilse çift durulama yapın hanımlar ve ilk ay ütüleyin kıyafetleri sonra alışınca vücut dışarıya ütüye gerek kalmıyor.
Minik çöp poşetleri alıp her bezi poşetleyip atarsanız günlük çöpleride boşaltırsanız sorun olmaz.
Göğüs ucu kremi şimdiden kuruduysa göğüs uçları kullanın çünkü etkisi hemen olmuyor bu sefer doğumda çatlak memeyi emince bebek sıkıntı yaşarsınız kanama vs gibi.
Göğüs kalkanı da eğer emzirme sonrasında tahriş olduysanız üzerinize hiçbir şey değsin istemiyorsunuz kuruyunca memenize yapışıyor çünkü sütyende atlet de o zaman lazım olabilir. Ama şimdiden bakımını yapın göğüsler yumuş olsun.
Emzirme konusunda da gergin olmayın beyninizin ön kısmında salınan serotonin hormonu salgılanmasıyla sütünüz gelecek, bunun için sakinlik, mutluluk, aşk ve dinlenmiş uykusunu almış olmak gerekiyor. Don't worry be happy anlayacağınız. Ve en önemlisi göğüs ucunuzu bebeğin ağzında ezdirmemek mümkün olduğunca içeri sokturun memeyi kahverengi kısım ağzında olacak tamamen ya da büyük kısmı, elinizle C yapıp memeyi tutuyor işaret parmağıyla bebenin ağzını açıyor memeyi içeri yerleştiriyor sonra parmağı ağzından çekip emmesine izin veriyorsunuz. Öncesinde, sonrasında kremlemeyi unutmuyor, kreminiz silinmesi gereken bir kremse karbonatlı su ile temizliyorsunuz. Bebeğin ağzında aft olursa da yine karbonatlı su ve bir tülbent ya da müslinle hem onun ağız içini hem de memeyi temizliyorsunuz.
Oldu da göğüsler yara oldu kışın ayva çekirdeğini saklamış ya da bulabilecek olanlar az bir suya bir kaç çekirdek geceden atıp kapaklı bir kavanoza jelleşmesini bekliyor. Sonra dolapta soğuk muhafaza ederek emzirme sonrası kullanabilirsiniz. Çok rahatlatıyor.
İnşallah gazsız, koliksiz bol sütlü emzirme dönemlerimiz olsun. Her annenin gazası mübarek olsun. Allah lohusa olanların da yardımcısı olsun şimdiden.

İlk defa bu kadar sittetli ağrıyı hissettim bağırdım resmen TM kizim da oğlumda erken doğdu ama bari bu dursun biraz daha alt bölge koptu resmen yerindne
Bende üşüttüğüm için enfeksiyon başladı ve o yüzden bende ayaktayken çok ağrı çekiyorum
Sende de var mı enfeksiyon ondan olabilir sancın?

İlk defa bu kadar sittetli ağrıyı hissettim bağırdım resmen TM kizim da oğlumda erken doğdu ama bari bu dursun biraz daha alt bölge koptu resmen yerindnuzan
Uzan canım son haftalar yormamamaya bak kendını

Bende üşüttüğüm için enfeksiyon başladı ve o yüzden bende ayaktayken çok ağrı çekiyorum
Sende de var mı enfeksiyon ondan olabilir sancın?
Bende yok enfeksiyon çok şükür ben normal karşılıyorum kızımda oğlumda erken oldular 37 dolmadı ikisindede

E bende dedim kasılmalarım oluor 34.haftadayım 20.haftadan beri kullanıyorum magnorm hatta gecen dedi devam et kasılmalarım varsa die acaba bende 35den sora braksammıki hc brak falan demedi doguma kdar kullandırtıcsk hrlde
Bende şimdiden deneme sancıları oluyor artık . Ondan bırakmayı düşünmüyorum

Bu arada emzirme yastigi ve bebek bezi cop kovasi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Ben cok kararsizim yine sanirim listemde bi onlar kaldi
Çöp kovasıni gereksiz buluyorum ben ona vereceğim parayı. Buz dolabı poşeti alıyorum yuztane olan. 11 TL gibi biseydi stok yaptm onlara bagloyip atyrm. Emzirme yastığı komşum vermişti faydasını çok gördüm şu şekilde. Bunda hamileyken kullandm bir oğlumda da emzirirken ve oğlum ilk oturmaya başlarken destek oluyordu geriye dusmuyorfu birde yeni dogan dönemde yüz üstü yatırmak için uyutmak değil ama yanında siz varken yüz üstü kasları gelişsin gaz çıkarsın diye

Kızlar aklınızda bulunsun, ben ilk gebeliğimde krem de kullanmama ragmen gögüs ucu yarası yaşamış bitis olarak nasıl yazılıyordu tam hatırlamıyorum o meşhur gögüs ucu kremi bende işe yaramamıştı
Emzirdikten sonra gögüs ucunu biraz hava alsın birde bende o zaman İnternette araştırarak bulmuştum tahin üzerine çıkan yağ cidden bende işe yaramıştı buraya da yazmıştım, aklınızda bulunsun birebir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…