- 6 Mayıs 2020
- 1.273
- 3.123
- 83
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #23.321
Kuzum güncelleme önemli değil sen kendi rahatına ve bebeğine bak. Biz aktif olanlar kim doğurdu ne zaman biliyoruzYapacam canim
Kendime gelemedim daha
Zaten bu hafta icinde cogu kisi dogum yapmişlar gruptakiler
Pheeb lohusa şerbetiHee bende o bilgi yok malesefbilseydim denerdim
Sürekli krem sürüyorm
Saol canimAcele etme, senin toparlanman daha onemli suan
Canım bebek şekeri sarılık, öyle sarı birşey örtmekle geçmez. Arkadaşın sütü şimdiden akmaya başladığı için yaşamaması normal bebeğinde sarılık. Ben envayi çeşit çay bitki denemiş biri olarak hem hazırlaması vs zor diye onlardan vazgeçtim bestlak damla gayet güzel iş görüyor hatta sonrasında bebek sütü çekmediği için mastit olmuştum. Sen önce bu bestlak damlayı dene. Ve sağmaya çalış muhakkak bir de neden çoğalmıyor diye düşünüp stres yapma çünkü süt hormonlar sayesinde üretiliyor yani mutlu olman uykunu almış olman gerek. İlk 1 ay meme-mama devam edebilirsin üstelik bu çok doğal çünkü bu bir alışma süreci bebek sana sen bebeğeSutum cok az geliyo yaa bi turlu doyuramadim cocugumu doktorumuzda artmadan halledelim dedi. Sari tulbent noluyo
Saol canim
Bugunde bebisi hastaneye goturdum cok yoruldum
Kan aldilar sariligi var dedi
200 grm vermiş şimdiden
Ayyy ne müthiş. Bizde de böyle olsa keşke. Mevbur kayınvalidelere kalan kadınlar en büyük sıkıntıları lohusa iken yaşıyor maalesef.Cok gecmis olsun canim ya. Bebeğin beşiğini cama yakin koymaya calisin, güneş görmesi icin.
Hollandada yeni dogum yapan kadınlara yardimci olmak icin dogumdan sonraki hafta eve bir hafta boyunca hemşire geliyor. Hemşire bebeğin gelişimini, annenin kontrollerini yapıyor. Topuktan kan almak icinde cocukdoktoru eve geliyor, kulaktestide evde yapiliyor. Hatta bu hemşireler evde kucuk isler bile yapmak zorunda. Ev süpürme, bebeğin camasirlarini Yikama, wc temizleme. Tabi isini hakkıyla yapan az belki ama ben hemşire varken oglumda, bebeğimi ona emanet edip rahat rahat uyuyordum
Bende de o krem kesinlikle ise yaramamisti. Bu sefer kapak aldim aventin insallah ise yararCanım emzirdikten sonra memelerin hava alsın dogru dan atlet olsun camaşırın olsun onlara temas ettirme, sonrasında benimde olmuştu acıma ben o zaman internetten çok bakmıştım eğer ki evde tahin varsa tahin üzerine kendi yağı çıkar onun iyi geldiğini okumuştum bende de işe yaramıştı bir dene istersen (lansion muydu ismi o pahalı meşhur kremi baştan beri kullanmıştım engellesin diye bende işe yaramamıştı)
Ayyy ne müthiş. Bizde de böyle olsa keşke. Mevbur kayınvalidelere kalan kadınlar en büyük sıkıntıları lohusa iken yaşıyor maalesef.
Gercekten cok iyimişCok gecmis olsun canim ya. Bebeğin beşiğini cama yakin koymaya calisin, güneş görmesi icin.
Hollandada yeni dogum yapan kadınlara yardimci olmak icin dogumdan sonraki hafta eve bir hafta boyunca hemşire geliyor. Hemşire bebeğin gelişimini, annenin kontrollerini yapıyor. Topuktan kan almak icinde cocukdoktoru eve geliyor, kulaktestide evde yapiliyor. Hatta bu hemşireler evde kucuk isler bile yapmak zorunda. Ev süpürme, bebeğin camasirlarini Yikama, wc temizleme. Tabi isini hakkıyla yapan az belki ama ben hemşire varken oglumda, bebeğimi ona emanet edip rahat rahat uyuyordum 
Allah yardimcin olsunEvet ilk dogumumda oyle bir lüksüm vardi, Suan maalesef kayınvalidelerle yaşıyoruz. Onlar kiraci oldukları evden çıkmak zorunda kaldı, ev bulamadılar. Esim hala annesigil icin ev arıyor ama burda kiraya ev bulmak icin o kadar sart varki, imkansız gibi gorunuyor şimdilik. Neyseki anlaşabiliyoruz, tabi uc maymunu oynayarak
Hahahah doğsun kız bırakMasallahhh masallahhbeni elleme allah askına cok büyüdü bu uşak doktor beni bekle yat dedi dogurma bak dedi
Gercekten cok iyimiş
Eve hemşire doktor gelmeleri
Ben dikişli halimle hastaneye gittim ogleden sonrada tahlilere bakacam
Bu surecte gorumcem yardimci oluyor saolsun
Allah yardimcin olsun
Bide lohusalik donemi hic çekilmiyor
İyi yaptiniz koymadiniz ilk cocuk bideAy hiç sorma, ilk lohusaligimda esimin burnundan getirmişti. Oglumun ismini kayınpederin ismini koymadi diye.
Dogum cuma gunu olunca, pazartesi gününe kadar fikir değiştirme imkanımız vardi. Allahtan esim inat etti fikrinden donmedi. Kendi ismini beğenmediği icin kızda daha sansliyim. Gecenlerde Alya guzel isim dedi, listemizdede var bu isim ama henüz netleştiremedik.
İyi yaptiniz koymadiniz ilk cocuk bide
Bizde daha isim belli degil
Çok şükür kavuşmaya az kaldıEvet suan hastanede dusmeye baslamis sariligi cok sukur 2 gibi alicaz insallah
Hadi gozun aydinKızlar ben de doktordan geldim. Pazartesi günü sezaryen olarak doğuma giriyorum37+5 olmuş olacak o gün. Suyu az hala çünkü bayramdan sonraya koyamam dedi doktor çok heyecanlandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?