2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Hastahanedeyken yapmak lazım bence onu. Hastahane uzaksa evde yapmayın. Suya koydunuz diyelim o sırada birisi okucak duasını. Sizde içebilirseniz 1-2 damla veya yudum ama bence damla içebilirsiniz. Açılma olsa da olmasa da önemi yok
Ama onu mutlaka doğum gerçekleşince sudan çıkartmalısınız kimi tembihleyecekseniz halledin onuda

Canm bendede 35 haftada bebeğin gelişimi 31-32 haftada kalmıştı normal giidilmesi gereken detaylı ultraaon haftamdan ayrı doğum önxesi iki kez detaylı ultrasona tekrar alındım 3-4 gün içinde erken doğuma alındım bebek küvezde kilosundan dolayı ama down sendromu yok sadece damak yarığı var erken doğuma bağlıyorlar onuda bilmiyorum damak gelişimi anne karnında 8-10 haftada oluşuyormuş bilmiyorum bir ay evel doğum yaptım bebeğim küvezde çok şükür kilosunu alıyor gelen hafta içinde çıkacak...

Son düzenleme:

canım internetteki herşey doğru olmuyo stres yapma sen inşallah bi şey çıkmaz allahın izniyle
tebrikler canım allah analı babalı büyütsün
canım geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün ilk günler çok zor ben ağrım olsada yürümeye çalıştım 2. gün bile artık kendim kalkabiliyodum yürüyüş çok önemli bol bol yürümeni tavsiye ederim
Benimkiler 2570 ve 2520 dogdular cnm ertesi günde 100 er gram vermislerdi baya minikler hatta aldigim hic bisey olmadi cuval gibi geliyor ama kafama takmiyorum saglikli olsunlar da alirlar insallah. Senin ki kac dogdu
benim minnoş 2850 doğdu dediğin gibi kıyafetler falan çuval gibi geliyo aman sağlıklı olsunda kilo alır

Canım ben isimleri hiç aklımda tutamam, çam sakura ya gidecek olan sen miydin?
Evet canım, Çarşamba günü muayene yokmuş bugün tekrar gittim hala oradayım hatta
Bugün baktı 3800 ölçüyorum dedi evet iri ama sınırlar içinde 4000 olsaydı sezaryen derdim bir hafta bekleyelim yine bakalım dedi. Bu arada bebek gelirse doğum için yine buraya gel dedi. Orada da bakarlar 4000 ve üstü ölçerlerse onlarda normal diye zorlamaz zaten sana bırakırlar dedi. 2 normalden sonra ben olsam sezaryen istemem dedi. Tahlil istedi bugün çıkan sonuçları göreyim öyle git dedi bekliyorum o yüzden. Hala sonuçlar çıkmadı öğleden sonraya kaldım. Çok pozitif biriydi ama nst filan çekildim oradakilerde iyi insanlardı. Şu an için negatif sayabileceğim birşey olmadı inşallah böyle devam eder. Muayene eden dr un ismini öğrenemedim sadece çünkü İbrahim Polat yazıyor fişte ama kadın bir dr muayene etti bayağıda baktı bebeğin görebildiği heryerine.
İnşallah sağ salim güzel hızlı toparlanacağım bir doğum geçiririm burada teşekkür ederim verdiğin bilgiler için de ayrıca

Merhaba kızlar bugün kontrole gittim 39+3 olduk , bebeğimin kilosu 3.200 olarak ölçüldü, doktor 40+0 dan sonra çok beklemek risk olur, en fazla 4-5 gün verebiliriz dedi normal için, suni sancıya karşıyım dedi doktor, açılmamış rahim ağzına suni sancı vermeyi doğru bulmuyorum dedi, eğer öyle olursa sezeryana alırım dedi bebeği riske de atamam dedi. 40 dan sonraya kalan çok kişi oluyor mu acaba bende hiç bir belirti yok henüz ne gerginlik ne sancı kıpırtısı bile yok. İnşallah tez zamanda yavrumu kucağıma almak nasip olur <3

Neden suni sancıya karşıymış sormadınız mı sebebini? Bu doktorları anlamıyorum bazen. Uğraşmamak için sumi sancıya karşıyım diyor gibi geldi. Sezeryan kısa sürüyor rahat onlar için. Bence siz yine de normal istiyorsanız diretin. Yıllardır sancısı olmayıp suni denenmeden direkt sezeryana alınan kimseyi görmedim. 30 yıl önce beni bile annemin sancısı yok diye 24 saatte yine de doğal doğum olsun diye suni vererek doğurtmuşlar.

Ay kızlar o kadar giremedim ki buraya... Kim doğurdu kimler bekliyor hiç haberim yok. İnşallah hepiniz iyisinizdir. Bizim bugün miniğimle 21. günümüz. Çok zordu ilk günler ama geçiyor be. Bu arada sezaryen doğum abartıldığı kadar da zor değil ilk 3-4 gün zorluyor ben bir haftada gayet iyiydim. Mecburi sezaryen oldum istemiyordum ama korktuğum gibi değilmiş. Benim gibi mecburi sezaryen olacak olan varsa hiç korkmasın. (Spinal oldum bu arada)

Bende de hiç belirti yok 39+4 haftamdayım. Benim doktorumda dün benzer şeyleri söyledi suni sancı hakkında şayet 4 5 cm açılman varsa suni sancı veririm ama 2 cm açılman varsa ya da hiç açılman yoksa vermem çok acı çekersin ilk doğumun olacak çünkü dedi bizimde pazartesi tekrar kontrolümüz var alttan muayne yapıp gidişata göre karar vereceğiz inşallah bebişler hafta sonu yola çıkarlar

Vallahi katiliyorum benim annemde oyle dogurmus bende oyle dogurdum 13 saat surdu doktorum kac defa muayenehanesinden hastaneye gelip gitti bilmiyorum. Suni sancida oyle zart diye verilmiyo kademe kademe ayni normal sanci gibi artiyo sonucta. Kesinlikle normal isteniyosa ve uygunluk varsa diretilmeli.

Geçmiş olsun sağlıcakla büyüsün inşallah sizin kilo olarak mı gerideydi benim fl geride boyu uzamamış. Bir de detaylı ultrason yaptırmış mıydınız 6. Ayda yapılıyor ya onu yaptırmış mıydınız orda görmemişler miydi yarık damak olduğunu

Bende 39+5 bugün beklemedeyim doktorum en fazla 17 sine kadar bekleriz dedi bana da
O zaman demek ki riski olsa öyle der mi bu arada ilk doğumumda 40+0 Hafta çok hafif sancım varmış farkında bile değildim suni sancıyla doğurdum birden bire verilmiyor ki sancı yavaş yavaş inan son 1 saat falan aşırı zorlandım sonrada zaten geldi bebişim

Canim ama senin sancin vardi diye hatirliyorum bizde sanci vs hic bir sey yok acilma olmadan direk sanciya karsi sanirim ama aciklik olduktan sonra sanirim vermeye karsi degil gibi anladim

Hic bilmiyorum ki canim benim ilk dogumum ne hayirliysa o olsun diyorum ama hala zamanimiz var sonucta benim 40+0 sali gunu oluyor
i

Kesinlikle. Nice hiç açılması olmayan insanlar bile suni ile doğuruyor. Sezeryana asla karşı değilim. Belki bende sezeryan olacağım olan arkadaşlar yanlış anlamasın fakat doğalı varken ve bu imkan varken neden olmasın?
Hastalık vs olsa asla bir dk düşünmem. Riske de atmam bebeği. Bana doktorum çatın çok esnek değil ama denenebilir dedi mesela. Zor bir doğum olacak belli ki ama denemekten ne zarar gelir.

Insallah hayirlisi olsun canim hakkimizda ben bir hareketlilik bekliyorum haftasonu oyle hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…