- 22 Mart 2019
- 5.280
- 11.810
- 248
- 26
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #24.901
Emzirmektendir canimKızlar 2. Günümüz bitti sürekli bebeği al emzir gazını çıkart derken şimdi sırt ağrısı çekiyorum, benim gibi çeken var mı
Hastahanedeyken yapmak lazım bence onu. Hastahane uzaksa evde yapmayın. Suya koydunuz diyelim o sırada birisi okucak duasını. Sizde içebilirseniz 1-2 damla veya yudum ama bence damla içebilirsiniz. Açılma olsa da olmasa da önemi yokbir de meryem ana otuna dua okunuyormuş ya kızlar onu okuyacak kişiye ne zaman haber vermek gerekiyor açılma olmadan önce mi ? Açılma hiç başlamadan önce mi yoksa açılma başladıktan sonra mı haber vermek gerekiyor bileniniz var mı ?
Canm bendede 35 haftada bebeğin gelişimi 31-32 haftada kalmıştı normal giidilmesi gereken detaylı ultraaon haftamdan ayrı doğum önxesi iki kez detaylı ultrasona tekrar alındım 3-4 gün içinde erken doğuma alındım bebek küvezde kilosundan dolayı ama down sendromu yok sadece damak yarığı var erken doğuma bağlıyorlar onuda bilmiyorum damak gelişimi anne karnında 8-10 haftada oluşuyormuş bilmiyorum bir ay evel doğum yaptım bebeğim küvezde çok şükür kilosunu alıyor gelen hafta içinde çıkacak...Evet perinatolojiye gönderdi ama haftaya verdi randevu İkili yaptırdım detaylı yaptırdım normal çıktı ama ikili test %100 değil olasılık veriyor sadece normal çıkıp hasta doğan ya da riskli çıkıp normal doğan varmış. Ama burun kemiği oluşumu var demişti. Detaylı da da bişey çıkmadı. Bu aya kadar hep haftasıyla uyumlu geldi bu ay kemik gelişimi durdu sanırım 33+6 da kaldı neden anlamadım beslenmemi artırsam gelişir mi acaba yoksa down ya da başka bir hastalık mı var ki
Merhaba herkese 36+4 üm ama bebek 33+6 da kalmış boyu diğerleri normal fl kısa çıkıyor 3 hafta geride uzamıyor böyle bisorun yaşayan oldu de neden olabilir internette down sendromu falan yazıyor. Bir de gecen ay çok hareketliydi son zamanlarda hareketi de azaldı böyle şeyler yaşayan oldu mu doktor perinatolojiye yönlendirdi
canım internetteki herşey doğru olmuyo stres yapma sen inşallah bi şey çıkmaz allahın izniyleEvet perinatolojiye gönderdi ama haftaya verdi randevu İkili yaptırdım detaylı yaptırdım normal çıktı ama ikili test %100 değil olasılık veriyor sadece normal çıkıp hasta doğan ya da riskli çıkıp normal doğan varmış. Ama burun kemiği oluşumu var demişti. Detaylı da da bişey çıkmadı. Bu aya kadar hep haftasıyla uyumlu geldi bu ay kemik gelişimi durdu sanırım 33+6 da kaldı neden anlamadım beslenmemi artırsam gelişir mi acaba yoksa down ya da başka bir hastalık mı var ki
tebrikler canım allah analı babalı büyütsünArkadaşlar ben de dün sabah 38+1de sezaryenle doğum yaptım. Bu süreçte grupta aktif olamasam da her soruma karşılık buldum takip edebildiğim kadar, herkese çok teşekkürler
Bütün anneler olarak evlatlarımıza sağlıkla kavuşalım, herkese hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum
canım geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün ilk günler çok zor ben ağrım olsada yürümeye çalıştım 2. gün bile artık kendim kalkabiliyodum yürüyüş çok önemli bol bol yürümeni tavsiye ederimGünaydın kızlarsezeryan ağrım çok fazla duramıyorum. Dün oldum zorlanıyorum bayağı. Bebeğimle de ilgilenemiyorum bu ağrı yüzünden. Sütüm gelmedi anlayacağınız bayağı stres yaptım. Sezeryan olanlar ağrılarınız tam kaç güne hafifledi. Bnm dikiş yerleri ayağa kalkınca nefesimi kesiyor resmen
benim minnoş 2850 doğdu dediğin gibi kıyafetler falan çuval gibi geliyo aman sağlıklı olsunda kilo alırBenimkiler 2570 ve 2520 dogdular cnm ertesi günde 100 er gram vermislerdi baya minikler hatta aldigim hic bisey olmadi cuval gibi geliyor ama kafama takmiyorum saglikli olsunlar da alirlar insallah. Senin ki kac dogdu
Evet canım, Çarşamba günü muayene yokmuş bugün tekrar gittim hala oradayım hattaCanım ben isimleri hiç aklımda tutamam, çam sakura ya gidecek olan sen miydin?
Bugün baktı 3800 ölçüyorum dedi evet iri ama sınırlar içinde 4000 olsaydı sezaryen derdim bir hafta bekleyelim yine bakalım dedi. Bu arada bebek gelirse doğum için yine buraya gel dedi. Orada da bakarlar 4000 ve üstü ölçerlerse onlarda normal diye zorlamaz zaten sana bırakırlar dedi. 2 normalden sonra ben olsam sezaryen istemem dedi. Tahlil istedi bugün çıkan sonuçları göreyim öyle git dedi bekliyorum o yüzden. Hala sonuçlar çıkmadı öğleden sonraya kaldım. Çok pozitif biriydi ama nst filan çekildim oradakilerde iyi insanlardı. Şu an için negatif sayabileceğim birşey olmadı inşallah böyle devam eder. Muayene eden dr un ismini öğrenemedim sadeceAnladım, o kısımdan çok emin değilim tabi ben çünkü hep oraya gttim en başından perinatoloji yede ordan yönlendirmislerdi detaylida falan. Ben sezeryan oldum 40+0 aksam 10 da suyum geldi iri bebekdi.acile gttim muayene ettiler açıklık durumunu gelen kesin su mu vs diye.4 cm açıklık ve ultrasonda 4300 göründü bebek.doktor kararı bana birakdi 200 300 Gr altıda olabilir ustude biraz iri bebek olduğu için omzu takılabilir kesin çok olabilir ama acikliginda güzel karar senin dedi.ben kendim sezeryan istedim.belden spinal anestezi yaptilar bebek doğunca temizleyip çocuk bölümüne götürdüler kontrollerine dikiş bitince odaya getirdiler arkamdam bebek ve refakatçi geldi.guzel geçti çok şükür.yapilmasi gereken şeyleri yapiyolar bebeklerde xok güzel ilgileniyolar işitme testleri topuk kani vs herşeyi yapılıyor ama bilgi eksikligi var biraz yani doktoru sadece ameliyathanede gördüm 2 gece kaldım sormak istesen doktor yok hemşireye ancak.emzirme vs için hemsireler çok güzel ilgileniyor.biberon emzik istemiyorlar yanında, gerekli olduğunda siringayla mama veriyolar yanımdaki hastaya veriyolardi.aklima gelenler bunlar.
Neden suni sancıya karşıymış sormadınız mı sebebini? Bu doktorları anlamıyorum bazen. Uğraşmamak için sumi sancıya karşıyım diyor gibi geldi. Sezeryan kısa sürüyor rahat onlar için. Bence siz yine de normal istiyorsanız diretin. Yıllardır sancısı olmayıp suni denenmeden direkt sezeryana alınan kimseyi görmedim. 30 yıl önce beni bile annemin sancısı yok diye 24 saatte yine de doğal doğum olsun diye suni vererek doğurtmuşlar.Merhaba kızlar bugün kontrole gittim 39+3 olduk , bebeğimin kilosu 3.200 olarak ölçüldü, doktor 40+0 dan sonra çok beklemek risk olur, en fazla 4-5 gün verebiliriz dedi normal için, suni sancıya karşıyım dedi doktor, açılmamış rahim ağzına suni sancı vermeyi doğru bulmuyorum dedi, eğer öyle olursa sezeryana alırım dedi bebeği riske de atamam dedi. 40 dan sonraya kalan çok kişi oluyor mu acaba bende hiç bir belirti yok henüz ne gerginlik ne sancı kıpırtısı bile yok. İnşallah tez zamanda yavrumu kucağıma almak nasip olur <3
Merhaba kızlar bugün kontrole gittim 39+3 olduk , bebeğimin kilosu 3.200 olarak ölçüldü, doktor 40+0 dan sonra çok beklemek risk olur, en fazla 4-5 gün verebiliriz dedi normal için, suni sancıya karşıyım dedi doktor, açılmamış rahim ağzına suni sancı vermeyi doğru bulmuyorum dedi, eğer öyle olursa sezeryana alırım dedi bebeği riske de atamam dedi. 40 dan sonraya kalan çok kişi oluyor mu acaba bende hiç bir belirti yok henüz ne gerginlik ne sancı kıpırtısı bile yok. İnşallah tez zamanda yavrumu kucağıma almak nasip olur <3
Vallahi katiliyorum benim annemde oyle dogurmus bende oyle dogurdum 13 saat surdu doktorum kac defa muayenehanesinden hastaneye gelip gitti bilmiyorum. Suni sancida oyle zart diye verilmiyo kademe kademe ayni normal sanci gibi artiyo sonucta. Kesinlikle normal isteniyosa ve uygunluk varsa diretilmeli.Neden suni sancıya karşıymış sormadınız mı sebebini? Bu doktorları anlamıyorum bazen. Uğraşmamak için sumi sancıya karşıyım diyor gibi geldi. Sezeryan kısa sürüyor rahat onlar için. Bence siz yine de normal istiyorsanız diretin. Yıllardır sancısı olmayıp suni denenmeden direkt sezeryana alınan kimseyi görmedim. 30 yıl önce beni bile annemin sancısı yok diye 24 saatte yine de doğal doğum olsun diye suni vererek doğurtmuşlar.
Geçmiş olsun sağlıcakla büyüsün inşallahCanm bendede 35 haftada bebeğin gelişimi 31-32 haftada kalmıştı normal giidilmesi gereken detaylı ultraaon haftamdan ayrı doğum önxesi iki kez detaylı ultrasona tekrar alındım 3-4 gün içinde erken doğuma alındım bebek küvezde kilosundan dolayı ama down sendromu yok sadece damak yarığı var erken doğuma bağlıyorlar onuda bilmiyorum damak gelişimi anne karnında 8-10 haftada oluşuyormuş bilmiyorum bir ay evel doğum yaptım bebeğim küvezde çok şükür kilosunu alıyor gelen hafta içinde çıkacak...
Bende 39+5 bugün beklemedeyim doktorum en fazla 17 sine kadar bekleriz dedi bana daMerhaba kızlar bugün kontrole gittim 39+3 olduk , bebeğimin kilosu 3.200 olarak ölçüldü, doktor 40+0 dan sonra çok beklemek risk olur, en fazla 4-5 gün verebiliriz dedi normal için, suni sancıya karşıyım dedi doktor, açılmamış rahim ağzına suni sancı vermeyi doğru bulmuyorum dedi, eğer öyle olursa sezeryana alırım dedi bebeği riske de atamam dedi. 40 dan sonraya kalan çok kişi oluyor mu acaba bende hiç bir belirti yok henüz ne gerginlik ne sancı kıpırtısı bile yok. İnşallah tez zamanda yavrumu kucağıma almak nasip olur <3
Geçmiş olsun canım ve de Hayırlı olsun bebişinKızlar ben doğurdum sezaryen oldum ağrım var ama çok şükür bebek sağlıklıLadyMorganas bebeğim 38+3de 3300 doğdu 51 cm 7.7.23de
oyyy maşallah canımmm. Gözün aydın.Kızlar ben doğurdum sezaryen oldum ağrım var ama çok şükür bebek sağlıklıLadyMorganas bebeğim 38+3de 3300 doğdu 51 cm 7.7.23de
Canim ama senin sancin vardi diye hatirliyorum bizde sanci vs hic bir sey yok acilma olmadan direk sanciya karsi sanirim ama aciklik olduktan sonra sanirim vermeye karsi degil gibi anladimVallahi katiliyorum benim annemde oyle dogurmus bende oyle dogurdum 13 saat surdu doktorum kac defa muayenehanesinden hastaneye gelip gitti bilmiyorum. Suni sancida oyle zart diye verilmiyo kademe kademe ayni normal sanci gibi artiyo sonucta. Kesinlikle normal isteniyosa ve uygunluk varsa diretilmeli.
iBende 39+5 bugün beklemedeyim doktorum en fazla 17 sine kadar bekleriz dedi bana da
O zaman demek ki riski olsa öyle der mibu arada ilk doğumumda 40+0 Hafta çok hafif sancım varmış farkında bile değildim suni sancıyla doğurdum birden bire verilmiyor ki sancı yavaş yavaş inan son 1 saat falan aşırı zorlandım sonrada zaten geldi bebişim
Kesinlikle. Nice hiç açılması olmayan insanlar bile suni ile doğuruyor. Sezeryana asla karşı değilim. Belki bende sezeryan olacağım olan arkadaşlar yanlış anlamasın fakat doğalı varken ve bu imkan varken neden olmasın?Vallahi katiliyorum benim annemde oyle dogurmus bende oyle dogurdum 13 saat surdu doktorum kac defa muayenehanesinden hastaneye gelip gitti bilmiyorum. Suni sancida oyle zart diye verilmiyo kademe kademe ayni normal sanci gibi artiyo sonucta. Kesinlikle normal isteniyosa ve uygunluk varsa diretilmeli.
Insallah hayirlisi olsun canim hakkimizda ben bir hareketlilik bekliyorum haftasonu oyle hissediyorumBende de hiç belirti yok 39+4 haftamdayım. Benim doktorumda dün benzer şeyleri söyledi suni sancı hakkında şayet 4 5 cm açılman varsa suni sancı veririm ama 2 cm açılman varsa ya da hiç açılman yoksa vermem çok acı çekersin ilk doğumun olacak çünkü dedi bizimde pazartesi tekrar kontrolümüz var alttan muayne yapıp gidişata göre karar vereceğiz inşallah bebişler hafta sonu yola çıkarlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?