- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #24.941
40-60-80 vardı peş peşe. Doktor normal dedi. Yarın bakalım kaç çıkacakNst de sancılarının kaç çıkıyor. Ben ilkkez buğun nst ye girdim sancı çıktı ama çok şiddetli değil doğal ay hafta sancilariymis
Gözün audın canım ❤Kızlar ben doğurdum sezaryen oldum ağrım var ama çok şükür bebek sağlıklıLadyMorganas bebeğim 38+3de 3300 doğdu 51 cm 7.7.23de
Gozunuz aydin en cok neler grrekli oldu ve bez olarak neyi tercih ettinizDoğumun 5. Gününden herkese merhaba!
Mesajlara sorulara hiç dönemedim buraya kısabir özet geçeceğim.
Okuyanlara tavsiye/ öneri niteliğinde.
Öncelikle tek yumurta ikizleri 36. Haftada doğurdum. Planlanan gün 8 Temmuz’du ama Haziran’ın son günlerinden itibaren artık çok sancı, gece uyandıran bir bel sırt ağrısı ile geçtiğimiz hafta 3 defa hastaneye gittim ve NST ye bağlandım. Son gidişimde artık yatırdılar sancı çok yükselmişti. Biraz da bilincinde olarak o gün bir şey yemeden gittim buna en çok anastezi uzmanı sevindi.
Epidural için beni 17.00’de beni doğumhaneye aldılar ilk bebişimi 17.34 ikinciyi 17.35’de kucağıma verdiler.
Soracaklar için epidural önceki doğumumda beni çok zorlamıştı hep duyduğum gibi birincisi bu alanda yıllar içinde teknoloji çok gelişmiş, ikincisi epidural yapan anestezist çok önemli. Ben hem de bayram günü mükemmel bir kadına denk geldim doğumda beni dakika dakika izledi mide bulantısı veya baş dönmesi hissettiğim her an elimi tutup ufak oksijen veya damar yolu desteği ile bütün semptomlarımı giderdi.
Doğum sonrası içinse sizlerle paylaşabileceklerim şunlar:
- Göğüs pedi götürmüştüm hastaneye bunları artık asla kullanmıyoruz mastit ve enfeksiyon yapıyor dediler. Dalga geçtiğim göğüs kaplarından aldım. Krem olarak Lansinoh ve Garmastan’ı dönüşümlü kullandırıyorlar. Garmastan emzirme veya sağma öncesi mutlaka ılık su ile yıkamak lazım antibiyotikli bir krem ama meme uçlarımı çok rahatlattı.
- Epidural sonrası sizi en çok zorlayan şey ameliyat kesiğinden çok gaz sancısı. Bunu gidermenin tek yolu YÜRÜYÜŞ YÜRÜYÜŞ KAFEİN YÜRÜYÜŞ arkadaşlar. Bir koyu kahve üzerine tur tur yürümek. Yürümek çok zor oluyor hele ağrı varken ama ben kendimi zorladım bebekler uyurken tüm katı dafalarca turladım, yan odamdaki kadın ise hiç ayağa kalkmadığı için ertesi gün gaz sancısından ateşlendi, emziremedi. İhmal etmeyin.
- 4 litre su içirdiler bana. Hem epidurali atmak için sık idrara çıkmak hem kabız olmamak hem de sütün artışı için mutlaka su! 1,5 litrelik kolay içim ağızlıklı suluğumu iyi ki hastaneye götürmüşüm.
- Bebişleri emzirmeye getirince odamı buz gibi yaptı sabah akşam hemşireler. Sıcak ten temasında çünkü vücut ısıları 1-1,5 derece artıyor ve anne kokusu ile uyuyakalıyorlar. O yüzden yazın doğuracaklar aman odanızı evinizi çok sıcak yapmayın. Elleri ayakları mor oluyor, bir sıcak bir soğuk oluyor hepsi çok normal lan dolaşımları bizden farklı olduğu için. Ben bir sürü tulum götürmüştüm hastane asla istemedi incecik kısa kollu zıbın giydirdiler sadece.
- Doğumun ertesi sabah ılık duş aldırdı doktorum inanılmaz iyi geldi bütün enerjimi yerine koydu duş.
- Evde ise düzenimiz şu an anne yani beşikte ikisi bir arada. Yenidoğan danışman hemşiremiz ilk 1 ay beraber yatsınlar birbirlerine çok alışıklar anne karnından beraber olmaları önemli ayırmayın dedi. Birer yan destek yastığı ile geniş geniş ama beraber yatırıyoruz.
- Hastanede hep kundak olarak müslin veya ince pamuklu battaniyeye sardılar dolma gibi :) görüyorum ki çok iyi geliyor bebeklere eli kolu çıkınca bazen daha rahatız oluyorlar. Ben de evde bu kundak tarzını kullanıyorum.
- Eve gelince emzirme düzeni için en iyisi başucunuza bir kalem kağıt/ defter koymak. Çünkü hastanede rahatsınız, hemşireler saati gelince haber veriyor ama evde yenidoğanı emzirme/besleme saatlerini kaçırmamak, düzenlemek önemli. Yardımcımız bile ilk gece feleği şaştı ki ben ona saate bak aklında tut demiştim :))
- Son olarak Allah isteyen herkese nasip etsin nasıl güzel bir şey bebek kokusu, henüz doğurmayanlara buradan bol şans ve iyi dileklerimi yolluyorum.
- Soracaklar için yukardaki önerileri Acıbadem Maslak Hastanesi yenidoğan ve emzirme hemşirelerinden öğrenip, yaşayıp yazdım. Çok memnun kaldım, hayatta her şey tecrübe; listelerden görüp aldığım bir sürü şey çöp, dalga geçip bu ne işe yarar dediğim bir sürü şey ise elzem çıktı.
Hepinize çok sevgiler, annelik yolu uzun ve meşakkatli. Her gün lohusalık ve emzirme bile sadece erkeklerde olsaydı dünyada doğum oranı yüzde 85 düşerdi diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Sevgiyle kalın
merhaba sutunuz hemen geldi mi biberon olarak ve bez olarak ne tercih ettiniz hayirli olsunbugün 12 günlük oldukhastaneye bildiğiniz gibi 3 gün arka arkaya gittik anestezi onayı karar aşaması falan derken 3. gün doktor karnımdan ultrasonla ve alttan muayeneyle baktı sonra beni doğumhane katında nst ye bağladılar nst gayet iyiydi ama alttan muayeneden sonra doktor o günlerde sancımın başlayabileceğini ilk gebeliğim ölü doğum olduğu için oğlumda 37 haftalık doğduğu için riske atmak istemediğini söyledi bizden karar vermemizi istedi bizde eşimle doktorun dediğine uymaya karar verdik ve zaten o geceden yemek yemeyi ve su içmeyide bırakıp hazırlıklı gittiğim için yatışımı yaptılar sonrasındada doğuma hazırlık tekrar nst derken yarım saate ameliyathaneye aldılar beni sonra epidural yapıldı ve kısa siren bir ameliyat sonrasında odamıza alındık 6 saat kadar sadece serum ve iğne verildi sonrasında sıvı alımına başladık ve ilk ayağa kalkma yürüyüş derken 12 ye doğru ameliyattan çıktım akşam 7-8 gibi ayağa kalktım en çok şaşırdığım şey 3. doğumumdan sonra çift rahimli olduğumu ilk bebeğimi o yüzden kaybettiğimi oğlumuda o yüzden 37 haftalık hemen doğurduğumu öğrendim doktor iyiki beklememişiz yoksa bebeğe bişey olabilirdi dedi allah hayırlısını versin çok şükür şimdi iyiyiz iyice toparlanim özellikle bu sebepten dolayı doktora gidicem belki daha önceden bilseydim ilk bebeğimi kaybetmeyebilirdim
hangi mamayi veriyorsunuz5 6 gun geldi
Zaten azcikta gelse bebek doyuyor
Baktin surekli agliyor o actir mama verirsin
Bende hem sutumu hem mama veriyorum
merhaba sut gelmrden once mama mi verdiniz peki o gunlerHayırlı olsun ve çok geçmiş olsun canım, benim de sütüm 3.gün gelmişti araştırınca kimilerinin bir hafta 10 güne bile gelebiliyor diye duymuştum. Ağrıları ise ben ilk hafta zorlanmıştım (özellikle bebeği brşiğe koyma yada kendim kalkma noktasında sonra azalmıştı ama benim doktor sallıyorum ağrım olmasa da ağrı kesici vermişti günde 3 defa içiyordum dşye hatırlıyorum
teşekkürlermerhaba sutunuz hemen geldi mi biberon olarak ve bez olarak ne tercih ettiniz hayirli olsun
Daha yeni doğum yaptım öncesinde foley dedikleri yani balonla rahim ağzını açıp sonrasında suni sancıyla doğurdum. Suni sancıyla karşıyım sezeryana alırım diyen doktor bana güven vermez. Suni sancı denilen şey kadınların vücudunda bulunan kasılmaları başlatan hormon. Doğumdan sonra suni sancimi çıkarmadılar o zaten sana lazım bir hormon rahmini hızlı toparlar deyip serumu bitirtdiler iyikide öyle yapmışlar.Neden suni sancıya karşıymış sormadınız mı sebebini? Bu doktorları anlamıyorum bazen. Uğraşmamak için sumi sancıya karşıyım diyor gibi geldi. Sezeryan kısa sürüyor rahat onlar için. Bence siz yine de normal istiyorsanız diretin. Yıllardır sancısı olmayıp suni denenmeden direkt sezeryana alınan kimseyi görmedim. 30 yıl önce beni bile annemin sancısı yok diye 24 saatte yine de doğal doğum olsun diye suni vererek doğurtmuşlar.
Valla bende korkuyorum bende folik asit eksikliği var o yüzden önden 4 5 ay kullanmadan hamile kalmamam lazım.Aynen bende soracam doktora
Ben prezervatife hic guvenmiyorum kac kere kullandim yirtiliyor
Bide en iyi marka aliyordum
Sprial dada kayma oluyormuş
Ben arveles kullandım canım doktor öyle verdi, bir hafta sabah akşam kullandımSıkıyorum dişimi inşallah benimki de geçer bı an önce Hafife almistim ama zormuş gerçektenbana rica minnet iğne vuruyolar ağrı kesici. Sen parol da kullandın mi
GunaydinnnGunumuz aydin olsun , hayirli haberler aldigimiz bir gun olsun
Canim benimde oyle olduMrb cnm ben de 4 gün once spinal sezaryan oldum dikis yeri morardi benim hatta vajinamin bir bölümü de mosmor. Ilk sezaryenimde hatirlamiyorum boyle bisey. Spinal sezaryan olanlarda var mi bu durumu yaşayan?
merhaba sut gelmrden once mama mi verdiniz peki o gunler
Ben bebelac veriyorumhangi mamayi veriyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?