- 26 Kasım 2022
- 1.091
- 1.722
- 63
- 30
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #25.801
Benim bebeğim gün içerisinde bazen 2 saatte bir bazen saatte bir emiyor, 11den sonra gece uykusuna geçiyor 3 4 saatte bir kalkıyor, 4 saati geçerse ben kaldırıyorum. Sütün en yağlı olduğu ve bebeğin gelişimi için en iyi olduğu saatlerde ( 18:00 - 23:00) güzel beslenirse gece güzel uyuyorKızlar gece beslenmesi için ne kadarlık olana 2 saatte bir uyandırıp beslememiz gerekiyor, zaten acıkınca kendi uyanıyor ama bazende uyuyorken kıyamıyorum uyandırmaya uykuda beslenme kadar önemli değil mi, tabi bu dediğim ilk günler için geçerli değil şekeri düşme olasılığı olduğu için
Hahhaha olabilir bende öyle yapicam iyice baskı yemeğe başladım yürürken aşağı çekiyor artık beni resmenAynen ya, valla bosuna sayiyorum gibi. Kasilmalarim oluyo ama hic biri dogum sancisi gibi degil.
Baskada hic dogum belirtisi yok gibi. Dun hurma yemeye basladim, gece asagida biraz kasilma hissettim.
Aceba hurmayami versem kendimi
Hala doğurmadımm merkez tamam
Kız hemen hemen aynıyız doktor kilosuna boyuna ne dedi en son sana arada iki gün var sagdeceAynen ya, valla bosuna sayiyorum gibi. Kasilmalarim oluyo ama hic biri dogum sancisi gibi degil.
Baskada hic dogum belirtisi yok gibi. Dun hurma yemeye basladim, gece asagida biraz kasilma hissettim.
Aceba hurmayami versem kendimi
Evet bir yada iki cocuklu hamile kaldiginda cok zorBen oglumu 40.6 dogurmustum mayis ayinda. Havalar fazla isinmamisti, pandemide vardi fazla zorlanmadim.
Beni suan en cok zorlayan seylerden biri cocukla hamile olmak. Cok ilgi istiyor, simdiden kiskaniyor, dogunca ne yapacak cok merak ediyorumSuanda 38,4 den selamlar. Sansima havasicakligi 20li derecelerde.
Benim acilmam yoktuKızlar bana dr 3 cm acilma var dedi nst de 100/60 sanci göründü.ikingune dogum olur dedi.dun gecede nişan geldi ama halasqncinkasilma hissetmiyorum.yarin tekrar gelmemi söyledi.ikinci dogumum bu arada bu şekilde yaşayan oldumu?
HASSAS İÇERİKCanim gecmiş olsun
Normal dogup isteyip olmamak kotu son anda sezeryana almişlar galiba seni
Zaten ilk 4 gun cok zorlanirsin sezeryan dikişlerin icin benimde cok agrim olmuştu simdi iyiyim cok şukur zamanla gececek agrilarin
Saglikla büyüt bebegini
Enfeksiyon değeri yüksek çıktı canım.Hamileyken idrar yolu enfeksiyonu olmuştum.Kordonla bebeğe geçmiş.Antibiyotik tedavisi gördü.Gecmiş olsun canim
Solunum sıkıntisimi vardi?
Hiç üzülme canım bı iki gün yatıp çıkacakMerhaba , biz sarılıktan hastaneye yattık. Sütüm var ama doktor anne karninda kanlar karistigi icin de olabilir dedicok agladim ama sütüm kesilir diye de korkuyorum
Çok normal gibi gelmedi bana 11.gün deyince ilk 1 hafta olabilir, benimde tam iyileşmiş değil ama sizin gibi zorlamıyor bence doktora gidip görünün, bide asıyoruz ne demek doktor kurbanlık gibi anlatmış gülsemmi ağlasammı bilemedim giderseniz doktora bizede haber verin, bende hiç yatmadım bu arada ondan olacağını sanmıyorum hastanede refekatçım dahi yoktu sonrasında evdedeSelam kızlar nasılsınız? Sezaryen olanlara bir sorum var. Benim dün bandajım çıktı baştan başa yarmışlar resmen. Bir tarafı çok morarmış ve şişmiş. Doktor askıya asıyoruz çekiyoruz ameliyatta o yüzden oldu dedi. Şaşkınım. Ama kesik bayağı büyük. Gören şaşırıyor. O şişlik gider mi sizce? Bir de kadık ağrısı gibi içerde bi ağrım var. Zor yürüyorum rahim toplanıyor diye kendimi avutuyorum ama sizce acile gideyim mi? İçim ağrıyor zor oturup kalkıyorum. 11. Gün bugün ameliyat olalı. Hoş bi gün bile yatmadım hep ayaktaydım belki de o yüzden oldu.
O zaman 18-23 arasında beslenmeye daha dikkat etmemiz gerekiyor teşekkür ediyorum bu bilgi içinBenim bebeğim gün içerisinde bazen 2 saatte bir bazen saatte bir emiyor, 11den sonra gece uykusuna geçiyor 3 4 saatte bir kalkıyor, 4 saati geçerse ben kaldırıyorum. Sütün en yağlı olduğu ve bebeğin gelişimi için en iyi olduğu saatlerde ( 18:00 - 23:00) güzel beslenirse gece güzel uyuyor
Bende kendi sancilarimi hissetmedim 2 cm acilma nst 80lerde sanci vardi suni verildi oyle dogum yaptim. Nisan geldikten 6 gun sonra suyum geldi oyle doguma gittim suyum gelmese beklicekti kendi kendine acilmaya devam edicekti. İkinci dogumda daha cabuk olurmus acilma falan saglikla dogurursun insallahKızlar bana dr 3 cm acilma var dedi nst de 100/60 sanci göründü.ikingune dogum olur dedi.dun gecede nişan geldi ama halasqncinkasilma hissetmiyorum.yarin tekrar gelmemi söyledi.ikinci dogumum bu arada bu şekilde yaşayan oldumu?
20 cıktı 4. Gununde , dogumda 6.9 cikmistiGecmiş olsun
Bebegin sarilik degeri kac doktora sordunmu?
Anladim canimEnfeksiyon değeri yüksek çıktı canım.Hamileyken idrar yolu enfeksiyonu olmuştum.Kordonla bebeğe geçmiş.Antibiyotik tedavisi gördü.
Yuksekmiş20 cıktı 4. Gununde , dogumda 6.9 cikmisti
Süt sagıyorum biberonla onu verdiler. Süt yetmezse mama verilecek acabaYuksekmiş
Bizim 5 gunde 12 cikti
Canim uzulme cok fazla kalmaz diyorum biraz toparlansa cikartilar
Peki izin veriyolarmi sutunu vermeye yoksa onlar mama mi veriyor?
gozunuz aydin sezeryan sebebi neydi acaba tansiyon falan miKızlar ben de dün gece doğurdum. Pozitif olmayan bir doğum hikayem var, o yüzden yazmak istemiyorum. Kısaca tam açıklık + full kendi sancımla kendimi bir anda sezaryende buldum. Üstelik doktorlar kesisiz, dikişsiz doğum yaparsın sen derken. Bebiş sağlıklı, benim de biraz ağrım var. Gaz çıkarabildim ama tuvalete çıkamadığım için yemek vermiyorlar. Bebiş de güzel emiyor ama gazını çıkaramıyor. Acemilik çok zormuş. Nasıl gaz çıkaracağımı bile tam bilmiyorum. Hemşireler gösteriyor ama bana sen yapma, hasta yakını yapsın diyorlar. Kimse de kıyıp pat pat vuramıyorbakalım önümüzdeki günlerde bizi neler bekliyor.
Buyuk ihtimalle sut yetmese mama verirlerSüt sagıyorum biberonla onu verdiler. Süt yetmezse mama verilecek acaba
Emzirme sonrası 20 ml olması yanıltmasın bence sizi, bikere öncesinde emmiş oluyor ve diyelim ki hiç emmedi emin ol bebeğin emdiği ile sağdığın aynı çıkmıyor kesinlikle bebek sağılan miktardan çok daha fazlasını emmiş oluyor, bak mesela lansinoh elektrikli makina ile sağıyorum 20-30 ml zar zor çıkıyor, emzirir mochiyi diğerine takıyorum 60-80 ml çıkıyor hiç uğraşmadan, ayrıca bebek emerken cuk cuk yutma sesini duyuyorum ağzından bile taşıyor süt, makineya bakarsam 20-30 ml diye moralimin bozulması gerekirdi. Çiş ve kaka sayısı, bebeğin ağlaması uyuması hepsi birlikte değerlendirince doyup doyamadığı anlaşılıyor. Emzirme sonrası 60 ml mama içince tam doyuma ulaşıyor bebeğin demekki. Beslenme 1,5 saat uzun sürdüğü için ilk emdiği çişe gitmiş olur belki o süreyi kısaltabilirsin şuan küçük olduğu için ama 2 hafta sonra benim gibi uyundırmasam uyusun boşver moduna geçersin zatenBebişleri mamayla besleyen kızlar ne kadar mama veriyorsunuz bı öğünde ya da sagılmış süt olarak? Ben emzirme sonrası 60 ml mama veriyorum anca doyuyo sütüm çok mu az acaba? Emzirme sonrası kendi sütümü sağınca 20 ml falan çıkıyobı de ben bı saat falan emziriyorum zaten aktif çok emmiyo uzun kalsın bari diye üstüne mamayı yavaş veriyorum şırıngayla meme reddi olmasın diye bu arada 1.5 saat falan geçmiş oluyo beslenme başlangıç bitişi. Beslenme bitisinden iki saat sayıyorum yeniden beslemek için o ağlayıp önce istemezse acaba yanlış mı yapiyorum başlangıcından mi saymalıyım siz nasıl yapiyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?