2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Benim bebeğim gün içerisinde bazen 2 saatte bir bazen saatte bir emiyor, 11den sonra gece uykusuna geçiyor 3 4 saatte bir kalkıyor, 4 saati geçerse ben kaldırıyorum. Sütün en yağlı olduğu ve bebeğin gelişimi için en iyi olduğu saatlerde ( 18:00 - 23:00) güzel beslenirse gece güzel uyuyor

Aynen ya, valla bosuna sayiyorum gibi. Kasilmalarim oluyo ama hic biri dogum sancisi gibi degil.
Baskada hic dogum belirtisi yok gibi. Dun hurma yemeye basladim, gece asagida biraz kasilma hissettim.
Aceba hurmayami versem kendimi
Hahhaha olabilir bende öyle yapicam iyice baskı yemeğe başladım yürürken aşağı çekiyor artık beni resmen dogsalarda rahatlasak artık. Göbeğim sivri gidince hiç bir şeyim olmuyor resmen ilk defa halime sinir oldum

Aynen ya, valla bosuna sayiyorum gibi. Kasilmalarim oluyo ama hic biri dogum sancisi gibi degil.
Baskada hic dogum belirtisi yok gibi. Dun hurma yemeye basladim, gece asagida biraz kasilma hissettim.
Aceba hurmayami versem kendimi
Kız hemen hemen aynıyız doktor kilosuna boyuna ne dedi en son sana arada iki gün var sagdece

Evet bir yada iki cocuklu hamile kaldiginda cok zor
Oda ilgi istiyor tabi
20 derece cok iyi bizim burda
50 derece gelde dayan

Benim acilmam yoktu
Duzenli sanci vardi 36 haftada sancilar durmayinca 37 sezeryan dogum yaptim
Ama senin nişan ve sancinda var buyuk ihtimale bu haftada dogum yaparsin belki daha erken

HASSAS İÇERİK
Bebek kanalda dönemedi, geldiği pozisyonda kaldı. Normalde dönmesi gerekiyormuş. Doktorlar karnıma baskı da yaptı, yukarıdan ittiler de, elleriyle çevirmeye de çalıştılar ama yok, doğmak istemedi resmen. 4 cm açıklıkla gitmiştim zaten doktora, 7 cm olana kadar suni verdiler, 10-11 saat sancı çektim. 10 cm açıklıkla yarım saat bebeğin kanalda dönmesini bekledim.
Bir gün geç gitsem daha mı iyi olurdu acaba diyorum, ona üzülüyorum bi yandan da. Çok fazla kan kaybetmişim, servise aldıktan sonra hem normal kan hem de beyaz kan taktılar. Pıhtı oluşmuş hep, onu boşaltmaya çalıştılar.
Daha bugün 2. Gün bakalım. İnşallah biraz azalır da kendime gelebilirim. Gaz çıkardım, tuvalete çıktım. Bir şeyler yiyip içmeme izin verdiler neyse ki

Bebişleri mamayla besleyen kızlar ne kadar mama veriyorsunuz bı öğünde ya da sagılmış süt olarak? Ben emzirme sonrası 60 ml mama veriyorum anca doyuyo sütüm çok mu az acaba? Emzirme sonrası kendi sütümü sağınca 20 ml falan çıkıyobı de ben bı saat falan emziriyorum zaten aktif çok emmiyo uzun kalsın bari diye üstüne mamayı yavaş veriyorum şırıngayla meme reddi olmasın diye bu arada 1.5 saat falan geçmiş oluyo beslenme başlangıç bitişi. Beslenme bitisinden iki saat sayıyorum yeniden beslemek için o ağlayıp önce istemezse acaba yanlış mı yapiyorum başlangıcından mi saymalıyım siz nasıl yapiyosunuz

Çok normal gibi gelmedi bana 11.gün deyince ilk 1 hafta olabilir, benimde tam iyileşmiş değil ama sizin gibi zorlamıyor bence doktora gidip görünün, bide asıyoruz ne demek doktor kurbanlık gibi anlatmış gülsemmi ağlasammı bilemedim giderseniz doktora bizede haber verin, bende hiç yatmadım bu arada ondan olacağını sanmıyorum hastanede refekatçım dahi yoktu sonrasında evdede

O zaman 18-23 arasında beslenmeye daha dikkat etmemiz gerekiyor teşekkür ediyorum bu bilgi için

Bende kendi sancilarimi hissetmedim 2 cm acilma nst 80lerde sanci vardi suni verildi oyle dogum yaptim. Nisan geldikten 6 gun sonra suyum geldi oyle doguma gittim suyum gelmese beklicekti kendi kendine acilmaya devam edicekti. İkinci dogumda daha cabuk olurmus acilma falan saglikla dogurursun insallah

gozunuz aydin sezeryan sebebi neydi acaba tansiyon falan mi

Emzirme sonrası 20 ml olması yanıltmasın bence sizi, bikere öncesinde emmiş oluyor ve diyelim ki hiç emmedi emin ol bebeğin emdiği ile sağdığın aynı çıkmıyor kesinlikle bebek sağılan miktardan çok daha fazlasını emmiş oluyor, bak mesela lansinoh elektrikli makina ile sağıyorum 20-30 ml zar zor çıkıyor, emzirir mochiyi diğerine takıyorum 60-80 ml çıkıyor hiç uğraşmadan, ayrıca bebek emerken cuk cuk yutma sesini duyuyorum ağzından bile taşıyor süt, makineya bakarsam 20-30 ml diye moralimin bozulması gerekirdi. Çiş ve kaka sayısı, bebeğin ağlaması uyuması hepsi birlikte değerlendirince doyup doyamadığı anlaşılıyor. Emzirme sonrası 60 ml mama içince tam doyuma ulaşıyor bebeğin demekki. Beslenme 1,5 saat uzun sürdüğü için ilk emdiği çişe gitmiş olur belki o süreyi kısaltabilirsin şuan küçük olduğu için ama 2 hafta sonra benim gibi uyundırmasam uyusun boşver moduna geçersin zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…