2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Ben daha dogum yapmadim ama suan her hafta jiletle gecebildigim yerlerden geciyorum. Zaten ebeler bu konulari kafaniza takip stress yapmayin diyolar. Dogumdan sonrada Allah kerim, insallah bu sefer dikissiz dogum yapabilirim.
Dikiş yerlerine jilet değmesini de önermiyorlar. İlk kontrolleri takmadım ama buna 40 çıkınca gideceğim kendimi temiz hissetmek istemiştim ama kanama da olunca korktum. İnşallah gönlünüzce bir doğum olsun sağlıklı sıhhatli

Veya daha kilolu, yarin yine randevum var bakalim ne diyecekler. Hareketleri sanki biraz azaldi gibi. Bi ara hanim efendi baya cosmustu, sendede oylemi?
Gündüzleri az ama geceleri kuduruyor resmen aç Ken ben değilim hesabı günler sonra ilk defa demin alt bolgeme saydırdı eliyle

Eğitime gittiğim ebe 2 hafta yokum demişti.Sağlık ocağındaki ebede izinde maalesef.Biraz kendim uğraşıcam galiba.Döndüklerinde bende sizin gibi yapayım.Bu arada çok sıkışmadıkça
biberon vermemeye çalışıcam.Yarın doktor kontrolümüz var.Kilosu düşük gelsin istemiyorum yoksa aç kalsa illa alacak galiba memeyi.

İnanki hergün bir gün öncekinden daha çok süt oluyor bizim 23 gün oldu 10 gün önce bu kadar yoktu ve yutma sesini az duyuyordum, ama sürekli süt odaklı yeme içme modundayım yemeden içmeden süt olmuyor süt yapıcı takviyelerde kullanıyorum, beslenmene dikkat et üzerine bolca su iç, ayrıca bebeğin 7-8 çiş 2-3 kaka yapıyorsa gayet güzel besleniyor demekki

Canindan kiymetli degil vallahi bosver eger kanaman devam ederse ama onu mutlaka goster zaten. Bilmiyorum ki o kadar ise yariyolar mi bence vakit yaratip direkt gitmek lazim lazere

Kizlar ne yapiyorsunuz
Biz 26 gunluk olduk oglum surekli kucak istiyor ve kolikten dolayi agliyor hep
emziye alistiracam ama tutmuyor
Canim al benden de o kadar. Sadece kucakta duruyor ve ya uyuyor ya da memede. Asla besigine yatiramiyorum hemen uyaniyor ve surekli agliyor, neye agladigini anlamak da zorluk cekiyoruz. Simdiden cok yorulduk.. bizimki de ayni emzigi itiyor diliyle ve ya eliyle cikariyor, cok nadir aliyor bazen agzina ama alismiyor daha, sevmicek gibi duruyor.

Canım benim 28. Haftada başladı o kadar çok çektim ki 2 güne bir gittim hep birde 2 hafta çok iyi benimkinin karın cevresi doğarken 6 hafta geriydi. 37. Haftada doğumu baslatiyorlar böyle durumlarda. Hiç üzülme en iyisi erken dogmasi durdukça bebekler için risk artıyor. Seninki 2400mus doğana kadar 2700-2800 olur benim kızım doğalı 2 hafta oluyor daha yeni 2350 oldu. Kuveze girmesi için kilosunun düşük olması lazım seninki zaten kuvez sinirini çoktan geçmiş boşuna hiic yıpratma kendini

Kızlar yanımda eşimin annesi kalıyor kendi annem yok doğum yaptığımdan beri gelen giden akrabaları eksik olmadı bizim tarafta 40 çıkmadan kimseye gidilmez göğüslerimde pompa saçım başım dağnık ter içindeyim bir de misafirlere hoşgeldinle uğraşıyorum patlıcam az kaldı daha doğum yapalı 6 gün oluyor odama paldır küldür kayınbiraderim girip çıkıyor aşırı rahatsız oluyorum eşime söyledim odadan çıkmıyorsun nasılsa bir
Şey olmaz dedi geçiştirdi ona da ayrı sinirliyim. Benim bildiğim 40 çıkmadan gidilmez sizde adet töre nasıl ben mi yanlışım bi söyleyin

Aynen kimsenin gelmemesi lazım kendimizden geçmişiz zaten kan ter içindeyiz. Ama maalesef benimkiler de sürekli bizde. Gelmemeleri lazım. Söylüyorum ama dinleyen yok. Emziremediğim için milletin yanında sağıp biberonla vermek zorunda kalıyorum. Hiç anlayışlı değiller. 40 çıkması lazım bnce de. Erkeğini geçtim kadını da düşünmüyor. Sırtım yatak görmedi bu halimle hizmet etmeye çalışıyorum. Hastanede iyi ki yatmışım iki gün. Orda da aynı gelen giden bitmemişti wc bile utana sıkıla Son dakka artık gittim. İnsanlar bencil.

Hadi misafiri vs geçtim de kayınbirader nasıl odana pat diye girip çıkıyor

Merhaba hanımlar bebeğinde gelişimindr gerilik yaşayan var mı 38+4 üm ama uyluk kemiği (fl) 4 hafta geride böyle olup sorunsuz sağlıklı bebeği olan var mı yoksa kesin bi hastalık belirtisi midir

Herşeyi anladım amenna misafir felan ama kayın peder nedir birden odaya girmesi bak sinir oldum şuan

Aynı bennnn

Merhaba hanımlar bebeğinde gelişimindr gerilik yaşayan var mı 38+4 üm ama uyluk kemiği (fl) 4 hafta geride böyle olup sorunsuz sağlıklı bebeği olan var mı yoksa kesin bi hastalık belirtisi midir
Doktorun bu konuda ne diyor cnm.kilosu ve boyuna ne söyledi

Doktorun bu konuda ne diyor cnm.kilosu ve boyuna ne söyledi
Fl ile zaten boyu hesaplanıyor boyu uzamıyor geride 4 hafta. Diğer ölçümleri normal hc başı 305. 300 ün üstünü normal kabul ediyoruz dedi bpd de zaten gelişimi yerinde kilosu 3 kilo. Sadece fl kısalığı var. Net bişey söyleyemem diyor şu hastalık bu hastalık vardır diye olmayadabilir normal de doğabilir dedi.

Bizde de vardi sarilik 12 civariydi bol bol emzirme ve mama ile geriledi cnm

Cnm benim de morluk cok yaygındı hatta vajinam bile mosmordu yavaş yavaş kayboldu. Benin 15. Günüm hafif şişlik var keside ama ilk sezaryenime göre bunub kesi yeri daha büyük. Bi de bebegin biri makat gelisliymis ve almasi zor olmus doktor o zorladi inat etti cikmamak icin dedi. Ondan dolayi fazla kesmis olabilirler bilmiyorum. Sen kontrole gitmedin mi peki?

Ne bu böyle sanki düğün bayram kadın doğum yapıyor onda bile rahat yok düşünemiyorum bir odada kendimi ayrıca kayınbiraderdeki densizliğe bak sen her şekilde olabilirdin hay Allahım sana sabır diliyorum ben şimdiye kovalamıştım sen bir şey yapamıyorsan hasta numarası çek bir an önce kaçmaya bak o kadar insan bebek içinde zararlı daha bağışıklığı ne ki insanlara anlayış dersi vermek lazım salsınlar bizi en azından 40 ımız çıkana kadar

Cok haklisin cnm benim de kayinvalidemler geldi kayinoeder gorumce eniste daha 3. Günlük sezaryanliyim kalktim hizmet ediyorum aptallik ben de. Insanlar cok dusuncesiz ben evde tek oldugumda gogusler disarda geziyorum yara oldugu icin devamli giyin örtün. Ya 40 i cikmadan kimse kimseye gitmesin yardim istemiyorsa eger.

Belki miyon tipli olucaktir benide her seferinde korkutuyolar hastalıklı die sitrese girip moralimi bozmuyorum ulturosonda hiç bir şeyin kesin sonucu yok ki

Merhaba canim benim gorumcemin 3 hafta geriden geliyordu fl
Bebek saglikli dogdu biraz cik minyondu tabi
Doktorun ne diyor bu durumu
Haftanda iyi aslinda boyle durumlarda riske almiyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…