- 18 Temmuz 2022
- 515
- 474
- 33
- 30
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #25.841
Dikiş yerlerine jilet değmesini de önermiyorlar. İlk kontrolleri takmadım ama buna 40 çıkınca gideceğim kendimi temiz hissetmek istemiştim ama kanama da olunca korktum. İnşallah gönlünüzce bir doğum olsun sağlıklı sıhhatliBen daha dogum yapmadim ama suan her hafta jiletle gecebildigim yerlerden geciyorum. Zaten ebeler bu konulari kafaniza takip stress yapmayin diyolar. Dogumdan sonrada Allah kerim, insallah bu sefer dikissiz dogum yapabilirim.
Gündüzleri az ama geceleri kuduruyor resmen aç Ken ben değilim hesabıVeya daha kilolu, yarin yine randevum var bakalim ne diyecekler. Hareketleri sanki biraz azaldi gibi. Bi ara hanim efendi baya cosmustu, sendede oylemi?
Eğitime gittiğim ebe 2 hafta yokum demişti.Sağlık ocağındaki ebede izinde maalesef.Biraz kendim uğraşıcam galiba.Döndüklerinde bende sizin gibi yapayım.Bu arada çok sıkışmadıkçaBen biberondan memeye geçiş yaptım göğüs yaralarım alıştırma sürecimin eseri ama inat ettim en sonunda sağlık ocağına gittim her doktorun bir de ebe yardımcısı oluyor dedim ben bu işi öğrenmek istiyorum (bu dediğim geçen hafta oldu)bana yardım edin savaş halindeyiz sağolsun bıkmadan benimle uğraştılar şimdi daha iyi durumdayım memeyle savaşı kestik şu göğüslerimde iyileşirse bu işi başardım diyicem uç kısmına gelince arkadaşım silikon uçla emziriyordu ama o da bir süre sonra redde neden oluyormuş bence bir yardım almak en güzeli bir görüşün derim
İnanki hergün bir gün öncekinden daha çok süt oluyor bizim 23 gün oldu 10 gün önce bu kadar yoktu ve yutma sesini az duyuyordum, ama sürekli süt odaklı yeme içme modundayım yemeden içmeden süt olmuyor süt yapıcı takviyelerde kullanıyorum, beslenmene dikkat et üzerine bolca su iç, ayrıca bebeğin 7-8 çiş 2-3 kaka yapıyorsa gayet güzel besleniyor demekkiKeşke benim de öyle olsa ama benimkinin ağzından öyle süt taşma olamıyo işte sütüm damla damla geliyo yutma sesi gelecek kadar emdiği çok nadir oluyo bir saatte belki bir dk. Ağız hareketi olduğu vakit bile toplasan 10 dk ancadir bir saat içinde. Çiş kaka sayısı başta çok azdı şimdi düzeldi günde 7 8 kere çiş kesin yapıyo 2 3 kere de kaka yapıyo ben emzirirken genelde mayısıyo uyukluyo mamaya geçince başta bı ayılıyo sonra tekrar mayısıyo gaz sorunumuz da yok henüz hemen çıkarıp uykuya geçiyo doymazsa ya da hıçkırık tutarsa uyuyamıyo o zaman zaten iki saat değil yarım saat bı saat sonra belli ediyo emmek istediğini tekrar emziriyorum hemen. İnşallah bir gün benim de senin gibi sütüm olur
Canindan kiymetli degil vallahi bosver eger kanaman devam ederse ama onu mutlaka goster zaten. Bilmiyorum ki o kadar ise yariyolar mi bence vakit yaratip direkt gitmek lazim lazere40 ta çağırdı beni de 10 gün var işte öncekilere öyle gittim zaten de buna bari temiz gideyim demiştim. Kanama bir daha olursa mecbur 40 ı beklemeden böyle giderim zaten yara bere ığraştığımız yetmiyor bi de kıl tüy ilk iş kendime bir lazer epilasyon cihazı alacağım
Canim al benden de o kadar. Sadece kucakta duruyor ve ya uyuyor ya da memede. Asla besigine yatiramiyorum hemen uyaniyor ve surekli agliyor, neye agladigini anlamak da zorluk cekiyoruz. Simdiden cok yorulduk.. bizimki de ayni emzigi itiyor diliyle ve ya eliyle cikariyor, cok nadir aliyor bazen agzina ama alismiyor daha, sevmicek gibi duruyor.Kizlar ne yapiyorsunuz
Biz 26 gunluk olduk oglum surekli kucak istiyor ve kolikten dolayi agliyor hep
emziye alistiracam ama tutmuyor
evet bende de ilk 10 gün dikiş acısını hissetmedim bile diğerinden ama çok şükür ikisi de rahatlayınca dikiş acısı yüzde yüz geçsin diye bekliyorum
15-16 günlükken 6 aylık olmuşcssına hür ve özgür kuşlar gibi sekerek koşmak istiyorum
Canım benim 28. Haftada başladı o kadar çok çektim ki 2 güne bir gittim hep birde 2 hafta çok iyi benimkinin karın cevresi doğarken 6 hafta geriydi. 37. Haftada doğumu baslatiyorlar böyle durumlarda. Hiç üzülme en iyisi erken dogmasi durdukça bebekler için risk artıyor. Seninki 2400mus doğana kadar 2700-2800 olur benim kızım doğalı 2 hafta oluyor daha yeni 2350 oldu. Kuveze girmesi için kilosunun düşük olması lazım seninki zaten kuvez sinirini çoktan geçmiş boşuna hiic yıpratma kendiniya benimde 35+6 da 2400 gram karın çevresi 2 hafta geriden gidiyor dedi doktor. Bi hafta sonrada aynı şekilde ilerlerse erkenden doğum başlanacak. Çok canım sıkıldı çok agladımsenin bebişinde erken doğmuş kuvezede girmemiş sıkıntılı bir durum değil yani dimi doğduktan sonra toparlanıyorlar
Aynen kimsenin gelmemesi lazım kendimizden geçmişiz zaten kan ter içindeyiz. Ama maalesef benimkiler de sürekli bizde. Gelmemeleri lazım. Söylüyorum ama dinleyen yok. Emziremediğim için milletin yanında sağıp biberonla vermek zorunda kalıyorum. Hiç anlayışlı değiller. 40 çıkması lazım bnce de. Erkeğini geçtim kadını da düşünmüyor. Sırtım yatak görmedi bu halimle hizmet etmeye çalışıyorum. Hastanede iyi ki yatmışım iki gün. Orda da aynı gelen giden bitmemişti wc bile utana sıkıla Son dakka artık gittim. İnsanlar bencil.Kızlar yanımda eşimin annesi kalıyor kendi annem yok doğum yaptığımdan beri gelen giden akrabaları eksik olmadı bizim tarafta 40 çıkmadan kimseye gidilmez göğüslerimde pompa saçım başım dağnık ter içindeyim bir de misafirlere hoşgeldinle uğraşıyorum patlıcam az kaldı daha doğum yapalı 6 gün oluyor odama paldır küldür kayınbiraderim girip çıkıyor aşırı rahatsız oluyorum eşime söyledim odadan çıkmıyorsun nasılsa bir
Şey olmaz dedi geçiştirdi ona da ayrı sinirliyim. Benim bildiğim 40 çıkmadan gidilmez sizde adet töre nasıl ben mi yanlışım bi söyleyin
Hadi misafiri vs geçtim de kayınbirader nasıl odana pat diye girip çıkıyorKızlar yanımda eşimin annesi kalıyor kendi annem yok doğum yaptığımdan beri gelen giden akrabaları eksik olmadı bizim tarafta 40 çıkmadan kimseye gidilmez göğüslerimde pompa saçım başım dağnık ter içindeyim bir de misafirlere hoşgeldinle uğraşıyorum patlıcam az kaldı daha doğum yapalı 6 gün oluyor odama paldır küldür kayınbiraderim girip çıkıyor aşırı rahatsız oluyorum eşime söyledim odadan çıkmıyorsun nasılsa bir
Şey olmaz dedi geçiştirdi ona da ayrı sinirliyim. Benim bildiğim 40 çıkmadan gidilmez sizde adet töre nasıl ben mi yanlışım bi söyleyin
Herşeyi anladım amenna misafir felan ama kayın peder nedir birden odaya girmesi bak sinir oldum şuanKızlar yanımda eşimin annesi kalıyor kendi annem yok doğum yaptığımdan beri gelen giden akrabaları eksik olmadı bizim tarafta 40 çıkmadan kimseye gidilmez göğüslerimde pompa saçım başım dağnık ter içindeyim bir de misafirlere hoşgeldinle uğraşıyorum patlıcam az kaldı daha doğum yapalı 6 gün oluyor odama paldır küldür kayınbiraderim girip çıkıyor aşırı rahatsız oluyorum eşime söyledim odadan çıkmıyorsun nasılsa bir
Aynı bennnnKızlar yazamıyorum kusura bakmayın annem erkenden kaçtı gitti :)bir hafta olmadan kaldım iki cocukla 5 yas ve yeni doğan, kendi kendimize alısmaya idare etmeye çalışıyoruz ,zamanla oturttukca daha aktif olacağım söz ,birbirimize daha çok ihtiyacımız olacak , bir yere ayrılmayın
Doktorun bu konuda ne diyor cnm.kilosu ve boyuna ne söylediMerhaba hanımlar bebeğinde gelişimindr gerilik yaşayan var mı 38+4 üm ama uyluk kemiği (fl) 4 hafta geride böyle olup sorunsuz sağlıklı bebeği olan var mı yoksa kesin bi hastalık belirtisi midir
Fl ile zaten boyu hesaplanıyor boyu uzamıyor geride 4 hafta. Diğer ölçümleri normal hc başı 305. 300 ün üstünü normal kabul ediyoruz dedi bpd de zaten gelişimi yerinde kilosu 3 kilo. Sadece fl kısalığı var. Net bişey söyleyemem diyor şu hastalık bu hastalık vardır diye olmayadabilir normal de doğabilir dedi.Doktorun bu konuda ne diyor cnm.kilosu ve boyuna ne söyledi
Bizde de vardi sarilik 12 civariydi bol bol emzirme ve mama ile geriledi cnmKızlar merhaba
Doğum yapan annelere birşey soracaktım
Bugün bebeğimin 5. Günü sarılık değeri 14 çıktı
Var mı başına böyle birşey gelen bebeği sarılık olan ?
Doktor bir kaç gün mama verelim dedi ama sütüm de var yani yok değil
Sadece anne sütü yeterli olur mu ?
Cnm benim de morluk cok yaygındı hatta vajinam bile mosmordu yavaş yavaş kayboldu. Benin 15. Günüm hafif şişlik var keside ama ilk sezaryenime göre bunub kesi yeri daha büyük. Bi de bebegin biri makat gelisliymis ve almasi zor olmus doktor o zorladi inat etti cikmamak icin dedi. Ondan dolayi fazla kesmis olabilirler bilmiyorum. Sen kontrole gitmedin mi peki?Selam kızlar nasılsınız? Sezaryen olanlara bir sorum var. Benim dün bandajım çıktı baştan başa yarmışlar resmen. Bir tarafı çok morarmış ve şişmiş. Doktor askıya asıyoruz çekiyoruz ameliyatta o yüzden oldu dedi. Şaşkınım. Ama kesik bayağı büyük. Gören şaşırıyor. O şişlik gider mi sizce? Bir de kadık ağrısı gibi içerde bi ağrım var. Zor yürüyorum rahim toplanıyor diye kendimi avutuyorum ama sizce acile gideyim mi? İçim ağrıyor zor oturup kalkıyorum. 11. Gün bugün ameliyat olalı. Hoş bi gün bile yatmadım hep ayaktaydım belki de o yüzden oldu.
Ne bu böyle sanki düğün bayram kadın doğum yapıyor onda bile rahat yok düşünemiyorum bir odada kendimi ayrıca kayınbiraderdeki densizliğe bak sen her şekilde olabilirdin hay Allahım sana sabır diliyorum ben şimdiye kovalamıştım sen bir şey yapamıyorsan hasta numarası çek bir an önce kaçmaya bak o kadar insan bebek içinde zararlı daha bağışıklığı ne ki insanlara anlayış dersi vermek lazım salsınlar bizi en azından 40 ımız çıkana kadarKızlar yanımda eşimin annesi kalıyor kendi annem yok doğum yaptığımdan beri gelen giden akrabaları eksik olmadı bizim tarafta 40 çıkmadan kimseye gidilmez göğüslerimde pompa saçım başım dağnık ter içindeyim bir de misafirlere hoşgeldinle uğraşıyorum patlıcam az kaldı daha doğum yapalı 6 gün oluyor odama paldır küldür kayınbiraderim girip çıkıyor aşırı rahatsız oluyorum eşime söyledim odadan çıkmıyorsun nasılsa bir
Cok haklisin cnm benim de kayinvalidemler geldi kayinoeder gorumce eniste daha 3. Günlük sezaryanliyim kalktim hizmet ediyorum aptallik ben de. Insanlar cok dusuncesiz ben evde tek oldugumda gogusler disarda geziyorum yara oldugu icin devamli giyin örtün. Ya 40 i cikmadan kimse kimseye gitmesin yardim istemiyorsa eger.Kızlar yanımda eşimin annesi kalıyor kendi annem yok doğum yaptığımdan beri gelen giden akrabaları eksik olmadı bizim tarafta 40 çıkmadan kimseye gidilmez göğüslerimde pompa saçım başım dağnık ter içindeyim bir de misafirlere hoşgeldinle uğraşıyorum patlıcam az kaldı daha doğum yapalı 6 gün oluyor odama paldır küldür kayınbiraderim girip çıkıyor aşırı rahatsız oluyorum eşime söyledim odadan çıkmıyorsun nasılsa bir
Belki miyon tipli olucaktir benide her seferinde korkutuyolar hastalıklı die sitrese girip moralimi bozmuyorum ulturosonda hiç bir şeyin kesin sonucu yok kiFl ile zaten boyu hesaplanıyor boyu uzamıyor geride 4 hafta. Diğer ölçümleri normal hc başı 305. 300 ün üstünü normal kabul ediyoruz dedi bpd de zaten gelişimi yerinde kilosu 3 kilo. Sadece fl kısalığı var. Net bişey söyleyemem diyor şu hastalık bu hastalık vardır diye olmayadabilir normal de doğabilir dedi.
Merhaba canim benim gorumcemin 3 hafta geriden geliyordu flMerhaba hanımlar bebeğinde gelişimindr gerilik yaşayan var mı 38+4 üm ama uyluk kemiği (fl) 4 hafta geride böyle olup sorunsuz sağlıklı bebeği olan var mı yoksa kesin bi hastalık belirtisi midir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?