- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #25.821
Yetiyor saniyordum süt yetmiyormuş. Eve döndukten sonra ne yapmak lazim hic bilmiyorumBuyuk ihtimalle sut yetmese mama verirler
Cunku sariligi gidermenin en iyi yolu sut vermek
Bol bol su ic hic bisey su gibi etkili degilYetiyor saniyordum süt yetmiyormuş. Eve döndukten sonra ne yapmak lazim hic bilmiyorum
Çok moralim bozuldu evet. Ameliyatta zafen konuşmalar da kötüydü. Asıl, çek, yanlış ipi verdin filan… duymamak için bağıra bağıra dua okudum. Çok moralim bozuk. Çevremde kimsede böyle bir şey olmamışÇok normal gibi gelmedi bana 11.gün deyince ilk 1 hafta olabilir, benimde tam iyileşmiş değil ama sizin gibi zorlamıyor bence doktora gidip görünün, bide asıyoruz ne demek doktor kurbanlık gibi anlatmış gülsemmi ağlasammı bilemedim giderseniz doktora bizede haber verin, bende hiç yatmadım bu arada ondan olacağını sanmıyorum hastanede refekatçım dahi yoktu sonrasında evdede
Bebek kanalda dönmedi, kalp atışları çok yavaşladı, riske girdi maalesef.gozunuz aydin sezeryan sebebi neydi acaba tansiyon falan mi
Merhaba biz de yatmıştık 2. Günümüzde bir gece Fototerapi aldık. Satılık için tüm riskleri taşıyorduk. 38. Hafta dolmadan doğdu. Anne bebek kan uyuşmazlığımız da vardı. Kilo kaybını da fazla bulmuştu doktor. Sütüm olduğu halde hastanede mamayla desteklediler doktor evde mamaya devam etmemi söylemişti. Başka bir doktorda sütünü sağ mama yerine kendi sütünü ver dedi. O gün yatış verince o panikle süt artırıcı damlaya başladım hemen o çok işe yaradı belki yarım saatte bir emzirdim ilk zamanlarda çok şükür geçti sarılığı bir aylık olduk değer düşmesine rağmen yavaş yavaş teninden gözünden sarılık gidiyor. Hala bi beyazlayamadı ama iyi her şey düzeliyor merak etme kendini üzme korkma sık sık emzir hem sütün artar hem satılığı düşerMerhaba , biz sarılıktan hastaneye yattık. Sütüm var ama doktor anne karninda kanlar karistigi icin de olabilir dedicok agladim ama sütüm kesilir diye de korkuyorum
Yapma kuzum, nenmutlu bebeğine bakacak yardımcıların var , bende aynıyım eşimm yanımda. Annem daha perşembe gelecek.Başı inmedi, strese girdi, ebe beni çok zorladı, şimdi de dikişler zorluyorneyse ki sağlıklıyız diyorum ama sağlıklı da hissetmiyorum. Yataktan ayağa yardımsız kalkamıyorum, bebeğimi başkaları bana veriyor emzireyim diye, eğilip alamıyorum. Lohusalık psikolojisi herhalde ağlamak istiyorum ama ağlayamıyorum diğerleri etkilenecek diye. Amaaaan çok zormuş ya.
Canım doğumun her türlüsü çok zormuş hiç bir şey bize gösterildiği gibi toz pembe değilmiş. Ben normal doğum yaptım dikişim o kadar fazlaydı ki bebeğimi hep annem ya da eşim verdi kucağıma emzirmek dışındaki tüm bakımlarını onlar yaptı. Ağlamak istiyordum ağlayamıyordum annem gidince durup durup ağlamaya başladım çok iyi geldi ağlamak. Ağrı acı sızı hiç geçemeyecek sanmıştım ama geçiyormuş. Her gün daha iyi olacaksın iyi düşünmeye çalış ve ağlamak istedğinde tutmaBaşı inmedi, strese girdi, ebe beni çok zorladı, şimdi de dikişler zorluyorneyse ki sağlıklıyız diyorum ama sağlıklı da hissetmiyorum. Yataktan ayağa yardımsız kalkamıyorum, bebeğimi başkaları bana veriyor emzireyim diye, eğilip alamıyorum. Lohusalık psikolojisi herhalde ağlamak istiyorum ama ağlayamıyorum diğerleri etkilenecek diye. Amaaaan çok zormuş ya.
Keşke benim de öyle olsa ama benimkinin ağzından öyle süt taşma olamıyo işte sütüm damla damla geliyo yutma sesi gelecek kadar emdiği çok nadir oluyo bir saatte belki bir dk. Ağız hareketi olduğu vakit bile toplasan 10 dk ancadir bir saat içinde. Çiş kaka sayısı başta çok azdı şimdi düzeldi günde 7 8 kere çiş kesin yapıyo 2 3 kere de kaka yapıyo ben emzirirken genelde mayısıyo uyukluyo mamaya geçince başta bı ayılıyo sonra tekrar mayısıyo gaz sorunumuz da yok henüz hemen çıkarıp uykuya geçiyo doymazsa ya da hıçkırık tutarsa uyuyamıyo o zaman zaten iki saat değil yarım saat bı saat sonra belli ediyo emmek istediğini tekrar emziriyorum hemen. İnşallah bir gün benim de senin gibi sütüm olurEmzirme sonrası 20 ml olması yanıltmasın bence sizi, bikere öncesinde emmiş oluyor ve diyelim ki hiç emmedi emin ol bebeğin emdiği ile sağdığın aynı çıkmıyor kesinlikle bebek sağılan miktardan çok daha fazlasını emmiş oluyor, bak mesela lansinoh elektrikli makina ile sağıyorum 20-30 ml zar zor çıkıyor, emzirir mochiyi diğerine takıyorum 60-80 ml çıkıyor hiç uğraşmadan, ayrıca bebek emerken cuk cuk yutma sesini duyuyorum ağzından bile taşıyor süt, makineya bakarsam 20-30 ml diye moralimin bozulması gerekirdi. Çiş ve kaka sayısı, bebeğin ağlaması uyuması hepsi birlikte değerlendirince doyup doyamadığı anlaşılıyor. Emzirme sonrası 60 ml mama içince tam doyuma ulaşıyor bebeğin demekki. Beslenme 1,5 saat uzun sürdüğü için ilk emdiği çişe gitmiş olur belki o süreyi kısaltabilirsin şuan küçük olduğu için ama 2 hafta sonra benim gibi uyundırmasam uyusun boşver moduna geçersin zaten
Ay evime bi gidebilsem doya doya ağlıcam zaten. Yarın çıkartırız dedi doktor bakalım. İnşallah çıkartırlar da rahatça evime giderim.Yapma kuzum, nenmutlu bebeğine bakacak yardımcıların var , bende aynıyım eşimm yanımda. Annem daha perşembe gelecek.
Burada bebek hemşiresi gazını çıkartabildi. Ne yaptıysak çıkmadı. Hala gaz çıkaramadım , bi rahatlasam çıkacağız hastaneden. Diğerlerini düşünme, ağla yavrum. Ağlamak kadar doğal birşey yok. Sen nasıl davranmak duygularını yansıtmak istiyorsan öyle yaşa. İçinde tutma.
Ben tecrübelerime 4. dopumum. İlkinde senin hissettiklerini yaşadım.
Öyle ağlardım ki, annem gülerdi. Bebeği olan mutluluktan dört döner sen ağlıyorsun diye. Hadi bize geçmiş olsun.
Benim de şu an öyle. Sadece emziriyorum. Bebek ağlıyor biri bana getirse de emzirsem diye gözlerine bakıyorum. Annem panik atak, birazcık ağlasam kafayı yer. Ameliyathaneye falan girmeye çalışmış hatta ben sezaryendeyken. Zor tutmuşlar. Onlar gerilecek diye ben rahat edemiyorum.Canım doğumun her türlüsü çok zormuş hiç bir şey bize gösterildiği gibi toz pembe değilmiş. Ben normal doğum yaptım dikişim o kadar fazlaydı ki bebeğimi hep annem ya da eşim verdi kucağıma emzirmek dışındaki tüm bakımlarını onlar yaptı. Ağlamak istiyordum ağlayamıyordum annem gidince durup durup ağlamaya başladım çok iyi geldi ağlamak. Ağrı acı sızı hiç geçemeyecek sanmıştım ama geçiyormuş. Her gün daha iyi olacaksın iyi düşünmeye çalış ve ağlamak istedğinde tutma
Valla suan temizligi onermiyolar gayet oyle dogal dogal gittim ben kontroleKızlar normal doğum yapanlar tüy temizliğinizi nasıl yaptınız dikişim çoktu kontrolüm de yaklaştı dikişe yakın yerleri nasıl temizleyeceğim hiç bilmiyorum. Bir de dikişlerim döküldü ama bugün iç dikişlerde bir kanama oldu balına gelen var mı
Simdilik sağıyorum biberonla veriyorum hastanede. dısarıda cok kalmasın dedi hemsireler, biberon ile daha hızlı alıyor mamayı diye. İnsalah biz de yarın cıkarizMerhaba biz de yatmıştık 2. Günümüzde bir gece Fototerapi aldık. Satılık için tüm riskleri taşıyorduk. 38. Hafta dolmadan doğdu. Anne bebek kan uyuşmazlığımız da vardı. Kilo kaybını da fazla bulmuştu doktor. Sütüm olduğu halde hastanede mamayla desteklediler doktor evde mamaya devam etmemi söylemişti. Başka bir doktorda sütünü sağ mama yerine kendi sütünü ver dedi. O gün yatış verince o panikle süt artırıcı damlaya başladım hemen o çok işe yaradı belki yarım saatte bir emzirdim ilk zamanlarda çok şükür geçti sarılığı bir aylık olduk değer düşmesine rağmen yavaş yavaş teninden gözünden sarılık gidiyor. Hala bi beyazlayamadı ama iyi her şey düzeliyor merak etme kendini üzme korkma sık sık emzir hem sütün artar hem satılığı düşer
Kız hemen hemen aynıyız doktor kilosuna boyuna ne dedi en son sana arada iki gün var sagdece
Kızlar normal doğum yapanlar tüy temizliğinizi nasıl yaptınız dikişim çoktu kontrolüm de yaklaştı dikişe yakın yerleri nasıl temizleyeceğim hiç bilmiyorum. Bir de dikişlerim döküldü ama bugün iç dikişlerde bir kanama oldu balına gelen var mı
Bende çok heyecanlı yım bakalım ne zamana olucak doğum geçen hafta 3400 dü 52 cnm boyu vardı gerçi ulturoson daki haliyle doğduğu an hiç birbirine uymuyor. Daha zayıf doğa biliyorValla en son kilosuna boyuna bakali cok oldu, burda fazla bakilmiyo ama dogumda tahminen 3,5 kilo olur diye bekliyo doktor, boyuda ortalamadan gittigi icin 30cu haftadan sonra hic olculmedi.
Cok heycanliyim ama hic tik yok
Bende çok heyecanlı yım bakalım ne zamana olucak doğum geçen hafta 3400 dü 52 cnm boyu vardı gerçi ulturoson daki haliyle doğduğu an hiç birbirine uymuyor. Daha zayıf doğa biliyor
Ben biberondan memeye geçiş yaptım göğüs yaralarım alıştırma sürecimin eseri ama inat ettim en sonunda sağlık ocağına gittim her doktorun bir de ebe yardımcısı oluyor dedim ben bu işi öğrenmek istiyorum (bu dediğim geçen hafta oldu)bana yardım edin savaş halindeyiz sağolsun bıkmadan benimle uğraştılar şimdi daha iyi durumdayım memeyle savaşı kestik şu göğüslerimde iyileşirse bu işi başardım diyicem uç kısmına gelince arkadaşım silikon uçla emziriyordu ama o da bir süre sonra redde neden oluyormuş bence bir yardım almak en güzeli bir görüşün derimUykular haram oldu.Çoocum yoğunbakımda biberona alışmış asla memeyi emmiyor benim de zaten uçları yok.Her defasında bağrış çığrış önce memeyi aldırmaya çalışıyorum sonra sağıp veriyorum ama bu iş böyle çok zor.Kavga kıyamet mi alışacak bu çocuk memeye bu durumda olup dönen var mı?
Her şey geçecek az sabır dikişlerin tez vakitte iyileşir inşallahAy evime bi gidebilsem doya doya ağlıcam zaten. Yarın çıkartırız dedi doktor bakalım. İnşallah çıkartırlar da rahatça evime giderim.
Benim de şu an öyle. Sadece emziriyorum. Bebek ağlıyor biri bana getirse de emzirsem diye gözlerine bakıyorum. Annem panik atak, birazcık ağlasam kafayı yer. Ameliyathaneye falan girmeye çalışmış hatta ben sezaryendeyken. Zor tutmuşlar. Onlar gerilecek diye ben rahat edemiyorum.
40 ta çağırdı beni de 10 gün var işte öncekilere öyle gittim zaten de buna bari temiz gideyim demiştim. Kanama bir daha olursa mecbur 40 ı beklemeden böyle giderim zaten yara bere ığraştığımız yetmiyor bi de kıl tüy ilk iş kendime bir lazer epilasyon cihazı alacağımValla suan temizligi onermiyolar gayet oyle dogal dogal gittim ben kontroledaha yeni randevu aldim agdaya gidicem haftasonu 40ta oneriyolar. Hele ki oyle kanaman olduysa hic ugrasma birak ne olucak
İnşallah canımSimdilik sağıyorum biberonla veriyorum hastanede. dısarıda cok kalmasın dedi hemsireler, biberon ile daha hızlı alıyor mamayı diye. İnsalah biz de yarın cıkariz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?