- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #25.941
Kızzz senle aynı şekilde doğurdun desene.Selam kızlar
Ben de doğum yaptım çok şükür
40+2de 17 Temmuzda muayenemde kalp atışları düzensiz çıktı. Sancım yoktu. Açılma 1 cm idi. Daha sancımı bekleyecektik normalde ama riske atmak istemedik.
Kalp atışları düzensizdi doktorum normal doğum destekçisi olduğu halde büyük ihtimalle suni sancı sonrası daha da kötüleşir bu yüzden sezeryan olabilir demişti. Ki bende biliyordum. İstersem riske atmayıp sezeryana alabilirim istersen deneyelim dedi.
Ben yine de nst bağlı olarak suni başlanmasını denemek istediğimi söyledim. Eğer kalp atışı biraz daha düzensizleşirse hemen sezeryana alınmak için bir şey yemedim. Doktorum da sağolsun saygı duydu. Nst ise beklenen aksine 3-4 saat sonra düzene girdi ve tekrar sıkıntı olursa diye sık sık nst bağlandım. Düzene girene dek genelde sancıları nst bağlı yatarak karışladım. Düzene girince 30 dk çıkardılar duş aldım hareket egzersiz yürüyüş yaptım. Pilates topunda zıpladım sonra yine 30 dk nst taktılar. Bu şekilde düzene girince daha kolay geçti.
Öğlen 13de 1 cm açıklıkla başlayan suni sancı serüvenim gece 3de 10 cm ulaştı. 15 saat suni sancı sonrası doğumhaneye alındım. Fakat ne kadar ıkınırsam ıkınayım bebek gelmedi. Tüm ekip çok çabaladı saçlarına kadar gördük ama olmadı. Bebeğim çok uzun süre 1 cm bile ilerleyemedi. Meğerse birazcık kısaymış kordon ve bu sebep olmuş. 15 saatin sonunda acil sezeryana alındım
Yani 1 gece de 2 doğumu da deneyimledim. Çok Farklı bir deneyimdi.
18 Temmuz gecesi sabaha karşı doğdu kızım çok şükür.
Burada araştıran birisi denk gelirse diye yazmak istedim. Medipol Çamlıca’da doğum yaptım doktorum Zeynep Elmalı. Çok memnun kalınan bir doktordu çok tavsiye ettim birçok gebeye ama doğumdan sonra tekrar ayrıca tavsiye etmek istiyorum. Sürecime ve isteklerime inanılmaz saygılı. Son saniyeye dek bebek riske girmediği sürece inanılmaz esneklik sağlayan bir doktor.
Ekip de müthişti. Ebelerden hemşirelerden hasta bakıcılardan herkesten çok çok çokkk memnun kaldım.
Sonu ne olursa olsun benim için her anı çok kıymetli çok güzel bir süreç yaşadım. Biraz zor oldu kızıma kavuşmak ama bebeğin kendi doğumunu kendisi belirlediğini bir kez daha anladım.
Sanırım bende doğurduğuma göre birkaç kişi kaldı doğurmayan buraları tam takip edemedim ama
Alakası yok canım ya.kızlar sezaryenle doğum yapanlar doğumdan sonra kaç kilonuz gitti? Normal doğumla daha çok veriliyormuş sanırım.
3.800Saglikla buyut bebegini
Kac kilo kac cm kacinci hafta dogum yaptin yazarmisin
Evet gerçekten öyle oldu canım. Çifte doğumHayırlısı olsun kuzum ya, cidden seninki çifte doğum olmuş birde suni sancı zor derler sen ikisini de yaşamışsın
Sezeryan sonrası süreç nasıl, ayaklanabildin mi yavaş yavaş ?
3,5 sa iyi gene canım. Maşallah. Benim 8 kilo kaldı. Yediğime içtiğime de dikkat ediyorum. Birazı daha gider inşallah.Alakası yok canım ya.
Benim 3 sezeryan bir normal hepsinde 3, 5 kg fazlam kalıyor.
Benim bebeğim de 3 hafta geriden geliyor ölçümleri ama doktor bana hastalık vatdır gibi bir şey demedi bende tedirgin oluyorum sizin bebegin bütün ölçümleri mi geriİlk moralim bozuluyo baya hastanede sonra iyi düşünmeye çalışıyorum. Öyle kesin sonucu yok ama 3 doktora gittim 3 ü de aynı ölçümü yaptı birinde farklı birinde farklı çıksa yanlış ölçüm derdim ama hepsi geride diyor hayırlısı bakalm inşallah bi hastalık çıkmaz
doktor kesin bişey diyemem diyor bi sebebi olmayabilir diyor ya da kemiksel ya da başka bir hastalık da olabilir dedi ultrason sonuçta ihtimalleri söyledi kesin bi şey söylemedi kilosu falan normal 3 kilo diğer degerleri de normal perşembe günü normal doğum yapabilir miyim diye 2 uzmandan daha görüş alacak rahim agzına yakın miyomum oldugu için. Ona göre gün verecek zaten 1 haftam kaldı
Sizinkinde ne geriden geliyor hangi ölçümü? Benim fl boyu uyluk kemiği yani o geriden geliyor. Diğer ölçümleri normal hc de geri ama 300 ün üstünde oldugu için normal kabul ediyoruz dedi. Şu şekilde ölçümleriBenim bebeğim de 3 hafta geriden geliyor ölçümleri ama doktor bana hastalık vatdır gibi bir şey demedi bende tedirgin oluyorum sizin bebegin bütün ölçümleri mi geri
Gözünüz aydı sağlıcakla büyüsün inşallah
Selam kızlar
40+2de 17 Temmuzda muayenemde kalp atışları düzensiz çıktı. Sancım yoktu. Açılma 1 cm idi. Daha sancımı bekleyecektik normalde ama riske atmak istemedik.
Kalp atışları düzensizdi doktorum normal doğum destekçisi olduğu halde büyük ihtimalle suni sancı sonrası daha da kötüleşir bu yüzden sezeryan olabilir demişti. Ki bende biliyordum. İstersem riske atmayıp sezeryana alabilirim istersen deneyelim dedi.
Ben yine de nst bağlı olarak suni başlanmasını denemek istediğimi söyledim. Eğer kalp atışı biraz daha düzensizleşirse hemen sezeryana alınmak için bir şey yemedim. Doktorum da sağolsun saygı duydu. Nst ise beklenen aksine 3-4 saat sonra düzene girdi ve tekrar sıkıntı olursa diye sık sık nst bağlandım. Düzene girene dek genelde sancıları nst bağlı yatarak karışladım. Düzene girince 30 dk çıkardılar duş aldım hareket egzersiz yürüyüş yaptım. Pilates topunda zıpladım sonra yine 30 dk nst taktılar. Bu şekilde düzene girince daha kolay geçti.
Öğlen 13de 1 cm açıklıkla başlayan suni sancı serüvenim gece 3de 10 cm ulaştı. 15 saat suni sancı sonrası doğumhaneye alındım. Fakat ne kadar ıkınırsam ıkınayım bebek gelmedi. Tüm ekip çok çabaladı saçlarına kadar gördük ama olmadı. Bebeğim çok uzun süre 1 cm bile ilerleyemedi. Meğerse birazcık kısaymış kordon ve bu sebep olmuş. 15 saatin sonunda acil sezeryana alındım
Burada araştıran birisi denk gelirse diye yazmak istedim. Medipol Çamlıca’da doğum yaptım doktorum Zeynep Elmalı. Çok memnun kalınan bir doktordu çok tavsiye ettim birçok gebeye ama doğumdan sonra tekrar ayrıca tavsiye etmek istiyorum. Sürecime ve isteklerime inanılmaz saygılı. Son saniyeye dek bebek riske girmediği sürece inanılmaz esneklik sağlayan bir doktor.
Ekip de müthişti. Ebelerden hemşirelerden hasta bakıcılardan herkesten çok çok çokkk memnun kaldım.
Sonu ne olursa olsun benim için her anı çok kıymetli çok güzel bir süreç yaşadım. Biraz zor oldu kızıma kavuşmak ama bebeğin kendi doğumunu kendisi belirlediğini bir kez daha anladım.
Sanırım bende doğurduğuma göre birkaç kişi kaldı doğurmayan buraları tam takip edemedim ama
sarilimoncuk kardeşim doğum yaptınmı?
Evet canım ama doğunca hepsi bitiyor. Şimdi nasıl inatçı bir kız diye bahsederek gülerek anlatıyoruz.Saglikla büyüsün presnses
15 saat suni sanci cekmen ve sonunda sezeryan olman cok zorlanmişsindir şimdi
Neyseki herşey yolunda
Ayy şimdi gördüm canım. Hayırlısı böyleymiş ya. Benzer şeyler yaşamışız gerçekten denk gelmişKızzz senle aynı şekilde doğurdun desene.
Ben 6 cm açılma ile gittim . Bir iki saate tam açılma oldu , bebeğimin başı inmedi. Sağlıklıyız evimize geldik şükürler olsun. Tebrik ederim gözünüz aydın. Allaha analı babalı sağlıklı uzun ömür versin yavruna.
Sizinkinde ne geriden geliyor hangi ölçümü? Benim fl boyu uyluk kemiği yani o geriden geliyor. Diğer ölçümleri normal hc de geri ama 300 ün üstünde oldugu için normal kabul ediyoruz dedi. Şu şekilde ölçümler
Bende varımGerçek temmuz annelerinden senleGncgm28 kaldı sanki Di mi, başka doğum yapmayan kaldı mı kızlar
Benim kızımda bu ara huzursuz ağlıyor hep gaz sancısı çok bunaltıyor niye anlamıyorum yediğime içtiğimede dikkat ediyorum.Kizlar ne yapiyorsunuz
Biz 26 gunluk olduk oglum surekli kucak istiyor ve kolikten dolayi agliyor hep
emziye alistiracam ama tutmuyor
İnşallah cnm hayırlısıyla alırsın kucağına sende.Bende varımyarın kontrolüm var suni verip alacak gibi hissediyorum hayırlısı olsun inşallah
Belki geç döllenme olabilir sizinki o yüzden olabilir bence çünkü hepsi diyorsunuz doktorunuz olumsuz bişey demediyse endişe etmeyin. Benim adet tarihimle diğer ölçümleri uyumlu uyluk kemiği kısa gerideBende bütün ölçümler geriden geliyor iki üç hafta kadar ama bana bebekte hastalık olur gibi bir şey söylemedi doktor ben burdaki yorumları okuyunca kaygılandım size bütün doktorlar mı böyle söylüyor
Maşallah zorlu olmuş ama şükür sağlıkla kucaklamışsın haftan baya ilerlemiş kaç kilo doğdu bebito ultrasonda son görünen kilosu neydi uyumlu mu doğdu acabaSelam kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?