- 16 Haziran 2023
- 109
- 142
- 18
- 33
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #25.961
Canım senle aynı durumdayız afedersin bişey varmis gibi millet gelip durdu. Ya bı birakin dinlenelim ama yok kimse izin vermedi, vermiyorKızlar yanımda eşimin annesi kalıyor kendi annem yok doğum yaptığımdan beri gelen giden akrabaları eksik olmadı bizim tarafta 40 çıkmadan kimseye gidilmez göğüslerimde pompa saçım başım dağnık ter içindeyim bir de misafirlere hoşgeldinle uğraşıyorum patlıcam az kaldı daha doğum yapalı 6 gün oluyor odama paldır küldür kayınbiraderim girip çıkıyor aşırı rahatsız oluyorum eşime söyledim odadan çıkmıyorsun nasılsa bir
Şey olmaz dedi geçiştirdi ona da ayrı sinirliyim. Benim bildiğim 40 çıkmadan gidilmez sizde adet töre nasıl ben mi yanlışım bi söyleyin
Yok bendeki de 33. Haftadan sonra oluşmaya başladı geç döllenme değil size ne gibi bir durum olabilir dedi doktorBelki geç döllenme olabilir sizinki o yüzden olabilir bence çünkü hepsi diyorsunuz doktorunuz olumsuz bişey demediyse endişe etmeyin. Benim adet tarihimle diğer ölçümleri uyumlu uyluk kemiği kısa geride
Bana 41 e kadar normali bekler dogmazsa sezeryan yaparız dedi. Pazartesi kontrolüm var duruma göre doğumu başlayan da bilir. Bebek biraz önden gidiyor demişti son kontroldeDoktorunuz size doğum için kaçıncı haftadan sonra gün verdi ? Yarın 38. Hafta bitiyor yarınki muayenede normal mi sezeryan mı bakıcaz dedi normal olursa da gün verir mi sancım da yok hiç çıkmıyor
Kaç haftaydı sizin bebeğinizdeki gerilik ? 2 haftaya kadar normal kabul ediyorlar. Bir de simetrik gelişim geriliği ile asimetrik gelişim geriliği farklı oluyor benimki ile sizinki çok başka bence kafanız bulanmasın doktorunuza sorun herhangi bir sorun var mı diye ama olsaydı söylerdi. Bana 2 haftayı geçerse perinatolojiye yönlendiricem demişti geçti gittim ana net bişey söylemediler doğumu bekliyorumYok bendeki de 33. Haftadan sonra oluşmaya başladı geç döllenme değil size ne gibi bir durum olabilir dedi doktor
Benim de gelişim geriliği var maalesef sancım yok normal olacaksa suni sancı mı verirler yoksa direkt sezeryan mı olur acaba gerilik oldugunda bekletmiyorlar diyorlarBana 41 e kadar normali bekler dogmazsa sezeryan yaparız dedi. Pazartesi kontrolüm var duruma göre doğumu başlayan da bilir. Bebek biraz önden gidiyor demişti son kontrolde
Şu an 38. Haftadayım içimde hep bir korku var aklıma binbir türlü şeyler geliyor hergün ağlamaktan cocukta etkileniyordur kesinKaç haftaydı sizin bebeğinizdeki gerilik ? 2 haftaya kadar normal kabul ediyorlar. Bir de simetrik gelişim geriliği ile asimetrik gelişim geriliği farklı oluyor benimki ile sizinki çok başka bence kafanız bulanmasın doktorunuza sorun herhangi bir sorun var mı diye ama olsaydı söylerdi. Bana 2 haftayı geçerse perinatolojiye yönlendiricem demişti geçti gittim ana net bişey söylemediler doğumu bekliyorum
Sakin olun bişey yoktur inşallah bebek de etkilenmesin kaç hafta sizin geriliğiniz ?Şu an 38. Haftadayım içimde hep bir korku var aklıma binbir türlü şeyler geliyor hergün ağlamaktan cocukta etkileniyordur kesin
Bence 1 2 hafta ilerden yada geriden gitmesi çok önemli değil gibi. Tabi işin uzmanı değilim.ama genetik faktörlere.onemli.Benim de gelişim geriliği var maalesef sancım yok normal olacaksa suni sancı mı verirler yoksa direkt sezeryan mı olur acaba gerilik oldugunda bekletmiyorlar diyorlar
Canim hayirli ugurlu olsun saglikli uzun omru olsunSelam kızlar
Ben de doğum yaptım çok şükür
40+2de 17 Temmuzda muayenemde kalp atışları düzensiz çıktı. Sancım yoktu. Açılma 1 cm idi. Daha sancımı bekleyecektik normalde ama riske atmak istemedik.
Kalp atışları düzensizdi doktorum normal doğum destekçisi olduğu halde büyük ihtimalle suni sancı sonrası daha da kötüleşir bu yüzden sezeryan olabilir demişti. Ki bende biliyordum. İstersem riske atmayıp sezeryana alabilirim istersen deneyelim dedi.
Ben yine de nst bağlı olarak suni başlanmasını denemek istediğimi söyledim. Eğer kalp atışı biraz daha düzensizleşirse hemen sezeryana alınmak için bir şey yemedim. Doktorum da sağolsun saygı duydu. Nst ise beklenen aksine 3-4 saat sonra düzene girdi ve tekrar sıkıntı olursa diye sık sık nst bağlandım. Düzene girene dek genelde sancıları nst bağlı yatarak karışladım. Düzene girince 30 dk çıkardılar duş aldım hareket egzersiz yürüyüş yaptım. Pilates topunda zıpladım sonra yine 30 dk nst taktılar. Bu şekilde düzene girince daha kolay geçti.
Öğlen 13de 1 cm açıklıkla başlayan suni sancı serüvenim gece 3de 10 cm ulaştı. 15 saat suni sancı sonrası doğumhaneye alındım. Fakat ne kadar ıkınırsam ıkınayım bebek gelmedi. Tüm ekip çok çabaladı saçlarına kadar gördük ama olmadı. Bebeğim çok uzun süre 1 cm bile ilerleyemedi. Meğerse birazcık kısaymış kordon ve bu sebep olmuş. 15 saatin sonunda acil sezeryana alındım
Yani 1 gece de 2 doğumu da deneyimledim. Çok Farklı bir deneyimdi.
18 Temmuz gecesi sabaha karşı doğdu kızım çok şükür.
Burada araştıran birisi denk gelirse diye yazmak istedim. Medipol Çamlıca’da doğum yaptım doktorum Zeynep Elmalı. Çok memnun kalınan bir doktordu çok tavsiye ettim birçok gebeye ama doğumdan sonra tekrar ayrıca tavsiye etmek istiyorum. Sürecime ve isteklerime inanılmaz saygılı. Son saniyeye dek bebek riske girmediği sürece inanılmaz esneklik sağlayan bir doktor.
Ekip de müthişti. Ebelerden hemşirelerden hasta bakıcılardan herkesten çok çok çokkk memnun kaldım.
Sonu ne olursa olsun benim için her anı çok kıymetli çok güzel bir süreç yaşadım. Biraz zor oldu kızıma kavuşmak ama bebeğin kendi doğumunu kendisi belirlediğini bir kez daha anladım.
Sanırım bende doğurduğuma göre birkaç kişi kaldı doğurmayan buraları tam takip edemedim ama
1-2 hafta olsaydı keşke 4 hafta gerilik var fl de. 2 haftaya kadar normalmiş zaten bi an önce doğsun istiyorum artık bu hafta. bi sorun var mı sağlıgında merak ediyorum yarın bakacaklar rahim kanalına yakın miyomum var normal olabilir miyim iki uzman daha muayene edecek gün verir mi yarın bilmiyorumBence 1 2 hafta ilerden yada geriden gitmesi çok önemli değil gibi. Tabi işin uzmanı değilim.ama genetik faktörlere.onemli.
Ben de çok.minhon.zayif biri değilim.
Birde adet tarihini geçtim döllenme tarihi de önemli
Doktor size bir doğum tarihi söyledi mi?
Benim ki 41 sonrasına çıkmam dedi.
Dizinde muhtemelen gelişime bakıp dışarda daha rahat gelişeceğini düşünürse erken alır ki erken de değil artık doğum haftalarında
Benim de arada 2 3 gün geri yada normal gününde çıkmıştı kontrollerde.
Mümkün olduğunca sakin olmaya çalışın. Aglamaniz bebeği strese sokmak dışında birşey değiştirmeyecek.Şu an 38. Haftadayım içimde hep bir korku var aklıma binbir türlü şeyler geliyor hergün ağlamaktan cocukta etkileniyordur kesin
Size sezeryan deyip miyomu da almayı onerebilirler. Ki bence mantıklı olur.1-2 hafta olsaydı keşke 4 hafta gerilik var fl de. 2 haftaya kadar normalmiş zaten bi an önce doğsun istiyorum artık bu hafta. bi sorun var mı sağlıgında merak ediyorum yarın bakacaklar rahim kanalına yakın miyomum var normal olabilir miyim iki uzman daha muayene edecek gün verir mi yarın bilmiyorum
2 tane 3-4 cm lik vardı gebelikte 6-7 tane oldu ve büyüdüler 5-6-7 cm oldular. Miyomu almayı önermiyor doktorum çok fazla kanama oluyormuş hem sezeryan hem miyom kanaması vücuda agır gelebilir dedi ama miyomda kanama olursa doğumda mecbur alırız dedi bikaç tane oldugu için birini almakla kalmayacak yani o da çok fazla kanama demek alırsak sadece doguma engel olanı alırız dediSize sezeryan deyip miyomu da almayı onerebilirler. Ki bence mantıklı olur.
Miyom gebelik.oncesi var mıydı gebelikle beraber mi büyüdü
Sayı olarak ve cm olarak da çokmuş.2 tane 3-4 cm lik vardı gebelikte 6-7 tane oldu ve büyüdüler 5-6-7 cm oldular. Miyomu almayı önermiyor doktorum çok fazla kanama oluyormuş hem sezeryan hem miyom kanaması vücuda agır gelebilir dedi ama miyomda kanama olursa doğumda mecbur alırız dedi bikaç tane oldugu için birini almakla kalmayacak yani o da çok fazla kanama demek alırsak sadece doguma engel olanı alırız dedi
Canım benim de miyomum var ve sende bilirsin hep gebelikte takip etti doktorlar, bende dedim eğer ki sezeryan olacaksam açmış iken alın gitsin, sürekli yok büyüdü yok keseye zarar verir stresi yaşamayalım2 tane 3-4 cm lik vardı gebelikte 6-7 tane oldu ve büyüdüler 5-6-7 cm oldular. Miyomu almayı önermiyor doktorum çok fazla kanama oluyormuş hem sezeryan hem miyom kanaması vücuda agır gelebilir dedi ama miyomda kanama olursa doğumda mecbur alırız dedi bikaç tane oldugu için birini almakla kalmayacak yani o da çok fazla kanama demek alırsak sadece doguma engel olanı alırız dedi
Evet gerçekten öyle oldu canım. Çifte doğum
Sezeryan sonrası da rahattım çok şükür. Zor geçmedi. Zaten artık dikiş olmuyormuş estetik yapıştırma imiş.
İlk günden beri ayaktayım. Ağrım çok az. Gece kalkıp kendim bakabildim bebeğe. Belki de daha korkutucu bir ağrı beklediğim için bu çok zor gelmedi.
Canım benim ilk gece 3 kilo gitti bugün 7. Günümdeyim 9.2 kilo gitmişkızlar sezaryenle doğum yapanlar doğumdan sonra kaç kilonuz gitti? Normal doğumla daha çok veriliyormuş sanırım.
Aynı durum bendedr var perişanım her Allahın günü birisi geliyor.Canım senle aynı durumdayız afedersin bişey varmis gibi millet gelip durdu. Ya bı birakin dinlenelim ama yok kimse izin vermedi, vermiyor
Canım benim de spinal sezeryan oldum sağ omzu da ağrı olmuştu 2/3. Gün çok şükğr geçti bugün 7.günCanım benim de miyomum var ve sende bilirsin hep gebelikte takip etti doktorlar, bende dedim eğer ki sezeryan olacaksam açmış iken alın gitsin, sürekli yok büyüdü yok keseye zarar verir stresi yaşamayalım
Benim doktor da kanama riskinden dolayı biz sezeryan bile olsan almıyoruz ama alan hastaneler var dedi, ama çok az kişi almayı dener dedi (ben zaten gebelikte kan sulandırıcı iğne falan kullanıyorum, kanama falan filan diyince vazgeçtim artık ama bu son kontrolde yine soracağım bakalım)
Maşallah kuzum ya iyi bari ordan rahat etmişsin, benim ilk sezryandan aklımda kalan boynuma vuran ağrı olmuştu (narkoz ilaçların etkisi ile olan ağrıymış kesi yeri acısını unutuyordum düşün o kadar ağrılı birşeydi) sezeryan yeri acısı ile eğilip karkarken tabi zorlanıyordum ama sonuçta kaç kat kesiliyoruz olacak o kadar
Bir ara bir arkadaş yazmıştı burda sezeryan olmuştu onda da benzer boyun ağrısı olmuştu, geçti mi acaba? Okuyor isen arkadaşım geçti mi geçti ise bir yöntem buldun mu?
Bana doktor senin yemenle alakalı değil artık bu durum dedi yoksa dikkat etmeye calısıyorum askındaMümkün olduğunca sakin olmaya çalışın. Aglamaniz bebeği strese sokmak dışında birşey değiştirmeyecek.
Muz elma ve kaşar peyniri de anne karnın da bebek gelisimini sağlıyormuş
Bana kebak çekirdeği ve Keten tohumu yemeni önerdi doktor.
Birde çörek otu yağı içmemi son aylarda tohumlar bebek için faydalıymis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?