2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Uyku rutini olusturaniniz var mi kizlar? Rastgele mi yoksa son 4 gundur bi tik fazla yorulsun uykuya gecerken canimiz cikiyo bende 2 gundur karanlik oda kurdum uykuya dalacakken yatagina birakiyorim 5dk debelenip uyuyo ama ne kadar boyle devam eder bilmiyorum tecrubesi olan napmak lazim?

Bi haftadır filan akşam 8.30 da beni uyut diye debeleniyo 9 -9.15 gibi gece uykusuna geçiyor.
İlla kendi odamızda hafif loş ışıkta (öyle alıştı) ve yatağında uyumalı. Önce emiyor sonra reflüden dolayı omzumda pışpış sonra hafif hafif yatışa geçiş. Bu sürede hep uyuyor oluyor.
Gündüz 6-6.30 gibi uyanış kakalama yarı uykulu sütlenme ve çok ayılmadan geri uyuyuş derken şu saatte tam uyanıyor.
Bir bir buçuk saat uyanık kalır sonra uzun uykuya geçer yine.

Tam saatler oturmasa da en azından gece uyku rutini oluştu. Hatta bez sürekli değişiyordum şimdi ikiye düştü gece için. Emme de aynı şekilde. Kendisi istemiyor. Tok ve kuru ise ben de ellemiyorum.
Gündüz daha uzun uyanık kalıyor artık. (33. Gün bugün)

Cok guzel olmus aslinda rutini bozmadan devam edersen cok rahat edersin arastirdigim kadariyla erken diyende var ama egitim degil sonucta belli mi sureklilik. Ama senin minnosun atak haftasi geliyor sanirim gece bizde genel olarak rahatiz gazi yoksa. Gazi varsa uyaniyo malesef diger turlu hep uyku halinde meme alt degistirme pispis derken hep uyuyo. Gunduz uyanikligi bir saati gecirmemeye calisiyorum cok uyariliyo yoksa uykuya dalamiyo ciglik kiyamet sonrasi. İki hafta sonra 2.ay asilari rota falan olucak o yuzden su iki haftayi olabildigi kadar rutine bagli gecirmeye calisiyorum ki biraz aliskanlik edinsin iki hafta sonra icimizden gecicek cunku

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki, Rabbim yardımcın olsun ama inan ki geçmeyecek birşey değil ve o kadar şanslısın ki anladığım başta eşin olmak üzere herkes sana destek olmak için çevrende (ailelerin bu kadar kalabalık başında olması da bazen sıkıcı gözükebilir ama hepsi aslında bir şekilde sana destek olma derdinde) böyle durumlarda ne kadar erken destek alırsan sorun o kadar hızlı ilerlemeden çözülmüş oluyor çok iyi bildiğim için eylül uzak bir tarih değil evet ama daha erkene başka bşr doktor ayarlasan çok daha iyi olur diye düşünüyorum

Ben rastgele uyutuyorum daha doğrusu uyutmuyorum emerken uyuyakalıyor kafamda kurduğum düzenim olmasa da aslında kendinin kurduğu bir düzen var. Zaten uyanık kalma süresi 15 dk geri uyumazsa emmek istiyor ve uyuyor sadece atak haftasında dalamadı emerken bile çıldırdı.
Uyumayı seven bebekse zaten uyku rutinine kolay alışıyor iş sevmeyen bebeği alıştırmakta uyku işi bebekte şans, büyük çocuğumda uyku eğitimi bile aldım yıllar önce böyle yaygın ve hesaplı değildi tecrübe deyince aklıma geldi de sonuç hala uyumayan uykudan nefer eden bir koca dana, kötü tecrübe

Kimse baskı yapmadı aslında, ben normal doğurmayı çok istiyordum. Kimseyi suçlayamam o yüzden. Yaşadığım yerde güveneceğim bir psikolog bulamadım maalesef. O yüzden online psikoloğa yöneldim.
Herkes destek oluyor, sağ olsunlar ama bir yandan da zor oluyor benim açımdan. Bebek bakımında herkesin bir yorumu var malum.
Yaşadığım yerde güveneceğim bir psikolog bulamadım :/ o yüzden online'a yöneldim. Online için de referans yoluyla gideyim dedim. Konuşup erkene almaya çalışacağım ama bakalım işte.

Canim 2 de yuksek cikanlar bile 3 cu topuk kaninda temiz ciktigini duydum inşallah seninde oyledir
Bende sonuclari bekliyorum cok merak ediyorum 1 ay sonra cikacakmiş

Canim 2 de yuksek cikanlar bile 3 cu topuk kaninda temiz ciktigini duydum inşallah seninde oyledir
Bende sonuclari bekliyorum cok merak ediyorum 1 ay sonra cikacakmiş
Sizinki de mi yüksek çıkmıştı çok çok geçmiş olsun. Dilerim ikimizde hayırlı haberler alırız inşallah. Sabah verdik tekrar topuk kanını 1 hafta sürer ama 3. Olduğu için daha hızlı çıkar, aramazsak zaten bişi olmaz dedi. Aslında keşke bir sıkıntı yok normal çıktı diye haber verseler böyle belirsiz beklemek çok zor. Rabbim dermansız dert vermesin, tüm yavrulara şifa versin sağlık versin.

Canim bence ebenin sozleri senin aklinda kalmiş
Bide ne hakla ebe boyle seyleri sana diyor
Kesinlikle sikayet etmen gerekiyordu
Hic kimsenin hakki yok boyle seyler demeye
Bide dogum esnasinda yada dogum yaptiginda cok hassas oluyoruz
Ben ameliyatan ciktigimda cok agladim

Evet bizim kah degeri yuksek cikmisti
Ama bu degere tekrar bakilmiyo topuk kaniyla
Direk cocuk endokrin doktoruna yonlendirdi
Bi ay sonra sonuc cikacakmiş
Canim bi hafta sonra aramazlarsa kendin ara sor icin rahatlar inşallah yuksek cikmaz

Günaydın kızlar bebeğim (12 günlük) emerken çırpınıyor elleri ayaklarıyla ve kafasını geri çekerek memeyi çekiyo bırakmıyo ama bıraksa da geri alıyor neden yapıyo böyle ayaklarıyla tepiniyo ittiriyo falan gazı yok dedi doktor

Benzer şeyleri ben de yaşadım sezaryen oldum ve genel anestezi aldım çok geç ayildim emzirmem uzun sürdü kendi sağlık problemim yüzünden sezaryen olduğum için kendimi çok sucladim dediğin gibi benimki de sarılık oldu hastaneye yatış aşamasına geldi yatmadı her gün sabahtan akşama kadar hastanedeydik ve aşırı yorgundum uyumuyodum günde bı saat ya uyuyo ya uyumuyodum ve aşırı yıpranmış hissediyodum kendimi sütüm gelmediği bebeğim benim yüzümden aç kaldığı ve çok zayıfladığı için. Normal doğum olsa böyle olmazdı vs dedi hemşireler sen beceremiyosun bak biz yaptırınca oluyo dediler hep emzirme için ve ben iyice kötü hissettim kendimi ben sonunda aştım bunları artık psikolojik olarak iyiyim ama bebeğim 15 günlük olana kadar ben ben değildim başka bir insan oldum hayatımın en kotu 15 günüydü şimdi 26 günlük olduk hala sütüm yetmiyo hala her öğün mama yiyo ama düzenimiz oturdu biseyleri kabullendim umarım en kısa zamanda sen de kabullenir anneliğin tadını çıkarma aşamasına geçersin sana tavsiyem biraz dışarı da çıkman 15 günlükken bebek ben yine ağlama krizine girdim sonra eşim beni aldı dışarıya çıkardı başbaşa yemek yedik bana alışveriş yaptık birkaç saat evden uzaklaştım eşim benimle uzun uzun konuştu dertlestik o günden sonra kendime gelmeye başladım

Ya gazı vardır ya da uykuya geçmeye çalışıyor
(Bizce böyle en azından)

Çok aç olabilir mi benimki genelde çok aç oldugunda böyle tepki veriyo ya da gazı olduğunda ayaklarıyla tepiniyo huysuzlanıyo

Ya gazı vardır ya da uykuya geçmeye çalışıyor
(Bizce böyle en azından)
Uykuya geçmeye çalışıyo ama uyuyamıyo çırpınıp duruyo dalmıyor bi türlü
Çok aç olabilir mi benimki genelde çok aç oldugunda böyle tepki veriyo ya da gazı olduğunda ayaklarıyla tepiniyo huysuzlanıyo
aç değil çünkü emiyo devamlı uykuya geçerken de emiyor yarım saat kesin emiyor sütüm de az değil çünkü bir saat emmesi gecikse gögsümden akıyor hemen. Anlamadım uykuya dalamıyor o yüzden huysuzlanıyor sanırım ama niye dalamıyo bilmiyorum emerek uyurdu hep

Ay ne biçim konuşma şekli o öyle.Hiç profesyonelce değil.Benim normal doğum yapma ihtimalim vardı annem ben kaç gün popomun üstüne oturup seni emziremedim ne farketti sezaryenden o kadar da sancı çektim dedi kendi isteğimle sezaryen oldum.İkisinin de kendine göre sıkıntıları var canım.Ben mesela doğumdan sonra uykumda dişlerimi sıkmaya başladım.İlla bişeylerden etkileniyoruz.
Kolay değil annelikte zor.Bir anda bir sürü sorumluluk yüklendi üstümüze.

O zaman gazı olabilir ya altı temizse karnı toksa senin de kollarında emiyosa aklıma başka bı sıkıntı gelmiyo biraz gezdirince falan sakinlesiyo mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…