- 2 Aralık 2022
- 358
- 621
- 23
- 33
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #26.821
Ben de çok ağladım. Tansiyon ölçmeye gelen ebeye alttan muayene mi edeceksiniz diyip ağlamaya başladım. Doğumhanenin önünden geçerken titreyerek ağlamaya başladım. 15 gündür her günüm ağlamakla geçiyor maalesef. Bir de gizli saklı ağlıyorum.Canim bence ebenin sozleri senin aklinda kalmiş
Bide ne hakla ebe boyle seyleri sana diyor
Kesinlikle sikayet etmen gerekiyordu
Hic kimsenin hakki yok boyle seyler demeye
Bide dogum esnasinda yada dogum yaptiginda cok hassas oluyoruz
Ben ameliyatan ciktigimda cok agladim
Ben insanları üzüyorum diye belli etmemek için kendimi paralıyorum. Geceleri bebeği emzirirken ağlıyorum. Herkes uyuyor, kimse duymuyor diye. Bu arada benim de hayatımın en berbat günleri gibi geliyor. Umarım geçecek...Benzer şeyleri ben de yaşadım sezaryen oldum ve genel anestezi aldım çok geç ayildim emzirmem uzun sürdü kendi sağlık problemim yüzünden sezaryen olduğum için kendimi çok sucladim dediğin gibi benimki de sarılık oldu hastaneye yatış aşamasına geldi yatmadı her gün sabahtan akşama kadar hastanedeydik ve aşırı yorgundum uyumuyodum günde bı saat ya uyuyo ya uyumuyodum ve aşırı yıpranmış hissediyodum kendimi sütüm gelmediği bebeğim benim yüzümden aç kaldığı ve çok zayıfladığı için. Normal doğum olsa böyle olmazdı vs dedi hemşireler sen beceremiyosun bak biz yaptırınca oluyo dediler hep emzirme için ve ben iyice kötü hissettim kendimi ben sonunda aştım bunları artık psikolojik olarak iyiyim ama bebeğim 15 günlük olana kadar ben ben değildim başka bir insan oldum hayatımın en kotu 15 günüydü şimdi 26 günlük olduk hala sütüm yetmiyo hala her öğün mama yiyo ama düzenimiz oturdu biseyleri kabullendim umarım en kısa zamanda sen de kabullenir anneliğin tadını çıkarma aşamasına geçersin sana tavsiyem biraz dışarı da çıkman 15 günlükken bebek ben yine ağlama krizine girdim sonra eşim beni aldı dışarıya çıkardı başbaşa yemek yedik bana alışveriş yaptık birkaç saat evden uzaklaştım eşim benimle uzun uzun konuştu dertlestik o günden sonra kendime gelmeye başladım
Kesinlikle çok zor. Benden iyi bir anne olmayacak gibi hissediyorum sürekli.Ay ne biçim konuşma şekli o öyle.Hiç profesyonelce değil.Benim normal doğum yapma ihtimalim vardı annem ben kaç gün popomun üstüne oturup seni emziremedim ne farketti sezaryenden o kadar da sancı çektim dedi kendi isteğimle sezaryen oldum.İkisinin de kendine göre sıkıntıları var canım.Ben mesela doğumdan sonra uykumda dişlerimi sıkmaya başladım.İlla bişeylerden etkileniyoruz.
Kolay değil annelikte zor.Bir anda bir sürü sorumluluk yüklendi üstümüze.
Hayır sakinleşmiyor ya anlamadık. memede uyuyo sadece zaten yerine koltuğa vs koyunca uyanıyor hemen ya da 5 dk uyuyor uyanıyor. Gezdiriyoruz vs kar etmedi öyle ağlıyor ki çatlayacak sanki kıpkırmızı oluyor ağlaya ağlayaO zaman gazı olabilir ya altı temizse karnı toksa senin de kollarında emiyosa aklıma başka bı sıkıntı gelmiyo biraz gezdirince falan sakinlesiyo mu
Dort ay öncesi için hiç denemek bile istemyrm :). Çok değişecek diye ama yapabileni tebrik ederm tabi ilk oğlumda. Çok ugrastm uyku eğitimi için kendimi aşırı hirpaladm yiprattm. Olmadıdw zaten. 4 yaşında hala uykuyu hiç sevmyr. Sabah 6 ayakta uyu diyorm ben sevmyrm diyor o dereceUyku rutini olusturaniniz var mi kizlar? Rastgele mi yoksason 4 gundur bi tik fazla yorulsun uykuya gecerken canimiz cikiyo bende 2 gundur karanlik oda kurdum uykuya dalacakken yatagina birakiyorim 5dk debelenip uyuyo ama ne kadar boyle devam eder bilmiyorum tecrubesi olan napmak lazim?
canim dogdugu andan itibaren boyle cok az azaldi ama gecmediCanim dogdugundan itibarrn boylemi yoksa sonradanmi olustu?
Saat 9 dan sabah 6 ya kadar uyanmiyor mu emmek icin ? Benim kiz cok fazla uyaniyor geceBi haftadır filan akşam 8.30 da beni uyut diye debeleniyo 9 -9.15 gibi gece uykusuna geçiyor.
İlla kendi odamızda hafif loş ışıkta (öyle alıştı) ve yatağında uyumalı. Önce emiyor sonra reflüden dolayı omzumda pışpış sonra hafif hafif yatışa geçiş. Bu sürede hep uyuyor oluyor.
Gündüz 6-6.30 gibi uyanış kakalama yarı uykulu sütlenme ve çok ayılmadan geri uyuyuş derken şu saatte tam uyanıyor.
Bir bir buçuk saat uyanık kalır sonra uzun uykuya geçer yine.
Tam saatler oturmasa da en azından gece uyku rutini oluştu. Hatta bez sürekli değişiyordum şimdi ikiye düştü gece için. Emme de aynı şekilde. Kendisi istemiyor. Tok ve kuru ise ben de ellemiyorum.
Gündüz daha uzun uyanık kalıyor artık. (33. Gün bugün)
canım bebeğinin uykusu var ama dalamıyor bence, o yüzden memeye geliyordur uyumaya çalışıyordur uyuyamayınca sinirlenir atar kendini. Bende yaşadım aynı durumu sallaya sallaya çok zor uyuttum sonra normale döndüHayır sakinleşmiyor ya anlamadık. memede uyuyo sadece zaten yerine koltuğa vs koyunca uyanıyor hemen ya da 5 dk uyuyor uyanıyor. Gezdiriyoruz vs kar etmedi öyle ağlıyor ki çatlayacak sanki kıpkırmızı oluyor ağlaya ağlaya
Evet uykusu var dalamıyor memede çırpınıyo uyuyunca da koyuyorum hemen uyanıyor geri Yenidoğan döneminde mi oldu sizin ne zaman düzeldicanım bebeğinin uykusu var ama dalamıyor bence, o yüzden memeye geliyordur uyumaya çalışıyordur uyuyamayınca sinirlenir atar kendini. Bende yaşadım aynı durumu sallaya sallaya çok zor uyuttum sonra normale döndü
Yooo nerde o lüksSaat 9 dan sabah 6 ya kadar uyanmiyor mu emmek icin ? Benim kiz cok fazla uyaniyor gece
Hhahaha bende hiç uyanmıyor sandım. Dedim 33. Günde böyle olacaksa çok rahatmışYooo nerde o lükstabiki mızıklanıyor emiyor kaka yapıyor çiş yapıyor hatta bazen azıcık dertleşiyoruz. Bir de arada benim koynumda yatmak istiyor
Bu kadar saat uykunun yarısı yatağında yarısı kucağımda
Yatas junodan memnun musunuz bebegim gazdan uyuyamiyor verimli ve emzirdigim sutu kusuyor birazinicanım bebeğinin uykusu var ama dalamıyor bence, o yüzden memeye geliyordur uyumaya çalışıyordur uyuyamayınca sinirlenir atar kendini. Bende yaşadım aynı durumu sallaya sallaya çok zor uyuttum sonra normale döndü
Herşey kafada bitiyor RockyHhahaha bende hiç uyanmıyor sandım. Dedim 33. Günde böyle olacaksa çok rahatmış
Kiraz çekirdeği kemeri var denediniz mi onuYatas junodan memnun musunuz bebegim gazdan uyuyamiyor verimli ve emzirdigim sutu kusuyor birazini
Yaa iste o kismida var bunun kimi cocuk uykuyu sevmez benimki bana cektiyse biraz sbaah aksam uyurDort ay öncesi için hiç denemek bile istemyrm :). Çok değişecek diye ama yapabileni tebrik ederm tabi ilk oğlumda. Çok ugrastm uyku eğitimi için kendimi aşırı hirpaladm yiprattm. Olmadıdw zaten. 4 yaşında hala uykuyu hiç sevmyr. Sabah 6 ayakta uyu diyorm ben sevmyrm diyor o derece
Tam zamaniKızlarr yarın sünnet yaptıracağız ama eşimle kararsızız oğlumuz henüz 21 günlük çok mu erken acaba diyoruz aranızda erken sünnet yaptıran oldu mu
Emmeye alışma süreci bence çok küçük daha gazı yoksa sıkıntı yapma benceGünaydın kızlar bebeğim (12 günlük) emerken çırpınıyor elleri ayaklarıyla ve kafasını geri çekerek memeyi çekiyo bırakmıyo ama bıraksa da geri alıyor neden yapıyo böyle ayaklarıyla tepiniyo ittiriyo falan gazı yok dedi doktor
Aile hekimi yazar ama kadın doğuma gitsen daha iyi olur derim muayene açısındanKızlar bu arada bende hala sonda takılı gibi bi his var. Tuvalete gitmek bile istemiyorum bu yüzden.
Bir de sanırım ped kullanmaktan mantar enfeksiyonu oldum. Değişim sıklığına çok dikkat ettim ama antibiyotik de kullandığım için muhtemelen tetiklendi. Yıllardır yaşamıyordum. Kadın doğuma randevu bulmam zor şu an. Acaba aile hekimliği ilaç verebilir mi? Yoksa illa kadın doğuma mı gitmeliyim sizce?
Uyuyamıyor ama uyuyamadıkça huysuzlanıyo çok ağlıyo sonra memede uyuyunca koyuyorum hemen uyanıyor 10 dk sürmüyor uyuması sonra yine meme istiyor çok uzun emme olunca da süt az geliyor sanırımEmmeye alışma süreci bence çok küçük daha gazı yoksa sıkıntı yapma bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?