2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Aynısını yaşıyorum. 2 saat aralıksız emzirdiğim oluyor. Böyle olduğu için süt birikmiyor bence. O yüzden damla damla içiyor ve doymuyor. Doymadıkça sinirleniyor ve memede durmak istiyor. Kısır döngüye giriyoruz. Mamayla da destekliyorum ben normalde,mamayı yiyor, tekrar meme istiyor. Yani aslında açlıktan emmiyor. Emmek dışında bir şey bilmediği için emiyor. :/

Kıyamam ben ona ya derdini anlatamıyo olmaları çok üzücü gerçekten

Aynen aynısı evet aç olduğu için emmiyor uyuyabilmek için emiyo benimki bence.dalamadıgı için uzun emiyo hemen geri uyanınca tekrar meme istiyor dediğin gibi süt az oluyo o zaman da ama ben doydugunu düşünüyorum mama vermedim o yüzden. Bizde o kısır döngüdeyiz ben kucagımda uyutuyorum bi sure hem dalıyor iyice hem de biraz zaman geçmiş oluyo en azından

Kıyamam ben ona ya derdini anlatamıyo olmaları çok üzücü gerçekten
Evet ya bazen o kadar çok ağlıyor ki bi yeri mi ağrıyor acaba diyorum uykusu var dalamıyor biliyorum ama işte gene de emin olamıyorsun

Bu çocuk seni emzik yapmış tabirini bizim için uydurmuşlar. Tuvaletini yapmak için, gazını çıkarmak için, uyumak için, uyanmak için, her şey için memede beyimiz. Şu an benim de sütümle doyuyor bence. Bugün mama almadı. Sarılık olduğu dönem aranıyordu mama verirken.

Hahah kesinlikle emzik yaptı ama yapsın 12 günlük daha bildiği tek sey o o yüzden takmıyorum çok. Emsin bol bol sadece uyanık olduğunda ağlamasa keşke uyanık oldugu her an ağlıyo

Hahah kesinlikle emzik yaptı ama yapsın 12 günlük daha bildiği tek sey o o yüzden takmıyorum çok. Emsin bol bol sadece uyanık olduğunda ağlamasa keşke uyanık oldugu her an ağlıyo
Benim ikizlerin biri de uyanik oldugu an agliyor hem de kucagima almasam kipkirmizi olup nefesi tikanincaya kadar agliyor. Ben gaza bagliyorum aslında ama bu durum beni cok yormaya basladi.

Evet uykusu var dalamıyor memede çırpınıyo uyuyunca da koyuyorum hemen uyanıyor geri Yenidoğan döneminde mi oldu sizin ne zaman düzeldi
Evet canım yenidoğan döneminde oldu ama 2-3 gün oldu sadece. Baktım uykusuzluktan yapıyor memeyi bırakıp zorla uyuttum emzik kullandım şu an normal artık 1aylığız
Yatas junodan memnun musunuz bebegim gazdan uyuyamiyor verimli ve emzirdigim sutu kusuyor birazini
Çok memnunum eğer juno almasaymışım geceleri sürekli kusuyor mu diye bakmaktan uyuyamazdım herhalde, her şeyden önce çok güvenli yani. Maşallah diyim junoda yatarken hiç kusmadı, uykusu değişiyor tabi bazen çok güzel uyuyor bazen daha az, ben gazını hep çıkartıp öyle yatırıyorum

Merhaba kızlar. Biz de bugün 1 aylık olduk. Önceleri saatlerce ses etmeden uyuyan kolayca uykuya dalan bebeklerim şimdi (özellikle biri) gaz sancilarindan uykudan uyaniyor, ikisi de zor daliyorlar yerlerine koyunca uyaniuorlar. Baslarda cok kolaydi bakmak 1 haftadir zorlaniyorum. Ben de kafa olarak hep biseylere yetismeye calisiyorum. Bu beni psikolojik olarak yoruyor. Iste örnek vereyim bebekler uyuyor olsalar bile yemek yerken acele ediyorum, banyoya girdigimde esim yanlarinda oldugu halde kendimi yine acele ederken buluyorum. Kendime rahat ol şu anin keyfini cikar desemde bu acele etme halinden cikamadim.
Bi de bu atak dönemi ne zaman oluyor? Ins ataktir da duzelirler.
Bir de ben de uyku egitimi vermek istiyorum instada cok fazla karsima cikiuor arastirdigim icin. Ama 4 aydan önce onermiyorlar. Ama en azindan rutin olusturayim dedim ufak ufak sac kurutma mak sesi actim banamisin demediler simdi uyku arkadasini deneyecegim

Benim ikizlerin biri de uyanik oldugu an agliyor hem de kucagima almasam kipkirmizi olup nefesi tikanincaya kadar agliyor. Ben gaza bagliyorum aslında ama bu durum beni cok yormaya basladi.
Aynısı istediği kadar emsin memede dursun da uyanıkken öyle ağlamasalar keşke doktora gittik bizimkinin gazı yok henüz dedi biraz daha büyüsünler toparlarlar inşallah ama bu zamanları daha yavaş geçse keşke hemen büyüsün istemiyor insan

Benimki de uykusuzluktan yapıyor dalamıyor da memeyi bırakıp nasıl uyuttun öyle çok ağlıyor ki kıpkırmızı oluyo en son nefesi kesiliyor resmen bezini alırken bile öyle meme vermeden uyutmam imkansız gibi

Önce memeyi verip sakinleştir sonra emzik kullanıyorsan emziği ver, piş piş müziği var onu aç ya da kendin pışpışla, hafif hafif poposuna vur, ilk 20 dk derin uykuya dalış aşamasıymış o arada hep yanında ol gözünü açar gibi olursa aynı şeyleri tekrar et bir süre sonra dalar. Eğer banyo yaptırıyorsan bazı bebekler banyodan sonra çok rahatlar emerken derin uykuya dalar o şekildede uyutabilirsin. Seni meme olarak gördüğü için eşinin ya da yanında kim varsa onun uyutması daha kolay olur. Benim annem ve ya eşim uyutmuştu o günlerde bende uyumuyordu

Yenidoğan dönemi için mi bunlar peki yoksa 2-3 aylık bebek için mi benimki pışpışlasam da şşşş yapsam da takmıyor 20 dk da dalsa keşke bazen 1 saat sürüyor emmesi dalması bırakmıyor aslaa emsin hiç sorun değil de uyudu diye koyunca geri uyanmasa keşke geri uyanınca tekrar emme uyuma döngüsüne dönüyoruz

Aile hekimliği verir orda bı idrar verirsin sonra verirler idrar kültürü yapılamaz sadece

canım gazını iyi çıkarıyomu gaz çok etkiler karnı sertmi kontrol et benim kızımda uykusunda falan aorun yok ama gaz damlası verdi doktor yinede karnı sert gazı var dedi her emzirmeye gazını çıkarmama rağmen uyanıkken karnına masaj yapıyorum baya işe yarıyo ama bu günler çok huysuz

kızlar sizin bebişler ne sıklıkla kaka yapıyo acaba benim bebişim 2 gündür yapamıyo ve sancı yapıyo sanırım ne yapmama gerek başına böyle bişey gelen oldumu oğlumda hiç böyle bir sorun yaşamamıştım afalladım

5.hafta ilk atak haftasi diyolar canim yani olabilir cok dogal ayni sekildeyim bide benim tek bebe ama her seyim kostur kostur fiziken kosturmadam zihinsel kosturuyorum duzen oturana kadar bebeler 4 5 aylik olana kadar boyle devam bence. Ben budizzz aldim uyku arkadasi ayicik kesinlikle aldigim en iyi seylerden biri bakin mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…