- 2 Aralık 2022
- 358
- 621
- 23
- 33
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #26.841
Aynısını yaşıyorum. 2 saat aralıksız emzirdiğim oluyor. Böyle olduğu için süt birikmiyor bence. O yüzden damla damla içiyor ve doymuyor. Doymadıkça sinirleniyor ve memede durmak istiyor. Kısır döngüye giriyoruz. Mamayla da destekliyorum ben normalde,mamayı yiyor, tekrar meme istiyor. Yani aslında açlıktan emmiyor. Emmek dışında bir şey bilmediği için emiyor. :/Uyuyamıyor ama uyuyamadıkça huysuzlanıyo çok ağlıyo sonra memede uyuyunca koyuyorum hemen uyanıyor 10 dk sürmüyor uyuması sonra yine meme istiyor çok uzun emme olunca da süt az geliyor sanırımne zamana kadar böyle olur ki dalamıyor uykuya
Kıyamam ben ona yaHayır sakinleşmiyor ya anlamadık. memede uyuyo sadece zaten yerine koltuğa vs koyunca uyanıyor hemen ya da 5 dk uyuyor uyanıyor. Gezdiriyoruz vs kar etmedi öyle ağlıyor ki çatlayacak sanki kıpkırmızı oluyor ağlaya ağlaya
Aynen aynısıAynısını yaşıyorum. 2 saat aralıksız emzirdiğim oluyor. Böyle olduğu için süt birikmiyor bence. O yüzden damla damla içiyor ve doymuyor. Doymadıkça sinirleniyor ve memede durmak istiyor. Kısır döngüye giriyoruz. Mamayla da destekliyorum ben normalde,mamayı yiyor, tekrar meme istiyor. Yani aslında açlıktan emmiyor. Emmek dışında bir şey bilmediği için emiyor. :/
Evet ya bazen o kadar çok ağlıyor ki bi yeri mi ağrıyor acaba diyorum uykusu var dalamıyor biliyorum ama işte gene de emin olamıyorsunKıyamam ben ona yaderdini anlatamıyo olmaları çok üzücü gerçekten
Bu çocuk seni emzik yapmış tabirini bizim için uydurmuşlar. Tuvaletini yapmak için, gazını çıkarmak için, uyumak için, uyanmak için, her şey için memede beyimiz. Şu an benim de sütümle doyuyor bence. Bugün mama almadı. Sarılık olduğu dönem aranıyordu mama verirken.Aynen aynısıevet aç olduğu için emmiyor uyuyabilmek için emiyo benimki bence.dalamadıgı için uzun emiyo hemen geri uyanınca tekrar meme istiyor dediğin gibi süt az oluyo o zaman da ama ben doydugunu düşünüyorum mama vermedim o yüzden. Bizde o kısır döngüdeyiz ben kucagımda uyutuyorum bi sure hem dalıyor iyice hem de biraz zaman geçmiş oluyo en azından
Evet ya bazen o kadar çok ağlıyor ki bi yeri mi ağrıyor acaba diyorum uykusu var dalamıyor biliyorum ama işte gene de emin olamıyorsun
Hahah kesinlikle emzik yaptı ama yapsın 12 günlük daha bildiği tek sey o o yüzden takmıyorum çok. Emsin bol bol sadece uyanık olduğunda ağlamasa keşke uyanık oldugu her an ağlıyoBu çocuk seni emzik yapmış tabirini bizim için uydurmuşlar. Tuvaletini yapmak için, gazını çıkarmak için, uyumak için, uyanmak için, her şey için memede beyimiz. Şu an benim de sütümle doyuyor bence. Bugün mama almadı. Sarılık olduğu dönem aranıyordu mama verirken.
Bızımde ole ınan deiisgiz bu aralarHic sorma bu aralar kavgaliyiz
Bizim doktorumuz da aynı şeyi söyledi ama yinede tedirgnlik var havalarda çok sıcak ertelesek mi diye düşünüyoruz bakalımTam zamanibizim doktorimuz 3.ayi uygun gordu ama yenidogan sunneti ilk 28 gun icinde yapiliyo
Vallahi daha once deneyimlemedigim icin karsilastirmasini yapamiyorum ama iyilesmesi 3 gun diyolarBizim doktorumuz da aynı şeyi söyledi ama yinede tedirgnlik var havalarda çok sıcak ertelesek mi diye düşünüyoruz bakalım
Benim ikizlerin biri de uyanik oldugu an agliyor hem de kucagima almasam kipkirmizi olup nefesi tikanincaya kadar agliyor. Ben gaza bagliyorum aslında ama bu durum beni cok yormaya basladi.Hahah kesinlikle emzik yaptı ama yapsın 12 günlük daha bildiği tek sey o o yüzden takmıyorum çok. Emsin bol bol sadece uyanık olduğunda ağlamasa keşke uyanık oldugu her an ağlıyo
Evet canım yenidoğan döneminde oldu ama 2-3 gün oldu sadece. Baktım uykusuzluktan yapıyor memeyi bırakıp zorla uyuttum emzik kullandım şu an normal artık 1aylığızEvet uykusu var dalamıyor memede çırpınıyo uyuyunca da koyuyorum hemen uyanıyor geri Yenidoğan döneminde mi oldu sizin ne zaman düzeldi
Çok memnunum eğer juno almasaymışım geceleri sürekli kusuyor mu diye bakmaktan uyuyamazdım herhalde, her şeyden önce çok güvenli yani. Maşallah diyim junoda yatarken hiç kusmadı, uykusu değişiyor tabi bazen çok güzel uyuyor bazen daha az, ben gazını hep çıkartıp öyle yatırıyorumYatas junodan memnun musunuz bebegim gazdan uyuyamiyor verimli ve emzirdigim sutu kusuyor birazini
AynısıBenim ikizlerin biri de uyanik oldugu an agliyor hem de kucagima almasam kipkirmizi olup nefesi tikanincaya kadar agliyor. Ben gaza bagliyorum aslında ama bu durum beni cok yormaya basladi.
Benimki de uykusuzluktan yapıyor dalamıyor da memeyi bırakıp nasıl uyuttun öyle çok ağlıyor ki kıpkırmızı oluyo en son nefesi kesiliyor resmen bezini alırken bile öyle meme vermeden uyutmam imkansız gibiEvet canım yenidoğan döneminde oldu ama 2-3 gün oldu sadece. Baktım uykusuzluktan yapıyor memeyi bırakıp zorla uyuttum emzik kullandım şu an normal artık 1aylığız
Çok memnunum eğer juno almasaymışım geceleri sürekli kusuyor mu diye bakmaktan uyuyamazdım herhalde, her şeyden önce çok güvenli yani. Maşallah diyim junoda yatarken hiç kusmadı, uykusu değişiyor tabi bazen çok güzel uyuyor bazen daha az, ben gazını hep çıkartıp öyle yatırıyorum
Önce memeyi verip sakinleştir sonra emzik kullanıyorsan emziği ver, piş piş müziği var onu aç ya da kendin pışpışla, hafif hafif poposuna vur, ilk 20 dk derin uykuya dalış aşamasıymış o arada hep yanında ol gözünü açar gibi olursa aynı şeyleri tekrar et bir süre sonra dalar. Eğer banyo yaptırıyorsan bazı bebekler banyodan sonra çok rahatlar emerken derin uykuya dalar o şekildede uyutabilirsin. Seni meme olarak gördüğü için eşinin ya da yanında kim varsa onun uyutması daha kolay olur. Benim annem ve ya eşim uyutmuştu o günlerde bende uyumuyorduBenimki de uykusuzluktan yapıyor dalamıyor da memeyi bırakıp nasıl uyuttun öyle çok ağlıyor ki kıpkırmızı oluyo en son nefesi kesiliyor resmen bezini alırken bile öyle meme vermeden uyutmam imkansız gibi
Yenidoğan dönemi için mi bunlar peki yoksa 2-3 aylık bebek için mi benimki pışpışlasam da şşşş yapsam da takmıyorÖnce memeyi verip sakinleştir sonra emzik kullanıyorsan emziği ver, piş piş müziği var onu aç ya da kendin pışpışla, hafif hafif poposuna vur, ilk 20 dk derin uykuya dalış aşamasıymış o arada hep yanında ol gözünü açar gibi olursa aynı şeyleri tekrar et bir süre sonra dalar. Eğer banyo yaptırıyorsan bazı bebekler banyodan sonra çok rahatlar emerken derin uykuya dalar o şekildede uyutabilirsin. Seni meme olarak gördüğü için eşinin ya da yanında kim varsa onun uyutması daha kolay olur. Benim annem ve ya eşim uyutmuştu o günlerde bende uyumuyordu
Aile hekimliği verir orda bı idrar verirsin sonra verirler idrar kültürü yapılamaz sadeceKızlar bu arada bende hala sonda takılı gibi bi his var. Tuvalete gitmek bile istemiyorum bu yüzden.
Bir de sanırım ped kullanmaktan mantar enfeksiyonu oldum. Değişim sıklığına çok dikkat ettim ama antibiyotik de kullandığım için muhtemelen tetiklendi. Yıllardır yaşamıyordum. Kadın doğuma randevu bulmam zor şu an. Acaba aile hekimliği ilaç verebilir mi? Yoksa illa kadın doğuma mı gitmeliyim sizce?
Geldi bile
canım gazını iyi çıkarıyomu gaz çok etkiler karnı sertmi kontrol et benim kızımda uykusunda falan aorun yok ama gaz damlası verdi doktor yinede karnı sert gazı var dedi her emzirmeye gazını çıkarmama rağmen uyanıkken karnına masaj yapıyorum baya işe yarıyo ama bu günler çok huysuzHayır sakinleşmiyor ya anlamadık. memede uyuyo sadece zaten yerine koltuğa vs koyunca uyanıyor hemen ya da 5 dk uyuyor uyanıyor. Gezdiriyoruz vs kar etmedi öyle ağlıyor ki çatlayacak sanki kıpkırmızı oluyor ağlaya ağlaya
5.hafta ilk atak haftasi diyolar canim yani olabilirMerhaba kızlar. Biz de bugün 1 aylık olduk. Önceleri saatlerce ses etmeden uyuyan kolayca uykuya dalan bebeklerim şimdi (özellikle biri) gaz sancilarindan uykudan uyaniyor, ikisi de zor daliyorlar yerlerine koyunca uyaniuorlar. Baslarda cok kolaydi bakmak 1 haftadir zorlaniyorum. Ben de kafa olarak hep biseylere yetismeye calisiyorum. Bu beni psikolojik olarak yoruyor. Iste örnek vereyim bebekler uyuyor olsalar bile yemek yerken acele ediyorum, banyoya girdigimde esim yanlarinda oldugu halde kendimi yine acele ederken buluyorum. Kendime rahat ol şu anin keyfini cikar desemde bu acele etme halinden cikamadim.
Bi de bu atak dönemi ne zaman oluyor? Ins ataktir da duzelirler.
Bir de ben de uyku egitimi vermek istiyorum instada cok fazla karsima cikiuor arastirdigim icin. Ama 4 aydan önce onermiyorlar. Ama en azindan rutin olusturayim dedim ufak ufak sac kurutma mak sesi actim banamisin demedilersimdi uyku arkadasini deneyecegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?