2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Evet bizim kah degeri yuksek cikmisti
Ama bu degere tekrar bakilmiyo topuk kaniyla
Direk cocuk endokrin doktoruna yonlendirdi
Bi ay sonra sonuc cikacakmiş
Canim bi hafta sonra aramazlarsa kendin ara sor icin rahatlar inşallah yuksek cikmaz
İnşallah ikimizde güzel haberler alırız. Ben de yarın endokrin bölümünden randevu aldım. Böyle sürekli telefonum çaldı çalacak beklemek zor, erken tanı önemli dediler. En azından yüksek bile çıksa her türlü gideceğiz hiç değilse vakit kaybetmeyim sen de sonuçlar çıkınca yaz olur mu?

Yeterli bezi ama doymuyorsa sık emince az geliyorsa da. Gözleri sarardı gibi geliyo. Elimle sıkınca süt geliyor ama az mı acaba mama vermeli miyim
Sarılık olunca genelde uzun uyuyorlar az emiyorlar ama yinede bir doktora görün istersen, mama için bir şey diyemem sütün yetiyorsa boşuna mama verme bence

O ebe hangimizle doğum anında öyle konuşsa senin gibi hissederdik. Sen kendini boş yere suçluyorsun. Ne vicdansız ne rezil bir ruhmuş öyle. Böylesi hayırlıymış, ben de normal doğum yapacakken son anda hemoroidlerim yüzünden sezeryan oldum. Doğum esnasında kanamam durmadı 45 dk sürmesi beklenen sezeryan 2:30 saat sürdü. Şükür bebek de bende iyiyiz. İşin kötü yanı dün akşam sözde hemoroidlerim daha da kötüleşmesin derken bazen sezeryanda da fırlarmış dışarı salgılanan hormonlar yüzünden ve şu an oturamıyorum. Yani her türlü başıma geleceği varmış şimdi hem sezeryanın hem basur memeciklerinin acısı içindeyim ama hakkımda buymuş hayırlısı. Bence de destek almalısın ama bu yaşadığın şey seninle değil öyle duygusal bir anda maruz kaldığın psikolojik baskı yüzünden kendini suçlama. Yorum yazan arkadaşlar çok haklı kesinlikle şikayet etmelisin ki başka insanlara da bunu yapamasın, yaşatmasın. Dilerim en kısa zamanda atlatırsın. Dua falan açıp dinle sürekli, Rabbim yüreğine ferahlık versin

Sarılık olunca genelde uzun uyuyorlar az emiyorlar ama yinede bir doktora görün istersen, mama için bir şey diyemem sütün yetiyorsa boşuna mama verme bence
Uzun uyumuyor gündüzleri sık uyanıyo gece uzun uyuyo ama hep öyleydi. Sütüm yetiyor mu bilmiyorum ki düne kadar boldu sütüm iki üç gündür çok sık emdiği için dolmuyor tam göğüslerim yumuşaklar ama elimle sıkınca süt geliyor bez sayısı da iyi 5-6 bez alıyorum. Az önce emerken bırakıp bırakıp geri aldı ondan düşündüm süt az mı diye

Kuzum bez sayın çok iyi bence sütün var ve yetiyor. ( öncelikle sütüm yetiyor mu düşüncesine kesinlikle kapılmamalısın çünkü ne kadar bebek emerse o kadar uyarıldığı için zaten artacak o konuda emin olabilirsin)
Bebekler tüm duygularını ağlama ve emme üzerinden bize anlatıyor, yani demem o ki sadece aç oldugu için yada sütün yetmediği için ağlayıp sürekli emmek istiyor diye düşünme, belki gazı var, belki üşüttü, belki bir yeri ağrıyor, belki sıcaklardan... Yani sana bir sürü sebep sıralayabirim sürekli emmek istemesi ike ilgili. Bebeğin de senin bünyen de yeni hayatına alışmaya çalışıyor annesi hem ona hem kendine zaman vermelisin, diğer kontrolün ne zaman olacak bilmiyorum ama kilo alımı ve gelişimi iyi ise kesinlikle tek anne sütü ile devam etmelisin

Teşekkür ederim bugun çok az gibi geldi sütüm bugüne kadar düşünmemiştim emerken huysuzlandı bırakıp bırakıp geri aldı sanki gelmiyor diye sinirlendi gibi geldi. Emdikçe artar inşallah o zaman

İstanbulda yenidoğan çekimi yaptıran var mı kızlar bikaç sayfaya sordum çok pahalı geldi uygun fiyatlı bi yer biliyor musunuz

Kizlar sutunuz nasil ? Benimki biraz sivimsi geliyor bir suredir ilk gunler sanki yagliydi ama simdi daha cok su gibi sivimsi geliyor , yagli olmasi icin ne yiyip icmek gerekir ? Bir de kizlar 3 litre su iciyorum bir iki bardak rezene her gun az sekerli komposto . Su tuketiminiz nasil 3 litre yeterli mi yoksa daha fazla mi iciyorsunuz bu sicaklarda ?

Bebeğinde dil altı bağı olan var mı? Bizimkinde çok hafif var dedi doktor çok fazla olmadığı ve kilo alımı güzel olduğu için kestirmenize gerek yok takip edelim dedi ama acaba kestirsek mi kkb ye yapıyormuş cerrahi müdahaleyi

Gündüz daha sıvımsı ilk gelen sonraki daha sarı ve yoğun, akşam ise sarı ve yoğun oluyor.
İlk gelen süt daha sıvı oluyor yanıltmasın sonrası önemli

Bebegi duz yatakta mi yatiriyorsunuz acaba ? Biz junoda yatiyoruz ama kucuk geldiginde direk yataga almakta tereddut ediyorum. Kusmugunu yutar diye korkuyorum

Ozel yediginiz bir sey var mi yogun olmasi icin benim sari olmuyor genelde hep beyaz ve sivi
Proteince (et, tavuk, yumurta) zengin beslenmeye çalışıyorum yanında bol yeşillik, fındık ceviz badem hurma tahin pekmez günlük tüketmeye özen gösteriyorum, rezenese anason ısırgan otu çayı içiyorum üzerine de.
Takviye olarak solgarın bira mayalı b12 tabletini ve milkin tablet kullanıyorum bu ikisini doktor tavsiyesi ile. Bolca su tüketmeye çalışıyorum su miktarı da önemli. Çok şükür süt miktarım da iyi bebeğin kilo alımıda. Tek sorun kilo veremedim hiç

Bebegi duz yatakta mi yatiriyorsunuz acaba ? Biz junoda yatiyoruz ama kucuk geldiginde direk yataga almakta tereddut ediyorum. Kusmugunu yutar diye korkuyorum
Anne yanı yatağımız reflü için ayarlanabiliyor eğimli yatırıyorum, altını değiştirmek için düz yatağa yatırdığım da dahi genelde kusuyor yeni beslenmişse, demekki eğimli yatmasının faydası var

müzik dinletiyor musun uyutmaya çalışırken onlarda etkili olabiliyor, benimkininde uykuya dalma sorunu var ama müzikle emzikle uyutuyorum
Emziği canı istediğinde tutuyor ki philips emzikten tut her marka her modeli aldık sadece tommy tipe o sapsız emziği emmeye çalışıyo onun da arkası ağır geliyo düşüyo hep. Müzik de açtım kendim de söyledim yok. Ne pişşpişş işledi ne bişey.

Sırt üstü yaturmak lazm başına sağ sol yaparsın ama kendi bedeni sırt üstü olması

Canim ben. Normal doguedum ebem bana bunları demedi ama bendede lohusalık depresyonu başladı çocuğum kucağımda elhamdülillah herşey iyi ama ben iyi değilim. Okdr birikmiş bir stres yasiyorm.ki hormonlar.ile.birliktw tavan yapti doktora bile daha gidemyrm bende gidicem ama en çok seni ben anlarm okdr enerjisiz halsizim ki. Bebegimle ilgili hiç soruj yok sorun bende

Çok özel bir konu bu konu karismaktan hep çekiniiyordm ama elimde değil yinede yaziyorm incitmeden küçük bir öneri ile diyorum ki elinden geldiğimce emzir senin sagdigin ile çocuğun emdiği ml çok çok farklı boş bile emse ki bence öyle değil. Yinede emzir her aglayisi açlıktan olmuyor canm ben bazen emziriyorm üstüne mama veryrm yine hala ağlıyor gazdan yada uykuya dalamamaktan ağlıyor

Teşekkür ederim bakalım zamanla atlatırım inşallah.
Aynen aslında bir de birikmiş stres var. Aşmam lazım ama nasıl bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…