- 26 Kasım 2022
- 1.091
- 1.722
- 63
- 30
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #27.021
sen bilirsin ben hiç kusmaması taraftarı olduğum için çok nadir düz zemine yatırıyorumdüz yatırıyorum da kafasını hep yana çevirerek uyuyor hiç yukarı doğru tutmuyor o yüzden kussa da sorun olmuyor
Pek kusmuyor da kafasını hep yana çeviriyor yoksa ben de rahat uyuyamam düzken hatta bazen kafası yamuk olmasın diye düzeltiyorum düz kafa yastığına da koydum yok gene çeviriyorsen bilirsin ben hiç kusmaması taraftarı olduğum için çok nadir düz zemine yatırıyorum
Bende besikte saliyorum uyumasi icinKolumda sallıyorum, bazen ana kucağında ve ya beşiğinde sallıyorum çok az tempoda. Ayakta sallamıyorum
Evet canım benim çok şükür yok kulağında akıntı isilikler yara olduğu için kabuk bağlamışGulue canım naptın doktora gittin mi? Merak ettim
Ben doğumdan 1 hafta önce bıraktım.Coraspin kullanıyordum.Günaydın kızlar
Birşey danışacagim
Ben gebeliğin başından beri kan sulandırıcı hap kullanıyorum ecopirin 150 mg .
Ama iğne kullanmiyorum.
Tek bir doktorla takipli değilim bi kaç doktora gidiyorum kafama göre. Ama hepsi de önerdi öyle başladım.
Şuan hepsi bırakmam için başka haftayı söylüyor biri 34 de bırak dedi diğeri 36 diğeri ameliyattan 1 hafta önce Bırak dedi kafam çok karışık.
Hap kullananlar kaçıncı haftada bıraktı acaba?
Günaydın kızlar
Birşey danışacagim
Ama iğne kullanmiyorum.
Tek bir doktorla takipli değilim bi kaç doktora gidiyorum kafama göre. Ama hepsi de önerdi öyle başladım.
Şuan hepsi bırakmam için başka haftayı söylüyor biri 34 de bırak dedi diğeri 36 diğeri ameliyattan 1 hafta önce Bırak dedi kafam çok karışık.
Yani öncelikle çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum sana inşallah hemen aşarsın bu durumu arkadaşım fakat kendini bu şekilde suçlaman çok yanlış herkes normal doğuracak diye bi kaide yok önemli olan bebeklerimiz sağlıkla gelsin doğumun her türlüsü kutsal. Zorunlu Sezeryan oldun çocuğun sağlıkla gelsin diye sen bi annesin onun için günlerce acı çektin sezeryanın ne kadar zorlu süreçleri olduğunu sezeryan olan bütün herkes biliyor normal doğum da daha hızlı iyileşme süreci yaşıyor insan. Ama sezeryan sonrasında insna bebekle kucağında perişan oluyor ağrısı acısı geçmiyor 15 20 gün hareket kısıtılaması bitmiyor tuvaletini doğru düzgün yapamıyor acısız ne gülebiliyor ne öksürebiliyo ben aklım çıkardk hapşurcam yada öksürcem de dikişim acıyacak diye. Senin bence sadece şanssızlığın yanındaki ekibinden kaynaklı olmuş o lafları bi hemşire yada ebe bana söylese direk şikayetci olurdum hayırdır yani hangi hakla bunları konuşuyor. Seni normal doğur diye o noktaya kadar zorlayan hekimin ve ebenin cahilliği bence bu durum senden kaynaklı bir hata yok doktorun doğum şeklini düzgün seçip süreci doğru yönetememesi bence umarım kendine bu düşünceler ile daha fazla zarar vermezsin çünkü küçük bir bebeğin var be onun için bunu aşmak zorundasın hepimiz aynı şekilde bazen o kadar maneviyat olarak yoruluyorum güçsüz hissediyorum ki kızım bana muhtaç olduğu için ayakta kalmaya çalışıyorum.Ben de hayırlısı buymuş diyorum ama bir yandan da üzülüyorum işte. Neden bu kadar taktığımı da anlamıyorum. Eşim bu sen değilsin, normalde bunu takacak insan değilsin sen diyor ama bilmiyorum işte.
Psikolog bir arkadaştan psikolog tavsiyesi istedim, eylülde boşmuş önerdiği kişi. Eylüle kadar bekleyeceğim bakalım. O zamana kadar lohusalık da biter herhalde.
İnanın her gece kabus görüyorum. Her uykum doğumhanede geçiyor. 5 dakika dalsam bile sıçrayarak uyanıyorum. Eşim de telaş yapıyor bu yüzden. Ağlayarak, çığlık atarak uyandığım uykular oluyor. Dert yarıştırmak değil asla amacım ama gerçekten zor durumdayım ben de. Doğumhanedeki ebe bebeğimin benim yüzümden sakat doğacağını, ben beceremediğim için özürlü çocuk doğuracağımı falan söyledi, sen ölürsen umursamam, ben bebeği doğurtmaya bakarım dedi. Hastaneden çıkacağımız gün bebeğim sarılık oldu, ben normal doğum yapamadığım için, sezaryen olduğum için geç emzirdim, sütüm gelmedi, o yüzden oldu diyerek kendimi suçladım. 10 gün boyunca her gün 6 saatte bir kan vermek için hastanedeydik, hastanenin dinlenme alanlarında uyudum, uyandım.
Yani sadece sezaryen olduğum için değil tüm bunları aşabilmek için yardıma ihtiyacım var. Tüm bunları yaşamayı da sezaryen olmama bağlıyorum. Normal doğurabilseydim bunları yaşamazdım gibi hissediyorum. O yüzden doğum şeklini aşamıyorum.
Çok sevindim canım ciddi bir şey olmamasına, biz atlattık isilikleri çok şükürEvet canım benim çok şükür yok kulağında akıntı isilikler yara olduğu için kabuk bağlamışkrem verdi sizlere d2 atayım isilikde kaşıntıya yaraya çok iyi geliyor ben çok memnun kaldım isilik olan varsa bebeği mutlaka kullansın.
O zaman suyumuzuKız o değilde benim ki göğsümun üstünde uyuyor hep ten tene değince daha çok etki yapıyor derler
Coraspirin kullaniyorudn 35. Haftada bıraktırdılarGünaydın kızlar
Birşey danışacagim
Ama iğne kullanmiyorum.
Günaydın kızlar
Birşey danışacagim
Ama iğne kullanmiyorum.
Bırak uyusun. Sonra hiç uyumayacakKızlar her emzirme sonrası bebeğinizi uyutuyor musunuz? Ben sürekli uyutuyorum ama emin değilmvbazen uyanık kalıp vakit geçirmeli mi 14 günlük
Emerken uyuyo benimki hiç uyanık kalmıyor bizden bir gün önce doğmuşKızlar her emzirme sonrası bebeğinizi uyutuyor musunuz? Ben sürekli uyutuyorum ama emin değilmvbazen uyanık kalıp vakit geçirmeli mi 14 günlük
1 aylık olunca başlıyorlar daha uzun uyanık kalmaya, şu an çok az uyanık kalırlar ondada yapabileceğiniz tek şey tummy timeKızlar her emzirme sonrası bebeğinizi uyutuyor musunuz? Ben sürekli uyutuyorum ama emin değilmvbazen uyanık kalıp vakit geçirmeli mi 14 günlük
Yani ben de kendimi sürekli sağlıklıyız diye teselli etmeye çalışıyorum. Ama yine de rüyalarıma engel olamıyorum. Her gün her gün yeniden doğum sancısı çekiyorum sanki.Yani öncelikle çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum sana inşallah hemen aşarsın bu durumu arkadaşım fakat kendini bu şekilde suçlaman çok yanlış herkes normal doğuracak diye bi kaide yok önemli olan bebeklerimiz sağlıkla gelsin doğumun her türlüsü kutsal. Zorunlu Sezeryan oldun çocuğun sağlıkla gelsin diye sen bi annesin onun için günlerce acı çektin sezeryanın ne kadar zorlu süreçleri olduğunu sezeryan olan bütün herkes biliyor normal doğum da daha hızlı iyileşme süreci yaşıyor insan. Ama sezeryan sonrasında insna bebekle kucağında perişan oluyor ağrısı acısı geçmiyor 15 20 gün hareket kısıtılaması bitmiyor tuvaletini doğru düzgün yapamıyor acısız ne gülebiliyor ne öksürebiliyo ben aklım çıkardk hapşurcam yada öksürcem de dikişim acıyacak diye. Senin bence sadece şanssızlığın yanındaki ekibinden kaynaklı olmuş o lafları bi hemşire yada ebe bana söylese direk şikayetci olurdum hayırdır yani hangi hakla bunları konuşuyor. Seni normal doğur diye o noktaya kadar zorlayan hekimin ve ebenin cahilliği bence bu durum senden kaynaklı bir hata yok doktorun doğum şeklini düzgün seçip süreci doğru yönetememesi bence umarım kendine bu düşünceler ile daha fazla zarar vermezsin çünkü küçük bir bebeğin var be onun için bunu aşmak zorundasın hepimiz aynı şekilde bazen o kadar maneviyat olarak yoruluyorum güçsüz hissediyorum ki kızım bana muhtaç olduğu için ayakta kalmaya çalışıyorum.
Olabilir canım lohusa olmak kötü evet bende bunalıma girmiş gibiydim herkes gözüme batıyordu. Zor süreçler evet ama çektiğimiz acılar bile Ne kadar zor ve güzel bir şeyi başardığımızın göstergesi. Bence kendinle gurur duymalısın.Yani ben de kendimi sürekli sağlıklıyız diye teselli etmeye çalışıyorum. Ama yine de rüyalarıma engel olamıyorum. Her gün her gün yeniden doğum sancısı çekiyorum sanki.
Ay sezaryen yeri acısından güldürmeyin beni diyordum. Şimdi yavaş yavaş düzeldi ama hala eski ben değilim. :/ bu yüzden bile suçluyorum kendimi. Normal yapabilseydim şimdi iyileşmiş olurdum diye. Lohusalık kötü vurdu beni.
Cisli bez varsa doymustur o cok cabuk iciyolar bazen kana kanabezi doluydu sabah memeyi de bitirmedi sadece ön sütü aldı bence ama uyanmadı yani her yolu denedim bir günden bir şey olmaz diyorum artık. Normalde acıkınca ortalığı ayağa kaldırıyor, gece uykusu ağır bastı fındığımın
Ben sallamıyorum canım. Emdikten sonra omzuma yatarak uyuyor. Sonra yatağına alıyorum.Kizlar siz bebeklerinizi saliyormusunuz uyumusi icin?
Bana da doktor 2 ay dedi. Bende tam o sırada tatile gideceğim denize gireceğim.Kızlar merhaba denize giren oldumı sezeryan gectikden 6hafta sonra girebilirsin dedi doktorumda enazından temiz bi denize agustos sonu gitsem diyorum ozamana 2aya yaklasmıs oluyoruz
Kendisi karar veriyor aslında buna. Uyuması normal olan ama bazen benimki uyumuyor. Koltukta yatıyor ben oturuyorum işlerimi vs yapıyorum. Bazen de hiç uyanık kalmadan uyanıp emmesi ve yine uyuması olarak geçiyor tüm gün.Kızlar her emzirme sonrası bebeğinizi uyutuyor musunuz? Ben sürekli uyutuyorum ama emin değilmvbazen uyanık kalıp vakit geçirmeli mi 14 günlük
Benim de aynısı parmak kalınlığında sol tarafımda şişlik varKızlar bir şey soracağım. Sezeryan dikiş yerimde sol kenar kısımda şişlik var. Yumru gibi ama dikişimde kızarıklık, akıntı vs yok içeriden gibi. Normal mi? İnt yazdım koku akıntı kızarıklık yoksa normal gibi ama yine de sormak istedim
Benim de öyle bir tarafta sadece. int içerideki dikişlerin düğümü toplanınca iyileşme başlayınca olur normal diyor. Kötü koku, akıntı, ateş yoksa korkmayacakmışız ama dün yoktu demin elime gelince korktum birdenBenim de aynısı parmak kalınlığında sol tarafımda şişlik var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?