2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Ben de aynı durumdayım. Üstelik dikişin üstü de şiş kaldığı için orası da ayrı bir göbek iş gibi sarkıyor. Sinirlerim çok bozuk. Yamuk dikmişler zaten. Kilo yapıştı kaldı. 10 kilo verdim gerisi kaldı. 1 ay oldu.

Aynı dertten muzdaribim
Sütüm az geliyor. Gelen sütü memeden hic almıyor meme görünce çıldırıyor.
Bende sahip veriyorum. Öyle olunca da bebeğimle çok iletişime de geçemiyorum sadece süt anneymisim onu da beceremiyorum gibi geliyor.

Benimki de çok emmek istiyo her emzirmem en az bir saat sonra mama veriyorum mamadan sonra da uyumazsa tekrar emmek istiyo ama asla olmuyo sütüm artar gibi olup tekrar azalıyo ya da onun ihtiyacı da artıyo ben sagdigım sütleri öğün olarak veriyorum arada uyumak için günde bir ya da iki öğün

Neler yapıyosun peki stresi azaltmak için benim bugün belime vurdu yuruyemiyorum şu an yatakta öyle yatıp yine 2 saattir yattığım yerden besliyorum ne zaman su süt konusunu aklımdan atıp mama da yesin tamamen mama yesin öyle büyüyen çok çocuk var düşüncesiyle gerçek hayata döneceğim bilmiyorum

Acikcasi bende de yetisemiyorum hissi var ikizlere. Hep bi kosturmaca halindeyim. Uyurlarken bile öyle. Ben de her ögün mama veriyorum. Once emziriyorum sonra mama. Ama mama konusunu takmiyorum acikcasi. Aklima onceki insanlar geliyor sutleri yetmediginde ne veriyorlardi acaba ne zor durum diye düşünuyorum. Şukür mama verebiliyoruz bu da bir nimet bence. Devamli bunu düşünme diyecegim ama elinde degil biliyorum. Baska seylere odagini cevirsen daha rahat olabilirsin cnm.

Emzirdikçe rahim daha çabuk toparlanıyormuş 6-8 hafta sürüyormuş daha erken acele etmeyin gider sağlık olsun da

Ben düz mantık gitmeye calisiyorum.elimden geldiğince ki ne kadar daha devam edebiliz böyle bilmiyorum. Süt sağıp vermek
Ama baktım olmuyor mamayla büyüyen ilk ve tek çocuk benim ki olmayacak bir şekilde büyüyecek
Benim sorunum beslenme de değil sanki iletişime geçemiyorum emzirmeyince
Mesela konusun diyorlar da ne konuşabilirim
İki agucuk gugucuk olay bitiyor bende

Bunu bende çok.merak ediyorum 60 70.sene önceki anneler ne ile besliyormus hepsinin sütü mü varmış?
Yada tarladan, bağdan bahçeden gelip 2 saatte 1 emzirme kuralına mi uyuyorlarmis.

O kadar haklısın ki senin bir de ikizler zaten senin durumunda olsam ne yapardım bilmiyorum benim kayınvalidem çok üstüme geliyo bu emme konusunda. Kendisi de zamanında eşime mama vermiş sütü yetmediği için ama şu an mama düşmanı kadın resmen. Geliyo sürekli emsin emsin diyo bı saat emziriyorum bebek artık emmek istemiyo mamaya geçiyorum mama verme emsin diyo emerken başımda dikilip emiyo mu diye soruyo eşime sürekli çok mama vermeyin verince ishal olur diyo eşimi korkutuyo bu sefer eşim mamayı az vermek istiyo bebek doymuyo çok sinir bozucu bı durum kadın bana yetersiz hissettirmek için ne yapabilirim diye düşünüp resmen sabah akşam uyguluyo.

Ben bol bol şarkı söylüyorum evin içinde geziyorum kucağımda aklıma ne gelirse o an onu anlatıyorum mesela dolabını açıp kıyafetlerini gösteriyorum tek tek falan balkona çıkarıyorum gelen geçeni anlatıyorum falan çünkü ben de konuşkan biri değilim ne konusacağımı bilmiyorum sesimi duysun diye şarkıda buluyorum çözümü

Zor olacak ama Duyma

Bunu bende çok.merak ediyorum 60 70.sene önceki anneler ne ile besliyormus hepsinin sütü mü varmış?
Yada tarladan, bağdan bahçeden gelip 2 saatte 1 emzirme kuralına mi uyuyorlarmis.
Büyük ihtimalle pirinç unuyla mama yapıp veriyolarmış eskiden öyleymiş çünkü tarlaya gidenlerin de ablası genelde bu mamayı yapıp veriyomuş iki saatte bir emzirme konusu yokmuş kayınvalidem ona da çok karşı zaten gece niye emziriyomuşum bebek uyucakmış uykusunu bölüyomuşum sanki ben çok meraklıyım uykusuz kalmaya

Arkadaşım senin sorunun ne bebekle ne emzirmeye. Senin sorun kaynağı başka
Kim isterki gece bebekte kendide uykusuz kalsın

Doktorlardan falan iyi mi biliyormuş çok seviyorsa torununu açsın kitapları okusun doktora danışsın, bu kaynanalar kapatılsın ya

Cok koyu degilse sorun yok ama koyu ve yogun koku varsa biraz mama destegi yap bence. Doktor oyle dedi valla burnunu nasil temizliyim dedigimde sut damlat dedi

Vajina içine el bez pamuk sürmüyoruz hanımlar zaten yenidoğan yeni yeni o bölgenin kendi habitatı oluşuyor bozmayın hatta vajinal duşta yapmayın, işedikçe akacak ne varsa merak etmeyin. Mantar olur sonra Allah korusun.

Kilo mevzusu konuşulmuş doğum sonrası 10 kilo vermişim sanırım 85 im 78 le filan hamile kaldım çok takmıyorum. Ama akşam yürüyüşü yapabilirsiniz bebeyi babaya bırakıp yarım saat filan.

Kızlar bu emdi emmedi süt var mıydı yok muydu mama versek mi vs mevzularına bu kadar takılmayın. Bunlara bölünürken günler geçiyor ve geri gelmeyecekler sonra buna da pişmanlık duyacaksınız. Annelik içeriden geliyor nasıl geliyorsa içinizden öyle yapın. Etrafın lafına takılmayın, kendinizi bebenizi kıyaslamayın mutlu anne mutlu bebek demişler bunu unutmayın. Enerjinizi yükseltin.

Bebekle konuşmak zor evet bir de kafa dolu olunca ne yapıyoruz hemen bebek ninnileri açıp söylüyoruz, masal anlatıyoruz, ve güncel içinnizden konuştuğunuz şeyleri de konuşabilirsiniz.

Benim de size danışacağım birşey var, gebelik sonrası hemoroid olanlar vardı bir çözüm buldular mı? Doğum sonrası bende farkettim dr bulamıyorum şuan ama gitsem ilaç verebilir mi onu da bilmiyorum boşa gitmeyeyim diyorum. Kafam çok karışık bende pıhtılar bir kaç tane oturup kalkmada sıkıntım yok kanama da yok hatta hiç olmadı ama büyük ihtimalle doğum sırasında çok zorlandım ve dikiş sonrası çok ellediler orayı kontrol için. Bu konuda birşeyler yapan bilen varsa yeşillendirsin lütfen.

Kızlar süt sağma pompası ile sağma yaptım ama başta bikaç damla geldi sonra hiç gelmedi 10 cc bile çıkmadı göğüslerim de acıdı baya. Bebek emdiğinde de gelmiyor mu acaba ya bugun ve dünkü bez sayısı düştü önceki günlere göre

Ben 92 den 80.5 e kadar dustum ama simdi durdu kilo vermem cok fazla da yemiyorum emziriyorum da ama bir turlu 79 a gelemedim cok da su iciyorum min 3 lt max 4 litre gibi

Aynı seyleri hissediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…