- 7 Mart 2019
- 3.030
- 1.482
- 133
- 33
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #27.121
İstersen doktoruna sor artık kolay kolay birşey olmaz bence dikislere ama yine de zorlamamak lazım tabiKızlar ben dün biraz kendimi zorladım sezeryan dikişlerinin yeri acıyo içten dikiş patlama riski olur mu batma oluyor hafif 18 gün oldu doğum yapalı
Ben muhasebeye dilekçe verdim aylık alıyorum ilk ayın parasi yattı bileArkadaşlar çalışıp doğum yapanlar ilk analık ödemesini yani doğum izni parasını aldınız mı?Doğumdan ne kadar sonra yatırıldı.Ben e-devlette görüyorum ama işlem devam ediyor diyor hala…
Birde 2. Yani doğum sonrası izin parası ne zaman yatar bilgisi olan var mı?
Bio gaia tavsiye ederimGünaydın kızlar, bebeğe gaz damlası kullanıp memnun kalanlar varnı aranızda. Tuvaletini yapamıyor geceden beri kıvranıyor yavrun kıpkırmizi suratı
Cnm sen kayinvalidenle mi oturuyorsun yoksa sana yardim icin mi geldi? Acikcasi yardim icin geldiyse sen o sekilde rahat edemessin. Benim kayinvalidem de iyidir hoştur ama ben de mudahaleden geriliyorum. Evet iyiligimiz icin yapiyolar belki ama insan strese giriyor. En rahat hissetmemiz gereken dönemde. Eger kendi sagligin iyiyse artik tek bakmayi düsün cnm duzene girersin hem.O kadar haklısın ki senin bir de ikizler zaten senin durumunda olsam ne yapardım bilmiyorum benim kayınvalidem çok üstüme geliyo bu emme konusunda. Kendisi de zamanında eşime mama vermiş sütü yetmediği için ama şu an mama düşmanı kadın resmen. Geliyo sürekli emsin emsin diyo bı saat emziriyorum bebek artık emmek istemiyo mamaya geçiyorum mama verme emsin diyo emerken başımda dikilip emiyo mu diye soruyo eşime sürekli çok mama vermeyin verince ishal olur diyo eşimi korkutuyo bu sefer eşim mamayı az vermek istiyo bebek doymuyo çok sinir bozucu bı durum kadın bana yetersiz hissettirmek için ne yapabilirim diye düşünüp resmen sabah akşam uyguluyo.
Hayır devletin çalışan annelere ödediği rapor parası bu ayriyeten benim calıştığım şirket bir miktar da maaş yatırıyor. Maaş çalıştığınız şirketle alakalı analık ödemesi herkese aynı yapılıyor devlet tarafındanBu analık izni ödemesi normal maaş değil mi
2 ay baya kısa sureymis sağolasın dışarı daha çıkmadım çıktığımda alayımİnternetten bakınca 2 ay içerisinde bankadan çekmek gerekiyor yazıyor bilginiz olsun almadıysanız çok geciktirmeyin.
Kalça çıkığı var mı ona bakıyorlar varsa çift bez takarak yerine oturmasını bekliyorlar genelde düzeliyor ama eğer fark edilmez ve düzelmezse yavrunun birbacağı kısa kalıyor diğerine görekalca ultrasonu cektiren var mi acaba ? Orada riskli ne cikabilir , bir sorun varsa simdiye kadar anlasilir miydi
Ben bunu bilmiyodum sadece maaşım yatacak diye düşünmüştüm maaşım yatiyo her zamanki gibi ama böyle bir para yatmadı şimdiye kadarHayır devletin çalışan annelere ödediği rapor parası bu ayriyeten benim calıştığım şirket bir miktar da maaş yatırıyor. Maaş çalıştığınız şirketle alakalı analık ödemesi herkese aynı yapılıyor devlet tarafından
Ya işin ilginç yanı bizde kaldığı falan yok iki üç günde bir bize geliyo ya da biz ona gidiyoruz bir iki saat oturup dönüyoruz o kadarı bile beni psikolojik olarak böyle yıpratmaya yetiyo çünkü yanyana olduğumuz zaman asla susmuyo benim bütün moralimi bozup öyle eve gönderiyo. Bebeğe yalnız bakıyorum en başından beri başta eşim izin aldı 15 gün falan evdeydi şimdi yalnızım bana bakması yemek yapması vs gibi bir yardımı yok yani aksine geldiğinde hizmet bekliyo ona özel yemek temizlik vs yapıyorum çünkü evin temizliğinde en ufak bişey görse de susmuyoCnm sen kayinvalidenle mi oturuyorsun yoksa sana yardim icin mi geldi? Acikcasi yardim icin geldiyse sen o sekilde rahat edemessin. Benim kayinvalidem de iyidir hoştur ama ben de mudahaleden geriliyorum. Evet iyiligimiz icin yapiyolar belki ama insan strese giriyor. En rahat hissetmemiz gereken dönemde. Eger kendi sagligin iyiyse artik tek bakmayi düsün cnm duzene girersin hem.
Genzi doludur canım benim kızımdada oluyor serum fizyolojik aşırı rahatlatıyor bebeği.Kızlar gunaydin dünden beri bebegimin birinde genzinde hirilti var ozellikle emerken ortaya cikiyor. Sicaklarda cam pencere acik cereyanda mi kaldi acaba diye dusunuyorum. Doktora gidip gitmemekte kararsiz kaldim. Şükür ateşi yok ama huzursuz oldum. Bu durumu yaşayan var mi?
Tam o dönemde ağrı oluyor benimde 1 hafta falan sürdü sonra kendiliğinden kayboldu içerden acıyor kesi yeri değilde dıştaki bende yorgunluktan falan diye düşünüyordum kendi kendine zaman geçtikce kayboldu.Kızlar ben dün biraz kendimi zorladım sezeryan dikişlerinin yeri acıyo içten dikiş patlama riski olur mu batma oluyor hafif 18 gün oldu doğum yapalı
Sen ona nanayi goster kadina bak yaa aklim almiyo benim boyle insanlari birde anne olmus birinin boyle davranmasi benim cok sinirimi oynatiyo. Sende niye yapiyosun bacim ona ozel yemekti temizlikti begenmiyosa gitsin evine yallah. Sen biseyleri ustlendikce sirtlandikca vazifen olucak bunlar. Madalya takmiyolar yapana. Yapsanda elestiriyolar. Bosver.Ya işin ilginç yanı bizde kaldığı falan yok iki üç günde bir bize geliyo ya da biz ona gidiyoruz bir iki saat oturup dönüyoruz o kadarı bile beni psikolojik olarak böyle yıpratmaya yetiyo çünkü yanyana olduğumuz zaman asla susmuyo benim bütün moralimi bozup öyle eve gönderiyo. Bebeğe yalnız bakıyorum en başından beri başta eşim izin aldı 15 gün falan evdeydi şimdi yalnızım bana bakması yemek yapması vs gibi bir yardımı yok yani aksine geldiğinde hizmet bekliyo ona özel yemek temizlik vs yapıyorum çünkü evin temizliğinde en ufak bişey görse de susmuyo
E devletteki 4a/4b iş göremezlik ödemesi görme menüsünden bakabilirsiniz rapor parasına daha anlaşılır olurBen bunu bilmiyodum sadece maaşım yatacak diye düşünmüştüm maaşım yatiyo her zamanki gibi ama böyle bir para yatmadı şimdiye kadar
Ciğerine kaçsa boğulur gibi olur nefesini toparlayamaz Allah korusun.boğazına kaçmıştır yani endişe etmeKızlar merhaba dün kızımı banyo yaptırırken eşim suyu fazla döktü köpük yoktu çocuk su yuttu genzine kaçtı sanırım nefesi kesilir gibi oldu sırtına vurunca normale döndü çok ağladı dünden beri farklı bir durum yok gibi ama tedirgin oldum çok cigerine falan kaçsa nefesini toparlayamazdı demi sanırımboğazına kaçtığı için nefesi kesilmiş gelmiştir inşallah dünden beri çok canımı sıkıyor çocuğu izleyip duruyorum.
Birşey olsa belli ederdi kendini yinede içine sinmiyor da dr götür, benim oğlumda her enişte genizine kaciriyor tıkanıp kalıyor sürekli yaşıyoruz malesefKızlar merhaba dün kızımı banyo yaptırırken eşim suyu fazla döktü köpük yoktu çocuk su yuttu genzine kaçtı sanırım nefesi kesilir gibi oldu sırtına vurunca normale döndü çok ağladı dünden beri farklı bir durum yok gibi ama tedirgin oldum çok cigerine falan kaçsa nefesini toparlayamazdı demi sanırımboğazına kaçtığı için nefesi kesilmiş gelmiştir inşallah dünden beri çok canımı sıkıyor çocuğu izleyip duruyorum.
Baktığını dinlediğini dusundugunde birşeyler anlatabilirsin mesela ,günlük şeyler falan ,agu inga gibi kelimeleri tekrar edebilirsin, önemli olan konuşmaya teşvik için senin ağız ve dil hareketlerini takip edebilmesi ve iletişimde olmasıBen düz mantık gitmeye calisiyorum.elimden geldiğince ki ne kadar daha devam edebiliz böyle bilmiyorum. Süt sağıp vermek
Ama baktım olmuyor mamayla büyüyen ilk ve tek çocuk benim ki olmayacak bir şekilde büyüyecek
Benim sorunum beslenme de değil sanki iletişime geçemiyorum emzirmeyince
Mesela konusun diyorlar da ne konuşabilirim
İki agucuk gugucuk olay bitiyor bende
Nefesi kesildi zaten ondan korktuk vurunca geldi amaCiğerine kaçsa boğulur gibi olur nefesini toparlayamaz Allah korusun.boğazına kaçmıştır yani endişe etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?