- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #27.101
Anneden gelen ostorojen hormonuypa.alakali dedi çocuk doktoru ilk 1 hafta geldiKiz bebeklerinin bezinde hafif kan bile gormek yeni dogan bebeklerde normalmis.
Benim gebelikte hemoroid oluştu. Doğumda da büyüdü yada şişti birşeyler olduBenim de size danışacağım birşey var, gebelik sonrası hemoroid olanlar vardı bir çözüm buldular mı? Doğum sonrası bende farkettim dr bulamıyorum şuan ama gitsem ilaç verebilir mi onu da bilmiyorum boşa gitmeyeyim diyorum. Kafam çok karışık bende pıhtılar bir kaç tane oturup kalkmada sıkıntım yok kanama da yok hatta hiç olmadı ama büyük ihtimalle doğum sırasında çok zorlandım ve dikiş sonrası çok ellediler orayı kontrol için.Bu konuda birşeyler yapan bilen varsa yeşillendirsin lütfen.
Kızlar süt sağma pompası ile sağma yaptım ama başta bikaç damla geldi sonra hiç gelmedi 10 cc bile çıkmadı göğüslerim de acıdı baya. Bebek emdiğinde de gelmiyor mu acaba yabugun ve dünkü bez sayısı düştü önceki günlere göre
Daha 17 günlük bu hafta kilo aldı mı bilmiyorum o yüzden anlayamıyorum boş mu emiyor acaba diyeBenim de makinada çıkmıyordu ama ilk çocuğumu 2 yaşına kadar emzirdim, (ek gidaya karşı çok dirençli bir çocuktu) yani demem o ki her makina herkeste iyi sonuç vermiyor, hastane tipi iyi diyorlar hiç denememiştim onu ( gelişimi, kilosu iyi ise takılma derim)
Benim ilki yatmış bankada yazıyorArkadaşlar çalışıp doğum yapanlar ilk analık ödemesini yani doğum izni parasını aldınız mı?Doğumdan ne kadar sonra yatırıldı.Ben e-devlette görüyorum ama işlem devam ediyor diyor hala…
Birde 2. Yani doğum sonrası izin parası ne zaman yatar bilgisi olan var mı?
Nerden baktınızBenim ilki yatmış bankada yazıyor
Doğumdan 1 hafta sonra bakmıştım sanırım. Zaten doğum olalı 17 gün oldu
İkinci kısım izin bitince diye biliyorum
Merhaba, sgk henüz onay vermemiş olabilir. ilk analık ödemesi rapor başlangıcından tam 1 ay sonra yatmıştı ptt den aldım. İkinci ödeme ise bir sonraki ay sonunda yattı e devletten hesabımı tanımlamıştım hesabıma yattı.(e devletten 4a banka ve adres değişikliği menüsünden hesabınızı tanımlayanilirsiniz)Arkadaşlar çalışıp doğum yapanlar ilk analık ödemesini yani doğum izni parasını aldınız mı?Doğumdan ne kadar sonra yatırıldı.Ben e-devlette görüyorum ama işlem devam ediyor diyor hala…
Birde 2. Yani doğum sonrası izin parası ne zaman yatar bilgisi olan var mı?
E devletten 4a/4b iş gormezlik rapor bölümündenNerden baktınız
İkinci ödeme rapor bitmeden yattı mı?Merhaba, sgk henüz onay vermemiş olabilir. ilk analık ödemesi rapor başlangıcından tam 1 ay sonra yatmıştı ptt den aldım. İkinci ödeme ise bir sonraki ay sonunda yattı e devletten hesabımı tanımlamıştım hesabıma yattı.(e devletten 4a banka ve adres değişikliği menüsünden hesabınızı tanımlayanilirsiniz)
Benim doğum 5 temmuzda oldu,2. Ödeme de temmuz sonunda yattı. Benim raporum 20 eylülde bitecek.İkinci ödeme rapor bitmeden yattı mı?
Benim rapor Ekim'de bitecek ben rapor bitince yatacak biliyordum
Ben göğüs yaralarımdan dolayı ki hala var emziremediğimde sağıp veriyordum ve mastıt oldum gittiğimde bana sağma makinesinin bütün kanallara ulaşmadığı için o yüzden süt kanallarımın tıkandığı söylendi ki sürekli sağıyordum bebeğin memeyi emmesiyle bütün kanallara ulaşılıyormuş yani bu makineler gerçek süt miktarını göstermiyor daha fazlası bizde mevcut tecrübeyle sabitKızlar süt sağma pompası ile sağma yaptım ama başta bikaç damla geldi sonra hiç gelmedi 10 cc bile çıkmadı göğüslerim de acıdı baya. Bebek emdiğinde de gelmiyor mu acaba yabugun ve dünkü bez sayısı düştü önceki günlere göre
Bence 3 ödeme olucak bu aradaBenim doğum 5 temmuzda oldu,2. Ödeme de temmuz sonunda yattı. Benim raporum 20 eylülde bitecek.
Otorite konuşmuş hangi doktora bilgisiyle bu kanıya varmış acaba uzaklaştırma kararı aldırılabilse keşke böyle vakalaraBüyük ihtimalle pirinç unuyla mama yapıp veriyolarmış eskiden öyleymiş çünkü tarlaya gidenlerin de ablası genelde bu mamayı yapıp veriyomuş iki saatte bir emzirme konusu yokmuş kayınvalidem ona da çok karşı zaten gece niye emziriyomuşum bebek uyucakmış uykusunu bölüyomuşum sanki ben çok meraklıyım uykusuz kalmaya
Bence yediğimiz içtiklerimizle alakalı onlar bizim gibi beslenmiyorlarmış ki her şeyin iyisini yiyorlarmış kendileri yapıyorlarmış biz genetiği oynanmış şeylerle karın doyuyoruz o bebeğin içtiği sütteki vitaminle bizim süt bir değil ki su gibi bir şey bizimki onun bir verdiğini biz bu vermeyle anca yakalıyoruzdur ben öyle düşünüyorum zaman eski zaman değil hala o zamanda yaşıyorlar o yüzden garipsiyorlar her şeyiBunu bende çok.merak ediyorum 60 70.sene önceki anneler ne ile besliyormus hepsinin sütü mü varmış?
Yada tarladan, bağdan bahçeden gelip 2 saatte 1 emzirme kuralına mi uyuyorlarmis.
mmasaja devam ediyorum oğlum her gün 3-4 defa yapıyodu o yüzden tedirgin oldum biraz 2 gün yapmadığı oluyo 3 gün yapmadığı oluyo gazını çok şükür güzel çıkartıyo10 gune kadar normal gecenlerde 4 gun yapmadi benim ki. Sen yine masaja falan devam et ama
Bu analık izni ödemesi normal maaş değil miMerhaba, sgk henüz onay vermemiş olabilir. ilk analık ödemesi rapor başlangıcından tam 1 ay sonra yatmıştı ptt den aldım. İkinci ödeme ise bir sonraki ay sonunda yattı e devletten hesabımı tanımlamıştım hesabıma yattı.(e devletten 4a banka ve adres değişikliği menüsünden hesabınızı tanımlayanilirsiniz)
Ben 23 temmuz da doğum yaptım.Benim doğum 5 temmuzda oldu,2. Ödeme de temmuz sonunda yattı. Benim raporum 20 eylülde bitecek.
Aynen bizimde oyleydi cok sık yaparken hic yapmamaya basladi ama bagirsaklar gelisiyo iste. Birde anne sutu eger tam emilirse bagirsaklarda yine kaka yapmazlarmis. Gaz cikariyosa mis.mmasaja devam ediyorum oğlum her gün 3-4 defa yapıyodu o yüzden tedirgin oldum biraz 2 gün yapmadığı oluyo 3 gün yapmadığı oluyo gazını çok şükür güzel çıkartıyo
İnternetten bakınca 2 ay içerisinde bankadan çekmek gerekiyor yazıyor bilginiz olsun almadıysanız çok geciktirmeyin.Benim ilki yatmış bankada yazıyor
Doğumdan 1 hafta sonra bakmıştım sanırım. Zaten doğum olalı 17 gün oldu
İkinci kısım izin bitince diye biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?