2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kızlar süt parasi alan var mi yani devlet böyle bisey yatiriyormuş bir kereye mahsus sanirim. Dogum parasida var o
ayri ama bi de süt parasi var. Nette baktim cok ayrintili bilgiye ulasamadim. Bilgi sahibi olan veya alan var mi nereye basvurmak gerekiyor?

Kızlar evinde termometre olup sıcaklığı bilenler için sorum olacak.
Ortalama 25 derece de bebişleri nasıl giydiriyorsunuz?
Ben bugün soracaktim bu durumu ben İstanbul da oturuyorum geceleri artik serin oluyor. Atlet ve uzun kollu üst giydiriyorum alttan da ayakli don bere takmiyorum uzerlerine penye battaniye örtuyorum ama bana bugün üsuyorlarmis gibi geldi penye battaniye yeterli gelmiyor

Kiz lahana etmisin bebeleri ahahaha terletme oda hasta eder. Bende istanbuldayim aynen geceleri serin ama yine 25 26 derece anca. Kisa kollu zibin corap ve ince uyku tulumuyla yatiriyorum ben. Gun icinde de zibiniyla geziyo. Elleri ayaklari ve yuzleri soguk olabiliyo ama ense ve gogusune ellediginde sicaksa usumuyodur bidiklar

Aslında hepsi :) genel olarak mutlaka olmalı ya da bu da çok lazım değilmiş dediğiniz şeyler var mı?
Senin icin ilk zamanlar bence mutlaka olmalilar:
Gumus gogus kapaklari
Gogus ucu krem
Gogus kalkani ve pedi
Kessssinlikle depend bez ve lohusa pedi + vajinal dogum olacak ise antibiyotikli bir krem eger kesi olursa krem+ batikon gazli bez... buz torbasi
Emzirme sutyenleri ( dagi sahane )
Bol rahat pijamalar ev icinde hastane icinde +hastaneye corap ve hirka
Her daim yaninda bir su matarasi
Rezene/kimyon
Gogus pompasi
Benim ilk 20 gunum bunlar arasinda gecti
Bebek icin
Hastaneye iki set gotursen yeter hastanede de giydiriyolar biseyler cunku
Onun disinda bebeye gerek bisey yok valla
Evde ise bence yatak ici destek yastigi aklin kalmiyo donemez ama olsun lohusa kafasi
Emzirme yastigi
Eldiven giydir ilk zamanlar sagini solunu ciziyolar kagit kesigi etkisi o tirnaklar
Bol anne kucagi bol meme bol ten temasi bitti gitti ilk 15 gunu gecir gerisi su gibi
Zaten bebegin degil senin bakima ihtiyacin olan bir sure sana guzel bakilirsa sen bebegine misler gibi bakarsin

Atladigim varsa kizlar eklesin

Yok kuzu nerde 25-26 derece geceleri istanbul 17-18 derecelere düsmuş. Evler o kadar olmasa da serin ben bile usuyorum sabah namazinda. Tabii herkesin ev ici de farklidir. Bende yazin tek zibinla yatiriyodum ama artik dikkat etmek lazim hirilti da oluyor usuyünce bakıyorum. Bi de yakinda ben bere de takmaya baslicam hastanede prof geldi cocuklara bakmak icin. Bebekler en cok kafadan üsür ve hasta olur bere takmayi asla ihmal etme dedi.

Ay kis gibi yaa cok dusuk derecelee diyosun bizde hala 25 26 geceleri. Bereyi ben serinse dustam sonra anca takiyorum yaa yenidoganken taktik hep

Evet mantıklı alıcam karar verdim. İyi yapmışsın herşey uçtu gidiyor

Ben onu bağlamayı beceremşyorum
Kolay aslında bikaç kere yapsan alışırsın bende bağlıyorum da bebeği aynaya bakmadan koyamıyorm şuan çok rahat oluyo ama durma yürü istiyor hep ben de az kullandım sık kullansam iş yaparken falan iyi olur ama bazen duruyo bazen durmuyo içinde

Kızlar selam ben nezle oldum bebeğime geçmesin diye maskeli geziyorum ama öpememek koklayamamak çok zormuş ıhlamur, kış çayı, tavuk çorbası, tarhana hepsini yaptım limon yedim ama yok iyileşemiyorum başka bir tavsiyesi olan var mi

Evet cnm ben başvurdum aile ve sosyale başvuru yapılıyor burda ama daha almadım ayın 20 sinden sonra hesba geçer dediler

Dört gün çektim canım ben parol kullan izolik su varsa burbuna şırınga yoluyla sık ben öyle iglestim yemek ye bol su iç bünyem düşmesin

Aynı durum benim.evdede var deniz hemen yanımızda olunca akşama doğru baya serin oluyor zıbın üstüne kazak giydiriyorum bazen kazağın üstüne uzun kollu yelek aldım giyiyor vücudu soguyunca hemen kusuyor mideyi bozuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…