2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Denemeden yazmayayim dedim kizlar dis kasima oyuncaklari aldim. Alicak oldugunuzda oioi marka alin silikonu yumusak ve toz toplamiyo. İci sulu olanlari zaten almadim bile korkutuyo beni patlar matlar. Mochi marka almistim bide cok guzel sekli tutusu falan ama toz topluyo surekli yikamak gerekiyo

çok teşekkür ederim:) ilk zamanlar tulumlar mı daha iyi oluyor yoksa ikili takımlar mı? reflü yatağına ihtiyaç var mı? bir de bebek arabası önerileriniz neler ?

Kisa kollu zibin ve corap. Corapta gereksizde ben huyluyum

Ben uzun kollu tulum giydiriyorum

Ben uzun kol zıbın pijama giydiriyorum üstüne battaniye

Ben uzun kollu zıbın patikli alt giydiriyorum sadece

Tulum giydirip yatıyorum artık müslin örtü ile de yarım kundak yapıyorum

Sağolun kızlar. 25 derece sıcaklıkta uyuturken kısa kollu + ince bir pijama altı giydiriyorum. Üstüne ise ince battaniye örtüyorum. Fazla mı giydiriyorum acaba diyordum ama size göre az bile giydiriyormuşum
Doktorlar daha da az giydir diyorlar bu sıcaklıkta. O yüzden emin olamamıştım.

Netten basvurmadin de mi cnm birebir ssk ya gittin
Aynen cnm form veriyorlar babanın TC sinbebegin bilgileri başvuranın bilgilerini istiyolar hemen orda başvuruyu yaptılar benim 20 sinden sonra git çek dediler

çok teşekkür ederim:) ilk zamanlar tulumlar mı daha iyi oluyor yoksa ikili takımlar mı? reflü yatağına ihtiyaç var mı? bir de bebek arabası önerileriniz neler ?
Yani o evinizin isisina gore degisir bere takmayi ihmal etmeyin haziranda kisa kollu body altina uzun ince seklindeydik ama buyudukce soyunduk tabi siz giydiriceksiniz. Reflu yatagi olayini bilemicem bebegimde reflu yok ama bir miktar egik yatiriyorum yine ne olur ne olmaz diye. Bebek arabasi hafif olsun mutlaka tekerlekler 360 derece donebilsin tentelerinde spf korumasi olsun isofix olsun. Ben peg perego selfie kullaniyorum cokta memnunum

Ben 2 gün öncesine kadar kısakol zıbın ile yatırıyordum bazen ince uzun kol zıbın ile. 2 gündür sabahları çok soğuk oluyor üşür diye giydirdim. Birde biz şortlardan eşofmana tşörtten uzun kola geçtik üzerimize pike alıyoruz üşüdüğümüz için. Bebişte artık zıbınla üşür dedik

Kendin için kesinlikle depend götür
Önü düğmeli pijamalar ve emzirme sütyeni tavsiye ederim
Atıştırmalık götürmen çok iyi olur
Ben yazın doğum yaptım ama gece çok soğuk olmuştu senin kışa geliyor kalın bişeyler mutlaka koy çantana.
Bebek için alt üst takım 3 tane koyabilirsin.
Bol ağız mendili evde de hastanede de lazım
Müslin örtü
Alt açma örtüsü bebeğin altını temizlerken yatak batmaz
Takımları alt üst koyman daha iyi olur taşma durumunda komple tulum değiştirmezsin
Eve gelince
Burun aspiratörü bizim çok işimize yarıyor
Serum fizyolojik
Bol bol zıbın ve patikli pijama altı
Reflü yatağı aldım ben 1.5 ay yattı sonra kaldırdım destekli olmasına rağmen kaydıkça kafası sivriliyormuş gibi geldi bana. Birde doktor reflü var derse kullanın diyorlar ben kusmasın diye direk almıştım doktorlar tavsiye etmiyormuş zaten. Onun kararını sen ver
Hastaneye giderken kullanmak için pusetli araba aldım ben puset hastane için çok rahat oluyor.
Aklıma gelenler bunlar

Kullanmadıklarıma gelirsek
Bebek için tulum götürdüm geri getirdim
Bezi 20 ye yakın koymuştum çok geldi 1 gün kaldık 10 tane falan yeter artar bile
Pişik kremi götürmeyin diyenler var bence götürmek gerekiyor çünkü pişik kremi pişik olmadan kullanılmalı pişik olduktan sonra pek anlamı kalmıyor.
Temizleme pamuğu götürmüştüm pek işime yaramadı 2 tane anca kullandım.
Biberon koymuştum lazım olursa aramayalım diye doğum yaptığım hastane verdirmedi şırınga ile mama verdik.
Süt sağma makinası ve biberon için doğum yapacağın hastaneye sor benim yaptığım hastanede vardı.

Kendim için gögüs pedi, gögüs kalkanı, gögüs ucu kremi götürdüm geri getirdim kullanmadım. Bunları evde de kullanmadım aldığım gibi duruyor. Sanırım kişiden kişiye değişiyor.
Lohusa geceliği götür diyen çok kişi oldu bende çantama koydum ama giymedim doğum sonrası 1 defa kontrol oluyor pijamanı çıkarmak zor olmuyor.

Arkadaşlar 8.hafta atağını atlatan var mı aranızda. Nasıl değişiklikler gözlemlediniz ve ne kadar sürdü, sonrasında biraz ferahladıınızmı. Benim kızım şu an 8 hafta 3 günlük. Tüm uyku alışkanlıkları değişti, asla uykuya dalamıyor uykusu olsa da. Yarım saat uyuyo zınk diye kalkıyor ne yapsam uykuya döndüremiyorum. Çok bunalıyorum ve yoruluyorum yemek dahi yiyemedim bu saat oldu.

Kızlar nolur cevap verin kırmızı leke geliyo az önce fark ettim sütüm de az iki gündür ne oluyor ya adet gören var mu aramızda süt kesilmiyor değil mi bilen var mı
bugun instagramda gordum
adet olunca sut aziliyormuş ama gecici bi durum muş
ben daha adet olmadim

Kızlar nolur cevap verin kırmızı leke geliyo az önce fark ettim sütüm de az iki gündür ne oluyor ya adet gören var mu aramızda süt kesilmiyor değil mi bilen var mı
ben geçen ay adet oldum şuan sutum her zamanki gibi yani sıkıntı yok ama arada azaldığı oluyo yememe dikkat edince duzeliyo

Atak mı bilmiyorum ama benimki de 2 gün sonra 8. Haftayı dolduracak. 3 gündür çok fenayız aynı şekilde. Uykuya sadece kucağımda dalıyor. Bıraktığımda 10 dk sonra uyanıyor. İlk defa bu gece uykusuz kaldım. Bende çok yoruldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…