- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #28.801
Netten basvurmadin de mi cnm birebir ssk ya gittinEvet cnm ben başvurdum aile ve sosyale başvuru yapılıyor burda ama daha almadım ayın 20 sinden sonra hesba geçer dediler
Evet sıfır kol giydiriyorum. Oda da ben üşüyorum 24 derece üşüyeceğini düşündüm. Elleri ve ayakları soğuk oluyor bu üşüdüğünü göstermez diyorlar ama yinede bilemedim altını açınca hapşırıyor ☺İçine zıbın giyiyor öy
Ben ikisine de başvurmadım nasıl yapılıyorEvet cnm ben başvurdum aile ve sosyale başvuru yapılıyor burda ama daha almadım ayın 20 sinden sonra hesba geçer dediler
çok teşekkür ederim:) ilk zamanlar tulumlar mı daha iyi oluyor yoksa ikili takımlar mı? reflü yatağına ihtiyaç var mı? bir de bebek arabası önerileriniz neler ?Senin icin ilk zamanlar bence mutlaka olmalilar:
Gumus gogus kapaklari
Gogus ucu krem
Gogus kalkani ve pedi
Kessssinlikle depend bez ve lohusa pedi + vajinal dogum olacak ise antibiyotikli bir krem eger kesi olursa krem+ batikon gazli bez... buz torbasi
Emzirme sutyenleri ( dagi sahane )
Bol rahat pijamalar ev icinde hastane icinde +hastaneye corap ve hirka
Her daim yaninda bir su matarasi
Rezene/kimyon
Gogus pompasi
Benim ilk 20 gunum bunlar arasinda gecti
Bebek icin
Hastaneye iki set gotursen yeter hastanede de giydiriyolar biseyler cunku
Onun disinda bebeye gerek bisey yok valla
Evde ise bence yatak ici destek yastigi aklin kalmiyo donemez ama olsun lohusa kafasi
Emzirme yastigi
Eldiven giydir ilk zamanlar sagini solunu ciziyolar kagit kesigi etkisi o tirnaklar
Bol anne kucagi bol meme bol ten temasi bitti gitti ilk 15 gunu gecir gerisi su gibi
Zaten bebegin degil senin bakima ihtiyacin olan bir sure sana guzel bakilirsa sen bebegine misler gibi bakarsin
Atladigim varsa kizlar eklesin
Ben bugün soracaktim bu durumu ben İstanbul da oturuyorum geceleri artik serin oluyor. Atlet ve uzun kollu üst giydiriyorum alttan da ayakli donbere takmiyorum uzerlerine penye battaniye örtuyorum ama bana bugün üsuyorlarmis gibi geldi penye battaniye yeterli gelmiyor
Kisa kollu zibin ve corap. Corapta gereksizde ben huyluyum
Ben uzun kollu tulum giydiriyorum
Ben uzun kol zıbın pijama giydiriyorum üstüne battaniye
Ben uzun kollu zıbın patikli alt giydiriyorum sadece
Tulum giydirip yatıyorum artık müslin örtü ile de yarım kundak yapıyorum
Aynen cnm form veriyorlar babanın TC sinbebegin bilgileri başvuranın bilgilerini istiyolar hemen orda başvuruyu yaptılar benim 20 sinden sonra git çek dedilerNetten basvurmadin de mi cnm birebir ssk ya gittin
Çalışan san izne ayrildiysan doğum parası veriyorlar sütle eğer ev hanımıysan doğum vermiyolar sagdece sütü veriyolar SSK ya git başvur cnmBen ikisine de başvurmadım nasıl yapılıyor
Yani o evinizin isisina gore degisir bere takmayi ihmal etmeyin haziranda kisa kollu body altina uzun ince seklindeydik ama buyudukce soyunduk tabi siz giydiriceksiniz. Reflu yatagi olayini bilemicem bebegimde reflu yok ama bir miktar egik yatiriyorum yine ne olur ne olmaz diye. Bebek arabasi hafif olsun mutlaka tekerlekler 360 derece donebilsin tentelerinde spf korumasi olsun isofix olsun. Ben peg perego selfie kullaniyorum cokta memnunumçok teşekkür ederim:) ilk zamanlar tulumlar mı daha iyi oluyor yoksa ikili takımlar mı? reflü yatağına ihtiyaç var mı? bir de bebek arabası önerileriniz neler ?
Ben 2 gün öncesine kadar kısakol zıbın ile yatırıyordum bazen ince uzun kol zıbın ile. 2 gündür sabahları çok soğuk oluyor üşür diye giydirdim. Birde biz şortlardan eşofmana tşörtten uzun kola geçtik üzerimize pike alıyoruz üşüdüğümüz için. Bebişte artık zıbınla üşür dedikSağolun kızlar. 25 derece sıcaklıkta uyuturken kısa kollu + ince bir pijama altı giydiriyorum. Üstüne ise ince battaniye örtüyorum. Fazla mı giydiriyorum acaba diyordum ama size göre az bile giydiriyormuşum
Doktorlar daha da az giydir diyorlar bu sıcaklıkta. O yüzden emin olamamıştım.
Kendin için kesinlikle depend götüraslında genel olarak soruyorum ama dediğiniz gibi uzun olduğundan sizleri zorlayabilir:) olmazsa olmazlar , kişisel tavsiyeleriniz de olur. Her ne kadar araştırılsa da insan bazı şeyleri tecrübe etmeden bilemiyor maalesef.
Kullanmadıklarıma gelirsekaslında genel olarak soruyorum ama dediğiniz gibi uzun olduğundan sizleri zorlayabilir:) olmazsa olmazlar , kişisel tavsiyeleriniz de olur. Her ne kadar araştırılsa da insan bazı şeyleri tecrübe etmeden bilemiyor maalesef.
bugun instagramda gordumKızlar nolur cevap verin kırmızı leke geliyo az önce fark ettim sütüm de az iki gündür ne oluyor ya adet gören var mu aramızda süt kesilmiyor değil mi bilen var mı
ben geçen ay adet oldum şuan sutum her zamanki gibi yani sıkıntı yok ama arada azaldığı oluyo yememe dikkat edince duzeliyoKızlar nolur cevap verin kırmızı leke geliyo az önce fark ettim sütüm de az iki gündür ne oluyor ya adet gören var mu aramızda süt kesilmiyor değil mi bilen var mı
Makinada bebek deterjanı ile yıkadımKızlar hışırtlı kitapları nasıl temizliyorsunuz yeni aldım da
Atak mı bilmiyorum ama benimki de 2 gün sonra 8. Haftayı dolduracak. 3 gündür çok fenayız aynı şekilde. Uykuya sadece kucağımda dalıyor. Bıraktığımda 10 dk sonra uyanıyor. İlk defa bu gece uykusuz kaldım. Bende çok yoruldum.Arkadaşlar 8.hafta atağını atlatan var mı aranızda. Nasıl değişiklikler gözlemlediniz ve ne kadar sürdü, sonrasında biraz ferahladıınızmı. Benim kızım şu an 8 hafta 3 günlük. Tüm uyku alışkanlıkları değişti, asla uykuya dalamıyor uykusu olsa da. Yarım saat uyuyo zınk diye kalkıyor ne yapsam uykuya döndüremiyorum. Çok bunalıyorum ve yoruluyorum yemek dahi yiyemedim bu saat oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?