2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Evet sanırım ben hayatımda bu kadar majör değişiklikler olmasına adapte olamadım hala. Tüm gün herseyi koşturarak yapmak, 2 saatlik döngüler halinde aynı şeyleri yaşamak. Bunların bir bebeğin büyümesinde doğal süreçler olduğunun farkındayım ama ben zorlanıyorum sanırım. Bir de gerçekten aileye veya güvenebileceğin birine yakın oturmak da çok önemli. Yalnızlık, bebeği 5 dk olsun ağlarken bırakıp nefes alamamak insanı yıpratıyor.
Ben de istiyorum kızımın bu günlerinin tadını çıkarayım ileride pişman olmayayım. Mutsuz bir anne mutsuz bir eş mutsuz bir kadın olmak istemiyorum. Çocuğum dışında hayatımda bana ait olan başka şeyler de olsun istiyorum. Belki bunları söylemek için daha çok erken umarım daha çok küçük oldukları için böyledir şu an. Yakınlarımda bir çocuğun büyümesine hiç şahit olmadığım için ileride nasıl olacak bilemiyorum tabi.
Ama çok haklısınız, ilk olarak artık yeni bir düzen olduğunu kabullenmek gerekiyor.

Kaç aylık bebeniz ne kadar veriyorsunuz ya sütüm azalıyor gibi hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum mamadan dolayı mı ki
Kızım 3 gün sonra tam 2 aylık olacak. Ben doğduktan 2 hafta sonra başladım mama takviyesine, doğum sonrası yaşadığım stres nedeniyle sütüm azalmıştı. Bebeğim birgün çatlayana kadar ağladı. Annemin ikna etmesiyle mama aldım ve verdiğimde yavrum içip huzurla uyudu. Anladımki açlıktan ağlamış.
O zamanda beri mama da veriyorum, meme reddi yaşamadım. Hala dolu dolu sütüm yok, o göğüslerin şişmesi taşması falan bende olmuyor hiç. Anca saatlerce emzirmzsem doluluk oluyor biraz. Bir göğsümde zaten çok az süt var. Ama bebeğe memeyi sundukça emiyor ve süt üretimi de devam ediyor bir şekilde.
Ben şu an önce mememi verip ardına da genelde 60 ml mama veriyorum, ama 90 verdiğim de oluyor. Akşamları yorgunluktan dolayı iyice sütüm azalıyor mesela baktım çok kısa emebildi, sinirli, 90 veriyorum. Belki 120 versem onu da içer ama o şekilde çok üzün süre acıkmayıp emmez diye şimdilik bu civarlarda tutuyorum miktarı.
Siz ne kadar veriyorsunuz mama. Kaç saatte bir besliyorsunuz.

Teşekkürler.. İnsan bazen böyle şeyler hissedince kendinde bir anormallik var sanıyor, yargılamadan anlaşıldığını görmek gerçekten çok güzel.
Ne kadarlık oldu bebeğiniz şu anda.

Neden sütümüz böyle anlamıyorum benim de en başından beri sıkıntılı, mamayı günde 3 kere vermeye çalışıyorum 2 ye düşürmüştüm ama yine azaldı oğlum çok ağlıyor 3 e çıktım geri hatta geçen 4 defa verdim genelde 60 cc veriyorum bazen akşam yatarken 90 veriyorum

Ben daha fazla tek bakamadığım için ailemin yanına gidiyorum siz de gitmeyi düşünmez misiniz belki daha iyi oluruz

Bilemiyorum ki ben de başlarda çok kafama taktım, sağım falan yapmaya çalışıyordum düzenli artsın diye ama düzenli olamıyordu tabi, hele şimdi hiç olamıyor. Baktımki sütümü arttırmalıyım stresi daha da azalmasına neden oluyor, daha gergin oluyorum. O yüzden akışına bıraktım ben de. Tabiki sadece süt verebilmek isterdim ama mama da zehir değil inanın. Sadece mamayla beslense bile gayet sağlıklı olabiliyor bebekler. Anne sütü önemli tabi ama tek kriter değil bir çocuğun sağlığında. O yüzden ben elimden geldiğince meme vermeye çalışıyorum, göğsümü bomboş hissetsem de bir iki dakika da emse veriyorum.
Verdiğiniz miktarlar öyle fazla da gelmedi bana, ben 5 6 öğün veriyorum. Gece genelde göğsüm yetiyor uyku arasında çabuk doyuyor ama gece verdiğim de oluyor. Çok fazla takıntı haline getirmeden bebeğinizi açlıktan huzursuz etmeyecek kadar arttırabilirsinşz belki ihtiyaç duydukça. Öncesinde mutlaka meme de vererek tabi. Emzirmek çok daha konforlu kesinlikle, mamayı hazırla, biberonu yıka yanında taşı biraz külfetli. Ama kendinizi suçlu hissetmeyin sakın, artık mamaların da olabildiğince denetimli ve titizlikle üretildiğini düşünüyorum. Ek gıdaya geçince zaten azaltırız iyice inşallah.

Ben daha fazla tek bakamadığım için ailemin yanına gidiyorum siz de gitmeyi düşünmez misiniz belki daha iyi oluruz
Valla haftasonu iki günlüğüne anneme geldim ben de şu an, hatta kal bi on gün dedi ama haftaya aşıları doktor kontrolü var bebişi o yüzden döneceğim. Ama gerçekten yarım günde bile kendime geldim sanki. Hatta sanki bebeğim bile daha huzurlu ben mutluyum diye. Aşı vs. Sürecinden sonra ben de gelip kalmayı düşünüyorum. Direndim evimde düzenimi oturacağım kendi başıma idare edeceğim diye ama belki de biraz esnek olmak lazım.

bazı dönemler zor geçebilir belki kabullenmek zihnen adapte olmayı kolaylaştırır o zor zamanlarda ben şöyle düşünüyorum dünyaya adapte olmaya çalışıyor ağlayacak hep kucak isteyecek gazı olacak bunlar illaki olacak ama geçecek yapacak bişey yok deyip kabullendim kabullendikten sonra zor gelmemeye başladı ama uzun süre kucakta durunca wc için duş için falan bi 5 10 dk müsade etsen mi kızım diyorum o an bi darlanma geliyo ama geri gidiyor bir de bikaç ay sonra emekleyince ayaklanınca falan şimdiki gibi kucakta durmak istemeyecek o yüzden tadını çıkar diyorum kendi kendime işler olunca bi yanım huzursuz oluyor ama napalım bebek daha önemli aynı ev işlerini ömür boyu yapıcaz zaten

Dediğiniz gibi ben stres yaptıkça arttırmaya çalıştıkça azalıyor sanki sonra da vicdan azabı duyuyorum nasıl bebeğimi doyuramıyorum diye saçma sapan bir düşünceye kapıldım nedense memelerimle kavga edecek aşamadayım o derece psikopat oldum artık

Ben de direndim ama yok olmuyor en azından hafta sonu gidecek mesafeymiş benim ailem 12 saat uzaklıkta ben de uçakla gideceğim bir iki ay kalırım artık

Şöyle söyleyeyim her numarayı kullandım
Bebeğinin mayalı hamur gibi kolları bacakları yoksa 3 numara alabilirsin ama benim kız michelin lastik gibi o sebeple kilosu 3 numara beze tekabül etse de 4 kullanıyoruz aksi halde sıkıyor ve taşıyor
Kimi bebek uzun ince olur kilosu ağır olsa bile. Onlara daha ufak bez kullanılabilir
Mesela şuan sleepy ecologic kullanıyorum, natural olandan biraz daha büyük kalıp olarak. Yani natural 4 no ile eco 4 no aynı değil. Ecologici daha çok beğendim, tüm gece durabiliyor tek bezle. Natural olanda bir ya da iki kez değişmem gerekebiliyprdu.

Ay benim bebem hala 1 numara takıyo, son 2 gündür bacağında iz gördüm de 2 numaraya geçtim. Çok mu minik benimki be?
Yok yok, benim bebeğimin kilosu var biraz bir de yapı itibari ile mayalı hamur gibi pufi pufi. 3 numara sleepy çok sıktı ve taştı. İlk çocuğumda öyleydi ben küçük numara bez pek kullandığımı hatırlamıyorum.

Acemianneye yaptığım yorumu tekrar edeyim, bebeğin fiziki yapısına göre değişir. Bizim totomuz büyük kimi bebek aynı kilodayken bile daha küçük bez kullanabilir ince uzun diye. Ama bizimki michelin lastik. Her bir yerden boğum fışkırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…