- 2 Aralık 2022
- 358
- 621
- 23
- 33
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #28.861
Benimki sadece ince, uzun diyememYok yok, benim bebeğimin kilosu var biraz bir de yapı itibari ile mayalı hamur gibi pufi pufi. 3 numara sleepy çok sıktı ve taştı. İlk çocuğumda öyleydi ben küçük numara bez pek kullandığımı hatırlamıyorum.
Acemianneye yaptığım yorumu tekrar edeyim, bebeğin fiziki yapısına göre değişir. Bizim totomuz büyükkimi bebek aynı kilodayken bile daha küçük bez kullanabilir ince uzun diye. Ama bizimki michelin lastik. Her bir yerden boğum fışkırıyor
Coook gecici seyler... yasarken o kadar bunaliyo ki insan hic bitmeyecek gibi ama gecicek gecmezse olmaz. Belki sorumluluk yavas yavas azalicak o zamanda bu anlar ozlenicekEvet sanırım ben hayatımda bu kadar majör değişiklikler olmasına adapte olamadım hala. Tüm gün herseyi koşturarak yapmak, 2 saatlik döngüler halinde aynı şeyleri yaşamak. Bunların bir bebeğin büyümesinde doğal süreçler olduğunun farkındayım ama ben zorlanıyorum sanırım. Bir de gerçekten aileye veya güvenebileceğin birine yakın oturmak da çok önemli. Yalnızlık, bebeği 5 dk olsun ağlarken bırakıp nefes alamamak insanı yıpratıyor.
Ben de istiyorum kızımın bu günlerinin tadını çıkarayım ileride pişman olmayayım. Mutsuz bir anne mutsuz bir eş mutsuz bir kadın olmak istemiyorum. Çocuğum dışında hayatımda bana ait olan başka şeyler de olsun istiyorum. Belki bunları söylemek için daha çok erken umarım daha çok küçük oldukları için böyledir şu an. Yakınlarımda bir çocuğun büyümesine hiç şahit olmadığım için ileride nasıl olacak bilemiyorum tabi.
Ama çok haklısınız, ilk olarak artık yeni bir düzen olduğunu kabullenmek gerekiyor.
71 günlük oldu bugün yavaş yavaş düzene giriyoruz gibiTeşekkürler.. İnsan bazen böyle şeyler hissedince kendinde bir anormallik var sanıyor, yargılamadan anlaşıldığını görmek gerçekten çok güzel.
Ne kadarlık oldu bebeğiniz şu anda.
Tulumlar çok rahat oluyor bnce giydirmesi daha kolay. Babynest benim için hayat kurtarıcı oldu bnce kesinlikle alınmalıçok teşekkür ederim:) ilk zamanlar tulumlar mı daha iyi oluyor yoksa ikili takımlar mı? reflü yatağına ihtiyaç var mı? bir de bebek arabası önerileriniz neler ?
Şöyle söyleyeyim her numarayı kullandım
Bebeğinin mayalı hamur gibi kolları bacakları yoksa 3 numara alabilirsin ama benim kız michelin lastik gibi o sebeple kilosu 3 numara beze tekabül etse de 4 kullanıyoruz aksi halde sıkıyor ve taşıyor
Kimi bebek uzun ince olur kilosu ağır olsa bile. Onlara daha ufak bez kullanılabilir
Mesela şuan sleepy ecologic kullanıyorum, natural olandan biraz daha büyük kalıp olarak. Yani natural 4 no ile eco 4 no aynı değil. Ecologici daha çok beğendim, tüm gece durabiliyor tek bezle. Natural olanda bir ya da iki kez değişmem gerekebiliyprdu.
Peki kaç damla dedi. Şuan aldım da eczaneden 20 damla dedilerben doktoruma soyledim kulanabilirsin dedi
bence bitkisel oldugu icin doktor onay verir
Annelik serüveninde öğrendiğim en önemli şey herkese göre bunların çok değişken olduğu. Burada mutlaka gerekli dedikleri şeyleri ben aldım kenara koydum. Lazım olmaz dedikleri için almadıklarıma ihtiyaç duyup aldım. Reflü yatağı süt sağma makinası babynest gibi şeyler zamanla ihtiyaç durumunda alınmalı bence. Mesela bana herkes reflü yatağı dedi fakat kızım kusmuyır ve ihtiyacım olmadı. Babynest almamıştım ama ailemin yanına kalmaya gidince bir yatağa ihtiyacım oldu. Babynest alıp onda yatırdım mesela. Süt sağma makinası mutlaka al dediler ben lazım olursa alırım dedim. Ve ona ihtiyacım olmadı 300 liralık mochi pompa yetti vs vs. Bence elzem şeyleri alın geri kalanı zamanla halledin. Kıyafet içinde şunu söyleyeyim. Herkes 0-1 ay alma dedi. 0-3 aldım genelde ama kızım kilosu iyi olsa da incecik olunca içinde kayboldu. Aldığım şeylerin mevsimi geçiyor şimdi ne şortları ne elbiseleri giydiremedim. İyi ki diğer aylara almamıştım. 2 aylık ve hala 0-1 giyiyor birçok şeyde. 0-3 büyük oluyor. Bu kış için 3-6 olması gerekirsen 0-3 giydireceğim mesela.çok teşekkür ederim:) ilk zamanlar tulumlar mı daha iyi oluyor yoksa ikili takımlar mı? reflü yatağına ihtiyaç var mı? bir de bebek arabası önerileriniz neler ?
Allah sağlık versin gerisi halloluyorTeşekkürler canım o zaman 2-3 arası beni hala iadere eder, benim eşim de ilk çocuğumda ultrasonda bebek kilosu iyi ama boyu kısa çıkardı bizim çocuk Michelin lastik reklamındaki bebek gibi derdi o geldi aklıma ki bebek 48cm 3300dogmuştu
Peki kaç damla dedi. Şuan aldım da eczaneden 20 damla dediler
Hala ishal mide agrin devam ediyorsa git bence gida zehirlenmesi yaşamiş olabilirsinBenimki sadece ince, uzun diyemem. Yanakları var ama geri kalan kısmında bir şey yok kilosu az ama kilo alımı iyi şu an.
Kızlar başka bi sorum var. Dün turşu yedim. Sanırım bozulmuştu. Sabaha kadar karın ağrısı, ishal, mide bulantısı, kusma, ateşle uğraştım. Hala biraz ağrım var ama sizce ateşimi kendim mi düşürmeye çalışayım, hastaneye mi gideyim?
Havalar sıcak değil artık uzun kolluya gectik ,uzun bacaklı ve corapKızlar evinde termometre olup sıcaklığı bilenler için sorum olacak.
Ortalama 25 derece de bebişleri nasıl giydiriyorsunuz?
Turşudan olduğuna emin misin? Salgın varmış ve belirtiler bu şekildeymiş. İshal geçmiyorsa hastaneye gitmelisin.Benimki sadece ince, uzun diyemem. Yanakları var ama geri kalan kısmında bir şey yok kilosu az ama kilo alımı iyi şu an.
Kızlar başka bi sorum var. Dün turşu yedim. Sanırım bozulmuştu. Sabaha kadar karın ağrısı, ishal, mide bulantısı, kusma, ateşle uğraştım. Hala biraz ağrım var ama sizce ateşimi kendim mi düşürmeye çalışayım, hastaneye mi gideyim?
Benimki de öyleKızlar bebekleriniz nasıl uykuya dalıyor benimki memede uyuyor hep başka türlü uyutamıyorum ileride zorlanmaktan korkuyorum
Suan ayakta kucakta sallayarak pispisleyerek uyuyo memenin gozunu seveyimKızlar bebekleriniz nasıl uykuya dalıyor benimki memede uyuyor hep başka türlü uyutamıyorum ileride zorlanmaktan korkuyorum
Bugün 18 ay bebeğin halaa memede uyumasını dinledim başımdan aşağı kaynar sular döküldüSuan ayakta kucakta sallayarak pispisleyerek uyuyo memenin gozunu seveyimama uyku egitimine az daha var mecbur nasil sakinlesiyosa oyle uyuyacak
Ayağımda sallıyorum yatağında sallıyorum genelde sallayarak uyuyo memede uyuduğu da oluyoKızlar bebekleriniz nasıl uykuya dalıyor benimki memede uyuyor hep başka türlü uyutamıyorum ileride zorlanmaktan korkuyorum
Hala ishal mide agrin devam ediyorsa git bence gida zehirlenmesi yaşamiş olabilirsin
Turşudan olduğuna emin misin? Salgın varmış ve belirtiler bu şekildeymiş. İshal geçmiyorsa hastaneye gitmelisin.
Çok geçmiş olsun bugün de mümkün olduğunca dinlendir kendini inşallah iyilesirsin bir an önce artık hasta olmak bile lüks oldu bizeDün bebeyi kocaya devredip duş aldım, ateşi düşürdüm. Bi kaç saat de uyuyunca biraz kendime geldim. Karın ağrım sancı şeklinde ara ara yokluyor ama genel durumum iyi. Hastane mikrobundan korktuğum için hastaneye gitmek istemiyorum ya genel olarak. Bi de bebeyle gitmek de yoruyor biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?