- 6 Mayıs 2020
- 1.273
- 3.123
- 83
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #28.881
Ben aspiratörle de çekiyorum ufak ufak.Kızlar bebeğimin burnuna izotonik su sıkıyorum benimki damla şeklinde olandan burnundan bişey çıkmıyor hatta diğer burun deliğinden genizden mideye akığ gidiyor dışarı da çıkmıyor ama hala genzi dolu hırıltısı devam ediyor ne yapmam lazım. Buhar tutuyum mu biraz açar mı ciğerlerine sorun olur mu ya da ne yapmak lazım
Aslında şu dönemde en iyi ilaç bize dinlenmek. Birkaç gündür hem migren ağrısı tuttu hem de üşütmüşüm. İçim dışıma çıktı. Fakat bi sıcak duş ve birkaç saatlik kesintisiz uyku ile kendime geldim. Yeter ki yardımcı olacak bir eş olsun ya da anne vsDün bebeyi kocaya devredip duş aldım, ateşi düşürdüm. Bi kaç saat de uyuyunca biraz kendime geldim. Karın ağrım sancı şeklinde ara ara yokluyor ama genel durumum iyi. Hastane mikrobundan korktuğum için hastaneye gitmek istemiyorum ya genel olarak. Bi de bebeyle gitmek de yoruyor biraz
Bu iş o kadar geriyor ki beni sanki çok fazla çekerim gibi geliyo kuzenim sadece damlayı sıkıyorum hapşırıyo çıkıyo dedi bende öyle olmuyo. Azcık aspiratörle çektim gelmedi az çektim belki de. Yan yatırıp sıkınca yukarı kadar gitmez ki fışkırtarak mı sıkıyım bendeki böyle bişeyBen aspiratörle de çekiyorum ufak ufak.
Kafasından büyük sümükler çıkıyor yazık.
Birde midesine akmasın burnuna yan yatırarak sıkın diğer burnundan çıksın diğer türlü hem hıçkırık yapıyor hem de bazen midesi bulanıyor.
Eğer aspiratörle bile hırıltı geçmiyorsa alerjik bir hırıltı olabilir gözlemlemek lazım
Evet yan yatırıp fışkırtın azıcık ben öyle yapıyorumBu iş o kadar geriyor ki beni sanki çok fazla çekerim gibi geliyo kuzenim sadece damlayı sıkıyorum hapşırıyo çıkıyo dedi bende öyle olmuyo. Azcık aspiratörle çektim gelmedi az çektim belki de. Yan yatırıp sıkınca yukarı kadar gitmez ki fışkırtarak mı sıkıyım bendeki böyle bişey
Benimde öyle. Bazen anakucağına koyuyorum emzik veriyorum orda uyuyorKızlar bebekleriniz nasıl uykuya dalıyor benimki memede uyuyor hep başka türlü uyutamıyorum ileride zorlanmaktan korkuyorum
Yan yatır suyu şişenin ucuna getir eğerek bir anda bas bende böyle kullanıyorum hatta şimdi yapıcam. İçerdekiler yumuşuyor ama çıkmıyor yinede aspiratör ile çekiyorum. Yapmaya başladığımdan beri burnuna gelmeye başladı hergün yapcam gibi duruyor onların içerde biriktiğini düşünemiyorum ne hale gelir çocukBu iş o kadar geriyor ki beni sanki çok fazla çekerim gibi geliyo kuzenim sadece damlayı sıkıyorum hapşırıyo çıkıyo dedi bende öyle olmuyo. Azcık aspiratörle çektim gelmedi az çektim belki de. Yan yatırıp sıkınca yukarı kadar gitmez ki fışkırtarak mı sıkıyım bendeki böyle bişey
İnsallah diyeyimBugün 18 ay bebeğin halaa memede uyumasını dinledim başımdan aşağı kaynar sular döküldü4. Ayda yavaş yavaş uykusunu farklılaştırıym diyorum inşallah yapabilirim de
Tamam öyle deneyim bi de inşallah çıkar ciğerine kaçar diye korkuyorum açıkçası öyle bi vaka duymuştum da o yüzden korkuyorum yapmayaEvet yan yatırıp fışkırtın azıcık ben öyle yapıyorum
Çok basmayın ama sadece hafif tazyik için sıkın
Benimki de hapşırsa da çıkmıyo
Löps diye çıkıyor aspiratörle sonra kuzucuk gülmeye baslıyor rahatladığı için :)
Şuan birikti belki benimkinin yaparken çok tedirgin oluyorum ciğerlerine kacar diye tekrar deniycemYan yatır suyu şişenin ucuna getir eğerek bir anda bas bende böyle kullanıyorum hatta şimdi yapıcam. İçerdekiler yumuşuyor ama çıkmıyor yinede aspiratör ile çekiyorum. Yapmaya başladığımdan beri burnuna gelmeye başladı hergün yapcam gibi duruyor onların içerde biriktiğini düşünemiyorum ne hale gelir çocuk
Yan yatır suyu şişenin ucuna getir eğerek bir anda bas bende böyle kullanıyorum hatta şimdi yapıcam. İçerdekiler yumuşuyor ama çıkmıyor yinede aspiratör ile çekiyorum. Yapmaya başladığımdan beri burnuna gelmeye başladı hergün yapcam gibi duruyor onların içerde biriktiğini düşünemiyorum ne hale gelir çocuk
Peki 1-2 dk bekliyor musunuz yoksa hemen mi çekiyorsunuzEvet yan yatırıp fışkırtın azıcık ben öyle yapıyorum
Çok basmayın ama sadece hafif tazyik için sıkın
Benimki de hapşırsa da çıkmıyo
Löps diye çıkıyor aspiratörle sonra kuzucuk gülmeye baslıyor rahatladığı için :)
Doktorlar kaçsada bişey olmaz diyor youtube da bi izle istersen. Ters çeviriyorum sırtına vuruyorum sonra kucağıma alıyorum dik şekilde sonrada yatırıp çekiyorumŞuan birikti belki benimkinin yaparken çok tedirgin oluyorum ciğerlerine kacar diye tekrar deniycem
TamamDoktorlar kaçsada bişey olmaz diyor youtube da bi izle istersen
Vaka derken ne olmuş
İlk çocuuuuuum 24. Ayda memeden kesme ile biberondan süt içmeye geçiş yaparak uykusuna o şekilde dalmaya başladı.Bugün 18 ay bebeğin halaa memede uyumasını dinledim başımdan aşağı kaynar sular döküldü4. Ayda yavaş yavaş uykusunu farklılaştırıym diyorum inşallah yapabilirim de
Ben hemen çıkarıyorum. Sıkar sıkmaz yüzüstü kucağıma alıveriyorum ki fazlası burnundan aksın sonra sırt üstü koyup Fırt fırt yapıyorum. Böyle hergün yapınca birikmiyor daPeki 1-2 dk bekliyor musunuz yoksa hemen mi çekiyorsunuz
Bende korkup çok sıkmıyordum ama bebeğimde sürekli hırıltı vardı onlar balgama dönüştü şu an öksürüyor yavrum. O yüzden açma işlemini ihmal etme, ben doktora gittim şırınga ile yaptı öyle daha rahatlıyorlar.Şuan birikti belki benimkinin yaparken çok tedirgin oluyorum ciğerlerine kacar diye tekrar deniycem
Ben hemen çıkarıyorum. Sıkar sıkmaz yüzüstü kucağıma alıveriyorum ki fazlası burnundan aksın sonra sırt üstü koyup Fırt fırt yapıyorum. Böyle hergün yapınca birikmiyor da
Ciğerine kaçma işini duymadım hiç ama onlar belki şu Instagram videosundaki gibi çok fazla fışkırtmışlardır enjektör ile
Az önce bi videoda okudum sıktıgımız halde çıkmıyorsa birikmişse genizde acile gidip burnunu temizletmk istiyorm deyince temizliyorlarmış ince bir boru ileBende korkup çok sıkmıyordum ama bebeğimde sürekli hırıltı vardı onlar balgama dönüştü şu an öksürüyor yavrum. O yüzden açma işlemini ihmal etme, ben doktora gittim şırınga ile yaptı öyle daha rahatlıyorlar.
haklısınız genelde tecrübeler farklı olabiliyor. İlk 2 ay için kaç zıbın/tulum gerekli oluyor?Annelik serüveninde öğrendiğim en önemli şey herkese göre bunların çok değişken olduğu. Burada mutlaka gerekli dedikleri şeyleri ben aldım kenara koydum. Lazım olmaz dedikleri için almadıklarıma ihtiyaç duyup aldım. Reflü yatağı süt sağma makinası babynest gibi şeyler zamanla ihtiyaç durumunda alınmalı bence. Mesela bana herkes reflü yatağı dedi fakat kızım kusmuyır ve ihtiyacım olmadı. Babynest almamıştım ama ailemin yanına kalmaya gidince bir yatağa ihtiyacım oldu. Babynest alıp onda yatırdım mesela. Süt sağma makinası mutlaka al dediler ben lazım olursa alırım dedim. Ve ona ihtiyacım olmadı 300 liralık mochi pompa yetti vs vs. Bence elzem şeyleri alın geri kalanı zamanla halledin. Kıyafet içinde şunu söyleyeyim. Herkes 0-1 ay alma dedi. 0-3 aldım genelde ama kızım kilosu iyi olsa da incecik olunca içinde kayboldu. Aldığım şeylerin mevsimi geçiyor şimdi ne şortları ne elbiseleri giydiremedim. İyi ki diğer aylara almamıştım. 2 aylık ve hala 0-1 giyiyor birçok şeyde. 0-3 büyük oluyor. Bu kış için 3-6 olması gerekirsen 0-3 giydireceğim mesela.
bebek arabasında çok kararsızım hafif olsun diyorlar ancak çok hafif olması durumunda da yol sürüşü iyi değil deniliyor.Yani o evinizin isisina gore degisir bere takmayi ihmal etmeyin haziranda kisa kollu body altina uzun ince seklindeydik ama buyudukce soyunduk tabi siz giydiriceksiniz. Reflu yatagi olayini bilemicem bebegimde reflu yok ama bir miktar egik yatiriyorum yine ne olur ne olmaz diye. Bebek arabasi hafif olsun mutlaka tekerlekler 360 derece donebilsin tentelerinde spf korumasi olsun isofix olsun. Ben peg perego selfie kullaniyorum cokta memnunum
Bütün cevaplara bakamadım ama benim kurtarıcı dediğim 2 ürün var;aslında genel olarak soruyorum ama dediğiniz gibi uzun olduğundan sizleri zorlayabilir:) olmazsa olmazlar , kişisel tavsiyeleriniz de olur. Her ne kadar araştırılsa da insan bazı şeyleri tecrübe etmeden bilemiyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?