2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Evet doğru benimki de her verdiğimde almıyor uykusu gelince alıyor uyuyunca pıt atıyor, son günlerde dişini kaşımak için kullanıyor bide

Aynen benim annem1 aylıkken dudagına karpuz değdirecekti ben çok kızdım değdirmedim bile dedi ama bence yalayacak mı bakalım diye bakacaktı o zamandan beri sadece sevmek için vermek istiyorum bi de bikaç ay sonra tarhana şu bu veririz diyordu yok dedim bizim yediklerimiz tuzlu şekerli o şekilde 1 yaşından sonra vericem dedim o yüzden tereddüt ediyorum anneler kendi çocuğu gibi gördükleri için kendi yetiştirdikleri şeyleri yapmaya ve yaptırmaya çalışıyorlar karışıyorlar çok fazla kaynanamda sallama derdinde ya da ugraşamaz kendi bildiğini gözüm görmeden yapar büyükler biraz laf dinlemiyo o yüzden istemiyorum açıkçası ama o kız emanet çocuk bişey olur diye söylediğimi yapar gerisine karışmaz

Eskiler 3,5 aylıkken veriyormuş ek gıda olarak değil ana gıda olarak
Büyük oğlumu 6.ayında el gıdaya başlayacaktım birden emmeyi kesti mamada içmedi 4,5 aylıkken doktor ek gıdaya mecburen başlamam gerektiğini söylediğinde şok olmuştum ama açlıktan mahvolduğu için mecbur başladık obur bişekilde yemeye başladı nerde 3 kaşık kuralı meğer çocuğun dilaltı bağı varmış memeyi de biberonu da ememiyormuş onuda yanlışlıkla başka doktora randevu alınca öğrendik anında kestirdik ama iş işten geçmişti 9 aylık olmuştu her ay özelde kontrole götürdüğüm doktor bunu hiç söylemedi bize hala içim yanar, he bu arada benim erken başlayan kuzu gurme herşeyi yer, 6.ayda başlayan arkadaşlarımınkiler daha nazlı. Şimdide ortayı bulup 5.ayda tavsiye ederim diyor doktor damak gelişimi sofraya etrafa olan ilgisi açık tattırma şeklinde başlayıp yavaş yavaş arttırsın diyor

Ahhah bir aylık dha da erkenimle yaa ama düşününce diyorum ki biz büyümedik mi ne oldu işte hani şimdikilerin doğru bilgi oldukları ne malum ama sonra diyorum ki yok yaa en azından beş aylık olsun bir şu sallama olayını da hiç sevmiyorum sallamadan uyuyamıyorlar sonra Asla ve çok kötü oluyor sallamak sıkıntı ama emziksiz olduğu için benden başkası uyutamıyor ya emerek uyuyor çünkü bazen diyorum ki acaba sallamaya alıştırsam mı başkası sa sallar

Valla olabilir öyle dedi bugün doktorumuz fıldır fıldır dönüyolar hemde benim bambam atıyo elini anne yanının indirdiğimiz tarafına tutunuyo dönüyo yani yatakla bitişik olduğu için düşemez bide zaten kendini kaldırması gerekir onun için

Şaka gibi yaa sorunu fark etse çocuk emmeye devam edecek nasıl bir doktorluk bu anlamıyorum ki :/ 3.5 ay çok erken değil mi yaaa ama bir şey diyeyim mi bence 6 ay geç ben 5.ayı tadım ayı yapmak istiyorum en azından ya hem sofraya çok ilgili oğlum şimdiden

Ben yatağa bağlamadım ki uzakta duruyor ama sanırım bağlamam lazım bu dönme işi ürküttü beni döne döne kenara falan gelir de mazallah daha dönmüyor ama olsun

Yani bu doktora katılıyorum

Oy oy geçmiş olsun kuzuya aman dikkat edelim evet biz neysede bebeler hırpalanıyo bu arada aynen boyada gidiyo kilosunu belli etmiyolar artık geçen aydan beri 800 gram almış tospaa ama hiç belli değil bende çok az aldı diyerel gittim 4.ay krizleri meme reddi vardo çünkü zorla ağzına tıktığımdan almış yine aynen bizde önümüzdeki ay tadım ve mama sandalyesine alışma evrelerine geçiyoruz çok heycanlıyım bikaç kitap buldum onları okuyorum şimdi bakalım neler olcek

Canım uyku eğitimi değilde destekleri azalt veya değiştir mesela karnını uyutmadan 30dk önce doyur sonra salla zıpla hopla herkesin yapabileceği bir desteğe geç en azından sonra acıkma süresini takip eder kim bakacak ise sen işteyken o sürede uykuda besler meme olayını atlarsın biraz

Kizlar agrilarim hala devam ediyor ne haftaya dahiliye gitcem
Bel agrim yok sadece gogus agrim ve ense sirt ve kollarimda agri cok oluyor

Bizimde emme miz cok azaldi ya
2 aydan sonra basla emmek istemiyor pek
Keyfi yerinde bizimde bebegin kilosu 6640 cikti

Maşallah kuzuya ee boya gidiyor dediğin gibi sağlıklı olsunlar da canlarımız ya bu oturmayla ilgili bir şey dedi mi doktorun oturtun bu ayda vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…