- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #30.701
Evet alacağı her fırsatı denemelisinMemede mayışıyor ya o arada vereyim diyorum tam uyumadan ?
Evet doğru benimki de her verdiğimde almıyor uykusu gelince alıyor uyuyunca pıt atıyor, son günlerde dişini kaşımak için kullanıyor bideBenimki emziğe alışkın ama öyle her verdiğimde almiyo. Bazen cokcokcok emiyo bazen atıyo. O yüzden seninkinin de atması seni yanıltmasın. Ben de uykuya gecemediginde ya da gazı onu rahatsız ettiğinde veriyorum. Ya da tükürüğünü yutamadiginda
AynenKonuşmak lazım.. valla anneler verebilir arkadaş geçen annemi gizlice ağzına bişetler değdirmeye çalışırken yakaladım bırak tatları alsın Artık diyor daha bebe 3.5 aylıkkaynana da evde olmaz ya sıkıcı olur
Eskiler 3,5 aylıkken veriyormuş ek gıda olarak değil ana gıda olarakKonuşmak lazım.. valla anneler verebilir arkadaş geçen annemi gizlice ağzına bişetler değdirmeye çalışırken yakaladım bırak tatları alsın Artık diyor daha bebe 3.5 aylıkkaynana da evde olmaz ya sıkıcı olur
Ahhah bir aylık dha da erkenimle yaa ama düşününce diyorum ki biz büyümedik mi ne oldu işte hani şimdikilerin doğru bilgi oldukları ne malum ama sonra diyorum ki yok yaa en azından beş aylık olsun birAynenbenim annem1 aylıkken dudagına karpuz değdirecekti ben çok kızdım değdirmedim bile dedi ama bence yalayacak mı bakalım diye bakacaktı o zamandan beri sadece sevmek için vermek istiyorum bi de bikaç ay sonra tarhana şu bu veririz diyordu yok dedim bizim yediklerimiz tuzlu şekerli o şekilde 1 yaşından sonra vericem dedim o yüzden tereddüt ediyorum anneler kendi çocuğu gibi gördükleri için kendi yetiştirdikleri şeyleri yapmaya ve yaptırmaya çalışıyorlar karışıyorlar çok fazla kaynanamda sallama derdinde ya da ugraşamaz kendi bildiğini gözüm görmeden yapar büyükler biraz laf dinlemiyo o yüzden istemiyorum açıkçası ama o kız emanet çocuk bişey olur diye söylediğimi yapar gerisine karışmaz
Valla olabilir öyle dedi bugün doktorumuzGün içinde uyuduğunda ben de onun yanında uyuyorum o zaman başka bir yerde mi yatsam benim yüzümden erken mi kalkıyor acaba vay be teşekkür ederiz öğrendiğim iyi oldu. Valla ben grip oldum bile Allah oğlumu korusunbenimki daha dönemiyor ama dönmeye başlayınca dönüyorlar mı ya uykularında öyle amannnn Allahım anne yanı beşiğin bir tarafı inik şu an ua o zaman kaldırmamız mı lazım Allah korusun düşmesin
Şaka gibi yaa sorunu fark etse çocuk emmeye devam edecek nasıl bir doktorluk bu anlamıyorum ki :/ 3.5 ay çok erken değil mi yaaa ama bir şey diyeyim mi bence 6 ay geç ben 5.ayı tadım ayı yapmak istiyorum en azından ya hem sofraya çok ilgili oğlum şimdidenEskiler 3,5 aylıkken veriyormuş ek gıda olarak değil ana gıda olarak
Büyük oğlumu 6.ayında el gıdaya başlayacaktım birden emmeyi kesti mamada içmedi 4,5 aylıkken doktor ek gıdaya mecburen başlamam gerektiğini söylediğinde şok olmuştum ama açlıktan mahvolduğu için mecbur başladık obur bişekilde yemeye başladı nerde 3 kaşık kuralı meğer çocuğun dilaltı bağı varmış memeyi de biberonu da ememiyormuş onuda yanlışlıkla başka doktora randevu alınca öğrendik anında kestirdik ama iş işten geçmişti 9 aylık olmuştu her ay özelde kontrole götürdüğüm doktor bunu hiç söylemedi bize hala içim yanar, he bu arada benim erken başlayan kuzu gurme herşeyi yer, 6.ayda başlayan arkadaşlarımınkiler daha nazlı. Şimdide ortayı bulup 5.ayda tavsiye ederim diyor doktor damak gelişimi sofraya etrafa olan ilgisi açık tattırma şeklinde başlayıp yavaş yavaş arttırsın diyor
Ben yatağa bağlamadım ki uzakta duruyor ama sanırım bağlamam lazım bu dönme işi ürküttü beni döne döne kenara falan gelir de mazallah daha dönmüyor ama olsunValla olabilir öyle dedi bugün doktorumuzfıldır fıldır dönüyolar hemde benim bambam atıyo elini anne yanının indirdiğimiz tarafına tutunuyo dönüyo yani yatakla bitişik olduğu için düşemez bide zaten kendini kaldırması gerekir onun için
Yani bu doktora katılıyorumEskiler 3,5 aylıkken veriyormuş ek gıda olarak değil ana gıda olarak
Büyük oğlumu 6.ayında el gıdaya başlayacaktım birden emmeyi kesti mamada içmedi 4,5 aylıkken doktor ek gıdaya mecburen başlamam gerektiğini söylediğinde şok olmuştum ama açlıktan mahvolduğu için mecbur başladık obur bişekilde yemeye başladı nerde 3 kaşık kuralı meğer çocuğun dilaltı bağı varmış memeyi de biberonu da ememiyormuş onuda yanlışlıkla başka doktora randevu alınca öğrendik anında kestirdik ama iş işten geçmişti 9 aylık olmuştu her ay özelde kontrole götürdüğüm doktor bunu hiç söylemedi bize hala içim yanar, he bu arada benim erken başlayan kuzu gurme herşeyi yer, 6.ayda başlayan arkadaşlarımınkiler daha nazlı. Şimdide ortayı bulup 5.ayda tavsiye ederim diyor doktor damak gelişimi sofraya etrafa olan ilgisi açık tattırma şeklinde başlayıp yavaş yavaş arttırsın diyor
Oy oy geçmiş olsun kuzuya aman dikkat edelim evet biz neysede bebeler hırpalanıyoEvet ya 50 gr için laf ettikuzucum geçen hafta çok feci grip oldu 2 gün ateşlendi geçti ama burnu tıkalı zor emiyor üzerine de pamukçuk oldu derken iyi bile 450 g ben zayıfladı zannettim boyu uzuyor ya bide, iyi yani hafif taşıması kolay bugun puseti arabada bıraktım kucağımda götürdüm peluş tulumunu giydirdim.
Doğru tespit benimkide benimle aynı odada olunca sürekli uyanıyor maşallah bambamada herif oldu elbet arsız olacakbenimkide çok dışa dönük bir bebek bildiğin laf atıyor gördüğü kişiyi konuşturup kendine baktırana kadar anlatıyor dünyanın dedikodusu onda
Bide yemek yerken ilgisi var mı dedi hemde nasıl lokmamı sayıyor ağzımın içine içine bakıyor1 ay sonra başlıyoruz ek gıdaya dedi yani 5 aylık olunca, sınırda kilo alımı yoksa 4,5 aylıkken de tadım yaptırabilirdik dedi, aslında sütüm çok yetmiyor değil sadece iştahsız, iştahsız bebek ek gıdaya da iştahsız oluyor. Bu ara herkes grip çok dikkat edin bebişleri sarsıyor baya
Canım uyku eğitimi değilde destekleri azalt veya değiştir mesela karnını uyutmadan 30dk önce doyur sonra salla zıpla hopla herkesin yapabileceği bir desteğe geç en azından sonra acıkma süresini takip eder kim bakacak ise sen işteyken o sürede uykuda besler meme olayını atlarsın biraz6. Ay diye güzel diyor da çalışan anne olarak düşünüyorum bıraktıgımda nasıl uyuyacak diye çünkü kızım emerek uyuyor 2 ye kadar çalışıcam ama sabah 7-8 den 2 ye kadar uzun süre bebek için fikri olan var mı ne yapılmalı acaba
Hee yatağa bağla takibi allah korusun uyku haliyle sen bile kaza yapabilirsinBen yatağa bağlamadım ki uzakta duruyor ama sanırım bağlamam lazım bu dönme işi ürküttü beni döne döne kenara falan gelir de mazallah daha dönmüyor ama olsun
Süt ve süt ürünleri tüketmiyorum.Yoğurt dışında.Krema,tereyağı yasak.Geçen gün kaymak almış eşim yemiştim tekrar gördüm.Onu da bıraktım.Bende gördüm kakada kan. Ne yaptınız şuan durum ne ?
Bizimde emme miz cok azaldi yaBizde 4.ay aşımızı olduk bugün umarım ateşsiz atlatırız.,bu ay çok az kilo almış ama 450 g almış 6950 g olmuş, en az 500 g almasını beklerdik dedi 1 haftadır hasta olduğu için az az emiyordu zaten eskisi gibi saatlerce emmedi bu ay 5-10 dk hızlı hızlı emip bırakıyor başlıyor agulayıp sesli gülücükler atmaya dünyanın dedikodusu onda, dış dünyaya döndüğü için emmeye ilgisi azalmış dedi ama 5-10 dk emerkenki gayreti hızı çok komik biran önce emip işime bakayım kafasında 5.ayda geri düşkün oluyormuş memeye genelde, şuan meme reddi yok ama ilgide yok açlığını giderecek kadar emiyor
Maşallah kuzuya ee boya gidiyor dediğin gibi sağlıklı olsunlar da canlarımızOy oy geçmiş olsun kuzuya aman dikkat edelim evet biz neysede bebeler hırpalanıyobu arada aynen boyada gidiyo kilosunu belli etmiyolar artık geçen aydan beri 800 gram almış tospaa ama hiç belli değil bende çok az aldı diyerel gittim 4.ay krizleri meme reddi vardo çünkü zorla ağzına tıktığımdan almış yine aynen bizde önümüzdeki ay tadım ve mama sandalyesine alışma evrelerine geçiyoruz çok heycanlıyım bikaç kitap buldum onları okuyorum şimdi bakalım neler olcek
Kaç gram almış bu ayBizimde emme miz cok azaldi ya
2 aydan sonra basla emmek istemiyor pek
Keyfi yerinde bizimde bebegin kilosu 6640 cikti
Allah Allah geçmiş olsun ya neden olabilir kiKizlar agrilarim hala devam ediyor ne haftaya dahiliye gitcem
Bel agrim yok sadece gogus agrim ve ense sirt ve kollarimda agri cok oluyor
Açıklık azaldı mı bilmiyorum doktor ölçüyordu her ay ama açık şu an kapalı değil neden kiKızlar bebeklerinizin bingildaklari kapandı mı? Yada açıklık nasıl azaldı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?