2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Gazını çıkarıp emzirdim hem mide hem bağırsak gazı çıktıdabaşını geriye atıp mememin ucunu çekiştirirek emiyor deli etti beni uyku desen hak getire

Kızlar bu 4. Ay atağı 3 bitip 4. Aya girince mi başlıyor yoksa 4. Ay bitince mi başlıyor kafam karıştı şimdi
Hoşgeldiniz bacılarım ahahah meme reddiyle başlayan hikayemiz 4 ay 1 hafta itibariyle uyku bozukluğu eklenerek devam ediyor. 4.ay dedikleri ay malesef ki 3.5 civarı başlayıp 5e doğru sonlanıyor benim anladığım ama geçiyomuş telaş etmiyorum. Meme reddide çok takmayın kandırıp hoplayıp zıplayıp emzirmeye devam ben kilo çok az almıştır derken 800 gram almış mesela

Çok uzun süre sabırlar diliyorum kendime

Burda herkesler çalışıyor bir ben çalışmıyorum herhalde işi bıraktım 1 yaşına gelene kadar da iş falan düşünmüyorum. Bebeğinizi bırakmak zor olacak sanırım sizler için, Allah kolaylık versin

O kadar hastayım ki bu şekilde atakta olan bir bebeğe bakmak aşırı zorluyor beni bacaklarım tutmuyor resmen ve oğluma bulaşacak diye ödüm kopuyor Allah korusun burnunu temizliyorum sürekli ne yapayım doğal kürler tüketiyorum sarımsak limon bal vs. Ay bişet daha diyeceğim mochi silikon olduğu için sürekli toz topluyormuş ha bire yıkamak gerekiyormuş kullanıcı yorumu o yüzden bi tereddüt ettim

Çalışıyorum iznim bitti mecbur ücretsiz izin 1 yaşına gelsin en azından ya

5. Aya doğru mu sonlanıyormuş allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun sabırlar versin o zaman 4. Ayın emareleri başlamış bulanmakta gözümüz aydın

Kızlar bu uyku tulumları ebebek, civil, babymall vs her yerde en az 9 aydan başlıyor. Defacto’da var bir tek 3-6 ay orada da 1 tane 1,6 tog var. Hep 2,5 tog. İstanbul’da yaşıyoruz ve 2,5 togla çocuk yanar yani siz nerelerden aldınız?

Yazın 1 ay falan aynı evde yaşıyoruz, sıkıntı olmuyor da şimdi bebek var. İyi geçindiğim kayınvalideyle aramız bozulsun da istemem ama maddiyat da önemli maalesef. Bi de ben uyumlu insanım, bi şekilde yaşarım aynı evde ama eşim napcak bilemiyorum. kendi anası dahi olsa sorun çıkarır yani.
Ay yurt dışında 2 yıl izin var ne güzel. O kadar kıskanıyorum ki. Biz bebeyi 2-3 aylıkken bırakıp işe başlıcaz ya da kemer sıkıcaz. Çok saçma.

KIzlar mama kullananlar hangi mama markasını veriyorsunuz bebeğe?
Ben golden goat keçi sütü maması kullanıyorum, fiyatı sanırım biraz diğerlerine göre yüksek ama tadı falan anne sütüne baya yakın ben de baktım tadına, kabızlık aşırı gaz gibi bir problem de yaratmadı.
Ben o bahsettiğiniz Defactodaki 1.6 togu aldım, şu üzerinde periler olan lila renkli ama henüz kargoda, yarın gelecek. 2.5 bana da çok bunaltır gibi geldi.

Şuan bende denemeye başladım. Bugün hiçbir süt ürünü yemedim. Bezleri attım fotoğrafını çekip acaba biriktirsem mi ? 3 ay kontrolüne gitmedim daha 3 ayı geçtik en iyisi gidip bir görünelim. Ne zor bişeymiş bugün kakasında kan yoktu. Sadece nokta gibi bir kırmızılık vardı. Mukus devam ediyor ama.

Bebeğim doğrulmaya çalışıyor 3 aylık oturmak için başlangıç aşaması mı bu acaba ama hala dönme çabası falan yok
Benim bebeğiminde dönme çabası yok ben hep altını açınca sağa sola çevirdim 1.aydan beri ona rağmen yok. Sürekli kollarını açıp kendini kasıyor kalkmak istiyor belli ki artık yatmak istemiyor ama daha erken bence 3.ay 6 günlük daha

Ben de aldım defactodakini açıkçası beklediğimden iyi çıktı. Yatak odasını biraz serin tutmayı severim, sabah kalktığında gayet normal ısıdaydı kızım. Ne terletmiş ne üşütmüş. Kışın da bu ısıda tutarım yatak odasını. Hiç bulamazsam onun 2.sini alacağım gibi duruyor döndüre döndüre giyiyor minik kızım, başka da bulabilseydim iyiydi

Bi de insan alısıyo evde olmaya valla ben evde olmayı severim maaşlı ev hanımı gibiyim şuan ama bitti izin ücretsiz izne ayrılıym dedim eşim çok istemedi bakalım ne yapıcaz
Tabi kolay değil az çok tahmin edebiliyorum çünkü insan yaşamını gelirine göre planlıyor sonra pat maaşın biri gidiyor, 32. Haftada zorunlu doğum iznine ayrılan birinin 56 günlükken izni bitiyor 2 aylık dahi dolmuyor şimdi bu anne ne yapsın süt kuzusunu bakacak anane babanne olsa bile memesini kesip eve bırakamıyor her çocuk biberon kabul etmiyor üstelik, birde bakacak kimse yoksa daha beter. Sosyal devlet anlayışının 2 sene doğum izni vermesini öyle isterdim ki en azından ücretli doğum izni 6 ay olmalı ama bari ek gıdaya başlardı bebek sadece ilk 6 ay sadece anne sütü kamu spotuyla çalışan anne bebeğini emziremiyor çünkü, inşallah sizde kolay bir yol bulursunuz bu süreçte Allah tüm çalışan annelerimize yardım etsin kolaylık sağlasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…