- 28 Haziran 2022
- 2.076
- 1.063
- 83
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #30.801
Bazıları kan gördüm falan yazmış da bende hiçSadece biraz ishalgerçi hep sıvı zaten de miktar artıyo
İnşallah sorunsuz atlatırsınız bu süreci ah sorma kanayan yaramız malesef istediğimiz çok şey değil ki insan gelecek neslini düşünmeli herşey bir bebekle başlarYazın 1 ay falan aynı evde yaşıyoruz, sıkıntı olmuyor da şimdi bebek var. İyi geçindiğim kayınvalideyle aramız bozulsun da istemem ama maddiyat da önemli maalesef. Bi de ben uyumlu insanım, bi şekilde yaşarım aynı evde ama eşim napcak bilemiyorum.kendi anası dahi olsa sorun çıkarır yani.
Ay yurt dışında 2 yıl izin var ne güzel. O kadar kıskanıyorum ki. Biz bebeyi 2-3 aylıkken bırakıp işe başlıcaz ya da kemer sıkıcaz. Çok saçma.
Kan görmedim menenjitle aynı gün olduğu için biraz ateşi oldu o kadarBazıları kan gördüm falan yazmış da bende hiç
Burda okumadım öyle şeyler yine yaptıranlara sorayım dedim.
Bizim hiç sıkıntı olmamıştı tadıda şekerli bayılarak içmişti şifa olsun sizedeKızlar yarın rotavirüs aşırımız var. Yan etki yaşadınız mı yaptıran anneler neler olabiliyor ?
Biz evde delirmeceBende çalışmıyorum yalnız değilsin
herhangi bir yan etki olmadı, hemşire verirken yalanıp durdu bitince daha yok mu der gibi bakıyorduKızlar yarın rotavirüs aşırımız var. Yan etki yaşadınız mı yaptıran anneler neler olabiliyor ?
Benim aklım bebemdeyken odaklanamıcam ama çalışcam yani... Bunu bile hesaba katmalılar ama katmıyorlar. Çok dertliyim bu konuda yaİnşallah sorunsuz atlatırsınız bu süreci ah sorma kanayan yaramız malesef istediğimiz çok şey değil ki insan gelecek neslini düşünmeli herşey bir bebekle başlar
Ah bende. Daha geçen konu açtım bakıcı ile alakalı. Ben uzatacağım ücretsize sanırım son kararım o gibi.Benim aklım bebemdeyken odaklanamıcam ama çalışcam yani... Bunu bile hesaba katmalılar ama katmıyorlar. Çok dertliyim bu konuda ya
Aynen kafayı kaldırmak için ugrasıyı bende elinden tutup kaldırıp indiriyorum oyun yapar gibi gerçi daha erken dönmek için ama sağa sola yanda dönmüyorBenim bebeğiminde dönme çabası yok ben hep altını açınca sağa sola çevirdim 1.aydan beri ona rağmen yok. Sürekli kollarını açıp kendini kasıyor kalkmak istiyor belli ki artık yatmak istemiyor ama daha erken bence 3.ay 6 günlük daha
kesinlikle yan en azından 6 ay olsaydı ya da 6 ay 12 ye kadar olsaydı daha bebeğimin gazı geçmedi emerek uyumak istiyor ek gıda için blw istiyordum ama başkasına bırakınca nasıl olacak dökme yapma der üstünü etrafı kirletecek diye engeller mi falan emzirme kısmından ek gıda dönemini de düşünmeye başladımTabi kolay değil az çok tahmin edebiliyorum çünkü insan yaşamını gelirine göre planlıyor sonra pat maaşın biri gidiyor, 32. Haftada zorunlu doğum iznine ayrılan birinin 56 günlükken izni bitiyor 2 aylık dahi dolmuyor şimdi bu anne ne yapsın süt kuzusunu bakacak anane babanne olsa bile memesini kesip eve bırakamıyor her çocuk biberon kabul etmiyor üstelik, birde bakacak kimse yoksa daha beter. Sosyal devlet anlayışının 2 sene doğum izni vermesini öyle isterdim ki en azından ücretli doğum izni 6 ay olmalı ama bari ek gıdaya başlardı bebek sadece ilk 6 ay sadece anne sütü kamu spotuyla çalışan anne bebeğini emziremiyor çünkü, inşallah sizde kolay bir yol bulursunuz bu süreçte Allah tüm çalışan annelerimize yardım etsin kolaylık sağlasın
Bizde yan etki olmadıKızlar yarın rotavirüs aşırımız var. Yan etki yaşadınız mı yaptıran anneler neler olabiliyor ?
Bebeğin popişine baktım çatlak varsa görüyor onlar çünki eğer bakıp bu yorumu yaptıysa dediği okey bakmadan yaptıysa alerji Dr git derim ama kakada kanı önemsemiyor doktorlar kilo kaybınız yoksa o yüzden telaş etme boşa geçer zati alerjiden olsaKızlar acil yardım2 gün önce bebeğimin kakasında kan vardı. Çocuk doktoru ıkınmaktan olmuştur besin alerjisi olacağını sanmıyorum takip edin dedi. Kan olduğu gün çok ıkınmıştı dün ıkınmadı ve gece yine ıkındı şimdi baktım nokta nokta birkaç tane daha kan var kırmızı. Sizce ne yapmalıyım doktora gidelim mi yoksa bi kaç gün daha takip edeyim mi ? Bu ara kendimi tutamadım aburcubur tükettim. Birde kepek ekmek yemeye başladım alakası olabilir mi bunlardan sonra oldu çünkü ?
Bazı doktor saklamanı istiyor.Ben görür görmez götürdüm bezi.Baktı poposuna da çatlaklar var oradan da olabilir dedi.Poposuna bepanthen pişik kremi mutlaka her açmada sür dedi.Şuan bende denemeye başladım. Bugün hiçbir süt ürünü yemedim. Bezleri attım fotoğrafını çekip acaba biriktirsem mi ? 3 ay kontrolüne gitmedim daha 3 ayı geçtik en iyisi gidip bir görünelim. Ne zor bişeymiş bugün kakasında kan yoktu. Sadece nokta gibi bir kırmızılık vardı. Mukus devam ediyor ama.
Doktoru görümceme biriktir getir demiş bakmadı sonra deli etti beni diyor ama o çok taktı kafaya ya.Sanırım başka şeylerede var.Çek göster önce zaten süt ve süt ürünlerini yasaklayıp olursa tekrar gelirsin diyorlar.Şuan bende denemeye başladım. Bugün hiçbir süt ürünü yemedim. Bezleri attım fotoğrafını çekip acaba biriktirsem mi ? 3 ay kontrolüne gitmedim daha 3 ayı geçtik en iyisi gidip bir görünelim. Ne zor bişeymiş bugün kakasında kan yoktu. Sadece nokta gibi bir kırmızılık vardı. Mukus devam ediyor ama.
Mukusu artık önemsemiyor doktorlar kan yoksa sorun yok dedi bana doktorBizim bebişte oturmak istiyor.Etrafı izlemeyi istiyor sürekli.Hatta dikilmek için garip bi çabası
Bazı doktor saklamanı istiyor.Ben görür görmez götürdüm bezi.Baktı poposuna da çatlaklar var oradan da olabilir dedi.Poposuna bepanthen pişik kremi mutlaka her açmada sür dedi.
Çünkü bizimki bir gaz çıkarıyor sanırsın büyük insan diğer odadan duyuluyor.Öyle şiddetli.
Ama ben süt ürünlerinden olduğuna kanaat getirdim çünkü değişik hiç bişey yemiyorum.
Böyle çizgi çizgi kan görüyordum ben ip gibi.Öyle büyük öbek öbek değil.
Bu arada benimki kakayı hep mukuslu yapıyor ya.Kan olsada olmasada bununla ilgili bişey demedi doktor.
Ben de heyet deneyip olmazsa ücretsiz alacağım ama bakalım.Ah bende. Daha geçen konu açtım bakıcı ile alakalı. Ben uzatacağım ücretsize sanırım son kararım o gibi.
Ben ilk gördüğümde gözle görülür kan vardı. Sonra olmadı bir sonraki gün tekrar nokta halinde 3 4 tane vardı. Sonra yine olmadı bugün akşam üstü bir tane nokta gibi vardı. Yarın rota aşısı var yaptırmazsak artık yaptıramıcaz. Aşıyı aldım ama kafama takıldı acaba bişey yapar mı ? Artık doktorada soramam numarası yok napcam bilmiyorum. Siz yaptırdınız mı rato aşısı sıkıntı çıkardı mı bağırsaklara alerji geçirmişsinizBizim bebişte oturmak istiyor.Etrafı izlemeyi istiyor sürekli.Hatta dikilmek için garip bi çabası
Bazı doktor saklamanı istiyor.Ben görür görmez götürdüm bezi.Baktı poposuna da çatlaklar var oradan da olabilir dedi.Poposuna bepanthen pişik kremi mutlaka her açmada sür dedi.
Çünkü bizimki bir gaz çıkarıyor sanırsın büyük insan diğer odadan duyuluyor.Öyle şiddetli.
Ama ben süt ürünlerinden olduğuna kanaat getirdim çünkü değişik hiç bişey yemiyorum.
Böyle çizgi çizgi kan görüyordum ben ip gibi.Öyle büyük öbek öbek değil.
Bu arada benimki kakayı hep mukuslu yapıyor ya.Kan olsada olmasada bununla ilgili bişey demedi doktor.
Yok götürmedik bakmadı yani. Gidince de deneye deneye bulacaksınız diyorlarmış zaten. Bugün hiç süt ürünü tüketmedim bakalımBebeğin popişine baktım çatlak varsa görüyor onlar çünki eğer bakıp bu yorumu yaptıysa dediği okey bakmadan yaptıysa alerji Dr git derim ama kakada kanı önemsemiyor doktorlar kilo kaybınız yoksa o yüzden telaş etme boşa geçer zati alerjiden olsa
Prospektüste ishal, kusma varsa ertelenmelidir yazıyor. Enfeksiyon varsa da doktorunuza danışın, ona göre uygulayın yazıyor. Acaba kakadaki kan enfeksiyon belirtisi olabilir mi? Sabah kesin danışarak yaptırın bence. Bağışıklık kazansın istiyoruz ama tehlikeye de atmayın.kızlar şimdi kafama takıldı. Doktorun numarası yok sabah rota aşısı için gidicez yaptırmaksak günü kalmadı daha yaptıramayız. bebeğimin kakasında kan görmüştüm pazar günü sonrasında nokta nokta gördüm yazmıştım zaten sizlere. Sormak istediğim acaba aşı tekrar kanama falan yapar mı ? Alerjik bebeği olan anneler siz yaptırdınız mı yaptırdıysanız bir sıkıntı oldu mu ?
İshal kusma yok ama enfeksiyonu bilemiyorum tabi. Aşının günü kalmadı teste götürsem napsam bilemiyorumProspektüste ishal, kusma varsa ertelenmelidir yazıyor. Enfeksiyon varsa da doktorunuza danışın, ona göre uygulayın yazıyor. Acaba kakadaki kan enfeksiyon belirtisi olabilir mi? Sabah kesin danışarak yaptırın bence. Bağışıklık kazansın istiyoruz ama tehlikeye de atmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?