2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Doğduğu gün başladı benim bebe reddetmeye bence 3 ay 15 günde de başlayabilir

Merhaba canım , arkadaşın da söylediği gibi hakkaten yazılarından huzurlu biri olduğun belli maşallah maşallah. Ben de bir düzen oluşturmaya çalışıyorum ama henüz becerebildiğim söylenemez. Kahvaltı sonrası sabah 10.30 gibi kızımı dışarı çıkarıyorum sabahları biraz daha uykulu gibi oluyor ama mesela bugün 45 dk uyudu sadece gündüz bir daha uyumadı , az önce uyuttum 22.30 gibi , çok şükür gece uykusu daha iyi gazı olmadıkça sabaha kadar uyanmıyor yani 7 ye kadar. ama mesela ben gündüz uykusunu nasıl artırabilirim acaba , 2 günde 1 yıkamaya da çalışıyorum mesela bugün saat 15.30 da yıkadım sonrasında da uyumadı , 30dk etkinlikte yaptım. ne yapsam bilemiyorum gündüz ev işi yapamıyorum her şey kalıyor bazen sofrayı bile toplayamıyorum kendi başına sıkılıyor ana kucağında .

Ay damakları beyaz olan var mı?
Bizimkinin bazen öyle beyaz gözüküyor ki sanki dişi çıkacak. Ben yaptırdım ama benim aşıyı yaptırdığım dönemde görmedim böyle bişey.Ben gördüğümde belki 2 aylık bile yoktu.Sonra bu hafta başında gördüm birde.Araştırırken bağırsakları tam gelişmediği için olabilir deyip bazı doktorların çokta üstünde durmadığını okumuştum.
Bu arada ben aşıyı doktora yaptırdım bizzat.Reçeteyi yazdı kendi getirdi yaptı.
Hatta menenjitle aynı gün yaptı kendisi.

Yüz üstü uyutan var mı ? Uykusunda yüz üstü dönüyo topaç. Eskiden uyanırdı şimdi dönüp uyuyo. Ama ne kadar sağlıklı bilemedim

Yüz üstü uyutan var mı ? Uykusunda yüz üstü dönüyo topaç. Eskiden uyanırdı şimdi dönüp uyuyo. Ama ne kadar sağlıklı bilemedim
Ben yastık koyuyorum sağına soluna.Tummy time yaparken bile acayip salyaları akıyor bide geçen az daha boğuluyordu ağzında biriken tükürüklerden o şekil

Benimki de aynısını yaltı 2 ayda bıraktı maalesef. Çocuktan çocuğa değişiyor sanırım. Süt de kesildi haliyle emmeyince. Sadece mama içiyor şimdi. Çok denedim meme vermeyi çığlık kıyamet morarana kadar ağladı.

Benimki yüz üstü uyuyo ama dönemiyor şuan sırt üstü yatırdıgımda hem hemen uyanıyor geri nedense hem de kafasını yukarı tutuyordu kustu bi kere ağzında kaldı boğulacak gibi oldu bi daha yatırmadım sırt üstü yüz üstü daha rahat ediyorlar bence

Neee siz anneliği sevmişsiniz vallahi ben ikinciyi artık çoooooo çok zor düşünmüyorum yani
Al benden de o kadar diyerek bende 2.yi 6 yıl aradan sonra yaptım aman diyim 1.sınıf ile aynı zamana denk getirme, birisi aguluyor, diğerine Ela Lale diyerek geziyoruz

Kızlar meme reddini ilk kızımda iliklerime kadar yaşamıştım, 3.5 aylık iken resmen hoplayarak emzirmiştim, beni ittiriyordu düşünün ama birkaç hafta sonra normale dönmüştük evrene güzel mesajlar veriyoruz bu sefer yaşamayacağıma inanıyorum

Pheebs azmine hayran kaldım maşallah ya hem atak evreleri diyorsun hemde diyet düşünüyorsun, enerjin bana da yansısın inşallah

Ay damakları beyaz olan var mı?
Bizimkinin bazen öyle beyaz gözüküyor ki sanki dişi çıkacak.
Bende bugün farkettim bemmbeyazdı.
Kızım öyle yatıyor canım. Başka türlü uyumuyor doğduğundan beri. Başta yüzüstü yatmak istediğini anlamadık çok sıkıntı çektik. Yani ben alıştırmadım kendi talebiydi.
Bende başta korkarak doktora ve ebeye sordum. İkisi de sıkıntı olmaz dedi. Hatta kafası şekilli olur dediler
yüzüstü ama bir tarafa doğru sonuçta kafası. Kusarsa yandan akıyor yatağa. Bizimki 2. Haftadan itibaren kafasınında yönünü değiştiriyordu. Bir tarafa salyası akıyor yada kusuyor diyelim ıslanıyor ya hop öbür tarafa dönüyor uyumaya devam
Şuan hiç endişelenmene gerek yok kussa bile onu akıtıp kendini kurtarabilecek seviyedeler hemen hemen. Ayrıca yüzüstü olunca dediğim gibi direkt kusmuk çıkıyor akıp gidiyor zaten endişen o yöndeyse. Sırtüstü daha tehlikeli bu anlamda. Nefes alma konusunda ise 2 haftalıkken bile kendini nefes alacak şekilde ayarlıyordu. Şuan rahatlıkla yaparlar. Nefes alamayacak kadar ağzını burnunu kapatmaz. Ki artık başlarını çok rahat kaldırıyorlar.

Kızlar günaydın. Dün menenjit aşısı olduk. Beksero. Hemşire çok hızlı verdi ilacı. Aşı beze oldu toplu duruyor dağılmamış hiç. Sabaha kadar ağladı bebeğim. Buz da koydurmuyor. Hiç elletmiyor. Calpol veriyorum 6 saatte bir. Sizde de oldu mu? Nasıl bir yol izlediniz iyileştirmek için? Paylaşırsanız sevinirim.

Anladım ben bir tane çocuk doktoruna sordum 10 binde bir yaptırmasanda olur dedi. Sağlık ocağına 2.ay aşısında yaptırmak istiyorum dedim onlarda getirin yapalım dedi. Şimdi böyle bişey yaşayınca aklıma takıldı şimdi götürcem sağlık ocağına durumu anlatcam bakalım yapmazlarsa kalcak elimde zaten. Günüde geçiyor yaptırmamış olcam

Demek ki öyle uyuma stili Allah korusun

Yolluyorum enerciiii amaaaanne kolay ki şu hayatta yaptığıma hiç pişman olmadım bu zamana kadar yapmadığıma çok oldum ama

Maşallah yaa bizim kusmuk sıkıntımız hiç olmadı korkum nefessiz kalması çünkü unutabiliyolar dün kameradan izliyorum başını diğer tarafa çevirmek istedi kaldırdı ve taç yarı yolda geri uyudu dümdüz burnunu kapattı. Ha nefes alıyodu yine ama minicik aradan dereden. Saf uşak.

Yav çok ilginç o kıyafet tablosu her zaman uymuyo. Şöyle ki ince tulum + 2.5 tog istanbulda 23 derece %60 nem odada yatırıyorum ter yok üşüme yok hani yorganın altında sıcacık olursun ya aynı öyleydi tabloya göre yatırsam eminim eli kolu soğuk alırdım çocuğu. Biraz çocuğun sıcak soğuk yatkınlığıda etken bence. 1 tog hep üşüttü benimkini mesela

çok naziksin teşekkür ederim şöyle ki iki uyku arasındaki zamana dikkat etmek gerekiyor, bebekler aslında uykusunun geldiğini belli ediyor gözlerini ovuşturur, esner, tek bir yere sabit bakar çok hareket etmez bunlar gibi işaretleri takip edip hemen uyku rutinine geçersen kolay uyuyorlar. Eğer uyanıklık süresi çok fazla olursa ve bu işaretlere rağmen uyutmayıp uyaran sayısını arttırırsan o zaman salgılanan hormonlar yüzünden uykuya dalamıyorlar. Benim kızım sabahları 8 de kalkıyor mesela ama ben yatak odasından hiç çıkarmıyorum dönencesi var onunla oyalanıyor, emişiyoruz altını değiştiriyorum falan derken 1- 1,5 saat içerisinde tekrar uyutuyorum. Bir sonraki uyku aralığımız 2-3 saat içerisinde oluyor onda işaretleri takip ediyorum

Ben daha normal uyku tulumu giydiriyorum bu şekilde bile eli ayağı sıcacık, 2,5 tog giydirsem terler gibi geliyor bana ama siz başlamışsınız denesem mi acaba

Kızlar merhaba ben Eylül annesiyim, istanbul tuzla yada pendikte memnun kaldığınız çocuk doktoru var mı? Mümkünse tel no paylaşan? Doktorumdan memnun değilim de değiştirmek istiyorum.
Mrb ben de pendikte iyi bir cocuk doktoru ariyorum ama yuzyil hastanesinden pek memnun kalmadim her zaman farkli doktor oluyor. Siz kime götüruyordunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…