- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #30.821
Doğduğu gün başladı benim bebe reddetmeye bence 3 ay 15 günde de başlayabilirKızlar meme reddi yaşayan var mı iki gündür oğlum memeyle kavga ederek emiyor bugün artık ağlama krizine girdi gece hiç uyumadı eşimle dışarı çıktılar sinirden çatlıcam şimdidaha 3 ay 15 günlük bu kadar erken başlayabilir mi
Merhaba canım , arkadaşın da söylediği gibi hakkaten yazılarından huzurlu biri olduğun belli maşallah maşallah. Ben de bir düzen oluşturmaya çalışıyorum ama henüz becerebildiğim söylenemez. Kahvaltı sonrası sabah 10.30 gibi kızımı dışarı çıkarıyorum sabahları biraz daha uykulu gibi oluyor ama mesela bugün 45 dk uyudu sadece gündüz bir daha uyumadı , az önce uyuttum 22.30 gibi , çok şükür gece uykusu daha iyi gazı olmadıkça sabaha kadar uyanmıyor yani 7 ye kadar. ama mesela ben gündüz uykusunu nasıl artırabilirim acaba , 2 günde 1 yıkamaya da çalışıyorum mesela bugün saat 15.30 da yıkadım sonrasında da uyumadı , 30dk etkinlikte yaptım. ne yapsam bilemiyorum gündüz ev işi yapamıyorum her şey kalıyor bazen sofrayı bile toplayamıyorum kendi başına sıkılıyor ana kucağında .Selaambir tane uzun uyku iki tane kısa uyku yapıyor genelde. Sabah kalktığında biraz sevişiyoruz sesli gülüyor artık eriyorum uyandıktan bir saat sonra felan tekrar uyuyor ben kahvaltı yapıyorum 30 - 45 dk falan uyuyor. Kalkınca anakucağına alıyorum anakucağının oyuncağıyla veya hışırtılı kitaplarla oynuyor bende yemek yapıyorum. Beni izliyor agulanıyor şarkı söylüyorum laf atıyorum öyle oyalanıyor. Sonra dışarı çıkıyoruz en güzel dışarıda uyuyor mesela şu an dışardayız 1 saattir uyuyor. Eve dönünce oyun saati yapıyorum sonra yine biraz uyuyor. Tabi her uykudan kalktığında önce emişiyoruz sonra aktivite sonra uyku. Benim dışarı çıkmadığım gün yok gibi, havalar hala güzelken tadını çıkarıyorum. Gün içerisinde mutlaka aktivite yapıyoruz yoksa oyalamak çok zor olur. Piyanolu oyun halısı mi diyorlar ona öyle bir oyuncağımızda var ordada vakit geçirmeyi çok seviyor. Ama en güzeli dışarıda olmak hiç ağlamıyor ona da bana da iyi geliyor
Ben yaptırdım ama benim aşıyı yaptırdığım dönemde görmedim böyle bişey.Ben gördüğümde belki 2 aylık bile yoktu.Sonra bu hafta başında gördüm birde.Araştırırken bağırsakları tam gelişmediği için olabilir deyip bazı doktorların çokta üstünde durmadığını okumuştum.Ben ilk gördüğümde gözle görülür kan vardı. Sonra olmadı bir sonraki gün tekrar nokta halinde 3 4 tane vardı. Sonra yine olmadı bugün akşam üstü bir tane nokta gibi vardı. Yarın rota aşısı var yaptırmazsak artık yaptıramıcaz. Aşıyı aldım ama kafama takıldı acaba bişey yapar mı ? Artık doktorada soramam numarası yok napcam bilmiyorum. Siz yaptırdınız mı rato aşısı sıkıntı çıkardı mı bağırsaklara alerji geçirmişsiniz
Ben yastık koyuyorum sağına soluna.Tummy time yaparken bile acayip salyaları akıyor bide geçen az daha boğuluyordu ağzında biriken tükürüklerden o şekilYüz üstü uyutan var mı ? Uykusunda yüz üstü dönüyo topaç. Eskiden uyanırdı şimdi dönüp uyuyo. Ama ne kadar sağlıklı bilemedim
Ay allah korusunBen yastık koyuyorum sağına soluna.Tummy time yaparken bile acayip salyaları akıyor bide geçen az daha boğuluyordu ağzında biriken tükürüklerden o şekil
Benimki de aynısını yaltı 2 ayda bıraktı maalesef. Çocuktan çocuğa değişiyor sanırım. Süt de kesildi haliyle emmeyince. Sadece mama içiyor şimdi. Çok denedim meme vermeyi çığlık kıyamet morarana kadar ağladı.Kızlar meme reddi yaşayan var mı iki gündür oğlum memeyle kavga ederek emiyor bugün artık ağlama krizine girdi gece hiç uyumadı eşimle dışarı çıktılar sinirden çatlıcam şimdidaha 3 ay 15 günlük bu kadar erken başlayabilir mi
Benimki yüz üstü uyuyo ama dönemiyor şuan sırt üstü yatırdıgımda hem hemen uyanıyor geri nedense hem de kafasını yukarı tutuyordu kustu bi kere ağzında kaldı boğulacak gibi oldu bi daha yatırmadım sırt üstü yüz üstü daha rahat ediyorlar benceYüz üstü uyutan var mı ? Uykusunda yüz üstü dönüyo topaç. Eskiden uyanırdı şimdi dönüp uyuyo. Ama ne kadar sağlıklı bilemedim
Al benden de o kadar diyerek bende 2.yi 6 yıl aradan sonra yaptımNeeesiz anneliği sevmişsiniz vallahi ben ikinciyi artık çoooooo çok zor düşünmüyorum yani
Bende bugün farkettim bemmbeyazdı.Ay damakları beyaz olan var mı?
Bizimkinin bazen öyle beyaz gözüküyor ki sanki dişi çıkacak.
Kızım öyle yatıyor canım. Başka türlü uyumuyor doğduğundan beri. Başta yüzüstü yatmak istediğini anlamadık çok sıkıntı çektik. Yani ben alıştırmadım kendi talebiydi.Yüz üstü uyutan var mı ? Uykusunda yüz üstü dönüyo topaç. Eskiden uyanırdı şimdi dönüp uyuyo. Ama ne kadar sağlıklı bilemedim
Lcw de varKızlar bu uyku tulumları ebebek, civil, babymall vs her yerde en az 9 aydan başlıyor. Defacto’da var bir tek 3-6 ay orada da 1 tane 1,6 tog var. Hep 2,5 tog. İstanbul’da yaşıyoruz ve 2,5 togla çocuk yanar yanisiz nerelerden aldınız?
Anladım ben bir tane çocuk doktoruna sordum 10 binde bir yaptırmasanda olur dedi. Sağlık ocağına 2.ay aşısında yaptırmak istiyorum dedim onlarda getirin yapalım dedi. Şimdi böyle bişey yaşayınca aklıma takıldı şimdi götürcem sağlık ocağına durumu anlatcam bakalım yapmazlarsa kalcak elimde zaten. Günüde geçiyor yaptırmamış olcamAy damakları beyaz olan var mı?
Bizimkinin bazen öyle beyaz gözüküyor ki sanki dişi çıkacak.
Ben yaptırdım ama benim aşıyı yaptırdığım dönemde görmedim böyle bişey.Ben gördüğümde belki 2 aylık bile yoktu.Sonra bu hafta başında gördüm birde.Araştırırken bağırsakları tam gelişmediği için olabilir deyip bazı doktorların çokta üstünde durmadığını okumuştum.
Bu arada ben aşıyı doktora yaptırdım bizzat.Reçeteyi yazdı kendi getirdi yaptı.
Hatta menenjitle aynı gün yaptı kendisi.
Demek ki öyle uyuma stiliBenimki yüz üstü uyuyo ama dönemiyor şuan sırt üstü yatırdıgımda hem hemen uyanıyor geri nedense hem de kafasını yukarı tutuyordu kustu bi kere ağzında kaldı boğulacak gibi oldu bi daha yatırmadım sırt üstü yüz üstü daha rahat ediyorlar bence
Yolluyorum enerciiiiAl benden de o kadar diyerek bende 2.yi 6 yıl aradan sonra yaptımaman diyim 1.sınıf ile aynı zamana denk getirme, birisi aguluyor, diğerine Ela Lale diyerek geziyoruz
Kızlar meme reddini ilk kızımda iliklerime kadar yaşamıştım, 3.5 aylık iken resmen hoplayarak emzirmiştim, beni ittiriyordu düşünün ama birkaç hafta sonra normale dönmüştük evrene güzel mesajlar veriyoruz bu sefer yaşamayacağıma inanıyorum
Pheebs azmine hayran kaldım maşallah ya hem atak evreleri diyorsun hemde diyet düşünüyorsun, enerjin bana da yansısın inşallah
Maşallah yaaBende bugün farkettim bemmbeyazdı.
Kızım öyle yatıyor canım. Başka türlü uyumuyor doğduğundan beri. Başta yüzüstü yatmak istediğini anlamadık çok sıkıntı çektik. Yani ben alıştırmadım kendi talebiydi.
Bende başta korkarak doktora ve ebeye sordum. İkisi de sıkıntı olmaz dedi. Hatta kafası şekilli olur dediler
yüzüstü ama bir tarafa doğru sonuçta kafası. Kusarsa yandan akıyor yatağa. Bizimki 2. Haftadan itibaren kafasınında yönünü değiştiriyordu. Bir tarafa salyası akıyor yada kusuyor diyelim ıslanıyor ya hop öbür tarafa dönüyor uyumaya devam
Şuan hiç endişelenmene gerek yok kussa bile onu akıtıp kendini kurtarabilecek seviyedeler hemen hemen. Ayrıca yüzüstü olunca dediğim gibi direkt kusmuk çıkıyor akıp gidiyor zaten endişen o yöndeyse. Sırtüstü daha tehlikeli bu anlamda. Nefes alma konusunda ise 2 haftalıkken bile kendini nefes alacak şekilde ayarlıyordu. Şuan rahatlıkla yaparlar. Nefes alamayacak kadar ağzını burnunu kapatmaz. Ki artık başlarını çok rahat kaldırıyorlar.
Yav çok ilginç o kıyafet tablosu her zaman uymuyo. Şöyle ki ince tulum + 2.5 tog istanbulda 23 derece %60 nem odada yatırıyorum ter yok üşüme yok hani yorganın altında sıcacık olursun ya aynı öyleydi tabloya göre yatırsam eminim eli kolu soğuk alırdım çocuğu. Biraz çocuğun sıcak soğuk yatkınlığıda etken bence. 1 tog hep üşüttü benimkini meselaKızlar bu uyku tulumları ebebek, civil, babymall vs her yerde en az 9 aydan başlıyor. Defacto’da var bir tek 3-6 ay orada da 1 tane 1,6 tog var. Hep 2,5 tog. İstanbul’da yaşıyoruz ve 2,5 togla çocuk yanar yanisiz nerelerden aldınız?
çok naziksin teşekkür ederimMerhaba canım , arkadaşın da söylediği gibi hakkaten yazılarından huzurlu biri olduğun belli maşallah maşallah. Ben de bir düzen oluşturmaya çalışıyorum ama henüz becerebildiğim söylenemez. Kahvaltı sonrası sabah 10.30 gibi kızımı dışarı çıkarıyorum sabahları biraz daha uykulu gibi oluyor ama mesela bugün 45 dk uyudu sadece gündüz bir daha uyumadı , az önce uyuttum 22.30 gibi , çok şükür gece uykusu daha iyi gazı olmadıkça sabaha kadar uyanmıyor yani 7 ye kadar. ama mesela ben gündüz uykusunu nasıl artırabilirim acaba , 2 günde 1 yıkamaya da çalışıyorum mesela bugün saat 15.30 da yıkadım sonrasında da uyumadı , 30dk etkinlikte yaptım. ne yapsam bilemiyorum gündüz ev işi yapamıyorum her şey kalıyor bazen sofrayı bile toplayamıyorum kendi başına sıkılıyor ana kucağında .
Ben daha normal uyku tulumu giydiriyorum bu şekilde bile eli ayağı sıcacık, 2,5 tog giydirsem terler gibi geliyor bana ama siz başlamışsınız denesem mi acabaYav çok ilginç o kıyafet tablosu her zaman uymuyo. Şöyle ki ince tulum + 2.5 tog istanbulda 23 derece %60 nem odada yatırıyorum ter yok üşüme yok hani yorganın altında sıcacık olursun ya aynı öyleydi tabloya göre yatırsam eminim eli kolu soğuk alırdım çocuğu. Biraz çocuğun sıcak soğuk yatkınlığıda etken bence. 1 tog hep üşüttü benimkini mesela
Mrb ben de pendikte iyi bir cocuk doktoru ariyorum ama yuzyil hastanesinden pek memnun kalmadim her zaman farkli doktor oluyor. Siz kime götüruyordunuz?Kızlar merhaba ben Eylül annesiyim, istanbul tuzla yada pendikte memnun kaldığınız çocuk doktoru var mı? Mümkünse tel no paylaşan? Doktorumdan memnun değilim de değiştirmek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?