- 31 Ağustos 2019
- 49
- 88
- 88
- 35
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #30.841
Benim kızım da dün oldu. Bu arada bizde de alerjik bir durum var en baştan beri. Kakası aşırı mukuslu, yüzünde arada ufak döküntüler oluyor mesela sabah emdikten sonra, gürültülü kaka yapma vardı fakat hiç kan olmadı. Ben yaşadığım ilde alanında iyi bir alerji hocasına götürdüm. Kan olup olmadığını sordu o da ve de gelişimini. Kızımı gelişimi fena değil öyle fosur fosur bi bebek değil minyon baya boy olarak da ama zaten öyle doğdu. Bana diyet, alerji maması falan önermedi. Deri testlerini de yaptı bu arada herşey negatif çıktı orada. Bir de probiyotik başladık biraz pahalı ama alerjisi olan bebeklerde kullanılıyormuş. Gözlemlediğim buna başladıktan sonra bağırsak hareketleri düzene girdi, örneğin sık sık kaka yapardı şu an günde 1 veya 2 yapıyor ama mukus aynen devam.Kızlar yarın rotavirüs aşırımız var. Yan etki yaşadınız mı yaptıran anneler neler olabiliyor ?
Ya bence benim bebeğim genelde soğuk o yüzden fazla gelmedi ama terleyen bi bebeğin varsa 2.5 fazla tabiBen daha normal uyku tulumu giydiriyorum bu şekilde bile eli ayağı sıcacık, 2,5 tog giydirsem terler gibi geliyor bana ama siz başlamışsınız denesem mi acaba
kafası terliyor hemen, sıcağı sevmeyecek herhalde ama izmirde yaşıyor şansına küssünYa bence benim bebeğim genelde soğuk o yüzden fazla gelmedi ama terleyen bi bebeğin varsa 2.5 fazla tabi
Bende aptal almıştım kokusu bi tuhaf sizin de öyle miBen Bebelac gold kullaniyorum
Gündüzleri yüz üstü uyutuyorum ben, gece sırt üstü. Doktorum gece uykusunda yüz üstü uyutma demişti ama o zaman daha küçücüktü şimdi artık kendilerini kurtarırlar merak etme. Ayrıca arkadaşımda hep yüz üstü yatırıyor hiçbir şey olmadı çok şükür. Benim bebeğim uyurken hiç dönmüyor, sadece kafasını hareket ettiriyor. Bezini alırken fır fır dönüyorYüz üstü uyutan var mı ? Uykusunda yüz üstü dönüyo topaç. Eskiden uyanırdı şimdi dönüp uyuyo. Ama ne kadar sağlıklı bilemedim
Evet o bir tık yüksekti fiyatı bir sonraki sefer onu alcam sanirim bende aptalın kokusunu çok sevmedim birde büyük çişi katılaştı kabız gibi değil ama katıBen golden goat keçi sütü maması kullanıyorum, fiyatı sanırım biraz diğerlerine göre yüksek ama tadı falan anne sütüne baya yakın ben de baktım tadına, kabızlık aşırı gaz gibi bir problem de yaratmadı.
Sütle beraber mi yoksa sadece mama mı alıyor canım benim kızda biraz büyük çişini katılaştırdı aptamilBen aptamil prosyneo veriyorum doğduğundan beri canım. Severek içiyor.
Şurada bekleyeyim. Saçım kalmayacak diye korkmaya başladım ya.Kızlaaaar yardımmmmmm
Burada saç dökülmesinden bahsediyordunuz. O zaman yoktu dün bir anda başladı ama nasıl başlamak. 1 günde 1 yılda dökülen saçım gitti. Size faydalı gelen şeyler nelerdi
Hafif ishal fazlalaşıyor biraz huysuzluk olmuştu ama aşıdan mı kendimi öyleydi bilmiyorumKızlar yarın rotavirüs aşırımız var. Yan etki yaşadınız mı yaptıran anneler neler olabiliyor ?
Yok sut urunleri tuketmiyirumŞimdi yemiyor musun
Bana tekrarlamadığı sürece sıkıntı yok diyet falan yapma tekrarlarsa getir dedi doktor. Dün yememiştim süt ürünleri bugün mukus var dedim alakası yok mukus önemli değil dediYok sut urunleri tuketmiyirum
Gürültülü kaka olumsuz bi şey miymiş ya? Bizimki doğduğundan beri sesli yapıyo biz de ne güzel kontrol etmeye gerek kalmıyo diyodukBenim kızım da dün oldu. Bu arada bizde de alerjik bir durum var en baştan beri. Kakası aşırı mukuslu, yüzünde arada ufak döküntüler oluyor mesela sabah emdikten sonra, gürültülü kaka yapma vardı fakat hiç kan olmadı. Ben yaşadığım ilde alanında iyi bir alerji hocasına götürdüm. Kan olup olmadığını sordu o da ve de gelişimini. Kızımı gelişimi fena değil öyle fosur fosur bi bebek değil minyon baya boy olarak da ama zaten öyle doğdu. Bana diyet, alerji maması falan önermedi. Deri testlerini de yaptı bu arada herşey negatif çıktı orada. Bir de probiyotik başladık biraz pahalı ama alerjisi olan bebeklerde kullanılıyormuş. Gözlemlediğim buna başladıktan sonra bağırsak hareketleri düzene girdi, örneğin sık sık kaka yapardı şu an günde 1 veya 2 yapıyor ama mukus aynen devam.
Aşı konusuna gelirsek ben bunu da sordum alerji uzmanına, rota aşısı alerjisi olan bebeklerde tetikleyici oluyor gibi bişeyler duymuştum. Doktor yaptırmamızı önerdi. Dediğim gibi dün sabah yaptırdık ama bir anormallik olmadı şükür henüz. Umarım da olmaz. Gece bir iki uykusunda huzursuzlandı, sanırım hafif karın ağrısı gibi bişey vardı. Sabah da kakası hafif cıvıktı sadece. Sizde de bir sorun olmaz umarım.
bir de canım 2 kısa 1 uzun uyku demişsin, mesela kısa uyku 30-45 aralığı sanırım, uzun uyku ne kadar uyuyor bebeğin 2 saatten fazla uyuduğu oluyor mu uzun olanda ?çok naziksin teşekkür ederimşöyle ki iki uyku arasındaki zamana dikkat etmek gerekiyor, bebekler aslında uykusunun geldiğini belli ediyor gözlerini ovuşturur, esner, tek bir yere sabit bakar çok hareket etmez bunlar gibi işaretleri takip edip hemen uyku rutinine geçersen kolay uyuyorlar. Eğer uyanıklık süresi çok fazla olursa ve bu işaretlere rağmen uyutmayıp uyaran sayısını arttırırsan o zaman salgılanan hormonlar yüzünden uykuya dalamıyorlar. Benim kızım sabahları 8 de kalkıyor mesela ama ben yatak odasından hiç çıkarmıyorum dönencesi var onunla oyalanıyor, emişiyoruz altını değiştiriyorum falan derken 1- 1,5 saat içerisinde tekrar uyutuyorum. Bir sonraki uyku aralığımız 2-3 saat içerisinde oluyor onda işaretleri takip ediyorum
HiçKızlaaaar yardımmmmmm
Burada saç dökülmesinden bahsediyordunuz. O zaman yoktu dün bir anda başladı ama nasıl başlamak. 1 günde 1 yılda dökülen saçım gitti. Size faydalı gelen şeyler nelerdi
Ben de o tablodan bir iki tık kalın giydiriyorum. Tabloyu bi kere denedim gece kolu buz gibiydiYav çok ilginç o kıyafet tablosu her zaman uymuyo. Şöyle ki ince tulum + 2.5 tog istanbulda 23 derece %60 nem odada yatırıyorum ter yok üşüme yok hani yorganın altında sıcacık olursun ya aynı öyleydi tabloya göre yatırsam eminim eli kolu soğuk alırdım çocuğu. Biraz çocuğun sıcak soğuk yatkınlığıda etken bence. 1 tog hep üşüttü benimkini mesela
İzmirde sıcak sevmeyen bebe ters olası varmış baştanGündüzleri yüz üstü uyutuyorum ben, gece sırt üstü. Doktorum gece uykusunda yüz üstü uyutma demişti ama o zaman daha küçücüktü şimdi artık kendilerini kurtarırlar merak etme. Ayrıca arkadaşımda hep yüz üstü yatırıyor hiçbir şey olmadı çok şükür. Benim bebeğim uyurken hiç dönmüyor, sadece kafasını hareket ettiriyor. Bezini alırken fır fır dönüyor
Aynen öyle her bebeğe uymuyo cidden. 18 20 derece uyku için ideal diyolar ben donuyorum burnum kuruyo o havada bebek nasıl uyusunBen de o tablodan bir iki tık kalın giydiriyorum. Tabloyu bi kere denedim gece kolu buz gibiydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?