2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kızlar yarın rotavirüs aşırımız var. Yan etki yaşadınız mı yaptıran anneler neler olabiliyor ?
Benim kızım da dün oldu. Bu arada bizde de alerjik bir durum var en baştan beri. Kakası aşırı mukuslu, yüzünde arada ufak döküntüler oluyor mesela sabah emdikten sonra, gürültülü kaka yapma vardı fakat hiç kan olmadı. Ben yaşadığım ilde alanında iyi bir alerji hocasına götürdüm. Kan olup olmadığını sordu o da ve de gelişimini. Kızımı gelişimi fena değil öyle fosur fosur bi bebek değil minyon baya boy olarak da ama zaten öyle doğdu. Bana diyet, alerji maması falan önermedi. Deri testlerini de yaptı bu arada herşey negatif çıktı orada. Bir de probiyotik başladık biraz pahalı ama alerjisi olan bebeklerde kullanılıyormuş. Gözlemlediğim buna başladıktan sonra bağırsak hareketleri düzene girdi, örneğin sık sık kaka yapardı şu an günde 1 veya 2 yapıyor ama mukus aynen devam.
Aşı konusuna gelirsek ben bunu da sordum alerji uzmanına, rota aşısı alerjisi olan bebeklerde tetikleyici oluyor gibi bişeyler duymuştum. Doktor yaptırmamızı önerdi. Dediğim gibi dün sabah yaptırdık ama bir anormallik olmadı şükür henüz. Umarım da olmaz. Gece bir iki uykusunda huzursuzlandı, sanırım hafif karın ağrısı gibi bişey vardı. Sabah da kakası hafif cıvıktı sadece. Sizde de bir sorun olmaz umarım.

Ben daha normal uyku tulumu giydiriyorum bu şekilde bile eli ayağı sıcacık, 2,5 tog giydirsem terler gibi geliyor bana ama siz başlamışsınız denesem mi acaba
Ya bence benim bebeğim genelde soğuk o yüzden fazla gelmedi ama terleyen bi bebeğin varsa 2.5 fazla tabi

Yüz üstü uyutan var mı ? Uykusunda yüz üstü dönüyo topaç. Eskiden uyanırdı şimdi dönüp uyuyo. Ama ne kadar sağlıklı bilemedim
Gündüzleri yüz üstü uyutuyorum ben, gece sırt üstü. Doktorum gece uykusunda yüz üstü uyutma demişti ama o zaman daha küçücüktü şimdi artık kendilerini kurtarırlar merak etme. Ayrıca arkadaşımda hep yüz üstü yatırıyor hiçbir şey olmadı çok şükür. Benim bebeğim uyurken hiç dönmüyor, sadece kafasını hareket ettiriyor. Bezini alırken fır fır dönüyor

Evet o bir tık yüksekti fiyatı bir sonraki sefer onu alcam sanirim bende aptalın kokusunu çok sevmedim birde büyük çişi katılaştı kabız gibi değil ama katı

Kızlaaaar yardımmmmmm
Burada saç dökülmesinden bahsediyordunuz. O zaman yoktu dün bir anda başladı ama nasıl başlamak. 1 günde 1 yılda dökülen saçım gitti. Size faydalı gelen şeyler nelerdi
Şurada bekleyeyim. Saçım kalmayacak diye korkmaya başladım ya. o nasıl bi dökülme öyle.
Hayır eşimin de normalde dökülmez, onun da başladı. Bebem de döküyor. Evde 2 kedi var, mevsim geçişi onlar da döküyor. Kıl, tüy havada uçuşuyor

Gürültülü kaka olumsuz bi şey miymiş ya? Bizimki doğduğundan beri sesli yapıyo biz de ne güzel kontrol etmeye gerek kalmıyo diyoduk

bir de canım 2 kısa 1 uzun uyku demişsin, mesela kısa uyku 30-45 aralığı sanırım, uzun uyku ne kadar uyuyor bebeğin 2 saatten fazla uyuduğu oluyor mu uzun olanda ?

Kızlaaaar yardımmmmmm
Burada saç dökülmesinden bahsediyordunuz. O zaman yoktu dün bir anda başladı ama nasıl başlamak. 1 günde 1 yılda dökülen saçım gitti. Size faydalı gelen şeyler nelerdi
Hiç resmen hiç yapacak bişey yok hamilelikte dökülmeyen ne varsa avuç avuç gidiyo ama bir sürü bebek saçı var

Ben de o tablodan bir iki tık kalın giydiriyorum. Tabloyu bi kere denedim gece kolu buz gibiydi

İzmirde sıcak sevmeyen bebe ters olası varmış baştan iyi iyi sevindim o zaman panik yapmıyorum doğru düzgün uyku uyuyamadım döndü mü diye bakmaktan. Bu arada baya bir günde yapmaya başladı. Önceleri oyun halısına koyar işimi yapardım şiimdi yatırıyorum mutfağa gitmemle ıh ıh ıh bağırıyo gel beni çevir diye yapar yani beklemediğin anda yapar o yüksekte tutma tavsiyem. İlk koltukta yaptı neyse ki fark ettimkafa üstü düşerdi valla

Bu arada ben her gün düzenli multi vitamin ve d vit kullanıyodum arada da demir kullanıyodum. Gecen hafta d vit ve multivitamin bitince bıraksam mı artık dedim. Sabah uyanıyorum içimden bi şey yapmak gelmiyo halsizlik isteksizlik oldu. Dün tekrar alıp başladım. Alakası var mı bilmiyorum ama sanırım ihmal etmemek gerek. Cildim çok kuru o konuyu ne yaptıysam da çözemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…