- 7 Mart 2019
- 3.030
- 1.481
- 133
- 33
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #30.901
Ben de şu anda okuyorum bu kitabı, baya faydalı bilgiler var. Kademeli destek vererek aşama aşama azaltmayı benimsiyor ama sanırım 2 yaşın altındaki bebeklerde bebek uyumadan odayı terketme olayını pekk önermiyor. Bir de uyku eğitimlerinde olduğu gibi süre vs. Yok, tamamen bebeğin tepkilerine göre hareket ediliyor ve bebek hangi sürede destekten vazgeçerse o zaman bırakılabiliyor. Kitapta hoşuma gitmeyen tek nokta ebeveyni bebeği travmatize edecek diye sürekli tedirgin etmesi. Ama bence okunmalı gerçekten, bilinen metotlarla sentez yapılabilir belki buradaki anlayış.Kızlar bu arada uyku eğitimlerinden falan bahsediyordunuz, ben hamileyken bu kitabı okumuştum buna göre ilerliyordum. Bilinen uyku eğitimlerine karşı bu kitap. Güvenli bağlanmayı çok önemsiyor ve uyku eğitimlerinin güvenli bağlanmayı zedeleyebileceğini söylüyor. Şimdi parkta tekrar bi gözden geçiriyorumda aklıma geldi paylaşayım dedim
Benim bebeğim emiyor uykuda ellerini.Kızlar bir şey daha soracağım uykuda parmak emen bebişi olan var mı? Şuan cok cok emiyor parmağını uyandırıp emzirmem mi gerek yoksa bırakayım uyusun mu bilmiyorum. Bazen bırakıyorum bazen dayanamayıp uyandırıyorum.
Ya bu yüksek ses geçen hafta beni mahvetti.Anneme yatılı misafir geldi bana da geldiler.Allah razı olsun bağıra bağıra konuşuyorlar ani tepkileri var her şeye.Çocuk baktı baktı ağlasa mı gülse mi bilemedi.O akşamdan beri bazen bağırarak ağlayarak uyanıyor.Kızlar bişey danışcam size kızım ani ve yüksek sesten çok korkuyor. Eşim ailesi ve akrabaları çok yüksek sesle konuşuyor bağır bağır aniden bağırıyorlar falan 1 ay öncesinde sıkıntı yoktu ama bu ay eşim birden bağırarak konuşunca çok korkup ağlamaya başlıyo kıpkırmızı oluyo travma gibi bişey olur mu acaba çocukta evimiz sakin ama ailesiyle konusurken ya da maç izlerken birden bağırıyo çok korktu hemen alıp sakinleştirdim ama sonuçta bu bagırmalarla çok karşılaşacak bana tarafına gidince
Sürekli yüksek sesle konuşma yüksek sesli ortam tamam onda ağlamıyor sıkıntı yok ve alışsın evet sesli ortamda da uyuyor bazen ama birden aniden bagırınca çok korkuyor eşim iki kere konusurken birden bağırdı aniden hiç öyle ağladığını görmemiştim hıçkıra hıçkıra çok kötü ağladı travma gibi ya da olumsuz bi etki olur mu diye düşünüyorumYa bu yüksek ses geçen hafta beni mahvetti.Anneme yatılı misafir geldi bana da geldiler.Allah razı olsun bağıra bağıra konuşuyorlar ani tepkileri var her şeye.Çocuk baktı baktı ağlasa mı gülse mi bilemedi.O akşamdan beri bazen bağırarak ağlayarak uyanıyor.
Ben o uyurken tvyi sessize alırdım keşke almasaydım.Aşırı pişmanım şimdi hiç kasmıyorum.Alışsın sese gümbürtüye.
Yok canım deneye deneye bulmak imkansız o kadar çok çeşit varki çıkan sonuç akla bile gelmiyor bazen deriden test yapıyorlar ya can acıtmayanından ondan yaptırabilsen sanada kolaylık olurYok götürmedik bakmadı yani. Gidince de deneye deneye bulacaksınız diyorlarmış zaten. Bugün hiç süt ürünü tüketmedim bakalım
Uyku için bir eğitim verilemeyeceğini, uykunun bir beceri olduğunu geliştirilmesi gerektiğini savunuyor. Uyku eğitimlerinde ağlamaya bırakma ve ya kontrollü ağlatma ve ya sandalye yöntemi ya da yatır kaldır yöntemi var ya bunların hepsinin sadece o an eğitim vermek için olduğunu beceriyi geliştirmediğini savunuyor. Güvenli bağlanmayı zedeler demiyorda güvenli bağlanmaya çelişen durumlar olduğunu bu sebeple zedeleme ihtimali olabilir diyorBilinen uyku eğitimi derken mesela neye karşı tam olarak? Genelde uyku eğitimine karşı olan kitaplar 10 yıl önceki yönteme antitez oluşturacak şeyler paylaşıyor. Ama şuanki uyku eğitimlerinde zaten güvenli bağlanmayı zedeleyecek şeyler yapılmıyor. Eleştirisini merak ettim. İnstagramdan sayfasına baktım ama bilgi bulamadım
Evet annem de öyleydi vay vay bez sayıyorlar kaka bakıyorlar diye gülüyorduYenidoğan döneminde bir ay her bez değişinde kaka kontrolü yapıyordum inceliyordım kmukuslu mu kan var mı vs diye kaç bez değiştirdiğimi sayıyodum annem herşeyi inceleyosun diyodumukus önemliymiş alerji olabilir belki diyordum pimpirikli olma bu kadar diyodu
Bugün götürdüm bebeklerde oluyor korkulacak bişey yok tekrarlarsa bakarız diyet falan yapma dedi. Nokta şeklinde görüyorum şuan 8 inde randevumuz var o güne kadar takip edeceğim bakalım. Olmazsa o gün sorarımYok canım deneye deneye bulmak imkansız o kadar çok çeşit varki çıkan sonuç akla bile gelmiyor bazen deriden test yapıyorlar ya can acıtmayanından ondan yaptırabilsen sanada kolaylık olur
çok güzel özetlemişsin. Evet bende ilk zamanlar biraz tedirgin oluyordum ama sonra abartıldığını farkettim.Ben de şu anda okuyorum bu kitabı, baya faydalı bilgiler var. Kademeli destek vererek aşama aşama azaltmayı benimsiyor ama sanırım 2 yaşın altındaki bebeklerde bebek uyumadan odayı terketme olayını pekk önermiyor. Bir de uyku eğitimlerinde olduğu gibi süre vs. Yok, tamamen bebeğin tepkilerine göre hareket ediliyor ve bebek hangi sürede destekten vazgeçerse o zaman bırakılabiliyor. Kitapta hoşuma gitmeyen tek nokta ebeveyni bebeği travmatize edecek diye sürekli tedirgin etmesi. Ama bence okunmalı gerçekten, bilinen metotlarla sentez yapılabilir belki buradaki anlayış.
Soğana karanfil saplamayı da tavsiye ediyorlar. Onu da deneyebilirsin
Benim bebeğim emiyor uykuda ellerini.
Hatta ellerini ağzına sokmaya başladığından beri yaşıyoruz geceleri bunu.Cukcuk sesine uyanıyorum çoğu zaman.Gözlerini hiç açmıyor bazen hemen alıp emziriyorum.Bazen de hafiften ağlıyor memeye ulaşana kadar.
Geceleri acıktığını elini emmesinden anlıyorum.Bırakmaya gönlüm razı gelmiyor hiç.
Bu gelişimini bi aşaması bütün bebekler bi dönem elini parmagını emer açlıktan değil diş kaşınmaya başladığında da elini ağzına götürür hepBirçok doktor elini emmesi alışkanlık ve keyif verdiği için açlıktan değil diyor ama benimde bazen içim rahat etmiyor.
Elini emerek stresini de atıyorlarmış, bebeklerin bile stresinin olmasıBirçok doktor elini emmesi alışkanlık ve keyif verdiği için açlıktan değil diyor ama benimde bazen içim rahat etmiyor.
Sadece mama içiyor desem doğru olur canım. Mama günde 20 ml filan sağınca çıkarsa veriyorum. Normal aptamil değil de, aptamil presyneo versiyonunu içiyor. Sıvı kakası. 5 günde bir filan yapıyor. Doktor sorum yok dedi. Seninki de emmiyor mu?Sütle beraber mi yoksa sadece mama mı alıyor canım benim kızda biraz büyük çişini katılaştırdı aptamil
Bize doktor ilk dozu 3.ay ikinci dozu 5.ayda olacak dedi, iki doz arası en az 1 ay en çok 2 ay olması gerektiğini biliyorum bide ona göre hesap edebilirsinKızlar iki rotavirüs aşısı arası ne kadar olacak ben 4.10 tarihinde ilkini yaptırdım ikincisini ne zaman yaptırmalıyım?
Merhaba bebeğiniz 3 aylık mı? Benim bebeğim Haziran doğumlu genelde akşam 8 sabah 8 uyuyor . Bebeğim uyanmasa da geceleri ben 3 saatte bir emziriyorum.kendisi uyanmıyor belki de ben uyanmasını beklemiyorum azıcık hareketlense emzirip yatırıyorum. Doğduğundan beri yanımda yatırıyordum , uykuları düzenli olunca Çarşamba’dan beri yatağına koydum bu sefer gece beşiğinden alıp emzirmek zor oluyor. Ben de beslenme aralarını açsam mı yoksa emmek istediğinde mi emzirsem bilemiyorum. Bu akşam 7 de uyudu şu anda onu bekliyorum mesela emzirip öyle uyuyayım diyeDün çocuk gece ilk defa uyanmadan uyudu sabaha kadar sevincim kursağımda değil göğsümde patladısüt düğümlenmesi oldum gece emmediği için, daha önce 3 kere mastit olduğumda ateş yapıyordu sertlik ağrı kızarıklık oluyordu ters pozisyonda emzirince geçiyordu ama bu farklı ateş yok göğüs te halkaya yakın süt bezlerinin olduğu yerde ele gelen sertlik var 2 tane baya acıyorda. Aksilik ya paşamın yine uyuyası tuttu emmiyor.
Merhaba bebeğiniz 3 aylık mı? Benim bebeğim Haziran doğumlu genelde akşam 8 sabah 8 uyuyor . Bebeğim uyanmasa da geceleri ben 3 saatte bir emziriyorum.kendisi uyanmıyor belki de ben uyanmasını beklemiyorum azıcık hareketlense emzirip yatırıyorum. Doğduğundan beri yanımda yatırıyordum , uykuları düzenli olunca Çarşamba’dan beri yatağına koydum bu sefer gece beşiğinden alıp emzirmek zor oluyor. Ben de beslenme aralarını açsam mı yoksa emmek istediğinde mi emzirsem bilemiyorum. Bu akşam 7 de uyudu şu anda onu bekliyorum mesela emzirip öyle uyuyayım diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?