- 2 Mart 2023
- 2.482
- 8.600
- 88
- 45
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #30.921
Benim bebeğim 3180 gr doğdu 24 haziran da , bugün 4 ay aşılarını oldu 7500 gr/66cm . Ben de kendi rahatım için uyandırmasam mı diyorum ama vicdan yapıyorumArtık 2-3 saatte bir diye bir şart yok ki sizin bizimkinden de büyük. Benim kızım 1. Aydan sonra uzun uyumaya Başladı. Kilo alımı da normal. Eğer alamıyor olsa kalkar emzirirdim. Bazı arkadaşlar süt azalmasın diye gece emziriyor oda bir sebep ama benim Şuan öyle bir sorunum da yok. Ben uzun zamandır aralıksız uyuyorum geceleri. Artık birçok ebe bu aylarda uyandırmayın diyor
Mesela benim Şuan tek sıkıntım parmağını uykuda çok emiyor acaba acıkıyor mu uyandırsam mı uyandırmasam mı meselesi. Parmağını emmese asla ellemem.
Merhaba tam 4 aylık oldu dün haziran doğumlu, sizin düzen gayet iyiymiş benimki ilk defa uyanmadan uyudu dün normalde saat başı yada max 2 saatte bir uyanıyor her uyandığında emiyordu öyle uyuyordu. Madem çocuk uyanmıyor ben olsam açardım arasını hem anne için hem bebek için uyku çok önemliMerhaba bebeğiniz 3 aylık mı? Benim bebeğim Haziran doğumlu genelde akşam 8 sabah 8 uyuyor . Bebeğim uyanmasa da geceleri ben 3 saatte bir emziriyorum.kendisi uyanmıyor belki de ben uyanmasını beklemiyorum azıcık hareketlense emzirip yatırıyorum. Doğduğundan beri yanımda yatırıyordum , uykuları düzenli olunca Çarşamba’dan beri yatağına koydum bu sefer gece beşiğinden alıp emzirmek zor oluyor. Ben de beslenme aralarını açsam mı yoksa emmek istediğinde mi emzirsem bilemiyorum. Bu akşam 7 de uyudu şu anda onu bekliyorum mesela emzirip öyle uyuyayım diye
Maşallah boyu kilosu çok iyi, yenidoğan değiller artık vicdan yapacağınız durum yok, ben kendi rahatım içim değilde uykusu bölünmesin diye uyandırmazdım uyku kalitesini düşünüp onun için belki benim gibi düşünürseniz hem vicdanınızda rahat ederBenim bebeğim 3180 gr doğdu 24 haziran da , bugün 4 ay aşılarını oldu 7500 gr/66cm . Ben de kendi rahatım için uyandırmasam mı diyorum ama vicdan yapıyorum
Parmak emmek emme içgüdüsü olabilir mi mesela emzik verseydiniz emzik emecekti aç olduğu için değil, benimki acıkınca direkt ağlıyor parmağını da emiyor ama uyku esnasında değil uyanıkken elini sokuyor emziği verince emzik ten devam ediyor acıktı mı diyor mesele eşim hayır diyorum acıksa ağlar yinede memeye alıyorum içim rahat etsin diye emmek istemiyor çünkü aç olmadığına eminim zaten, ama ağlayan bebek değilse kimisi de aç olunca parmağını emerek belli edebilirArtık 2-3 saatte bir diye bir şart yok ki sizin bizimkinden de büyük. Benim kızım 1. Aydan sonra uzun uyumaya Başladı. Kilo alımı da normal. Eğer alamıyor olsa kalkar emzirirdim. Bazı arkadaşlar süt azalmasın diye gece emziriyor oda bir sebep ama benim Şuan öyle bir sorunum da yok. Ben uzun zamandır aralıksız uyuyorum geceleri. Artık birçok ebe bu aylarda uyandırmayın diyor
Mesela benim Şuan tek sıkıntım parmağını uykuda çok emiyor acaba acıkıyor mu uyandırsam mı uyandırmasam mı meselesi. Parmağını emmese asla ellemem.
Benim bebeğim 3180 gr doğdu 24 haziran da , bugün 4 ay aşılarını oldu 7500 gr/66cm . Ben de kendi rahatım için uyandırmasam mı diyorum ama vicdan yapıyorum
Parmak emmek emme içgüdüsü olabilir mi mesela emzik verseydiniz emzik emecekti aç olduğu için değil, benimki acıkınca direkt ağlıyor parmağını da emiyor ama uyku esnasında değil uyanıkken elini sokuyor emziği verince emzik ten devam ediyor acıktı mı diyor mesele eşim hayır diyorum acıksa ağlar yinede memeye alıyorum içim rahat etsin diye emmek istemiyor çünkü aç olmadığına eminim zaten, ama ağlayan bebek değilse kimisi de aç olunca parmağını emerek belli edebilir
Bir öyle yapıyorum bir böyle cümlesi çok tatlı gece gece gülümsetti beniEvet ebeler doktorlar açlıkla alakası yok içgüdü diyor. Şuan onu rahatlatan bir destek aslında. Yine de ana yüreği. Ne uykusunu bölüp emzirmeye kıyabiliyorum ne parmağını emerken emmeden uyumasına. İkisi arasında kalıyor bir öyle yapıyorum bir böyle
Muhtemelen emzik emecek versem evet ama vermedim hiç. Yani ihtiyaç duymadım aslında.
Bir öyle yapıyorum bir böyle cümlesi çok tatlı gece gece gülümsetti beni
Yok diyeti öneriyorlar çocuk gelişim aşamasında diye bak benim süt ürünlerine alerji çıktı bana Dr ye dedi kilo kaybınız olursa diyet düşünürüz kan çok önemli değil kan kaybetmez kadarcık kanla dedi ki bunu 3 Dr dedi ben korkuma gezdirdim çocucuğuna hastane hastane ama kanı önemsemiyorlar kilo kaybı bide aşırı kusma olursa önemli bizim için diyet dedi bende laktozsuz aldım peyniri yoğurdu sindirimi kolay olsun diye yiyorum lan geliyor ama çok şükür kilo kaybımız yokBugün götürdüm bebeklerde oluyor korkulacak bişey yok tekrarlarsa bakarız diyet falan yapma dedi. Nokta şeklinde görüyorum şuan 8 inde randevumuz var o güne kadar takip edeceğim bakalım. Olmazsa o gün sorarım
Nokta nokta var hala her bezde 1 nokta kan var. Şuan diyet yapmıyorum. Gelişimi iyi şükğr kilo kaybı yok. Kusmasıda normal kusmaYok diyeti öneriyorlar çocuk gelişim aşamasında diye bak benim süt ürünlerine alerji çıktı bana Dr ye dedi kilo kaybınız olursa diyet düşünürüz kan çok önemli değil kan kaybetmez kadarcık kanla dedi ki bunu 3 Dr dedi ben korkuma gezdirdim çocucuğuna hastane hastane ama kanı önemsemiyorlar kilo kaybı bide aşırı kusma olursa önemli bizim için diyet dedi bende laktozsuz aldım peyniri yoğurdu sindirimi kolay olsun diye yiyorum lan geliyor ama çok şükür kilo kaybımız yok
Mukusun hiçbir önemi yok dedi doktor diyete falan girme dediBenim kızımında kakası hep mukusluydu sizin konuşmaları görünce bende bir süt ürünlerini keseyim nasıl kaka yapacak acaba dedim dün ilk defa kaka yapmadıgünde en az 3 kere kaka yapan bebişimin hiç kaka yapmaması şokunu yaşıyorum şu an
Benim doktorumda öyle söyledi de ben merak ettim o sebeple mi acaba diye bi keseyim dedim ama test başarısızMukusun hiçbir önemi yok dedi doktor diyete falan girme dedi
Bende 1 gün kestim bişey olmaz diyince bıraktımBenim doktorumda öyle söyledi de ben merak ettim o sebeple mi acaba diye bi keseyim dedim ama test başarısız
Ben hiç kan görmedim bir kere kızarmıştı ondan alerji olma ihtimali var diye düşünmüştüm ama bir daha kızarmadıBende 1 gün kestim bişey olmaz diyince bıraktımbu arada bizde nokta gibi kan var bazı bezlerde 1 nokta. İnceliyorum diye görüyorum o derece minik belki hep vardı ama incelemeye başlayınca gördüm. Bakalım hayırlısı biraz daha gözlemleyeceğim yine olursa kan gel dediler
İyi bari aman olmasın zatenBen hiç kan görmedim bir kere kızarmıştı ondan alerji olma ihtimali var diye düşünmüştüm ama bir daha kızarmadı
Gecmiş olsun canimkızlar oğlum çok hastaboğaz enfeksiyonu dedi doktor antibiyotik başladı burnu çok tıkalı burnunu 2-3 saatte bir temizliyorum çok mu bilmiyorum ara ara temizle dedi doktor da o anki üzüntümden sormayı unutmuşum çok mu diye antibiyotik vereceğim mecbur
6 aya kadar devam ediyor 6 sonra baya azaliyorHani bu gaz 3. Aydan sonra bitiyordu kaldırdılar mı beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?