2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Benim bebeğim 3180 gr doğdu 24 haziran da , bugün 4 ay aşılarını oldu 7500 gr/66cm . Ben de kendi rahatım için uyandırmasam mı diyorum ama vicdan yapıyorum

Merhaba tam 4 aylık oldu dün haziran doğumlu, sizin düzen gayet iyiymiş benimki ilk defa uyanmadan uyudu dün normalde saat başı yada max 2 saatte bir uyanıyor her uyandığında emiyordu öyle uyuyordu. Madem çocuk uyanmıyor ben olsam açardım arasını hem anne için hem bebek için uyku çok önemli

Benim bebeğim 3180 gr doğdu 24 haziran da , bugün 4 ay aşılarını oldu 7500 gr/66cm . Ben de kendi rahatım için uyandırmasam mı diyorum ama vicdan yapıyorum
Maşallah boyu kilosu çok iyi, yenidoğan değiller artık vicdan yapacağınız durum yok, ben kendi rahatım içim değilde uykusu bölünmesin diye uyandırmazdım uyku kalitesini düşünüp onun için belki benim gibi düşünürseniz hem vicdanınızda rahat eder ben uyanmaya o kadar alıştım ki bebiş uyusa ben uyuyamıyorum yada saat başı ben uyanıyorum

Parmak emmek emme içgüdüsü olabilir mi mesela emzik verseydiniz emzik emecekti aç olduğu için değil, benimki acıkınca direkt ağlıyor parmağını da emiyor ama uyku esnasında değil uyanıkken elini sokuyor emziği verince emzik ten devam ediyor acıktı mı diyor mesele eşim hayır diyorum acıksa ağlar yinede memeye alıyorum içim rahat etsin diye emmek istemiyor çünkü aç olmadığına eminim zaten, ama ağlayan bebek değilse kimisi de aç olunca parmağını emerek belli edebilir

Vicdan yapmanıza hiç gerek yok. Artık acıkınca uyanma özellikleri yüklendi bu bebelere
Önceden 2-3 saat beslenmeyince şekerleri düşüyordu biz uyandırmazsak gittikçe uzuyordu uykuları ve sıkıntıydı. Ama artık şeker düşme durumu da yok.
Mesela geçen kızım birkaç gün üst üste uyandı gece 1 kez emdi. Demek ki ihtiyaç duydu. Artık kendileri ayarlıyorlar.

Evet ebeler doktorlar açlıkla alakası yok içgüdü diyor. Şuan onu rahatlatan bir destek aslında. Yine de ana yüreği. Ne uykusunu bölüp emzirmeye kıyabiliyorum ne parmağını emerken emmeden uyumasına. İkisi arasında kalıyor bir öyle yapıyorum bir böyle
Muhtemelen emzik emecek versem evet ama vermedim hiç. Yani ihtiyaç duymadım aslında.

Bir öyle yapıyorum bir böyle cümlesi çok tatlı gece gece gülümsetti beni

Yok diyeti öneriyorlar çocuk gelişim aşamasında diye bak benim süt ürünlerine alerji çıktı bana Dr ye dedi kilo kaybınız olursa diyet düşünürüz kan çok önemli değil kan kaybetmez kadarcık kanla dedi ki bunu 3 Dr dedi ben korkuma gezdirdim çocucuğuna hastane hastane ama kanı önemsemiyorlar kilo kaybı bide aşırı kusma olursa önemli bizim için diyet dedi bende laktozsuz aldım peyniri yoğurdu sindirimi kolay olsun diye yiyorum lan geliyor ama çok şükür kilo kaybımız yok

Benim kızımında kakası hep mukusluydu sizin konuşmaları görünce bende bir süt ürünlerini keseyim nasıl kaka yapacak acaba dedim dün ilk defa kaka yapmadı günde en az 3 kere kaka yapan bebişimin hiç kaka yapmaması şokunu yaşıyorum şu an

Nokta nokta var hala her bezde 1 nokta kan var. Şuan diyet yapmıyorum. Gelişimi iyi şükğr kilo kaybı yok. Kusmasıda normal kusma

Mukusun hiçbir önemi yok dedi doktor diyete falan girme dedi

Benim doktorumda öyle söyledi de ben merak ettim o sebeple mi acaba diye bi keseyim dedim ama test başarısız
Bende 1 gün kestim bişey olmaz diyince bıraktım bu arada bizde nokta gibi kan var bazı bezlerde 1 nokta. İnceliyorum diye görüyorum o derece minik belki hep vardı ama incelemeye başlayınca gördüm. Bakalım hayırlısı biraz daha gözlemleyeceğim yine olursa kan gel dediler

Ben hiç kan görmedim bir kere kızarmıştı ondan alerji olma ihtimali var diye düşünmüştüm ama bir daha kızarmadı

Gecmiş olsun canim
Cok üzülüyorum bebekler hasta olunca insallah bian once iyilesir

Kizlar oglumun ust dudagi alt dudakta var
Bu yara demi interneten baktim pamukculuk diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…