2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
4.ay öncesi çok önemli değildi o zaman yaptıklarımız alışkanlık haline gelmiyormuş ama 4.ay itibariyle her rutin önem taşıyor. Artık her şeyi anlıyorlar o yüzden uyku vakti mesajını tek bir rutinle, beşiğinde vermek gerekiyor. Eşin falan nasıl uyutuyor yani senden başka birisi? Bu konuda en iyi destek genelde baba oluyorda, onda meme olmayınca mecbur daha çabuk pes edip uyuyorlar

İlk çocuğum benimde bir de tek bakınca çok daha zor oluyor hiç uyumadığım günleri biliyorum ama ilerde bu günleri özleyeceğimizi düşünüp avutuyorum kendimi

Eşimde asla uyumuyor sadece annem uyutabiliyordu o da çok uzak zaten artık yani ben uyutuyorum hep ve çok sıkıldım uyutmaya çalışmaktan ya .. başka bir yöntem bulsam eşim de uyutsa bir gün o bir gün ben derken rahat ederim inan ki. El yüz yıkıyorum, alt değişimi pijama bu esnada ninni söylüyorum ve saçlarını tarayıp memeye alıyorum. Rutinlerimiz böyle . Şu meme kısmı çıkarsa babasında da uyuyacak işte inşallah. Meme dışındaki rutinlerden sonra beşiğine koyup denesek mi uyutmayı? Beşiğinde öylece durur güler ya da ağlar ama eminim meme ağzına girince gözü kapanıyor çünkü

İlk çocuğum benimde bir de tek bakınca çok daha zor oluyor hiç uyumadığım günleri biliyorum ama ilerde bu günleri özleyeceğimizi düşünüp avutuyorum kendimi
Hemen uyumaktan bıktım ama uyanırsa diye korkuyorum ve uyuyorum malesef kaç gündür duş alamadım resmen.. uyku tulumu da 2.5 çok kalın ya diğerleri de terleyebilir oğlumu, emerken çok terliyor çünkü sanırım almayacağım

Rutinleri eşin uygulayıp beşiğine yatırsın ninni söylemeye devam etsin, seni görünce meme isteyeceği için daha çok ağlar. Eşin beşiğine koyunca ağlarsa saçlarını okşasın elini tutsun artık hangisini seviyorsa bir temas lazım yani. Hala ağlıyorsa kucağına alıp sakinleştirip tekrar yatırmayı deneyebilir. Anneleri hep meme olarak gördükleri için bizden istediklerini alana kadar ağlamaya devam ediyorlar ama erkeklerde öyle olmuyor çok daha kolay uyuyorlar. Bir de emzik kullanıyor musun? Ben emzikle uyutuyorum

Kızlar bana bi bakın ya
Doğum sonrası reglleriniz nasıl geldi yani eski düzendemi devam etti ikinci regliniz ben Ekim 1 de regl oldum hala olmadım.Eşim boş boş konuşunca dedim yok benim daha düzeni oturmadı ki.(Bu arada çekilme yöntemi ama öyle yıllarca korunduk.)Aklıma korku düşürdü ovulasyon testi vardı evde onu yaptım çift çizgi var ikinci diğerine yakın koyulukta.Ovulasyon testini daha önce yapmadım ben yani sadece yumurtlama zamanı koyulaşan çizgileri olduğunu biliyorum o kadar.Şimdi size soruyorum bebeğim daha 19unda 4 aylık olacak ovulasyon testi hamilelikte nasıl tepki verir bilen var mı?

Benimki 18 Temmuz doğumlu.
Oturmak istediği için bende oturtuyorum. Bu konuda Osman gönülalın videosunu tavsiye ederim. Kötü düşüncelerin gider. Benim için rahat

YouTube da bir doktoru dinlerken 3. Aydan sonra ara ara oturtabilirsiniz diyordu. Bizim ki aynı şekilde kendini kaldırabiliyor :) inşallah bir sıkıntı olmaz
Zaten Osman hocaya dayanarak oturtuyorum benim doktor hiç oturt oturma demedi. Ama bizimki de sürekli sürekli istiyo az eğik oturdu mu hemen doğrulmaya çalışıyor. Yatar pozisyondayken elinden hafif cektigimde hemen kaldırıyo kendini. Mama sandalyesine de oturtuyorum bağlayarak. Rahat görünüyo acikcasi.

Ben deneyerek uyutuyorum yani artık anlıyorum uyuyup uyumayacağı bi yatırıyorum bakıyorum uyuyacak gibi değil alıyorum oynamaya devam ediyorum. Sonra uykusu gelir gibi oluyo tekrar yatırıp deniyorum. Bazen emzik alıyo bazen dilinde çevirip atiyo. Özellikle uyumayacagi zaman emziği atiyo. Bazen de el kol durmuyo paket ediyorum o dalacak gibi olursa konuşup dikkatini dağıtmıyorum. Önce bakışlar donuklaşıyor sonra da gözler kapanıyor. Ama çok duzenli bi uykusu yok. Özellikle gündüz uykusu çok düzensiz. Bi de önceden geceleri 4-5 hatta 7 saate kadar deliksiz uyuduğu olmuştu. Şimdi yenidoğan gibi 2 saate bir emmek istiyo 6-7 dk emip çıkıyo memeden.

benim kızım tüm emzikleri reddetti

beşiğe koyduğumuzda uyumuş mu olması gerekiyor yoksa gözleri açıkken beşiktemi uyutucaz

Ahh meryland ne yaptımsa emzik tutturamadım.. emmeden uyumaya alıştırmam gerek o yüzdenn benimi. Katiyen almıyor emzik. Babası da çok denedi ama yok tutmuyor . Emziksiz olmaz mı bu iş ?

Sen de yatağına bırakanlardansın tebrik ederimm ama bizim emzik tutmadı işte maalesef

Emziksiz olmaz mı bu iş ? Eğitim veremem mi ya
olur bence bizimki her zaman emzik aramıyo. Bence biraz doğru zamanı yakalamak lazım. Arkadaşlar da diyor ya uyku sinyalleri. O uyku sinyallerini görünce hemen uyku moduna geçirmek lazım. Geceleri 10-11 arası uyuyo genelde. Geçen gün 11i geçti hala uyumuyodu. Ben de uğraşmadım oynaştık gülüştük saat 11.30a geliyordu baktım uykusu geliyo gibi yatırdım. 11de uyutmaya diretsem uyumayacaktı. Ya da hoplayıp zıplasak buçuğa doğru uykusu gelip uyuyunca öyle uyuduğunu sanacaktım. Bi de gaz da önemli gaz olunca bebek huzursuz oluyor ben biraz yerde yuvarlıyorum gazı çıksın diye bi sağ bi sol bi karin üstü ya da kucakta pış piş derken bi şekilde gazı çıkıyo. Daha da çıkmazsa yatırınca göbeğine pat pat hafif vuruyorum.
Gündüzleri de ben tv izlediğim için tvyi görmesin diye önüne ayna koyuyorum. Aynada kendiyle konuşurken uyuyup kaliyo bazen. Bazen 15 dk uyuyo bazen 3 saat uyuduğu oluyo. Daha bi düzen yok. Ben bu şekilde yapıyorum doğrudur yanlistir bilemem tabi.

Kendiyle konuşurken uyuması hahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…