- 26 Kasım 2022
- 1.091
- 1.722
- 63
- 30
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #31.521
bizimde sabahlarımız çok güzel ya maşallahYaaani uyumayabiliyo ya ben de bi gun 11de uyuyorum bi gun 1 e kadar uykum gelmiyo. Onun da öyle oluyodur herhalde. Amaaan napcaz sabaha kadar uyumasa da beklicez biz bu yola baş koyduk
Benimki de bu aralar 7-8 gibi bi tur daha emip 10-10.30 a kadar uyuyo. Baya keyif yapıyoruz sabahları
Ayneeeenİyi güzel dePheebs zaten sen istesen de alıştırmıyorsun o istemediği sürece ki benimki aslaaa almıyor yanağını da sıktım uyurken de denedim memeyi de çektim verdim yok direk öğürüp fırlatıyor
Bana yine umut oldun tekrar deneyeceğim bir şey sorayım kauçuk emziği var en çok onda rahat sanki yani daha geç atıyor üç saniye falanBenimki de öyleydi başta. Çocuk yaa öğğğ diye atıyordu yada diliyle itiyordu hala devam ediyor bazen emziği aldığında kusuyor bazen diliyle itiyor bazen öğürüyor. Yavaş yavaş veriyorum kendinin çekmesini bekliyorum o zaman alıyor.
Zamanı gelince bırakır ya. Benimki başta memeyi silikon uçla alıyordu. Ara ara deniyodum bazen oluyodu çoğunlukla olmuyordu zorlanıyordum. 2. Ay aşılarını olduğu zaman yine denedim. Baktım cokcokcok emiyo.Benim oğlumda böyle inşallah çabuk unuturlar. Emziği bıraktırma konusu beni şimdiden geriyor.
O üşengeçlik bende de var. İnşallah ben de azmeder yaparımBizim hanım yemek masasına oturulunca çıldırıyor benide alın diye asla onsuz oturmuyorum artık önce yoğurt verdim sonra mandalina ve ayva yaladı dün kabak yoğurt karışık tadına baktı haftasonu yumurta tattırıcam bakalım. Bu ek gıdanın tadım aşaması çok uzun sürüyor o yüzden inşallah üşengeçlik edip bırakmam
Yok 4 yeni olucaz ama bu tadım meselesi uzun ve ben üşengeçlikten öncekilere düzenli yapmadım özellikle sebzeleri tadmadılar yani 1 yaşına kadar sade emdiler sonra da mamalar girdi hayatımıza devam mamaları kolay diye sonra da sofra da sebze et yanında hep bir karbonhidrat da oluyor diye sade onları yemeye başladılar itiraz ettiler sebzeye. 2. Çocuğum o kadar değil yine çorba çok sever bezelye vs taneli sebze yiyor meyve seviyor ama yapraklı sebze yemiyor ilk çocuğum hiç salatanın sadece suyun ekmek sürer yer o kadar dolmanın sade içi çorbanın içinde hiç birşey olmayanını kısaca zor çocuk bu öyle olmasın şekerli tadlardan önce sebzeleri alsın ağIzına aşina olsun diye tadım yapıyoruz bir tatlı kaşığı kadar ancak yani hatta o bile değil, (zaten bu yüzden üşengeçlik yapıyorum değer mi diyeAa beş oldunuz mu siz ? Yoksa etken mi başladınız ek gıdaya
Bizim hanım yemek masasına oturulunca çıldırıyor benide alın diye asla onsuz oturmuyorum artık önce yoğurt verdim sonra mandalina ve ayva yaladı dün kabak yoğurt karışık tadına baktı haftasonu yumurta tattırıcam bakalım. Bu ek gıdanın tadım aşaması çok uzun sürüyor o yüzden inşallah üşengeçlik edip bırakmam
bizimde sabahlarımız çok güzel ya maşallahkahvaltımı rahatla yapıyorum kahvemi içiyorum üstüne misler gibi. Bizimde 7-8 gibi kalkıyor ama 2.uyku 10 gibi oluyor
Bizim kız yemeğe tepki veriyor anlıyor resmen yemek masasına geçilince durmuyor kucağımda sofraya geliyor ben yerken bakıyor filan öyle bende tattırmaya başladım ufaktan bu karın doyurmalık değil.Ay çok erken değil mi heniz
Bizim kız yemeğe tepki veriyor anlıyor resmen yemek masasına geçilince durmuyor kucağımda sofraya geliyor ben yerken bakıyor filan öyle bende tattırmaya başladım ufaktan bu karın doyurmalık değil.Bizim ailede yatkınlık da varsa demek kuzenim doğumdan sonra sütü gelmeyince teyzeme mama al yap anne demiş teyzem sen kalk Yenidoğan a inek sütü ve bebe bisküvisi ver bir de anlatıyor yedi yuttu ama çocuk diye
Bende karşı değilim kullanmaya çalıştım ama asla almadı şu aralar versem alacak gibi yüksek ihtimalle dişi yüzünden ama sonra başıma iş alır mıyım diye korkuyorumdaÖlçülü ve yerinde oldugu sürece bence emzik kötü değil. Sindirimi kolaylaştırdığınımidesini rahatlattığını düşünüyorum. Yani benim emziği vermemin en büyük nedeni o. Yetişkinlerdeki sakız çiğnemek gibi. Benimki emip emip atiyo. Bazen geri veriyorum bazen almiyo. Bazen emziksiz uyuyo. Bakıyorum o an canı ne istiyorsa onu yapıyorum. Bazen ilgi oyun istediği için mizirdaniyo eşim bi elinde telefon diğer eliyle de emzik vermeye çalışıyor. Bence bu durumda emzik iyi değil.
Mesela bi kaç kez aç ama emmek istemiyodu o zaman memeye yaklaştırıp biraz emzik verip sonra çekip memeyi verdim. Bi ara tükürüğünü yutamiyodu bogazina takılıyordu o zaman da emzik verip yutmasını kolaylaştırıyorum. Ben de başta emzik konusunda kararsızdım çünkü bazı bebekler çok zor bırakıyor. Ama baktım ki bizimki çok düşkün değil emziğe. Öyle her verdiğimde havada kapmıyor çoğu zaman diliyle itip atiyo
Ani bebek ölümünü de engellediği söyleniyo emziğin.
Zaten çocukta sıkıntı varsa emzik olmasa da başka bi şeye tutunuyor. Mesela kuzenimin çocuğu yıllardır sürekli bi battaniyeyle geziyo 5 yaşında.
Yok canım ben değilim o. Yatırınca uyuyo sorun yokta uyku eğitimi vericem emzik biraz işimi kolaylaştırır mı diye düşündüm artısını eksisini hesaplamaya çalışıyorumBen oğlumu emzirip ana kucağına koyuyorum emziğini verip uyumasını bekliyorum. Memede uyuduğu zaman da yatağına koyuyorum eğer uyanırsa emzik veriyorum uyuyunca atıyor. 2 uygulamada da emziği uykuya daldığında atıyor. Geceleri biraz mırıldanıyor uyanmak istemiyor veriyorum emziği geri dalıyor. İlk 1 ay vermedim emzik emziksiz büyütürüm diye sevinmiştim ama sürekli kucak isteyip ağlamaya başlayınca mecbur kaldım verdim. Başta almadığı sürekli attı ağzından ama sonra kabul etti. Tüm mesajları okuyamadım ama sanırım yatağa yatınca uyandığını kucakta uyuduğunu yazmışsın. Yatağa koyduğun an emzik vermeyi denedin mi hiç ?
Dişi çıktı diş sancısından ağzında bişey olsun istiyo hep emziği şuan verirsem alır ama kararsızımİyi güzel dePheebs zaten sen istesen de alıştırmıyorsun o istemediği sürece ki benimki aslaaa almıyor yanağını da sıktım uyurken de denedim memeyi de çektim verdim yok direk öğürüp fırlatıyor
Bişey olmaz bence 5 dakika kaynatılmış suda beklet canım. Bende 6 hafta dalan kullanıp değiştiriyorumBana yine umut oldun tekrar deneyeceğim bir şey sorayım kauçuk emziği var en çok onda rahat sanki yani daha geç atıyor üç saniye falanama emmedipi için yeni gibi duruyor hala kullanmam sorun olmaz demi iki ay olmuştur alalı
İnşallah öyle olur.Zamanı gelince bırakır ya. Benimki başta memeyi silikon uçla alıyordu. Ara ara deniyodum bazen oluyodu çoğunlukla olmuyordu zorlanıyordum. 2. Ay aşılarını olduğu zaman yine denedim. Baktım cokcokcok emiyo.
Anladım canım emziğin baya artısı var bide bıraktırması kolay olsaYok canım ben değilim o. Yatırınca uyuyo sorun yokta uyku eğitimi vericem emzik biraz işimi kolaylaştırır mı diye düşündüm artısını eksisini hesaplamaya çalışıyorum
Yaa baktığın zaman parmağını emen bi çocuk mı emzik emen bi çocuk mu desem tabi ki emzik derim sonuçta parmağı kesip atamazsın emziği halledersin ama hep yakınımda emzikten sonra parmağa dönen bebeler olduğu için çekiniyorumAnladım canım emziğin baya artısı var bide bıraktırması kolay olsa
Uyanmıyor canım uykuya dalınca emziği atıyor hemen, normalde hiç kabul etmiyor zaten sadece uykusu varsa alıyor. Alışkanlık yapacağını sanmıyorum o yüzden. Bebek arabasında emziksiz uyuyor meselaPeki emzik düşünce ağızından uyanıyo mu? Almadı benim bambam emziği vermek içinde hiç sebebim olmadı aslında memeye düşkün bir bebek değil çünkü ama uyku eğitimini kolaylaştırıcağı kesin kararsız kaldım açıkcası emzik konusunda. Bide çocuğu uyutucam siye talep etmediği bir şeye alıştırmak var bilemedim kafamda deli sorular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?