- 12 Mart 2022
- 469
- 533
- 53
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #31.501
Bu yakışıklı da kim aaa benmişimKendiyle konuşurken uyuması hahaha
kendiyle konuşurken uyuması çok tatlıymış nasıl kendi kendine uyuyor ki maşallah maşallahhh <3 bizim uyku öncesi çok sancılıolur bence bizimki her zaman emzik aramıyo. Bence biraz doğru zamanı yakalamak lazım. Arkadaşlar da diyor ya uyku sinyalleri. O uyku sinyallerini görünce hemen uyku moduna geçirmek lazım. Geceleri 10-11 arası uyuyo genelde. Geçen gün 11i geçti hala uyumuyodu. Ben de uğraşmadım oynaştık gülüştük saat 11.30a geliyordu baktım uykusu geliyo gibi yatırdım. 11de uyutmaya diretsem uyumayacaktı. Ya da hoplayıp zıplasak buçuğa doğru uykusu gelip uyuyunca öyle uyuduğunu sanacaktım. Bi de gaz da önemli gaz olunca bebek huzursuz oluyor ben biraz yerde yuvarlıyorum gazı çıksın diye bi sağ bi sol bi karin üstü ya da kucakta pış piş derken bi şekilde gazı çıkıyo. Daha da çıkmazsa yatırınca göbeğine pat pat hafif vuruyorum.
Gündüzleri de ben tv izlediğim için tvyi görmesin diye önüne ayna koyuyorum. Aynada kendiyle konuşurken uyuyup kaliyo bazen. Bazen 15 dk uyuyo bazen 3 saat uyuduğu oluyo. Daha bi düzen yok. Ben bu şekilde yapıyorum doğrudur yanlistir bilemem tabi.
Emzik büyük kolaylık oluyor kabul etmemesine üzüldümbenim kızım tüm emzikleri reddetti
uyumamış olması gerekiyor, beşikte uyuyacakbeşiğe koyduğumuzda uyumuş mu olması gerekiyor yoksa gözleri açıkken beşiktemi uyutucaz
olur tabiki her bebek emzik emmiyor. Bir uyku arkadaşı edinin bence. Ve önce başaracağınıza inanın, ben emimin ki bebeğin bir rahatsızlığı yoksa bir hafta içerisinde öğrenecektir. Pes etmeyin hep aynı şeyi yapın uyku sinyallerini iyi takip edinAhhmeryland ne yaptımsa emzik tutturamadım.. emmeden uyumaya alıştırmam gerek o yüzdenn benimi. Katiyen almıyor emzik. Babası da çok denedi ama yok tutmuyor . Emziksiz olmaz mı bu iş ?
Evet kesinlikle doğru zaman çok önemli bu yüzden uyku sinyallerini yakalayıp yatağa götürünce çok itiraz etmiyorlar. Benim kızımda dün gece uyumak bilmedi 12de uyudu sabah 8de kalktı. İlk defa 8 saat kesintisiz uyudum inanılmaz hissediyorumolur bence bizimki her zaman emzik aramıyo. Bence biraz doğru zamanı yakalamak lazım. Arkadaşlar da diyor ya uyku sinyalleri. O uyku sinyallerini görünce hemen uyku moduna geçirmek lazım. Geceleri 10-11 arası uyuyo genelde. Geçen gün 11i geçti hala uyumuyodu. Ben de uğraşmadım oynaştık gülüştük saat 11.30a geliyordu baktım uykusu geliyo gibi yatırdım. 11de uyutmaya diretsem uyumayacaktı. Ya da hoplayıp zıplasak buçuğa doğru uykusu gelip uyuyunca öyle uyuduğunu sanacaktım. Bi de gaz da önemli gaz olunca bebek huzursuz oluyor ben biraz yerde yuvarlıyorum gazı çıksın diye bi sağ bi sol bi karin üstü ya da kucakta pış piş derken bi şekilde gazı çıkıyo. Daha da çıkmazsa yatırınca göbeğine pat pat hafif vuruyorum.
Gündüzleri de ben tv izlediğim için tvyi görmesin diye önüne ayna koyuyorum. Aynada kendiyle konuşurken uyuyup kaliyo bazen. Bazen 15 dk uyuyo bazen 3 saat uyuduğu oluyo. Daha bi düzen yok. Ben bu şekilde yapıyorum doğrudur yanlistir bilemem tabi.
1Ya ben de yapmak istiyorum ama tabak falan bi gereksiz geldiği için de yapmadım. Silikonu yıkaması zor olur gibi geldi, makineye de atılmaz. Melamin ya da çelik küçük tabaklardan yararlanırım dedim. Kendim yediriyorsam porselen kullanırım.
Kaşık, tüm vücuda giyilen önlük, cam rende, buharlı pişirme aparatı, mama sandalyesi, hani bu içine koyuyorsun da püre şeklinde yiyor ya emzik gibi, adı ne bilemedim, püre emziği bence, benim gerekli gördüğüm, listemdekiler. Başka öneriler için burada bekleyeyim
Evet burası onun köşesikendiyle konuşurken uyuması çok tatlıymış nasıl kendi kendine uyuyor ki maşallah maşallahhh <3 bizim uyku öncesi çok sancılı
Yaaani uyumayabiliyo ya ben de bi gun 11de uyuyorum bi gun 1 e kadar uykum gelmiyo. Onun da öyle oluyodur herhalde. Amaaan napcaz sabaha kadar uyumasa da beklicez biz bu yola baş koydukEvet kesinlikle doğru zaman çok önemli bu yüzden uyku sinyallerini yakalayıp yatağa götürünce çok itiraz etmiyorlar. Benim kızımda dün gece uyumak bilmedi 12de uyudu sabah 8de kalktı. İlk defa 8 saat kesintisiz uyudum inanılmaz hissediyorumAynada konuşup uyumak mı Allahım ne kadar şirin bir görüntüdür o
Peki emzik düşünce ağızından uyanıyo mu? Almadı benim bambam emziği vermek içinde hiç sebebim olmadı aslında memeye düşkün bir bebek değil çünkü ama uyku eğitimini kolaylaştırıcağı kesin kararsız kaldım açıkcası emzik konusunda. Bide çocuğu uyutucam siye talep etmediği bir şeye alıştırmak var bilemedim kafamda deli sorularEmzik büyük kolaylık oluyor kabul etmemesine üzüldüm
uyumamış olması gerekiyor, beşikte uyuyacak
olur tabiki her bebek emzik emmiyor. Bir uyku arkadaşı edinin bence. Ve önce başaracağınıza inanın, ben emimin ki bebeğin bir rahatsızlığı yoksa bir hafta içerisinde öğrenecektir. Pes etmeyin hep aynı şeyi yapın uyku sinyallerini iyi takip edin
Benim kız 8 kg civarında şuan. Doğum kgsunun 2 katını geçik. Oturabiliyor destekli ve yavaş yavaş bizim yediklerimiz ile ilgilenmeye başlıyor
Bu üç kriter tuttuğu için tadıma başlayabilirmişiZ
Ölçülü ve yerinde oldugu sürece bence emzik kötü değil. Sindirimi kolaylaştırdığınımidesini rahatlattığını düşünüyorum. Yani benim emziği vermemin en büyük nedeni o. Yetişkinlerdeki sakız çiğnemek gibi. Benimki emip emip atiyo. Bazen geri veriyorum bazen almiyo. Bazen emziksiz uyuyo. Bakıyorum o an canı ne istiyorsa onu yapıyorum. Bazen ilgi oyun istediği için mizirdaniyo eşim bi elinde telefon diğer eliyle de emzik vermeye çalışıyor. Bence bu durumda emzik iyi değil.Peki emzik düşünce ağızından uyanıyo mu? Almadı benim bambam emziği vermek içinde hiç sebebim olmadı aslında memeye düşkün bir bebek değil çünkü ama uyku eğitimini kolaylaştırıcağı kesin kararsız kaldım açıkcası emzik konusunda. Bide çocuğu uyutucam siye talep etmediği bir şeye alıştırmak var bilemedim kafamda deli sorular
Ben oğlumu emzirip ana kucağına koyuyorum emziğini verip uyumasını bekliyorum. Memede uyuduğu zaman da yatağına koyuyorum eğer uyanırsa emzik veriyorum uyuyunca atıyor. 2 uygulamada da emziği uykuya daldığında atıyor. Geceleri biraz mırıldanıyor uyanmak istemiyor veriyorum emziği geri dalıyor. İlk 1 ay vermedim emzik emziksiz büyütürüm diye sevinmiştim ama sürekli kucak isteyip ağlamaya başlayınca mecbur kaldım verdim. Başta almadığı sürekli attı ağzından ama sonra kabul etti. Tüm mesajları okuyamadım ama sanırım yatağa yatınca uyandığını kucakta uyuduğunu yazmışsın. Yatağa koyduğun an emzik vermeyi denedin mi hiç ?Peki emzik düşünce ağızından uyanıyo mu? Almadı benim bambam emziği vermek içinde hiç sebebim olmadı aslında memeye düşkün bir bebek değil çünkü ama uyku eğitimini kolaylaştırıcağı kesin kararsız kaldım açıkcası emzik konusunda. Bide çocuğu uyutucam siye talep etmediği bir şeye alıştırmak var bilemedim kafamda deli sorular
Uyku arkadaşını anneme yaptırdım bir tavşancık… sadece nasıl kullanacağım bilmiyorum. Şu an için uyuturken gösterip iyi uykular hadi falan diyorum sadece. Tamamdır söylediklerini deneyeceğim önce kocamla deneyip memeden uzaklaşmasını sağlamak istiyorum sonra da ben devralırım yineEmzik büyük kolaylık oluyor kabul etmemesine üzüldüm
uyumamış olması gerekiyor, beşikte uyuyacak
olur tabiki her bebek emzik emmiyor. Bir uyku arkadaşı edinin bence. Ve önce başaracağınıza inanın, ben emimin ki bebeğin bir rahatsızlığı yoksa bir hafta içerisinde öğrenecektir. Pes etmeyin hep aynı şeyi yapın uyku sinyallerini iyi takip edin
Benim oğlumda böyle inşallah çabuk unuturlar. Emziği bıraktırma konusu beni şimdiden geriyor.Ölçülü ve yerinde oldugu sürece bence emzik kötü değil. Sindirimi kolaylaştırdığınımidesini rahatlattığını düşünüyorum. Yani benim emziği vermemin en büyük nedeni o. Yetişkinlerdeki sakız çiğnemek gibi. Benimki emip emip atiyo. Bazen geri veriyorum bazen almiyo. Bazen emziksiz uyuyo. Bakıyorum o an canı ne istiyorsa onu yapıyorum. Bazen ilgi oyun istediği için mizirdaniyo eşim bi elinde telefon diğer eliyle de emzik vermeye çalışıyor. Bence bu durumda emzik iyi değil.
Mesela bi kaç kez aç ama emmek istemiyodu o zaman memeye yaklaştırıp biraz emzik verip sonra çekip memeyi verdim. Bi ara tükürüğünü yutamiyodu bogazina takılıyordu o zaman da emzik verip yutmasını kolaylaştırıyorum. Ben de başta emzik konusunda kararsızdım çünkü bazı bebekler çok zor bırakıyor. Ama baktım ki bizimki çok düşkün değil emziğe. Öyle her verdiğimde havada kapmıyor çoğu zaman diliyle itip atiyo
Ani bebek ölümünü de engellediği söyleniyo emziğin.
Zaten çocukta sıkıntı varsa emzik olmasa da başka bi şeye tutunuyor. Mesela kuzenimin çocuğu yıllardır sürekli bi battaniyeyle geziyo 5 yaşında.
Aa beş oldunuz mu siz ? Yoksa etken mi başladınız ek gıdayaBizim hanım yemek masasına oturulunca çıldırıyor benide alın diye asla onsuz oturmuyorum artık önce yoğurt verdim sonra mandalina ve ayva yaladı dün kabak yoğurt karışık tadına baktı haftasonu yumurta tattırıcam bakalım. Bu ek gıdanın tadım aşaması çok uzun sürüyor o yüzden inşallah üşengeçlik edip bırakmam
Benim oğlumda böyle inşallah çabuk unuturlar. Emziği bıraktırma konusu beni şimdiden geriyor.
beni de tutmaması geriyor
İyi güzel dePeki emzik düşünce ağızından uyanıyo mu? Almadı benim bambam emziği vermek içinde hiç sebebim olmadı aslında memeye düşkün bir bebek değil çünkü ama uyku eğitimini kolaylaştırıcağı kesin kararsız kaldım açıkcası emzik konusunda. Bide çocuğu uyutucam siye talep etmediği bir şeye alıştırmak var bilemedim kafamda deli sorular
En ucuzundan en pahalısınadaha tutmadı mı kız senin bebiş şu emziği bazı bebekler en uygun emzikleri severmiş wee baby falan denedin mi ?
Aynada konuşurken uyuma olayına bittim yaBu yakışıklı da kim aaa benmişim
Benimki de öyleydi başta. Çocuk yaa öğğğ diye atıyordu yada diliyle itiyordu hala devam ediyor bazen emziği aldığında kusuyor bazen diliyle itiyor bazen öğürüyor. Yavaş yavaş veriyorum kendinin çekmesini bekliyorum o zaman alıyor.En ucuzundan en pahalısınaistemiyor arkadaş öğğğ ediyor .. geçen gerçekten kustu çocuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?